Resort-resort di Ranau...

Info tempatan, berita, happening, program bagus, komen, komplain tentang tempat/daerah kamurang.

Moderator: Moderators

Re: Resort-resort di Ranau...

Postby Stormm » Sat Jan 03, 2009 7:37 pm

ogingo wrote:
Borneo wrote:Bah kawan-kawan...mari kita kongsi-kongsi sadangan mana-mana resort yg boleh kita tinggal semasa suti kah, enjoy-enjoy kah di sana Ranau. Mungkin ada resort baru yg bulum kawan-kawan tahu...tarima kasih. :lol:


Na.salin kamurang ini:
1. Bundu Tuhan retreat depan rumah kanak-kanak Don Bosco
2. Karanaan homestay
3. Haleluyah retreat
4.Bayu Homestay
5. Mt Kinabalu National Park
6. Rina Ria Lodge
7. Sunny Valley
8. Fern Garden
9. Fairy Garden
10.Kinabalu Rose Cabin
11. U Merkin
12. Strawberry Garden
13. Mt Kinabalu View lodge
14. Zen Garden
15. Mt Kinabalu Heritage Resort & Spa (Htl Perkasa Kundasang)
16. Sinisian Homestay
17. INTAN resort (telekom punya)
18. Jab Pertanian Kundasang resthouse
19. Kundasang motel (kawasan kedai sedco kundasang)
20. Kinabalu Pine Resort
21. Sutera Jungle Resort (Masilau)
22. Cintamata Homestay
23. Celyn resort
24. BCCM retreat
25. Petronas Homestay (highly recommended for extensive & budget traveller)
26.Jaini's Lodge
27. Saga Hotel
28. Orchid Hotel
29. Rafflesia Inn
30. View motel
31. Ranau Hotel
32. Sabah baru hotel
33. Ranau resthouse
34. Salagon homestay
35. Lohan resthouse
36. Lasing lodging
37. Bt2 country resort (kalu masih buka la)
38. Ranau Golf Guestroom
39. Luanti Homestay
40. Sapa yg dapat tambah list sehingga 100( kawasan Ranau saja ma), sa bagi kupon percuma minta urut ikan di Luanti untuk 2 orang. sapat2 ma sebelum 14 Februari 2009. :welcome:

9 Tahun sy jarang2 d Ranau,banyak suda bertambah....... :lol2: Luanti sblh mana...? :hmmm:
''Kai Zen'' Change for the Better
http://www.kfwdc.com.my/gal/bs05.htm
User avatar
Stormm
Orang Kuat SF
Orang Kuat SF
 
Posts: 4264
Joined: Mon Nov 10, 2008 2:15 pm
Credit in hand: 0.19

Advertisement

Resort-resort di Ranau...

Postby orang kita » Sat Jan 03, 2009 10:19 pm

Stormm..Kg Luanti dekat Kg Nalapak ba. Kou dari kpg mana di Ranau?
orang kita
Peminat SF
Peminat SF
 
Posts: 306
Joined: Mon Dec 29, 2008 1:37 pm
Credit in hand: 0.00
Location: KK Sabah

Re: Resort-resort di Ranau...

Postby Stormm » Sun Jan 04, 2009 9:46 am

orang kita wrote:Stormm..Kg Luanti dekat Kg Nalapak ba. Kou dari kpg mana di Ranau?

Kundasang blh...Nabutan blh....Kebu blh....tp ori...Kdsg lah.........hehehehe
''Kai Zen'' Change for the Better
http://www.kfwdc.com.my/gal/bs05.htm
User avatar
Stormm
Orang Kuat SF
Orang Kuat SF
 
Posts: 4264
Joined: Mon Nov 10, 2008 2:15 pm
Credit in hand: 0.19

Re: Resort-resort di Ranau...

Postby Borneo » Mon Jan 05, 2009 12:28 am

orang kita wrote:Sia kasi sahkan bahwa resort baru di simpang Tenompok tu buka Datuk EE punya. Ia milik SEDCO yang mana secara kebetulan di bawah kementerian beliau. Orang2 yang sebarkan fitnah bahawa ia milik Datuk EE adalah musuh politiknya. Sia bukan org politik tetapi memberikan fakta yang butul2 punya.

Sampai sikarang itu bengunan belum dirasmikan lagi sebab belum mendapat kelulusan Majlis Daerah Ranau krana menceroboh kawasan simpanan jalan (road reserve).

Alala...dari mana orang kita dapat maklumat ini? Saya tengok pun memang struktur dan fizikal bangunan tersebut berhampiran jalan raya simpang tersebut.
User avatar
Borneo
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 625
Joined: Sun Jan 20, 2008 10:49 am
Credit in hand: 0.00
Location: North Borneo

Re: Resort-resort di Ranau...

Postby Borneo » Mon Jan 05, 2009 12:32 am

Stormm wrote:
ogingo wrote:
Borneo wrote:Bah kawan-kawan...mari kita kongsi-kongsi sadangan mana-mana resort yg boleh kita tinggal semasa suti kah, enjoy-enjoy kah di sana Ranau. Mungkin ada resort baru yg bulum kawan-kawan tahu...tarima kasih. :lol:


Na.salin kamurang ini:
1. Bundu Tuhan retreat depan rumah kanak-kanak Don Bosco
2. Karanaan homestay
3. Haleluyah retreat
4.Bayu Homestay
5. Mt Kinabalu National Park
6. Rina Ria Lodge
7. Sunny Valley
8. Fern Garden
9. Fairy Garden
10.Kinabalu Rose Cabin
11. U Merkin
12. Strawberry Garden
13. Mt Kinabalu View lodge
14. Zen Garden
15. Mt Kinabalu Heritage Resort & Spa (Htl Perkasa Kundasang)
16. Sinisian Homestay
17. INTAN resort (telekom punya)
18. Jab Pertanian Kundasang resthouse
19. Kundasang motel (kawasan kedai sedco kundasang)
20. Kinabalu Pine Resort
21. Sutera Jungle Resort (Masilau)
22. Cintamata Homestay
23. Celyn resort
24. BCCM retreat
25. Petronas Homestay (highly recommended for extensive & budget traveller)
26.Jaini's Lodge
27. Saga Hotel
28. Orchid Hotel
29. Rafflesia Inn
30. View motel
31. Ranau Hotel
32. Sabah baru hotel
33. Ranau resthouse
34. Salagon homestay
35. Lohan resthouse
36. Lasing lodging
37. Bt2 country resort (kalu masih buka la)
38. Ranau Golf Guestroom
39. Luanti Homestay
40. Sapa yg dapat tambah list sehingga 100( kawasan Ranau saja ma), sa bagi kupon percuma minta urut ikan di Luanti untuk 2 orang. sapat2 ma sebelum 14 Februari 2009. :welcome:

9 Tahun sy jarang2 d Ranau,banyak suda bertambah....... :lol2: Luanti sblh mana...? :hmmm:


Senang bah mau cari Kg Luanti ni. Kalau kita mau pigi Sandakan, kita pasti terlimpas kampung ini. Ada signboard :lol2: basar basar lagi tu di tempat ini.
User avatar
Borneo
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 625
Joined: Sun Jan 20, 2008 10:49 am
Credit in hand: 0.00
Location: North Borneo

Re: Resort-resort di Ranau...

Postby miss_kiki » Mon Jan 05, 2009 8:44 am

stormm, apa yang menarik di luanti...? :hmmm:
User avatar
miss_kiki
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 668
Joined: Tue Nov 25, 2008 2:26 pm
Credit in hand: 0.00

Re: Resort-resort di Ranau...

Postby Guntur » Mon Jan 05, 2009 9:58 am

Kalau ada penerangan.. atau kasi rangking dari yang good quality kepada yang buruk mungkin membantu :grin:
User avatar
Guntur
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 7035
Joined: Sat Aug 14, 2004 1:24 am
Credit in hand: 247.23
Bank: 10,240.52

Re: Resort-resort di Ranau...

Postby Stormm » Mon Jan 05, 2009 11:32 am

miss_kiki wrote:stormm, apa yang menarik di luanti...? :hmmm:

:cry: :cry: tempat sy eksiden taun 2000 ba tu...1 hilux total lost..nasib ada tu rool bar d blkg...klu nda,tinggal hantu sy lai yg menaip2 ni....
Tapi klu mo tingu ikan pelian jinak2 sanalah....jan lupa bawa roti paun banyak2...... :biggrin:
''Kai Zen'' Change for the Better
http://www.kfwdc.com.my/gal/bs05.htm
User avatar
Stormm
Orang Kuat SF
Orang Kuat SF
 
Posts: 4264
Joined: Mon Nov 10, 2008 2:15 pm
Credit in hand: 0.19

Re: Resort-resort di Ranau...

Postby orangaslisabah » Mon Jan 05, 2009 9:36 pm

Stormm wrote:
miss_kiki wrote:stormm, apa yang menarik di luanti...? :hmmm:

:cry: :cry: tempat sy eksiden taun 2000 ba tu...1 hilux total lost..nasib ada tu rool bar d blkg...klu nda,tinggal hantu sy lai yg menaip2 ni....
Tapi klu mo tingu ikan pelian jinak2 sanalah....jan lupa bawa roti paun banyak2...... :biggrin:

:lolrf: :lolrf: Lucu betul ko ni Stormm. Ko ada bersyukur kepada Tuhan kah atas perlindungan yang DIA berikan kpd kau?? Haleluyah kan.. kalau tdk ko tiada sdh di SF ni.
Semenjak bn-amino cerita pasal seks;liwat,video seks,terkini suara seks(matSabu)smpi negara luar gelar Msia Negara Seks;otak sia kotor oleh ketahian bn-aminoImage
http://ranau.big-forum.net/
User avatar
orangaslisabah
SF Leaders
SF Leaders
 
Posts: 35199
Joined: Sat Apr 05, 2008 2:30 am
Credit in hand: 203.31
Bank: 135,412.86
Location: KOTA KINABALU-RANAU

Re: Resort-resort di Ranau...

Postby facts » Tue Jan 06, 2009 1:52 am

orang kita wrote:Sia kasi sahkan bahwa resort baru di simpang Tenompok tu buka Datuk EE punya. Ia milik SEDCO yang mana secara kebetulan di bawah kementerian beliau. Orang2 yang sebarkan fitnah bahawa ia milik Datuk EE adalah musuh politiknya. Sia bukan org politik tetapi memberikan fakta yang butul2 punya.

Sampai sikarang itu bengunan belum dirasmikan lagi sebab belum mendapat kelulusan Majlis Daerah Ranau krana menceroboh kawasan simpanan jalan (road reserve).



saudara Orang kita , terima kasih kerana men sah kan bahawa resort simpang tinompok bukan DR ewon ebin punya , Semua musuh2 politik beliau cuba mengekspolatiskan isu kecil ini , begitu juga Sistem tagal di luanti .
Pemimpin Kemajuan Raykat paginatan harus diberikan pujjian atas usaha beliau memajujkan sistem pelancongan .
PAling famous ni skarang .
facts
Peminat SF
Peminat SF
 
Posts: 252
Joined: Sat Jun 25, 2005 3:10 am
Credit in hand: 0.00

Re: Resort-resort di Ranau...

Postby mae » Fri Jan 09, 2009 1:32 pm

miss_kiki wrote:stormm, apa yang menarik di luanti...? :hmmm:


Luanti ialah kampung di tepi jalan besar mau pg Tawau dan Sandakan..
Luanti lebih kurang 20 minit dari pekan Ranau.

Pernah pg Sabah Tea?Kalau dari Ranau....Luanti ni jalan lagi sikit selepas nampak simpang masuk Sabah Tea (sebelah kiri)sampailah tu di Luanti.

Luanti terkenal dengan ikan di sungai yg boleh mengurut tu..majoriti penduduk sana beragama Islam..penduduk kampung mesra..banyak jual durian lagi sana tu..

Senang saja pg Luanti bah..ikut jalan Tawau, sandakan..di tepi jalan ada sign board besar juga..1 tips lagi..limpas Sabah Tea baru Luanti..baru kampung Muruk..
Last edited by mae on Fri Jan 09, 2009 1:44 pm, edited 1 time in total.
all are made because of love
User avatar
mae
Teman SF
Teman SF
 
Posts: 1020
Joined: Sat Nov 22, 2008 1:44 pm
Credit in hand: 0.08

Re: Resort-resort di Ranau...

Postby mae » Fri Jan 09, 2009 1:36 pm

Stormm wrote:
miss_kiki wrote:stormm, apa yang menarik di luanti...? :hmmm:

:cry: :cry: tempat sy eksiden taun 2000 ba tu...1 hilux total lost..nasib ada tu rool bar d blkg...klu nda,tinggal hantu sy lai yg menaip2 ni....
Tapi klu mo tingu ikan pelian jinak2 sanalah....jan lupa bawa roti paun banyak2...... :biggrin:


aiya storm..mana tempat juga ko accident sana?tempat rumah yg terkenal berpuaka tu ka?
yg simpang mau pg masuk Lohan tu..sana memang kawasan panas ba tu..
all are made because of love
User avatar
mae
Teman SF
Teman SF
 
Posts: 1020
Joined: Sat Nov 22, 2008 1:44 pm
Credit in hand: 0.08

Re: Resort-resort di Ranau...

Postby Stormm » Fri Jan 09, 2009 4:25 pm

mae wrote:
Stormm wrote:
miss_kiki wrote:stormm, apa yang menarik di luanti...? :hmmm:

:cry: :cry: tempat sy eksiden taun 2000 ba tu...1 hilux total lost..nasib ada tu rool bar d blkg...klu nda,tinggal hantu sy lai yg menaip2 ni....
Tapi klu mo tingu ikan pelian jinak2 sanalah....jan lupa bawa roti paun banyak2...... :biggrin:


aiya storm..mana tempat juga ko accident sana?tempat rumah yg terkenal berpuaka tu ka?
yg simpang mau pg masuk Lohan tu..sana memang kawasan panas ba tu..

Bkn ba....tu gia short cut jalan xkulam si Karim....di kinaratuan....sy kena ngam2dekat tu jambatan yg ada jual durian ada bekas tempat timbang lori logging dulu.... ;-)
''Kai Zen'' Change for the Better
http://www.kfwdc.com.my/gal/bs05.htm
User avatar
Stormm
Orang Kuat SF
Orang Kuat SF
 
Posts: 4264
Joined: Mon Nov 10, 2008 2:15 pm
Credit in hand: 0.19

Re: Resort-resort di Ranau...

Postby orang kita » Fri Jan 09, 2009 6:41 pm

Fact...Tanggungjawab kita untuk memberikan fakta yang betul :clap2:
orang kita
Peminat SF
Peminat SF
 
Posts: 306
Joined: Mon Dec 29, 2008 1:37 pm
Credit in hand: 0.00
Location: KK Sabah

Re: Resort-resort di Ranau...

Postby miss_kiki » Sat Jan 10, 2009 9:45 am

Stormm wrote:
miss_kiki wrote:stormm, apa yang menarik di luanti...? :hmmm:

:cry: :cry: tempat sy eksiden taun 2000 ba tu...1 hilux total lost..nasib ada tu rool bar d blkg...klu nda,tinggal hantu sy lai yg menaip2 ni....
Tapi klu mo tingu ikan pelian jinak2 sanalah....jan lupa bawa roti paun banyak2...... :biggrin:

odoi ba.... kau punya serita bikin sedih sia saja...
nasib baik kau masi idupkan... :lol2:
boleh goreng kaitu ikan...
User avatar
miss_kiki
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 668
Joined: Tue Nov 25, 2008 2:26 pm
Credit in hand: 0.00

PreviousNext

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Author

Return to Tempat Saya

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


cron

Ads

User Menu

Login Form

Style switcher

Who is online

In total there are 2 users online :: 0 registered, 0 hidden and 2 guests (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 210 on Thu Jul 12, 2012 11:58 pm

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests
Copyright © 2004-2012 SabahForum.com. All Rights Reserved.