welcome to kota belud

Info tempatan, berita, happening, program bagus, komen, komplain tentang tempat/daerah kamurang.

Moderator: Moderators

Re: welcome to kota belud

Postby puppy09 » Mon May 03, 2010 6:56 am

sia pun ada kazen dari piasau jg.. :grin:
Steady & relax ko..
User avatar
puppy09
Orang Kuat SF
Orang Kuat SF
 
Posts: 6424
Joined: Tue Nov 10, 2009 7:34 am
Credit in hand: 22.11
Bank: 274.76
Location: P'pang-KB-KM-KK

Advertisement

Re: welcome to kota belud

Postby orangaslisabah » Mon May 03, 2010 7:25 am

puppy09 wrote:sia pun ada kazen dari piasau jg.. :grin:

Aikkk???Jangan2 kita bekazen juga ni tau.Sama saja kita ni ada kazen sana kg.piasau :hmmm: :slaugh:
Semenjak bn-amino cerita pasal seks;liwat,video seks,terkini suara seks(matSabu)smpi negara luar gelar Msia Negara Seks;otak sia kotor oleh ketahian bn-aminoImage
http://ranau.big-forum.net/
User avatar
orangaslisabah
SF Leaders
SF Leaders
 
Posts: 35179
Joined: Sat Apr 05, 2008 2:30 am
Credit in hand: 110.04
Bank: 135,062.86
Location: KOTA KINABALU-RANAU

Re: welcome to kota belud

Postby puppy09 » Mon May 03, 2010 7:31 am

orangaslisabah wrote:
puppy09 wrote:sia pun ada kazen dari piasau jg.. :grin:

Aikkk???Jangan2 kita bekazen juga ni tau.Sama saja kita ni ada kazen sana kg.piasau :hmmm: :slaugh:

nah kan..silap2 berkazen la kita ni..itulah sia rasa mcm kenal2 ja sama ko neh.. :slaugh:
Steady & relax ko..
User avatar
puppy09
Orang Kuat SF
Orang Kuat SF
 
Posts: 6424
Joined: Tue Nov 10, 2009 7:34 am
Credit in hand: 22.11
Bank: 274.76
Location: P'pang-KB-KM-KK

Re: welcome to kota belud

Postby tiwas » Mon May 10, 2010 2:41 pm

inan wrote:
tiwas wrote:Ada juga plak psal KB..My hometown. Ini tempat2 yang menarik di KB kalau betul2 kana kasi bangun
1. Melangkap. Sungai dia masih kira virgin lagi. Bersih.

2. Sayap. Air terjun dia bertingkat2. Boleh tengok pelangi terbentuk di air terjun. Tapi ada masa la..Satu2nya tempat di KB yang paling sejuk. Kalau bercakap wap ble kluar dari mulut. Mcam d London..hehe

3. Liminuang (di kg sya sana Bangkahak, Rosok). Formasi air terjun yang terbentuk sangat unik. Ada lubang besar di tengah2 kawasan berbatu dan air terjun jatuh ngam2 dalam tu lubang. Tu la sebab kana panggil liminuang=jadi lubang.

4. Pantai di Kelawat (sya lupa nama dia) Pasir dia putih. Waktu air surut boleh cari kerang di pantai.

Ada lagi..tapi yang di atas ni kira femes la di KB.

Sama tu taik2 lembu..hehe Pernah dulu ada pelancong asing p begambar dekat tu taik2 lembu...tempat dorang teda kali..hehe pas tu dorang begambar dekat tu lembu2 yang selalu rilek2 tepi jalan raya. :lol2: Kalau teda tu taik2 lembu, bukan KB la tu... :slaugh:

pantai tu.. nama dia digot, pituru atau mangkabar.. tu la pantai yang biasa orang pg sana

yaa..itu la tu pantai....ko org kelawat ka inan?
"Pertimbangkan semuanya; ikutlah apa yang baik." 1 Tes 5:21
User avatar
tiwas
Teman SF
Teman SF
 
Posts: 1798
Joined: Thu Jul 31, 2008 11:30 pm
Credit in hand: 14.53
Bank: 10,552.27
Location: currently..not in Sabah..

Re: welcome to kota belud

Postby orangaslisabah » Mon May 10, 2010 3:11 pm

puppy09 wrote:
orangaslisabah wrote:
puppy09 wrote:sia pun ada kazen dari piasau jg.. :grin:

Aikkk???Jangan2 kita bekazen juga ni tau.Sama saja kita ni ada kazen sana kg.piasau :hmmm: :slaugh:

nah kan..silap2 berkazen la kita ni..itulah sia rasa mcm kenal2 ja sama ko neh.. :slaugh:

Ohou..kalau mo pikir2 mau pi kawin ko kompom kena sogit satu ekor karabau. Mmg tia bulih sbb saudara bah :slaugh:
Semenjak bn-amino cerita pasal seks;liwat,video seks,terkini suara seks(matSabu)smpi negara luar gelar Msia Negara Seks;otak sia kotor oleh ketahian bn-aminoImage
http://ranau.big-forum.net/
User avatar
orangaslisabah
SF Leaders
SF Leaders
 
Posts: 35179
Joined: Sat Apr 05, 2008 2:30 am
Credit in hand: 110.04
Bank: 135,062.86
Location: KOTA KINABALU-RANAU

Re: welcome to kota belud

Postby guntap » Mon May 10, 2010 3:16 pm

puppy09 wrote:sia pun ada kazen dari piasau jg.. :grin:

orangaslisabah wrote:Aikkk???Jangan2 kita bekazen juga ni tau.Sama saja kita ni ada kazen sana kg.piasau :hmmm: :slaugh:

puppy09 wrote:nah kan..silap2 berkazen la kita ni..itulah sia rasa mcm kenal2 ja sama ko neh.. :slaugh:

orangaslisabah wrote:Ohou..kalau mo pikir2 mau pi kawin ko kompom kena sogit satu ekor karabau. Mmg tia bulih sbb saudara bah :slaugh:

nasebek buli kana sogit sija....kalau yg buli kana pasut tia mo... :slaugh:
Image
User avatar
guntap
Respected SF Veteran
Respected SF Veteran
 
Posts: 16879
Joined: Wed Nov 19, 2008 6:03 pm
Credit in hand: 1,614.15
Bank: 240,590.20
Location: bujang senang

Re: welcome to kota belud

Postby puppy09 » Tue May 11, 2010 6:53 am

guntap wrote:
puppy09 wrote:sia pun ada kazen dari piasau jg.. :grin:

orangaslisabah wrote:Aikkk???Jangan2 kita bekazen juga ni tau.Sama saja kita ni ada kazen sana kg.piasau :hmmm: :slaugh:

puppy09 wrote:nah kan..silap2 berkazen la kita ni..itulah sia rasa mcm kenal2 ja sama ko neh.. :slaugh:

orangaslisabah wrote:Ohou..kalau mo pikir2 mau pi kawin ko kompom kena sogit satu ekor karabau. Mmg tia bulih sbb saudara bah :slaugh:

nasebek buli kana sogit sija....kalau yg buli kana pasut tia mo... :slaugh:

hehehe malapas la sia neh peluang kan..saudara dekat pula kita gia.. :slaugh:
Steady & relax ko..
User avatar
puppy09
Orang Kuat SF
Orang Kuat SF
 
Posts: 6424
Joined: Tue Nov 10, 2009 7:34 am
Credit in hand: 22.11
Bank: 274.76
Location: P'pang-KB-KM-KK

Re: welcome to kota belud

Postby tiwas » Thu May 13, 2010 2:57 pm

tapi ada satu msalah yg makin ndak best sini KB ni saya tngok..bnyak tul orng mangampai sana siring padang..lorong kadai kain depan tu kadai2 misup..mabuk..mo minum tu minum la bah..tapi kalau sampai trip2 mabuk..lpas tu mo pau org lagi..kacau sumandak..ai...

Budak2 remaja pun makin bnyak yg mo tunjuk kuat..gaduh la..tapi..psal gaduh ni kalau ikut dari dulu ada cuma skrang ni mcam makin menjadi2 plak dorang...

Sama jem gila kalau hujung minggu...terutama sana bulatan depan esso mo pigi Gui Brother, Pasar besar sama pasar tani...kalau tamu besar lagi la..sistem lalu lintas yg betul2 sempit...dari dulu...apa la tu MDKB buat...
sama kalau hujan kuat ja...abis...banjir trus tu padang..

Lembu makin sikit jalan2 kalau di pekan la..tapi kalau mo pigi Tempasuk, Narinang, Piasau, Tambulion atau mo pigi kudat/kota marudu...na..jaga2 la kalau drive malam..kdang2 kerbau tgh jalan..
"Pertimbangkan semuanya; ikutlah apa yang baik." 1 Tes 5:21
User avatar
tiwas
Teman SF
Teman SF
 
Posts: 1798
Joined: Thu Jul 31, 2008 11:30 pm
Credit in hand: 14.53
Bank: 10,552.27
Location: currently..not in Sabah..

Re: welcome to kota belud

Postby MERDEKA » Thu May 13, 2010 7:18 pm

tiwas » Thu May 13, 2010 2:57 pm
tapi ada satu msalah yg makin ndak best sini KB ni saya tngok..bnyak tul orng mangampai sana siring padang..lorong kadai kain depan tu kadai2 misup..mabuk..mo minum tu minum la bah..tapi kalau sampai trip2 mabuk..lpas tu mo pau org lagi..kacau sumandak..ai...
Budak2 remaja pun makin bnyak yg mo tunjuk kuat..gaduh la..tapi..psal gaduh ni kalau ikut dari dulu ada cuma skrang ni mcam makin menjadi2 plak dorang...
Sama jem gila kalau hujung minggu...terutama sana bulatan depan esso mo pigi Gui Brother, Pasar besar sama pasar tani...kalau tamu besar lagi la..sistem lalu lintas yg betul2 sempit...dari dulu...apa la tu MDKB buat...
sama kalau hujan kuat ja...abis...banjir trus tu padang..
Lembu makin sikit jalan2 kalau di pekan la..tapi kalau mo pigi Tempasuk, Narinang, Piasau, Tambulion atau mo pigi kudat/kota marudu...na..jaga2 la kalau drive malam..kdang2 kerbau tgh jalan..
..............................................................
kota belud...
org kata KB tempat org suka bergaduh....
itu yg pertama saya tahu dan kenal KB....

lepas itu org kata sayap2 tempat indah/cantik...
saya pergi sana sampai jalan mati .....tak ada yg menarik...
lagi sedih jalanraya teruk....macam jalan di atas batu sungai....
sungai...saya pergi satu tempat kalau tak silap kampung Tambatuan..
sampai jalan mati ...di sana ada chalet di tepi sungai... tapi kecil saja....
jalan pun sangat teruk.....

bagi saya tempat yg menarik mungkin.... sawah padi sepanjang jalan .
dan tak lupa gadis2 sumandak dusun memang cute...di KB...
MERDEKA
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 694
Joined: Sun Feb 08, 2009 7:34 pm
Credit in hand: 61.93
Bank: 0.00

Re: welcome to kota belud

Postby tiwas » Fri May 14, 2010 1:53 pm

MERDEKA wrote:kota belud...
org kata KB tempat org suka bergaduh....
itu yg pertama saya tahu dan kenal KB....

lepas itu org kata sayap2 tempat indah/cantik...
saya pergi sana sampai jalan mati .....tak ada yg menarik...
lagi sedih jalanraya teruk....macam jalan di atas batu sungai....
sungai...saya pergi satu tempat kalau tak silap kampung Tambatuan..
sampai jalan mati ...di sana ada chalet di tepi sungai... tapi kecil saja....
jalan pun sangat teruk.....

bagi saya tempat yg menarik mungkin.... sawah padi sepanjang jalan .
dan tak lupa gadis2 sumandak dusun memang cute...di KB...

ya..memang dari dulu tu kana cakap di KB tempat org suka bergaduh..

ai..ko pigi sebelah mana tu Sayap? (sayap-sayap tu mcam tempat lain ja..) sampai air terjun dia yg sana hujung ka? cantik view sana tu..boleh nampak gunung Kinabalu dari angel yg berbeza..tapi memang jalan dia teruk la...pa ble buat..(mcam mo masuk politk kalau mo cerita psal tu jalan..eee..)

kampung Tambatuan..ya jalan pun teruk..

Sawah padi sepanjang jalan? oo yg jalan mo pigi Kudat/Kota Marudu tu ka..atau tempat lain..tapi skrang tu sawah mcam makin lama makin terbiar...

bnyak lagi bah bos..tapi tu la..semua ada msalah jalanraya..
"Pertimbangkan semuanya; ikutlah apa yang baik." 1 Tes 5:21
User avatar
tiwas
Teman SF
Teman SF
 
Posts: 1798
Joined: Thu Jul 31, 2008 11:30 pm
Credit in hand: 14.53
Bank: 10,552.27
Location: currently..not in Sabah..

Re: welcome to kota belud

Postby Suffian » Fri May 14, 2010 2:02 pm

Kuala Abai
Easy, miss. I've got you.

Image
User avatar
Suffian
Veteran SF
Veteran SF
 
Posts: 9931
Joined: Sun Mar 15, 2009 5:34 pm
Credit in hand: 642.17
Bank: 10,073.37
Location: Krypton

Re: welcome to kota belud

Postby tiwas » Fri May 14, 2010 4:49 pm

Suffian wrote:Kuala Abai

ui..ko orang kuala Abai ka bos pian?
"Pertimbangkan semuanya; ikutlah apa yang baik." 1 Tes 5:21
User avatar
tiwas
Teman SF
Teman SF
 
Posts: 1798
Joined: Thu Jul 31, 2008 11:30 pm
Credit in hand: 14.53
Bank: 10,552.27
Location: currently..not in Sabah..

Re: welcome to kota belud

Postby Suffian » Fri May 14, 2010 4:53 pm

tiwas wrote:
Suffian wrote:Kuala Abai

ui..ko orang kuala Abai ka bos pian?

nda la ada suku sakat di sana jak :mrgreen:
Easy, miss. I've got you.

Image
User avatar
Suffian
Veteran SF
Veteran SF
 
Posts: 9931
Joined: Sun Mar 15, 2009 5:34 pm
Credit in hand: 642.17
Bank: 10,073.37
Location: Krypton

Re: welcome to kota belud

Postby tiwas » Fri May 14, 2010 4:55 pm

Suffian wrote:
tiwas wrote:
Suffian wrote:Kuala Abai

ui..ko orang kuala Abai ka bos pian?

nda la ada suku sakat di sana jak :mrgreen:

Ooo...jadi..jomo sama kam?
"Pertimbangkan semuanya; ikutlah apa yang baik." 1 Tes 5:21
User avatar
tiwas
Teman SF
Teman SF
 
Posts: 1798
Joined: Thu Jul 31, 2008 11:30 pm
Credit in hand: 14.53
Bank: 10,552.27
Location: currently..not in Sabah..

Re: welcome to kota belud

Postby MERDEKA » Sat May 15, 2010 9:50 pm

tiwas » Fri May 14, 2010 4:55 pm
sayap sayap..
....................................
6 tahun yg lepas saya ke sana....
masa tu hujan kuat dan kabus tebal....
tapi jalan dah habis...
saya lihat org tua2 dusun ambil buah nenas pakai tali...
MERDEKA
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 694
Joined: Sun Feb 08, 2009 7:34 pm
Credit in hand: 61.93
Bank: 0.00

PreviousNext

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Author

Return to Tempat Saya

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


Ads

User Menu

Login Form

Style switcher

Who is online

In total there is 1 user online :: 0 registered, 0 hidden and 1 guest (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 210 on Thu Jul 12, 2012 11:58 pm

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest
Copyright © 2004-2012 SabahForum.com. All Rights Reserved.