brunei mau masuk malaysia

Cakap politik dan kempen di sini

Moderator: Moderators

Forum rules
You are responsible and liable for all your activities while participating in this forum. The freedom to participate in any discussion should not be abused and used to harass or defame others or to spread untruth. READ: SabahForum.com Board-Wide Rules & Regulations

brunei mau masuk malaysia

Postby kumpar » Mon Aug 10, 2009 11:27 am

setujukah kamu kalau brunei masuk malaysia.....sabah ,sarawak dan brunei di bawah satu sultan...iaitu sultan brunei
kumpar
Orang Baru
Orang Baru
 
Posts: 129
Joined: Mon Jun 15, 2009 4:33 pm
Credit in hand: 8.06

Advertisement

Re: brunei mau masuk malaysia

Postby halmey » Mon Aug 10, 2009 11:34 am

kumpar wrote:setujukah kamu kalau brunei masuk malaysia.....sabah ,sarawak dan brunei di bawah satu sultan...iaitu sultan brunei


Mcm tidak praktikal bah....
A man's true wealth is the good he does in this world.
User avatar
halmey
Moderator
Moderator
 
Posts: 1963
Joined: Wed Nov 26, 2008 3:43 pm
Credit in hand: 65.25
Bank: 10,076.14
Location: Di mana bumi dipijak, d situ lah sia...hehe

Re: brunei mau masuk malaysia

Postby bah_bah » Mon Aug 10, 2009 11:46 am

kau punya topik ni provoke betul. hmm . bagi sa, buat pa la brunei masuk malaysia. buang masa dia. sa inda setuju. sebab brunei ni yang paling banyak menjana pertumbuhan eknomi dari segi pelancongan di sabah ni. kasi keluar sabah dari malaysia tu iya. :tounge: :lol2:
~~~ulod ulod sama bambangan, mana yang sedap? = inava ~~~
User avatar
bah_bah
Peminat SF
Peminat SF
 
Posts: 489
Joined: Sat Nov 15, 2008 10:37 pm
Credit in hand: 0.00

Re: brunei mau masuk malaysia

Postby halmey » Mon Aug 10, 2009 12:04 pm

Lagi pun bagus2 currency nya RM2.4 = B$1.00, dan kekayaan minyak yang dikuasai oleh keluarga sultan brunei tu, buat apalah di buang masa mau masuk malaysia yang currencynya rendah dan banyak masalah PTI, menyebabkan Pendapatan perkapitanya pun antara yang rendah di dunia.
A man's true wealth is the good he does in this world.
User avatar
halmey
Moderator
Moderator
 
Posts: 1963
Joined: Wed Nov 26, 2008 3:43 pm
Credit in hand: 65.25
Bank: 10,076.14
Location: Di mana bumi dipijak, d situ lah sia...hehe

Re: brunei mau masuk malaysia

Postby kumpar » Mon Aug 10, 2009 12:11 pm

minyak brunei sdh mau abis tulah drg mau masuk malaysia.....saya pernah terdengar berita dua bulan lalu tv3.....agong kita tidak setuju....aku rasa salah satu najib ke brunei psl itu
kumpar
Orang Baru
Orang Baru
 
Posts: 129
Joined: Mon Jun 15, 2009 4:33 pm
Credit in hand: 8.06

Re: brunei mau masuk malaysia

Postby matahari_ku » Mon Aug 10, 2009 12:13 pm

bah_bah wrote:kau punya topik ni provoke betul. hmm . bagi sa, buat pa la brunei masuk malaysia. buang masa dia. sa inda setuju. :thumbup1: sebab brunei ni yang paling banyak menjana pertumbuhan eknomi dari segi pelancongan di sabah ni. kasi keluar sabah dari malaysia tu iya. :thumbup1:
Ku terasa terlalu lama berarak mengintai bumi, merah rona di kala senja ditepis berangkaian memantul awan.. "mereka" dipanah kesilauan meski dipelukan malam..
User avatar
matahari_ku
Orang Kuat SF
Orang Kuat SF
 
Posts: 4592
Joined: Thu Apr 23, 2009 10:14 am
Credit in hand: 23.64
Bank: 1.57
Location: Hayden Heaven

Re: brunei mau masuk malaysia

Postby bah_bah » Mon Aug 10, 2009 12:13 pm

kumpar wrote:minyak brunei sdh mau abis tulah drg mau masuk malaysia.....saya pernah terdengar berita dua bulan lalu tv3.....agong kita tidak setuju....aku rasa salah satu najib ke brunei psl itu


jangan pikir pasal minyak dia tida buli buat apa2. ada agenda lain la , dan ada juga sumber pendpatan lain. jangan terus2 makan apa yang kita kena suap dari tivi ni, bukan semua betul :lol2:
~~~ulod ulod sama bambangan, mana yang sedap? = inava ~~~
User avatar
bah_bah
Peminat SF
Peminat SF
 
Posts: 489
Joined: Sat Nov 15, 2008 10:37 pm
Credit in hand: 0.00

Re: brunei mau masuk malaysia

Postby loudness » Mon Aug 10, 2009 12:30 pm

Hm.. rasanya rugi btul brunei masuk malaysia nih..
Heavvy chain...
User avatar
loudness
Peminat SF
Peminat SF
 
Posts: 303
Joined: Fri Sep 12, 2008 7:49 pm
Credit in hand: 3.48

Re: brunei mau masuk malaysia

Postby kumpar » Mon Aug 10, 2009 12:49 pm

baik lagi brunei masuk malaysia daripada sultan sulu dapat sabah........ :lol2:
kumpar
Orang Baru
Orang Baru
 
Posts: 129
Joined: Mon Jun 15, 2009 4:33 pm
Credit in hand: 8.06

Re: brunei mau masuk malaysia

Postby bah_bah » Mon Aug 10, 2009 12:51 pm

kumpar wrote:baik lagi brunei masuk malaysia daripada sultan sulu dapat sabah........ :lol2:


:lol2: :lol2: , itu orang kata lebih baik la. tapi kita kena fikir juga , apalah benefit kita dapat dari sana?
~~~ulod ulod sama bambangan, mana yang sedap? = inava ~~~
User avatar
bah_bah
Peminat SF
Peminat SF
 
Posts: 489
Joined: Sat Nov 15, 2008 10:37 pm
Credit in hand: 0.00

Re: brunei mau masuk malaysia

Postby Puteri Babau » Mon Aug 10, 2009 12:53 pm

Indadanyaaaa Brunei mau masuk Malaysia!Mau ambil balik apa yang Malaysia 'ambil' ada lagi!!!!
Sabah kalau keluar Malaysia, kau setuju????&@#%$!!! ;-)
User avatar
Puteri Babau
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 844
Joined: Tue May 26, 2009 12:15 pm
Credit in hand: 95.34
Location: Pantai berpasir putih menghadap Laut China Selatan.

Re: brunei mau masuk malaysia

Postby Puteri Babau » Mon Aug 10, 2009 1:00 pm

kumpar wrote:baik lagi brunei masuk malaysia daripada sultan sulu dapat sabah........ :lol2:


Bah...apa fakta menyatakan Sultan Sulu akan dapat Sabah???????Cuba dulu kasi list. :hmmm:
User avatar
Puteri Babau
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 844
Joined: Tue May 26, 2009 12:15 pm
Credit in hand: 95.34
Location: Pantai berpasir putih menghadap Laut China Selatan.

Re: brunei mau masuk malaysia

Postby halmey » Mon Aug 10, 2009 1:00 pm

Puteri Babau wrote:Indadanyaaaa Brunei mau masuk Malaysia!Mau ambil balik apa yang Malaysia 'ambil' ada lagi!!!!
Sabah kalau keluar Malaysia, kau setuju????&@#%$!!! ;-)


Haaa... yang ini ada faktanya. Brunei mau berunding dgn malaysia tntg masalah sempadan (common boundary) terutamanya yg mengaitkan tntg hal-ehwal Limbang - Temburong. Sekarang ni kalau mau pergi brunei terpaksa cop paspot 15 kali (pergi-balik). Begitu juga org brunei mau ke temburong terpaksa melalui limbang di tengah2 dan cop paspot (8 kali). Jadi jika ada jalan brunei mcm mau beli sedikit area di limbang supaya tidak perlu lagi melalui wilayah malaysia bila mau ke temburong. Begitu juga masalah sempadan laut, yg selalu dicerobohi oleh petronas dalam usaha mencari-gali minyak... Ini yang mau diselesaikan oleh kedua2 negara..
A man's true wealth is the good he does in this world.
User avatar
halmey
Moderator
Moderator
 
Posts: 1963
Joined: Wed Nov 26, 2008 3:43 pm
Credit in hand: 65.25
Bank: 10,076.14
Location: Di mana bumi dipijak, d situ lah sia...hehe

Re: brunei mau masuk malaysia

Postby loudness » Mon Aug 10, 2009 1:08 pm

Nah ini barulah fakta.. :thumbup1:
Heavvy chain...
User avatar
loudness
Peminat SF
Peminat SF
 
Posts: 303
Joined: Fri Sep 12, 2008 7:49 pm
Credit in hand: 3.48

Re: brunei mau masuk malaysia

Postby Puteri Babau » Mon Aug 10, 2009 1:12 pm

halmey wrote:
Puteri Babau wrote:Indadanyaaaa Brunei mau masuk Malaysia!Mau ambil balik apa yang Malaysia 'ambil' ada lagi!!!!
Sabah kalau keluar Malaysia, kau setuju????&@#%$!!! ;-)


Haaa... yang ini ada faktanya. Brunei mau berunding dgn malaysia tntg masalah sempadan (common boundary) terutamanya yg mengaitkan tntg hal-ehwal Limbang - Temburong. Sekarang ni kalau mau pergi brunei terpaksa cop paspot 15 kali (pergi-balik). Begitu juga org brunei mau ke temburong terpaksa melalui limbang di tengah2 dan cop paspot (8 kali). Jadi jika ada jalan brunei mcm mau beli sedikit area di limbang supaya tidak perlu lagi melalui wilayah malaysia bila mau ke temburong. Begitu juga masalah sempadan laut, yg selalu dicerobohi oleh petronas dalam usaha mencari-gali minyak... Ini yang mau diselesaikan oleh kedua2 negara..


Ini kerja urang putih bah yang membuyuk sama Sultan Brunei dulu!!! :shakehead: Urang putih ni banyak membuyukk!!!Nah, M_____ la yang untung!!! ;-)
User avatar
Puteri Babau
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 844
Joined: Tue May 26, 2009 12:15 pm
Credit in hand: 95.34
Location: Pantai berpasir putih menghadap Laut China Selatan.

Next

Return to Sabah, Malaysia & International Politics

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


Ads

User Menu

Login Form

Style switcher

Who is online

In total there are 2 users online :: 0 registered, 0 hidden and 2 guests (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 210 on Thu Jul 12, 2012 11:58 pm

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests
Copyright © 2004-2012 SabahForum.com. All Rights Reserved.