Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd

Talk about investing tips & strategies, your experiences, and Sabah economy.

Moderator: Moderators

Forum rules
READ: SabahForum.com Board-Wide Rules & Regulations. FORUM INI BUKAN TEMPAT UNTUK MENCARI DOWNLINE ATAU MENGIKLAN PELUANG PERNIAGAAN TANPA BERKONGSI MAKLUMAT SECARA TERBUKA. LINK YG SEDEMIKIAN AKAN DIPADAM TANPA AMARAN.

Re: Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd

Postby kimut » Fri Feb 27, 2009 8:46 am

siapa ada pg preview ceramik di kk hari tu?apa cerita..
Hallo semua..jom forex bersama IKOFX..klik untuk mendaftar http://ikofx.com?affref=20881733
kimut
 
Posts: 14
Joined: Sat Aug 30, 2008 1:40 pm
Credit in hand: 0.00

Advertisement

Re: Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd

Postby jjj » Fri Feb 27, 2009 8:46 pm

promosi kpd sesiapa join under saya;

pakej a- rm1000 (rm900 + yuran member cuma rm100) - rm55 diskaun

pakej b- rm1850 (rm1800 + yuran member cuma rm50) - rm105 diskaun

pakej c- rm3800 (rm3800 + yuran member cuma free) - rm155 diskaun
YM/SKYPE: sir_eson | HP: +6012.913.5388
User avatar
jjj
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 937
Joined: Sat Dec 15, 2007 11:37 pm
Credit in hand: 70.12
Bank: 9,511.07

Re: Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd

Postby kimut » Mon Mar 02, 2009 8:27 pm

siap promote lagi tu hehehe..saya pun lah..pm jer yer..
Hallo semua..jom forex bersama IKOFX..klik untuk mendaftar http://ikofx.com?affref=20881733
kimut
 
Posts: 14
Joined: Sat Aug 30, 2008 1:40 pm
Credit in hand: 0.00

Re: Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd

Postby iazs3028 » Mon Mar 09, 2009 5:17 pm

tau tau lah orang kita ni malas cari orang, suka yang duduk diam diam ada income datang sendiri..

Hari tu sy ada p dengar talk juga.Pendapat saya lah, ceramic ni tidak akan tahan lama, picayalah... sebab:

1. officenya tidak ada di sabah
2. Wlpun akan datang ofisnya ada di sabah, belum tentu ia akan kekal. Ambil contoh Mirza sajalah.
3. Kalau betul ia bukan scam, beranikah ia buat iklan atau menaja rancangan siaran TV.Contohnya Dymium lah, siapa yang ada tengok astro Ria tau lah.
4. Yang paling penting, keuntungannya sangat ckit tapi dengan modal yg besar
iazs3028
 
Posts: 74
Joined: Wed Nov 12, 2008 10:40 pm
Credit in hand: 30.30

Re: Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd

Postby jjj » Wed Mar 25, 2009 4:18 pm

iazs3028 wrote:tau tau lah orang kita ni malas cari orang, suka yang duduk diam diam ada income datang sendiri..

Hari tu sy ada p dengar talk juga.Pendapat saya lah, ceramic ni tidak akan tahan lama, picayalah... sebab:

1. officenya tidak ada di sabah
2. Wlpun akan datang ofisnya ada di sabah, belum tentu ia akan kekal. Ambil contoh Mirza sajalah.
3. Kalau betul ia bukan scam, beranikah ia buat iklan atau menaja rancangan siaran TV.Contohnya Dymium lah, siapa yang ada tengok astro Ria tau lah.
4. Yang paling penting, keuntungannya sangat ckit tapi dengan modal yg besar


ceramic ne nda sama dgn mirza..
mirza pelaburan.. ceramic ne cuma menjalakan trading ja..

klu pelaburan ne, kita bg duit sekali ja dan tiap2 bulan dpt duit..
hasil dr dividen la kunun.

tp klu trading, klu kita beli n jual balik baru dpt untung..
ne sistem yg ceramic pakai..
YM/SKYPE: sir_eson | HP: +6012.913.5388
User avatar
jjj
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 937
Joined: Sat Dec 15, 2007 11:37 pm
Credit in hand: 70.12
Bank: 9,511.07

Re: Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd

Postby Guest8716 » Sun Apr 12, 2009 12:38 am

ceramic? misti mo jual ceramic laitu kan?

kalau inda jual ceramic...mcm mana mo dpt untung?

ada sa dingar ahli tidur buleh dapat duit....macam mana tu aa?

sa sebenarnya tia berapa suka dgn mlm bah ni....bukan la benci sangat tapi tia buleh terima konsep perniagaan dia...

sebab-

mo cari urg la.....
mo keluar modal bnyk la.....
barang pun mahal dari harga pasaran la.....
antahla....
mlm ni buleh untung kalau tu syarikat baru keluar dan kita adalah peserta awal...(belum tepu lagi)
tapi time awal awal ni la bnyk cabaran....syarikat lingkup la....apa la...

kalau lambat sudah kita join ni mlm....bnyk sudah urg join, so susah la cari peserta baru
:hmmm: :hmmm:
sa bgi opinion sa ja ni...jan ko tampiling sa aa...
I Walk Alone...No Need To Accompany me
User avatar
Guest8716
Teman Setia SF
Teman Setia SF
 
Posts: 3228
Joined: Mon Mar 23, 2009 5:17 pm
Credit in hand: 0.00

Re: Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd

Postby jjj » Wed Apr 15, 2009 11:10 am

perantau_sabah wrote:ceramic? misti mo jual ceramic laitu kan?

kalau inda jual ceramic...mcm mana mo dpt untung?

ada sa dingar ahli tidur buleh dapat duit....macam mana tu aa?

sa sebenarnya tia berapa suka dgn mlm bah ni....bukan la benci sangat tapi tia buleh terima konsep perniagaan dia...

sebab-

mo cari urg la.....
mo keluar modal bnyk la.....
barang pun mahal dari harga pasaran la.....
antahla....
mlm ni buleh untung kalau tu syarikat baru keluar dan kita adalah peserta awal...(belum tepu lagi)
tapi time awal awal ni la bnyk cabaran....syarikat lingkup la....apa la...

kalau lambat sudah kita join ni mlm....bnyk sudah urg join, so susah la cari peserta baru
:hmmm: :hmmm:
sa bgi opinion sa ja ni...jan ko tampiling sa aa...


nda jg ba sa tompiling ko tompinai.. :)

mungkin saudara perantau confuse lg ttg ceramic ne kan..
saudara, ceramic ne bukan MLM..

Ceramic Business Club adalah sebuah perniagaan e-Commerce yang dimiliki sepenuhnya oleh sebuah syarikat tempatan iaitu Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd. Beribu pejabat di Ampang, Selangor.

Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd adalah sebuah perniagaan trading produk-produk ceramic yang memasarkan produk-produk ini untuk pasaran dalam dan luar negara. Selain menjalankan perniagaan secara trading, syarikat ini memperkenalkan satu Program Keahlian Privilege yang dipanggil Ceramic Business Club.

Melalui program keahlian ini, Ceramic Business Club menawarkan pelbagai ganjaran dan kelebihan yang cukup istimewa kepada Distributornya. Setiap Distributor yang mendaftar akan menerima satu kad keahlian Ceramic Business Club yang tertera nama ahli dan no keahlian mereka pada kad privilege tersebut dan akan layak menerima ganjaran istimewa.

Perlu diingatkan sekali lagi bahawa Ceramic Business Club bukanlah perniagaan MLM yang memerlukan anda mencari downline baru dapat bonus. Ceramic Business Club ini adalah perniagaan secara trading. Apa yang anda jualkan, itulah bonus yang akan anda perolehi.

Tetapi keunikan dan kelebihan Ceramic Business Club ini, walaupun anda tidak pandai menjual produk tersebut, pihak syarikat yang membantu anda membuat jualan menerusi sistem Franchise nya dengan keuntungan dan dalam tempoh masa yang telah ditetapkan oleh pihak syarikat.

Contohnya anda memilih untuk membeli Produk Booster Pakej C iaitu Tea Set + Warmer Set + Dinner Set.
Harga bagi kesemua produk tersebut ialah RM3800. Jika anda memilih option sell back kepada syarikat dengan sistem Franchise, syarikat akan menjualkan produk tersebut dengan harga RM4500 dan anda akan menerima keuntungan pembelian tersebut sebanyak RM700. Keuntungan ini diperolehi walaupun anda tidak mempunyai downline!

Inilah bezanya jika ingin dibandingkan perniagaan Trading dengan sistem MLM.
YM/SKYPE: sir_eson | HP: +6012.913.5388
User avatar
jjj
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 937
Joined: Sat Dec 15, 2007 11:37 pm
Credit in hand: 70.12
Bank: 9,511.07

Re: Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd

Postby jjj » Wed Apr 15, 2009 11:25 am

Kelebihan apabila menjadi Ahli Ceramic Business Club;-

1. Menerima Kad Privilege (Magnetic Card).

2. Kad Privilege ini disertakan sekali dengan Insurans Perlindungan Peribadi Kemalangan daripada TAHAN Insurans sebanyak RM15,000 setahun. Insurans ini sah digunapakai selepas tempoh 2 bulan dari tarikh pengaktifan kad keahlian baru ini. Pihak TAHAN Insurans akan menghantarkan borang dokumen berkenaan polisi, sijil dan juga cara tuntutan ke alamat yang terkandung di ruangan My Profile anda dalam tempoh masa 2 bulan tersebut.

3. Kad Privilege ini juga boleh digunakan anda berbelanja di kesemua Rangkaian Ceramic E-Mart dengan hanya menggunakan Shopping Points terkumpul anda.

4. Lucky draw *

5. Travel package *

6. IPS (pekongsian keuntungan syarikat)

* Tertakluk kepada syarat-syarat yang ditentukan oleh syarikat.
Last edited by jjj on Wed Apr 15, 2009 8:39 pm, edited 1 time in total.
YM/SKYPE: sir_eson | HP: +6012.913.5388
User avatar
jjj
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 937
Joined: Sat Dec 15, 2007 11:37 pm
Credit in hand: 70.12
Bank: 9,511.07

Re: Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd

Postby gsiba » Wed Apr 15, 2009 1:43 pm

hai..jjj sy tertarik dengan konsep CBC ..ini kiranya..start rm3800.00 jual balik dapat rm700.00 ..buli sampai 1 tahun saja atau..sampai bila2.tq :grin:
gsiba
 
Posts: 40
Joined: Mon Oct 20, 2008 10:54 am
Credit in hand: 1.29

Re: Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd

Postby jjj » Wed Apr 15, 2009 8:38 pm

gsiba wrote:hai..jjj sy tertarik dengan konsep CBC ..ini kiranya..start rm3800.00 jual balik dapat rm700.00 ..buli sampai 1 tahun saja atau..sampai bila2.tq :grin:


hai gsiba..
ba klu tertarik marilah join..
CBC ne tiada had ko nak stop..

klu dlm 1bulan atau a fews month ja ko repurchase pun blh jg..
Dlm CBC ne tiada paksaan..

Yg lebih baiknya dlm CBC ne, setiap 3 bulan kita akan dpt hadiah kesetiaan berupa VOUCHER(giant, Kfc, Jusco)
bernilai - RM60 untuk pakej A-RM900
- RM100 untuk pakej B-RM1800
- RM250 untuk pakej C-RM3800
YM/SKYPE: sir_eson | HP: +6012.913.5388
User avatar
jjj
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 937
Joined: Sat Dec 15, 2007 11:37 pm
Credit in hand: 70.12
Bank: 9,511.07

Re: Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd

Postby jjj » Tue Jun 30, 2009 8:58 pm

gsiba wrote:hai..jjj sy tertarik dengan konsep CBC ..ini kiranya..start rm3800.00 jual balik dapat rm700.00 ..buli sampai 1 tahun saja atau..sampai bila2.tq :grin:


hai gsiba.. bila mo join ceramic ne.. :clap2:
YM/SKYPE: sir_eson | HP: +6012.913.5388
User avatar
jjj
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 937
Joined: Sat Dec 15, 2007 11:37 pm
Credit in hand: 70.12
Bank: 9,511.07

Re: Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd

Postby gsiba » Tue Jun 30, 2009 9:21 pm

hai jjj belum ada usin bah..eko no money bah ..hehehe supan lah ..baru mau ikut nie.. :lol2:
gsiba
 
Posts: 40
Joined: Mon Oct 20, 2008 10:54 am
Credit in hand: 1.29

Re: Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd

Postby jjj » Wed Jul 01, 2009 7:31 am

gsiba wrote:hai jjj belum ada usin bah..eko no money bah ..hehehe supan lah ..baru mau ikut nie.. :lol2:

apa tu supan? :hmmm:
bah ko join krypton dulu la.. modal kecil.. :biggrin:
YM/SKYPE: sir_eson | HP: +6012.913.5388
User avatar
jjj
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 937
Joined: Sat Dec 15, 2007 11:37 pm
Credit in hand: 70.12
Bank: 9,511.07

Re: Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd

Postby porkchop » Tue Jul 07, 2009 10:14 pm

tapi mahal la modal nak start
porkchop
 
Posts: 32
Joined: Thu Nov 23, 2006 9:34 pm
Credit in hand: 0.00

Re: Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd

Postby jjj » Tue Jul 07, 2009 10:28 pm

mmg mahal bro tp confirm dpt pny..
klu tak berani join mahal, join adik ceramic ne.. :clap2:
YM/SKYPE: sir_eson | HP: +6012.913.5388
User avatar
jjj
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 937
Joined: Sat Dec 15, 2007 11:37 pm
Credit in hand: 70.12
Bank: 9,511.07

PreviousNext

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Author

Return to Stock, Investments & Economy

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


Ads

User Menu

Login Form

Style switcher

Who is online

In total there are 2 users online :: 0 registered, 0 hidden and 2 guests (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 210 on Thu Jul 12, 2012 11:58 pm

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests
Copyright © 2004-2012 SabahForum.com. All Rights Reserved.