Pemain Sabah yang dulu-dulu...

Cerita pasal perkembangan sukan yang terbaru, ramalankah dan sebagainya.

Moderator: Moderators

Re: Pemain Sabah yang dulu-dulu...

Postby orangaslisabah » Thu Dec 18, 2008 2:15 am

parmanesta wrote:Yang saya masih ingat la......
James Wong
Hasan Sani
Peter Rajah

Gerald Mojiliu
Henry Anjun
Karti Tukimin
Alirun Nulantan
Yusmadi Yusa
Rochman Zilab
Razali Zinin

John Tabad
Paulus Jimit
Charles Tindi
Matlan Marjan
Matusin Bowie
Paul Houpin
Tommy Micheal
Abdullah Awang Adi
Jainin Tinin
Junaidy Tuah
Peddy Edwin
Ramlan Silamat
Sammy Kassim
tu ja yg saya ingat masa Stadium Likas masih open space lagi....ada siapa2 mau tambah...

ok parmanesta, nanti sya kasi attach tu photo dulu-dulu punya. Zaman dorang Matlan tidaklah terlampau dulu-dulu bah. Itu dikira baru sikit sdh, tapi time dorang kuat. Tapi zaman Hassan Sani lagi kuat saya rasa. Sy selalu juga main sama dorang Harun Laban, Hermen Limus dulu di padang KKYS. Yang say kasi warna di atas itulah yg yg telah menaikkan nama Malaysia sehingga Malaysia digeruni pada waktu itu dengan gelaran Pasukan Harimau. Majalah saya tu tahun 1982 lagi, musim Hassan Sani dan James Wong. Ada juga photo time SABAH vs MANCHESTER UNITED buat friendly match di Stadium Likas dgn berkesudahan MU menewaskan Sabah 2-0. Saya masih simpan tu majalah. :thumbup1: :thumbup1:
Last edited by orangaslisabah on Thu Dec 18, 2008 2:31 am, edited 1 time in total.
Semenjak bn-amino cerita pasal seks;liwat,video seks,terkini suara seks(matSabu)smpi negara luar gelar Msia Negara Seks;otak sia kotor oleh ketahian bn-aminoImage
http://ranau.big-forum.net/
User avatar
orangaslisabah
SF Leaders
SF Leaders
 
Posts: 35178
Joined: Sat Apr 05, 2008 2:30 am
Credit in hand: 253.15
Bank: 134,479.71
Location: KOTA KINABALU-RANAU

Advertisement

Re: Pemain Sabah yang dulu-dulu...

Postby orangaslisabah » Thu Dec 18, 2008 2:29 am

mfrahim wrote:
Kalau kamu inda percaya sia punya cerita, sila buat kajian dan rujukan, tanua urang-urang tua. Itu Moktar Dahari memang hibat tapi dia inda pernah bawa Malaysia ke Olimpik. Tapi trio Sabah yes.

Nanti saya scan dulu photo majalah Bola Sepak Sabah Tahun 1982 zaman dorang Hassan Sani dan James Wong kemudian sy attach di sini sebagai tontonan kpd generasi muda. Myb generasi muda mengkagumi Sabah zaman Matlan Marjan. Tapi bagi saya zaman Hassan Sani seperti Bro mfrahim ceritakan adalah yg paling gemilang pernah Sabah lalui dan Malaysia. Kamu tunggu ja tu photo klasik bola sepak Sabah kio. :thumbup1: :clap2:
Semenjak bn-amino cerita pasal seks;liwat,video seks,terkini suara seks(matSabu)smpi negara luar gelar Msia Negara Seks;otak sia kotor oleh ketahian bn-aminoImage
http://ranau.big-forum.net/
User avatar
orangaslisabah
SF Leaders
SF Leaders
 
Posts: 35178
Joined: Sat Apr 05, 2008 2:30 am
Credit in hand: 253.15
Bank: 134,479.71
Location: KOTA KINABALU-RANAU

Re: Pemain Sabah yang dulu-dulu...

Postby Payau Putih » Fri Dec 19, 2008 1:15 am

orangaslisabah wrote:Nanti saya scan dulu photo majalah Bola Sepak Sabah Tahun 1982 zaman dorang Hassan Sani dan James Wong kemudian sy attach di sini sebagai tontonan kpd generasi muda. Myb generasi muda mengkagumi Sabah zaman Matlan Marjan. Tapi bagi saya zaman Hassan Sani seperti Bro mfrahim ceritakan adalah yg paling gemilang pernah Sabah lalui dan Malaysia. Kamu tunggu ja tu photo klasik bola sepak Sabah kio. :thumbup1: :clap2:


Ini time beliau sia ni.... bapa sia paling minat kedua-dua pemain ni...... sia pula tatap minat Si Matlan Marjan.... tapi sayang kariernya inda kemana gara-gara rasuah... klu nda sudah tentu dia jadi lagenda malaysia. :cry: :cry: :cry:
Asal saja kamurang tau bah...
User avatar
Payau Putih
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 580
Joined: Tue Mar 25, 2008 8:28 am
Credit in hand: 0.00
Location: Sabah Bertuah

Re: Pemain Sabah yang dulu-dulu...

Postby orangaslisabah » Sat Jan 10, 2009 4:03 pm

Alamak saya janji kasi upload tu photo lama pemain sabah. Terlupa pula tu buku. coming soon kio. :cry:
Semenjak bn-amino cerita pasal seks;liwat,video seks,terkini suara seks(matSabu)smpi negara luar gelar Msia Negara Seks;otak sia kotor oleh ketahian bn-aminoImage
http://ranau.big-forum.net/
User avatar
orangaslisabah
SF Leaders
SF Leaders
 
Posts: 35178
Joined: Sat Apr 05, 2008 2:30 am
Credit in hand: 253.15
Bank: 134,479.71
Location: KOTA KINABALU-RANAU

Re: Pemain Sabah yang dulu-dulu...

Postby Allker » Sun Jan 11, 2009 2:21 am

orangaslisabah wrote:Alamak saya janji kasi upload tu photo lama pemain sabah. Terlupa pula tu buku. coming soon kio. :cry:



Bah..yang penting ko kasi buat lah ah..sia tunggu tu...hehe..harap2 siapa2 yang ada foto2 time zaman kegemilangan sabah pada tahun 1990-an dan 2003-2004 bleh kasi post gambar2..kenangan bah tu..
tutti fratelli-All man are brothers
User avatar
Allker
Orang Kuat SF
Orang Kuat SF
 
Posts: 5181
Joined: Wed Apr 09, 2008 8:26 pm
Credit in hand: 47.09
Bank: 10,503.01
Location: Kota Marudu-KL

Re: Pemain Sabah yang dulu-dulu...

Postby parmanesta » Mon Jan 12, 2009 10:59 pm

parmanesta wrote:Yang saya masih ingat la......
James Wong
Hasan Sani
Peter Rajah
Gerald Mojiliu
Henry Anjun
Karti Tukimin
Alirun Nulantan
Yusmadi Yusa
Rochman Zilab
Razali Zinin
John Tabad
Paulus Jimit
Charles Tindi
Matlan Marjan
Matusin Bowie
Paul Houpin
Tommy Micheal
Abdullah Awang Adi
Jainin Tinin
Junaidy Tuah
Peddy Edwin
Ramlan Silamat
Sammy Kassim
tu ja yg saya ingat masa Stadium Likas masih open space lagi....ada siapa2 mau tambah...


sedikit tambahan:
Amran Inusai
Azlan Ariffin
Putin Itin Sihop
Dominic Minsi
Walter Antahar
Mark Damun Joseph Segar
Julaidi Jalumin
Sabarudin Kadir
parmanesta
 
Posts: 32
Joined: Sun Nov 16, 2008 12:23 am
Credit in hand: 37.75

Re: Pemain Sabah yang dulu-dulu...

Postby orangaslisabah » Tue Jan 13, 2009 9:23 pm

Allker wrote:
orangaslisabah wrote:Alamak saya janji kasi upload tu photo lama pemain sabah. Terlupa pula tu buku. coming soon kio. :cry:



Bah..yang penting ko kasi buat lah ah..sia tunggu tu...hehe..harap2 siapa2 yang ada foto2 time zaman kegemilangan sabah pada tahun 1990-an dan 2003-2004 bleh kasi post gambar2..kenangan bah tu..

Alamak...yang saya punya tu zaman 1980an. Masa dorang Hassan Sani. Time SABAH vs MANCHESTER UNITED. Sabah kalah 0-2 saja dgn MU. Ada tu gmbr dia.
Semenjak bn-amino cerita pasal seks;liwat,video seks,terkini suara seks(matSabu)smpi negara luar gelar Msia Negara Seks;otak sia kotor oleh ketahian bn-aminoImage
http://ranau.big-forum.net/
User avatar
orangaslisabah
SF Leaders
SF Leaders
 
Posts: 35178
Joined: Sat Apr 05, 2008 2:30 am
Credit in hand: 253.15
Bank: 134,479.71
Location: KOTA KINABALU-RANAU

Re: Pemain Sabah yang dulu-dulu...

Postby Tengku Mahkota Sulu » Wed Jan 14, 2009 2:49 pm

Ok Orangaslisabah mana itu gambar Sabah vs MU? Saya punya majalah All Sport 1982 sudah lama hilang.

Memang Hasan, James dan Peter patut digelar legenda Malaysia. Bukan saja Supermokh. Matlan pun pernah score 2 gol waktu Malaysia vs England, Malaysia kalah 2-4 oleh 4 jaringan Gary Lineker, 1991. (Kalau tidak silap)
Tengku Mahkota Sulu
 
Posts: 73
Joined: Wed Nov 26, 2008 2:27 pm
Credit in hand: 0.00

Re: Pemain Sabah yang dulu-dulu...

Postby Allker » Sat Jan 17, 2009 2:54 pm

Tengku Mahkota Sulu wrote:Ok Orangaslisabah mana itu gambar Sabah vs MU? Saya punya majalah All Sport 1982 sudah lama hilang.

Memang Hasan, James dan Peter patut digelar legenda Malaysia. Bukan saja Supermokh. Matlan pun pernah score 2 gol waktu Malaysia vs England, Malaysia kalah 2-4 oleh 4 jaringan Gary Lineker, 1991. (Kalau tidak silap)



Memang ko tidak silap tu boss..dialaitu... :thumbup1:
tutti fratelli-All man are brothers
User avatar
Allker
Orang Kuat SF
Orang Kuat SF
 
Posts: 5181
Joined: Wed Apr 09, 2008 8:26 pm
Credit in hand: 47.09
Bank: 10,503.01
Location: Kota Marudu-KL

Re: Pemain Sabah yang dulu-dulu...

Postby orangaslisabah » Mon Jan 19, 2009 9:41 pm

Tengku Mahkota Sulu wrote:Ok Orangaslisabah mana itu gambar Sabah vs MU? Saya punya majalah All Sport 1982 sudah lama hilang.

Memang Hasan, James dan Peter patut digelar legenda Malaysia. Bukan saja Supermokh. Matlan pun pernah score 2 gol waktu Malaysia vs England, Malaysia kalah 2-4 oleh 4 jaringan Gary Lineker, 1991. (Kalau tidak silap)

Alaaa. itulah tu majalah tu Tengku. Tapi malangnya saya belum ada kesempatan pulang Ranau bah. Saya tertinggal bah ari tu di sana. Saya sdh janji kasi scan tu pic dan kasi upload di sini buat tontonan kita semua terutama generasi muda seperti si Allker
Semenjak bn-amino cerita pasal seks;liwat,video seks,terkini suara seks(matSabu)smpi negara luar gelar Msia Negara Seks;otak sia kotor oleh ketahian bn-aminoImage
http://ranau.big-forum.net/
User avatar
orangaslisabah
SF Leaders
SF Leaders
 
Posts: 35178
Joined: Sat Apr 05, 2008 2:30 am
Credit in hand: 253.15
Bank: 134,479.71
Location: KOTA KINABALU-RANAU

Re: Pemain Sabah yang dulu-dulu...

Postby Allker » Wed Feb 04, 2009 2:33 pm

orangaslisabah wrote:
Tengku Mahkota Sulu wrote:Ok Orangaslisabah mana itu gambar Sabah vs MU? Saya punya majalah All Sport 1982 sudah lama hilang.

Memang Hasan, James dan Peter patut digelar legenda Malaysia. Bukan saja Supermokh. Matlan pun pernah score 2 gol waktu Malaysia vs England, Malaysia kalah 2-4 oleh 4 jaringan Gary Lineker, 1991. (Kalau tidak silap)

Alaaa. itulah tu majalah tu Tengku. Tapi malangnya saya belum ada kesempatan pulang Ranau bah. Saya tertinggal bah ari tu di sana. Saya sdh janji kasi scan tu pic dan kasi upload di sini buat tontonan kita semua terutama generasi muda seperti si Allker


Ok2..ngam laitu...hehe...
tutti fratelli-All man are brothers
User avatar
Allker
Orang Kuat SF
Orang Kuat SF
 
Posts: 5181
Joined: Wed Apr 09, 2008 8:26 pm
Credit in hand: 47.09
Bank: 10,503.01
Location: Kota Marudu-KL

Re: Pemain Sabah yang dulu-dulu...

Postby orangaslisabah » Wed Feb 04, 2009 7:50 pm

Inilah pujaan saya pemain sabah dulu-dulu
Attachments
PIC MUFC & SABAH.jpg
Semenjak bn-amino cerita pasal seks;liwat,video seks,terkini suara seks(matSabu)smpi negara luar gelar Msia Negara Seks;otak sia kotor oleh ketahian bn-aminoImage
http://ranau.big-forum.net/
User avatar
orangaslisabah
SF Leaders
SF Leaders
 
Posts: 35178
Joined: Sat Apr 05, 2008 2:30 am
Credit in hand: 253.15
Bank: 134,479.71
Location: KOTA KINABALU-RANAU

Re: Pemain Sabah yang dulu-dulu...

Postby orangaslisabah » Wed Feb 04, 2009 7:57 pm

"You can have mine, but give me your first" Manchester United skipper, Martin Buchan seems to be saying ti James Wong
Attachments
Red Devils Vs Sabah.jpg
Red Devils Vs Sabah.jpg (21.71 KiB) Viewed 2578 times
Semenjak bn-amino cerita pasal seks;liwat,video seks,terkini suara seks(matSabu)smpi negara luar gelar Msia Negara Seks;otak sia kotor oleh ketahian bn-aminoImage
http://ranau.big-forum.net/
User avatar
orangaslisabah
SF Leaders
SF Leaders
 
Posts: 35178
Joined: Sat Apr 05, 2008 2:30 am
Credit in hand: 253.15
Bank: 134,479.71
Location: KOTA KINABALU-RANAU

Re: Pemain Sabah yang dulu-dulu...

Postby mfrahim » Wed Feb 04, 2009 8:02 pm

Thanks for the pictures, butul-butul mengimbau kanangan lalu.

Kahibatan Sabah sampai itu Red Devil mau lawan sama kita.

Taringat pulak sia masa tingok Perlawanan Bola Pasukan Sabah di Padang Bandaran Sandakan di Jaman 80an, cuma berdiri berjijir di siring padang.

Dan nda parnah miss dengar perlawanan Pasukan Sabah di Corong Radio tapi yang buat panas hati selalunya siarannya inda parnah sampai habis, saparuh jalan sja.
mfrahim
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 606
Joined: Mon Mar 19, 2007 9:34 pm
Credit in hand: 8.03
Bank: 2.70

Re: Pemain Sabah yang dulu-dulu...

Postby orangaslisabah » Wed Feb 04, 2009 8:05 pm

INTERIOR ZONE
Pemain-pemain di bawah adalah seperti :
1. Joseph Maliantau
2. Aliron Nulantan
3. Shanmugam Sundram
4. Maidol Bana
5. Awang Ahmad
6. Malinus Jaligi
7. Alinjiran Nulantan
8. Liwas Gumbaris
9. Karim Ansaroi
10. Edward Nuing
11. Paulus Jimit
Attachments
Pemain Sabah 1.jpg
Pemain Sabah 1.jpg (27.53 KiB) Viewed 2445 times
Semenjak bn-amino cerita pasal seks;liwat,video seks,terkini suara seks(matSabu)smpi negara luar gelar Msia Negara Seks;otak sia kotor oleh ketahian bn-aminoImage
http://ranau.big-forum.net/
User avatar
orangaslisabah
SF Leaders
SF Leaders
 
Posts: 35178
Joined: Sat Apr 05, 2008 2:30 am
Credit in hand: 253.15
Bank: 134,479.71
Location: KOTA KINABALU-RANAU

PreviousNext

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Author

Return to Sabah, Malaysian & Issues in Sports

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


Ads

User Menu

Login Form

Style switcher

Who is online

In total there is 1 user online :: 0 registered, 0 hidden and 1 guest (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 210 on Thu Jul 12, 2012 11:58 pm

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest
Copyright © 2004-2012 SabahForum.com. All Rights Reserved.