Kuching, Sarawak

Info tempatan, berita, happening, program bagus, komen, komplain tentang tempat/daerah kamurang.

Moderator: Moderators

Re: Kuching, Sarawak

Postby tingau » Sun Apr 26, 2009 12:18 am

payau wrote:teda tu mat rempit racing d jln astana smlm... ada operasi mangkali tu.. mo pi sejingkat tp takut2 kana angkt pulis nanti.. ko pranah tinguk ka car race di sejingkat tingau?

tia pernah oh....klau ko mo p tingu ko bawah lah bah pancing dlm kereta....klau polis tanya ko bilang p mancing saja sana Goebilt jetty.... :slaugh:
Meeeooowww...
User avatar
tingau
Respected SF Veteran
Respected SF Veteran
 
Posts: 27964
Joined: Mon Jun 30, 2008 12:44 am
Credit in hand: 4,559.16
Bank: 174,060.50
Location: Sabah

Advertisement

Re: Kuching, Sarawak

Postby payau » Sun Apr 26, 2009 12:25 am

tingau wrote:
payau wrote:teda tu mat rempit racing d jln astana smlm... ada operasi mangkali tu.. mo pi sejingkat tp takut2 kana angkt pulis nanti.. ko pranah tinguk ka car race di sejingkat tingau?

tia pernah oh....klau ko mo p tingu ko bawah lah bah pancing dlm kereta....klau polis tanya ko bilang p mancing saja sana Goebilt jetty.... :slaugh:

oo..bagus juga idea ko tu kan.. good idea.. nanti sia buat
Dog Barks At Nothing...
Keep Telling Yourself That
User avatar
payau
Veteran SF
Veteran SF
 
Posts: 8872
Joined: Fri Nov 14, 2008 8:14 am
Credit in hand: Locked
Bank: Locked
Location: land of kenyalang

Re: Kuching, Sarawak

Postby mfaisalj80 » Sun Apr 26, 2009 12:22 pm

payau wrote:
mfaisalj80 wrote:halooooo...

aku orang baru di sini ni... nama aku faisal, dari putatan... ni mau tanya bah ni, mana mau cari rumah sewa atau bilik sewa sekitar satok kunun? aku cari di sabataim, teda rumah sewa... semua rumah jual... untuk pengetahuan kamurang, aku sekarang di batu lintang, ambil kpli... datang kuching ni dari januari lalu lagi... jadi sekarang aku mau cari rumah sewa la sebab nda lama lagi mau praktikum kan... terima kasih kerana membantu.... :thumbup1:

oo sia tau ni kwn sia pun ada ikut, ko kenal si jeniroo yunsai ka? sa rasa bnyk tu area sana satok..cuma ko kena rajin cari la..ko round ja area satok tu bah, ko tau panggung udara tu ka? ada satu jalan lg yg area skolah ntah skolah apa tu..ko cari2 sana pun ada juga tu sia penah nmpk notis bilik sewa.. ko tanya2 ja bah kwn ko org sini..dorang lebih arif lg pasal sewa bilik


oOoooo, si jeniroo tu ka???? kenal la bah sia sama dia tuhhhh.... geng diurang la bah yang selalu buat lawak di ipbl tuhhhh... femes group durang tuh.... iyala, nanti2 la aku cari2 di satok tu.... tunggu ada kawan free... hehehe....
User avatar
mfaisalj80
 
Posts: 75
Joined: Thu Apr 23, 2009 11:50 pm
Credit in hand: 3.75
Location: Batu Lintang, Kuching

Re: Kuching, Sarawak

Postby mfaisalj80 » Sun Apr 26, 2009 12:28 pm

tingau wrote:
mfaisalj80 wrote:halooooo...

aku orang baru di sini ni... nama aku faisal, dari putatan... ni mau tanya bah ni, mana mau cari rumah sewa atau bilik sewa sekitar satok kunun? aku cari di sabataim, teda rumah sewa... semua rumah jual... untuk pengetahuan kamurang, aku sekarang di batu lintang, ambil kpli... datang kuching ni dari januari lalu lagi... jadi sekarang aku mau cari rumah sewa la sebab nda lama lagi mau praktikum kan... terima kasih kerana membantu.... :thumbup1:

ko PM sia ko punya kontek no......
satok area besar juga oh....so ko kena spesifik sikit....


Tingau,
sudah sia pm ko... kalau bulih satok yang perkampungan melayu tu, ada sekoah sk rakyat hj bolhassan tu... kalau area bandar satok pun orait juga... senang cari makan di sana... thanks, tingau... :thumbup1:
User avatar
mfaisalj80
 
Posts: 75
Joined: Thu Apr 23, 2009 11:50 pm
Credit in hand: 3.75
Location: Batu Lintang, Kuching

Re: Kuching, Sarawak

Postby neyta » Mon Apr 27, 2009 2:20 pm

:offtopic:
Last edited by neyta on Sun Jul 26, 2009 9:32 am, edited 1 time in total.
A charming woman doesn't follow the crowd. She is herself. And I am my own woman.
User avatar
neyta
Orang Kuat SF
Orang Kuat SF
 
Posts: 7474
Joined: Mon Apr 27, 2009 10:35 am
Credit in hand: 107.58
Bank: 10,799.17
Location: Kota Kinabalu

Re: Kuching, Sarawak

Postby mfaisalj80 » Mon Apr 27, 2009 4:08 pm

neyta wrote::offtopic:
Limpas...limpas...sia ni orang Sarawak tapi sia terlimpas sini. mfaisal cuma ko tipon ini numbor 082-420322 dekat ajak dengan satok area, opposite sekolah Rakyat Hj Bolhasan. Nda jauh juga dari opis sia, ko cuba jak. Tia tau jugak masih kusong ka. Sia punya rumah di Tmn Sri Wangi baru jak sia siwakan bulan lepas..lambat sikit suda kau.

Sia baca forum ni dari mula..sia bukan nak promote sumandak Melanau (sia sendiripun sebenarnya melanau he..he..) tapi kalau sumandak Melanau area Mukah putih-putih bah d'orang. Especially yang Melanau likor (kristian) sia plak Melanau area Sarikei..



neyta,

thanks buangettttt sebab bagi number tu... actually, aku nak sewa rumah atau bilik akhir bulan jun jak nanti... sekarang saja mau cari info, di mana mau cari rumah sewa... cari info rate rumah sewa, bilik sewa, dll... tapi tadi baru jak lecturer cakap, area satok senang cari rumah.... pusing2 kampung, mesti jumpa signboard rumah / bilik sewa... senang sikit hati aku...

nak tanya, orang sarawak ni banyak yang mata warna coklat... tu orang apa tu ar...??? orang melanau ka juga tu...??? unik pula sia tingu... :grin:

-Faisal.
User avatar
mfaisalj80
 
Posts: 75
Joined: Thu Apr 23, 2009 11:50 pm
Credit in hand: 3.75
Location: Batu Lintang, Kuching

Re: Kuching, Sarawak

Postby cyprian » Mon Apr 27, 2009 4:32 pm

kmk pun mau masuk 4 tahun juak sia...bru sa lapor diri yang 1st april thun ni hehehehe skg sa d tawau. sa stay d tabuan jaya ..tpi yang paling sadap sa makan sana mee kolok dan kueh chappppppppppppppppp..tlampau sadap selepas balik dari tubau hahahaha
User avatar
cyprian
 
Posts: 10
Joined: Wed Mar 04, 2009 9:21 am
Credit in hand: 0.00
Location: kuching,sarawak/sabah

Re: Kuching, Sarawak

Postby neyta » Mon Apr 27, 2009 5:16 pm

nak tanya, orang sarawak ni banyak yang mata warna coklat... tu orang apa tu ar...??? orang melanau ka juga tu...??? unik pula sia tingu...


Kalau warna mata yang cokelat tu biasanya Melanau.Bidayuhpun ada gak.
Last edited by neyta on Sun Jul 26, 2009 9:33 am, edited 1 time in total.
A charming woman doesn't follow the crowd. She is herself. And I am my own woman.
User avatar
neyta
Orang Kuat SF
Orang Kuat SF
 
Posts: 7474
Joined: Mon Apr 27, 2009 10:35 am
Credit in hand: 107.58
Bank: 10,799.17
Location: Kota Kinabalu

Re: Kuching, Sarawak

Postby neyta » Mon Apr 27, 2009 5:53 pm

mae wrote:wuii... :thumbup1: kuching pun masuk tune juga kah?,banyak juga miak swk a..kamik pun duduk kuching jua.


Rindok ati nak nyelut dalam forum tok bah. Kamekpun dari Kuching tok. Kamek nak pegi pasar satok lok beli ikan terubok masin. :thumbup1: Kitak nang asal urang Kuchingkah?
A charming woman doesn't follow the crowd. She is herself. And I am my own woman.
User avatar
neyta
Orang Kuat SF
Orang Kuat SF
 
Posts: 7474
Joined: Mon Apr 27, 2009 10:35 am
Credit in hand: 107.58
Bank: 10,799.17
Location: Kota Kinabalu

Re: Kuching, Sarawak

Postby payau » Mon Apr 27, 2009 7:32 pm

neyta wrote::offtopic:
Limpas...limpas...sia ni orang Sarawak tapi sia terlimpas sini. mfaisal cuma ko tipon ini numbor 082-420322 dekat ajak dengan satok area, opposite sekolah Rakyat Hj Bolhasan. Nda jauh juga dari opis sia, ko cuba jak. Tia tau jugak masih kusong ka. Sia punya rumah di Tmn Sri Wangi baru jak sia siwakan bulan lepas..lambat sikit suda kau.

Sia baca forum ni dari mula..sia bukan nak promote sumandak Melanau (sia sendiripun sebenarnya melanau he..he..) tapi kalau sumandak Melanau area Mukah putih-putih bah d'orang. Especially yang Melanau likor (kristian) sia plak Melanau area Sarikei..

oo yaka? org kalabit dgn org ulu bukan putih juga ka??
Dog Barks At Nothing...
Keep Telling Yourself That
User avatar
payau
Veteran SF
Veteran SF
 
Posts: 8872
Joined: Fri Nov 14, 2008 8:14 am
Credit in hand: Locked
Bank: Locked
Location: land of kenyalang

Re: Kuching, Sarawak

Postby mfaisalj80 » Mon Apr 27, 2009 10:27 pm

neyta wrote:
nak tanya, orang sarawak ni banyak yang mata warna coklat... tu orang apa tu ar...??? orang melanau ka juga tu...??? unik pula sia tingu...


Kalau warna mata yang cokelat tu biasanya Melanau.Bidayuhpun ada gak. Jap-jap..sia tinguk mata sia dulu (tinguk cermin) eh..sia melanau tapi warna mata sia hitam..(pakai contact lense). Kalau warna mata sia selalu tukar2 sikijap cokelat, sikijap hitam sikijap hazel, hijaupun pernah gak...he..he..



hehehehe, tu mata jin tuh sudah tuh.... :slaugh:
User avatar
mfaisalj80
 
Posts: 75
Joined: Thu Apr 23, 2009 11:50 pm
Credit in hand: 3.75
Location: Batu Lintang, Kuching

Re: Kuching, Sarawak

Postby mfaisalj80 » Mon Apr 27, 2009 10:38 pm

cyprian wrote:kmk pun mau masuk 4 tahun juak sia...bru sa lapor diri yang 1st april thun ni hehehehe skg sa d tawau. sa stay d tabuan jaya ..tpi yang paling sadap sa makan sana mee kolok dan kueh chappppppppppppppppp..tlampau sadap selepas balik dari tubau hahahaha



cyprian,

ko cikgu ka sekarang???? nda aku faham ko cakap ni... sedap ka mee kolok tuh? aku rasa biasa seja...
User avatar
mfaisalj80
 
Posts: 75
Joined: Thu Apr 23, 2009 11:50 pm
Credit in hand: 3.75
Location: Batu Lintang, Kuching

Re: Kuching, Sarawak

Postby payau » Tue Apr 28, 2009 1:17 pm

mfaisalj80 wrote:
cyprian wrote:kmk pun mau masuk 4 tahun juak sia...bru sa lapor diri yang 1st april thun ni hehehehe skg sa d tawau. sa stay d tabuan jaya ..tpi yang paling sadap sa makan sana mee kolok dan kueh chappppppppppppppppp..tlampau sadap selepas balik dari tubau hahahaha



cyprian,

ko cikgu ka sekarang???? nda aku faham ko cakap ni... sedap ka mee kolok tuh? aku rasa biasa seja...

tu bahasa swk baitu.. sia paham juga.. tp kadang2 pandai tebingung jua kdg2..
Dog Barks At Nothing...
Keep Telling Yourself That
User avatar
payau
Veteran SF
Veteran SF
 
Posts: 8872
Joined: Fri Nov 14, 2008 8:14 am
Credit in hand: Locked
Bank: Locked
Location: land of kenyalang

Re: Kuching, Sarawak

Postby tingau » Wed Apr 29, 2009 12:10 am

cyprian wrote:kmk pun mau masuk 4 tahun juak sia...bru sa lapor diri yang 1st april thun ni hehehehe skg sa d tawau. sa stay d tabuan jaya ..tpi yang paling sadap sa makan sana mee kolok dan kueh chappppppppppppppppp..tlampau sadap selepas balik dari tubau hahahaha

jgn ko lupa tu butod d pasar bau.......naik harga suda skarang....satu ikur now 30sen naik 10sen....
satu kilo 26rm.. naik 2rm..
Meeeooowww...
User avatar
tingau
Respected SF Veteran
Respected SF Veteran
 
Posts: 27964
Joined: Mon Jun 30, 2008 12:44 am
Credit in hand: 4,559.16
Bank: 174,060.50
Location: Sabah

Re: Kuching, Sarawak

Postby MzHazelNuts » Sun May 03, 2009 1:04 pm

helo kuching.. nah sya pun mau lapor diri..hehe
"Sumimasen..."
User avatar
MzHazelNuts
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 823
Joined: Sat Jan 10, 2009 12:14 am
Credit in hand: 15.57
Bank: 2,035.00
Location: Sarawak/Sabah/ShahAlam

PreviousNext

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Author

Return to Tempat Saya

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


Ads

User Menu

Login Form

Style switcher

Who is online

In total there is 1 user online :: 0 registered, 0 hidden and 1 guest (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 210 on Thu Jul 12, 2012 11:58 pm

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest
Copyright © 2004-2012 SabahForum.com. All Rights Reserved.