Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd

Talk about investing tips & strategies, your experiences, and Sabah economy.

Moderator: Moderators

Forum rules
READ: SabahForum.com Board-Wide Rules & Regulations. FORUM INI BUKAN TEMPAT UNTUK MENCARI DOWNLINE ATAU MENGIKLAN PELUANG PERNIAGAAN TANPA BERKONGSI MAKLUMAT SECARA TERBUKA. LINK YG SEDEMIKIAN AKAN DIPADAM TANPA AMARAN.

Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd

Postby kimut » Wed Jan 28, 2009 8:51 am

Apa pendapat korang pasal perniagaan ceramik ni?

Adakah akan scam?adakah benar?

Mari kita bincang-bincang kan disini...
Hallo semua..jom forex bersama IKOFX..klik untuk mendaftar http://ikofx.com?affref=20881733
kimut
 
Posts: 14
Joined: Sat Aug 30, 2008 1:40 pm
Credit in hand: 0.00

Advertisement

Re: Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd

Postby jjj » Thu Jan 29, 2009 8:52 pm

kimut wrote:Apa pendapat korang pasal perniagaan ceramik ni?

Adakah akan scam?adakah benar?

Mari kita bincang-bincang kan disini...


Bg sy, bisnes Ceramic ne mmg benar dan bukan scam..

Ceramic Business Club adalah sebuah perniagaan e-Commerce yang dimiliki sepenuhnya oleh sebuah syarikat tempatan iaitu Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd. Beribu pejabat di Ampang, Selangor. Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd menerusi jenama Ceramic Business Club menjalankan satu Program Keahlian Privilege dalam memasarkan produk ceramic mereka secara trading.

Ceramic Business Club mula dilancarkan pada 7 Julai 2007 dan merupakan sebuah perniagaan berlesen dan berdaftar, serta sah dijalankan mengikut undang-undang. Anda boleh mendapatkan maklumat lanjut mengenai Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd di Laman Rasmi Syarikat (http://www.ceramicclub.net).

Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd adalah sebuah perniagaan trading produk-produk ceramic yang memasarkan produk-produk ini untuk pasaran dalam dan luar negara. Selain menjalankan perniagaan secara trading, syarikat ini memperkenalkan satu Program Keahlian Privilege yang dipanggil Ceramic Business Club.

Melalui program keahlian ini, Ceramic Business Club menawarkan pelbagai ganjaran dan kelebihan yang cukup istimewa kepada Distributornya. Setiap Distributor yang mendaftar akan menerima satu kad keahlian Ceramic Business Club yang tertera nama ahli dan no keahlian mereka pada kad privilege tersebut dan akan layak menerima ganjaran istimewa.
YM/SKYPE: sir_eson | HP: +6012.913.5388
User avatar
jjj
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 937
Joined: Sat Dec 15, 2007 11:37 pm
Credit in hand: 70.12
Bank: 8,655.07

Re: Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd

Postby jjj » Thu Jan 29, 2009 9:03 pm

Bolehkah syarikat ini dipercayai dan tidak menipu ahlinya?

Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd sememangnya boleh dipercayai dan mereka sangat jujur dan ingin membantu ahli-ahlinya membina pendapatan dengan cara dan konsep yang betul. Pihak syarikat telah bekerjasama dengan Giant Hypermerket apabila menjadikan Vaucher Giant sebagai produknya di dalam e-mall.

Sebelum syarikat gergasi seperti Giant Hypermarket ini bekerjasama dengan Asia Ceramic Marketing, mereka sudah pastinya menyelidik dahulu latar belakang syarikat dan track record syarikat sebelum bekerjasama. Ini dilakukan bagi menjaga reputasi dan nama baik Giant Hypermarket sebagai sebuah syarikat ternama di Malaysia. Apabila kerjasama ini termetrai, ini dapatlah membuktikan bahawa syarikat sememangnya melakukan perniagaan yang betul, kukuh, dan yang pastinya jujur dan tidak menipu ahli-ahlinya!

Selain daripada Voucher Giant, pihak syarikat juga telah bekerjasama dengan KFC dan Pizz Hut apabila memasukkan Voucher KFC dan Pizza Hut tersebut ke dalam e-mall. Dan dalam masa terdekat ini pula, Asia Ceramic Marketing akan memasukkan dua lagi voucer iaitu Voucher Pasaraya Parkson dan juga Voucher Isian Minyak! Ini membuktikan syarikat ini boleh dipercayai. Jika syarikat sebesar Giant, KFC, Pizza Hut dan Parkson sendiri menaruh kepercayaan terhadap Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd, adakah anda masih lagi ragu-ragu untuk merebut peluang yang sememangnya terhidang di depan mata anda ini?
YM/SKYPE: sir_eson | HP: +6012.913.5388
User avatar
jjj
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 937
Joined: Sat Dec 15, 2007 11:37 pm
Credit in hand: 70.12
Bank: 8,655.07

Re: Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd

Postby jjj » Thu Jan 29, 2009 9:05 pm

Betul ke kalau tak cari downline masih dapat bonus?

Perlu diingatkan sekali lagi bahawa Ceramic Business Club bukanlah perniagaan MLM yang memerlukan anda mencari downline baru dapat bonus. Ceramic Business Club ini adalah perniagaan secara trading. Apa yang anda jualkan, itulah bonus yang akan anda perolehi.

Tetapi keunikan dan kelebihan Ceramic Business Club ini, walaupun anda tidak pandai menjual produk tersebut, pihak syarikat yang membantu anda membuat jualan menerusi sistem Franchise nya dengan keuntungan dan dalam tempoh masa yang telah ditetapkan oleh pihak syarikat.

Contohnya anda memilih untuk membeli Produk Booster Pakej C iaitu Tea Set + Warmer Set + Dinner Set. Harga bagi kesemua produk tersebut ialah RM3800. Jika anda memilih option sell back kepada syarikat dengan sistem Franchise, syarikat akan menjualkan produk tersebut dengan harga RM4500 dan anda akan menerima keuntungan pembelian tersebut sebanyak RM700. Keuntungan ini diperolehi walaupun anda tidak mempunyai downline! Inilah bezanya jika ingin dibandingkan perniagaan Trading dengan sistem MLM.
YM/SKYPE: sir_eson | HP: +6012.913.5388
User avatar
jjj
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 937
Joined: Sat Dec 15, 2007 11:37 pm
Credit in hand: 70.12
Bank: 8,655.07

Re: Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd

Postby jjj » Thu Jan 29, 2009 9:07 pm

Adakah konsep yang digunakan oleh Ceramic Business Club (CBC) ini halal di sisi Islam dan sah di sisi undang-undang?

Untuk pengatahuan anda, CBC menggunakan konsep Al-Bai' Bithaman Ajil (BBA). BBA adalah kontrak jual beli dengan harga tangguh. Di bawah konsep ini, anda memberi pembiayaan kepada syarikat untuk memiliki sesuatu aset di mana anda akan membeli aset kepunyaan syarikat dengan harga tunai dan kemudiannya menjual kembali aset tersebut kepada syarikat dengan harga belian ditambah keuntungan dan company boleh membayar balik secara tangguh atau ansuran.

(Sumber dari Bank Pertanian Malaysia: http://www.bpm.com.my/article.cfm?id=136)
YM/SKYPE: sir_eson | HP: +6012.913.5388
User avatar
jjj
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 937
Joined: Sat Dec 15, 2007 11:37 pm
Credit in hand: 70.12
Bank: 8,655.07

Re: Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd

Postby pulpa2 » Fri Jan 30, 2009 4:05 pm

heheheh cukup-cukup la...

nanti mcm PQ, GM juga lagi...ni lagi satu...ada yang suruh orang jadi mobile stokis...keluar modal banyak2..last2 susah mau jual barang..apa tidak kopi satu sachet sampai rm15 :puke:
Sabomec e-magazine(sabah online automobile magazine)
http://sabomec.blogspot.com

Mari tanam tongkat ali
http://euroycoma.blogspot.com/
I Love Smallcar
http://www.smallcarlife.com
Sabah Autombile Club
http://www.sabomec.net
pulpa2
Peminat SF
Peminat SF
 
Posts: 257
Joined: Tue Nov 11, 2008 2:49 pm
Credit in hand: 1.26

Re: Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd

Postby jjj » Fri Jan 30, 2009 4:23 pm

pulpa2 wrote:heheheh cukup-cukup la...

nanti mcm PQ, GM juga lagi...ni lagi satu...ada yang suruh orang jadi mobile stokis...keluar modal banyak2..last2 susah mau jual barang..apa tidak kopi satu sachet sampai rm15 :puke:


apa pla kaitan GM dgn bisnes ne..
GM is pelaburan..
ne bukan pelaburan..

mau faham konsep la bro.. :grin:
YM/SKYPE: sir_eson | HP: +6012.913.5388
User avatar
jjj
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 937
Joined: Sat Dec 15, 2007 11:37 pm
Credit in hand: 70.12
Bank: 8,655.07

Re: Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd

Postby kimut » Sat Jan 31, 2009 11:58 am

GM ngan PQ konsep tidak sama dengan Ceramik..dorang tu pelaburan...perhatikan jer keuntungan hasil dari sell back polisi ceramik ni..modal agak besar n keuntungan kecil jer..tulah konsep yang akan syarikat lain akan ikut...

baca dulu apa tu program usahawan ceramik..berbaloi rasanya kalau join..
Hallo semua..jom forex bersama IKOFX..klik untuk mendaftar http://ikofx.com?affref=20881733
kimut
 
Posts: 14
Joined: Sat Aug 30, 2008 1:40 pm
Credit in hand: 0.00

Re: Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd

Postby jjj » Sun Feb 08, 2009 10:52 pm

Apakah Maksud Franchise?

Franchise menurut Kamus Dewan bermaksud "Satu Hak Yang Diberikan Oleh Sesebuah Syarikat Untuk Menjual Atau Memasarkan Produk Melalui Sistem Yang Ditentukan".

Jika kita lihat pada contoh-contoh perniagaan yang menjalankan sistem franchise ini seperti KFC, McD dan Seven E, mereka begitu berjaya dalam mengembangkan perniagaan mereka sehingga ke seluruh dunia.

Cuba lihat McD, dengan hanya sebiji Burger mereka berjaya membuka market ke seluruh dunia. Berlumba-lumba individu yang ingin membuka franchise ini kerana sistem mereka telah terbukti berjaya. Jika dilihat pada sistem mereka, pemilik Franchise McD ini didapati tidak pernah sekali pun menjual, membungkus atau menjadi juruwang di kaunter franchise mereka. Sebaliknya yang melakukan tugas-tugas tersebut adalah SISTEM FRANCHISE itu sendiri! Syarikat McD telah menyediakan sistem (tugas mempromosi, kursus untuk pekerja, menu hidangan, harga hidangan) yang akan membuat jualan untuk pemilik McD tadi.

Perkara ini sama juga seperti yang dilakukan oleh Ceramic Business Club. Apabila anda memilih Pakej Booster dan memilih option sell back kepada syarikat untuk tugas membuat jualan, pihak Ceramic Business Club yang akan menjualkan produk tersebut untuk anda dan anda akan diberikan keuntungan hasil jualan tadi seperti yang telah ditetapkan oleh pihak syarikat. Melalui kaedah Franchise ini, bukan anda yang membuat jualan, sebaliknya Sistem Franchise Ceramic Business Club yang akan membuat jualan untuk anda!
YM/SKYPE: sir_eson | HP: +6012.913.5388
User avatar
jjj
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 937
Joined: Sat Dec 15, 2007 11:37 pm
Credit in hand: 70.12
Bank: 8,655.07

Re: Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd

Postby jjj » Sun Feb 08, 2009 10:59 pm

Bagaimanakan Sistem Franchise Ceramic Business Club beroperasi?

Anda ditawarkan dengan 3 pilihan Pakej Booster iaitu Pakej A: RM900, Pakej B: RM1,800 dan Pakej C: RM3,800. Setiap Pakej Booster ini sebenarnya mengandungi pilihan produk tertentu iaitu Pakej A (Tea Set Ceramic), Pakej B (Dinner Set Ceramic) dan Pakej C (Tea Set + Warmer Set + Dinner Set Ceramic).

Untuk Pakej Booster ini, anda diberikan dua pilihan sama ada ingin membeli produk tersebut secara Trading (beli untuk membuat jualan sendiri atau untuk kegunaan sendiri), ataupun anda membelinya secara Franchise (syarikat akan menjualkan produk tersebut untuk anda) sebagai wakil jualan anda melalui program yang dinamakan "The CeramicClub Sell Back Franchise System".

Sekiranya anda membeli secara trading, anda berhak untuk menjualkan produk tersebut pada sebarang harga yang anda suka, dan keuntungan jualan tersebut adalah keuntungan runcit anda. Harga tidak ditetapkan kerana dalam bisnes trading, setiap Distributor berhak menentukan hanga jualannya sendiri.

Sekiranya anda memilih option sell back kepada syarikat, syarikat telah menetapkan harga jualan produk tersebut dan seterusnya membuat pembayaran kepada anda mengikut harga jualan itu. Syarikat membuat pembayaran hasil jualan anda (Modal + Keuntungan) secara ansuran ataupun bertangguh melalui pemberian "post dated cek" sebaik sahaja pendaftaran dilakukan dan tempoh pembayaran adalah bergantung kepada pilihan pakej, Pakej A & B (2 bulan) dan Pakej C (3 bulan).
YM/SKYPE: sir_eson | HP: +6012.913.5388
User avatar
jjj
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 937
Joined: Sat Dec 15, 2007 11:37 pm
Credit in hand: 70.12
Bank: 8,655.07

Re: Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd

Postby kimut » Mon Feb 09, 2009 7:11 am

jjj..kalau cthnya syarikat tak dpt bayar bonus kan..tu cek still boleh di clearkan dan masih valid kan?bukan apa itu pertanyaan ramai orang..dorg cakap klu syarikat lingkup(mustahil juga) tu cek jadi cek tendang...

memandangkan jjj ni org kuat lah juga kan dalam ceramik so harap boleh terangkan untuk kebaikan bersama..

apa yang saya tahu bukan senang syarikat Sdn Bhd ni kasi keluar Post Dated Cek..kena audit selalu oleh KPDHEP n BNM..huhuhuhu..
Hallo semua..jom forex bersama IKOFX..klik untuk mendaftar http://ikofx.com?affref=20881733
kimut
 
Posts: 14
Joined: Sat Aug 30, 2008 1:40 pm
Credit in hand: 0.00

Re: Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd

Postby Guntur » Thu Feb 12, 2009 12:18 am

bah macam promo sudah ni.. mau masuk pasar kita sudah.
User avatar
Guntur
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 7035
Joined: Sat Aug 14, 2004 1:24 am
Credit in hand: 247.23
Bank: 10,270.52

Re: Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd

Postby kimut » Thu Feb 12, 2009 8:27 am

:sorry: bos..bukan apa mau tanya bah tu tapi terselit lah pula..

bah kita berbincanglah tentang CBC ni...

banyak forum sedang bincang pasal cbc ni dan ada yang cakap pelaburanlah dan mcm2 lagilah...

apa pandangan anda?

ngam kah gitu guntur?
Hallo semua..jom forex bersama IKOFX..klik untuk mendaftar http://ikofx.com?affref=20881733
kimut
 
Posts: 14
Joined: Sat Aug 30, 2008 1:40 pm
Credit in hand: 0.00

Re: Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd

Postby jjj » Thu Feb 12, 2009 4:43 pm

kimut wrote:jjj..kalau cthnya syarikat tak dpt bayar bonus kan..tu cek still boleh di clearkan dan masih valid kan?bukan apa itu pertanyaan ramai orang..dorg cakap klu syarikat lingkup(mustahil juga) tu cek jadi cek tendang...

memandangkan jjj ni org kuat lah juga kan dalam ceramik so harap boleh terangkan untuk kebaikan bersama..

apa yang saya tahu bukan senang syarikat Sdn Bhd ni kasi keluar Post Dated Cek..kena audit selalu oleh KPDHEP n BNM..huhuhuhu..


bg sy mana2 bisnis ada risiko dia.. klu takut risiko, nda pyh la buat bisnis...
buka kedai mkn pun ada jg risiko.. blm pasti setiap ari lauk pauk blh abis jual..

so, klu syarikat lingkup, cek tu boleh pakai lg ka tidak? tu sia nda pasti..
ne kana tnya company la.. tp logiknya mmg nda blh pakai lg klu syrkt uda tutup..

ceramic ne bisnis trading.. bkn biz MLM.. so klu ckp mo tutup mmg susah..
YM/SKYPE: sir_eson | HP: +6012.913.5388
User avatar
jjj
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 937
Joined: Sat Dec 15, 2007 11:37 pm
Credit in hand: 70.12
Bank: 8,655.07

Re: Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd

Postby deddyqaid » Thu Feb 26, 2009 1:28 am

salam semua..
bagus gak ada forum seramik kat sini..

mari kita sama sama memeriahkan thread ceramic
kat sabah forum

:clap2: :clap2: :clap2:
deddyqaid
 
Posts: 1
Joined: Thu Feb 26, 2009 12:54 am
Credit in hand: 0.00

Next

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Author

Return to Stock, Investments & Economy

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


Ads

User Menu

Login Form

Style switcher

Who is online

In total there is 1 user online :: 0 registered, 0 hidden and 1 guest (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 210 on Thu Jul 12, 2012 11:58 pm

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest
Copyright © 2004-2012 SabahForum.com. All Rights Reserved.