Nasi lalap

Tempat berkongsi resepi tempatan dan antarabangsa, makanan tradisi, restoran best untuk jalan-jalan cari makan dan sebagainya.

Moderator: Moderators

Nasi lalap

Postby urangkampung88 » Thu Jun 25, 2009 10:46 pm

Bro,

Sia dengar di Kuching dan Miri popular bah nasi lalap/lelapan/lalapan....
makanan macam apa itu bah ???
urangkampung88
 
Posts: 17
Joined: Wed Jun 24, 2009 9:41 pm
Credit in hand: 0.00

Advertisement

Re: Nasi lalap

Postby bah_bah » Fri Jun 26, 2009 7:10 am

ada sana bah di centre point.
~~~ulod ulod sama bambangan, mana yang sedap? = inava ~~~
User avatar
bah_bah
Peminat SF
Peminat SF
 
Posts: 489
Joined: Sat Nov 15, 2008 10:37 pm
Credit in hand: 0.00

Re: Nasi lalap

Postby tingau » Mon Jun 29, 2009 12:57 pm

nasi lalap?mcam mana tu?
tia perna oh sia dingar tu d sini....
nasi dabai adalah......
Meeeooowww...
User avatar
tingau
Respected SF Veteran
Respected SF Veteran
 
Posts: 27916
Joined: Mon Jun 30, 2008 12:44 am
Credit in hand: 4,773.83
Bank: 174,120.50
Location: Sabah

Re: Nasi lalap

Postby Guest8716 » Mon Jun 29, 2009 1:07 pm

apaini.....hantam ja la nasi apa pun..jgn nasi kangkang dah :biggrin:
I Walk Alone...No Need To Accompany me
User avatar
Guest8716
Teman Setia SF
Teman Setia SF
 
Posts: 3228
Joined: Mon Mar 23, 2009 5:17 pm
Credit in hand: 0.00

Re: Nasi lalap

Postby halmey » Mon Jun 29, 2009 8:09 pm

Nasi lalap ni berasal dari Indon. Hidangannya adalah nasi putih atau kadang2 nasi dimasak wangi, ayam goreng yang bersalut tepung, sedikit salad dan sambal tumis. Kalau di brunei, nasi ni dikenali sebagai nasi KATOK, berharga B$1.00/bungkus. Sedap juga ooh... :drool2:
A man's true wealth is the good he does in this world.
User avatar
halmey
Moderator
Moderator
 
Posts: 1963
Joined: Wed Nov 26, 2008 3:43 pm
Credit in hand: 65.25
Bank: 10,076.14
Location: Di mana bumi dipijak, d situ lah sia...hehe

Re: Nasi lalap

Postby bah_bah » Mon Jun 29, 2009 11:05 pm

perantau_sabah wrote:apaini.....hantam ja la nasi apa pun..jgn nasi kangkang dah :biggrin:


:lolrf: :lolrf: :lolrf:
~~~ulod ulod sama bambangan, mana yang sedap? = inava ~~~
User avatar
bah_bah
Peminat SF
Peminat SF
 
Posts: 489
Joined: Sat Nov 15, 2008 10:37 pm
Credit in hand: 0.00

Re: Nasi lalap

Postby Andrex_87 » Tue Jun 30, 2009 3:45 pm

Nasi lalap byk d cp..p ja d food court 2..tp paling kecoh d nasi ayam cp..yg harga 2.80 tu..brebut custmer g..kwn sy prnh mgamuk dgn pkerja d nasi ayam cp tu.. :lolrf: :lolrf:
User avatar
Andrex_87
Peminat SF
Peminat SF
 
Posts: 260
Joined: Tue Jun 30, 2009 11:37 am
Credit in hand: 0.00
Location: Kota Marudu

Re: Nasi lalap

Postby tingau » Wed Jul 01, 2009 7:57 am

halmey wrote:Nasi lalap ni berasal dari Indon. Hidangannya adalah nasi putih atau kadang2 nasi dimasak wangi, ayam goreng yang bersalut tepung, sedikit salad dan sambal tumis. Kalau di brunei, nasi ni dikenali sebagai nasi KATOK, berharga B$1.00/bungkus. Sedap juga ooh... :drool2:

ooooooo...nasi katok pula.....ya yg d brunei sedap tu...restoran yg d siring highway tu..... :drool2:
Meeeooowww...
User avatar
tingau
Respected SF Veteran
Respected SF Veteran
 
Posts: 27916
Joined: Mon Jun 30, 2008 12:44 am
Credit in hand: 4,773.83
Bank: 174,120.50
Location: Sabah


  • Similar topics
    Replies
    Views
    Author

Return to The Food Channel

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


Ads

User Menu

Login Form

Style switcher

Who is online

In total there is 1 user online :: 0 registered, 0 hidden and 1 guest (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 210 on Thu Jul 12, 2012 11:58 pm

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest
Copyright © 2004-2012 SabahForum.com. All Rights Reserved.