SURIA FM-SIARAN PAGI KINABALU

Cerita pasal Akademi Fantasia, Bintang RTM, Malaysian Idol, drama, radio dan wayang kegemaran dan yang begitulah.

Moderator: Moderators

SURIA FM-SIARAN PAGI KINABALU

Postby revgray » Thu Aug 07, 2008 10:50 pm

Guys,

Bah tunelah pigi 105.90 SURIA FM-SIaran Pagi Kinabalu yang sudah mula bersiaran sejak 04.08.2008.
DJ Othoe (urang kita dari Tuaran) adalah penyampai - banyakkk lagu local kita and semua dalam Sabah Slang.
Dingarlah, HIDUP PASTI RANCAK

Mangaus saja tidak bah !!!
revgray
 
Posts: 23
Joined: Thu Jul 24, 2008 7:41 am
Credit in hand: 0.00
Location: Jesselton

Advertisement

Re: SURIA FM-SIARAN PAGI KINABALU

Postby Guntur » Fri Aug 08, 2008 12:12 am

Wah biar betul ni slang sabah kah? Ada streaming online kah radio dia?
User avatar
Guntur
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 7035
Joined: Sat Aug 14, 2004 1:24 am
Credit in hand: 247.23
Bank: 10,280.52

Re: SURIA FM-SIARAN PAGI KINABALU

Postby northborn88 » Fri Aug 08, 2008 4:51 am

That's great! radio show in slang sabah lagi? :thumbup1:

Ya, ada live streaming ka? Kalu ndada and you're affiliated to Suria FM, inform durang suh kasi live streaming,ging!

Cheers!
User avatar
northborn88
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 980
Joined: Thu Jun 19, 2008 9:56 am
Credit in hand: 0.00
Location: myself not in Sabah, but my heart is:))

Re: SURIA FM-SIARAN PAGI KINABALU

Postby revgray » Fri Aug 08, 2008 6:53 am

hahaha inda gitu geng, nda affliated to anyone cept myself hahahaha, live streaming ada but not for Siaran Pagi Kinabalu.
It would be from the other studio. Anyway have a listen to 105.90 everyday 6-10am.Sapa-sapa yang mo request lagu kah atau mo kasi feed back kah, buli lah kamurang berhubung dengan DJ Othoe 603 4449569 , othoe@suriafm.com.my ..or sms him direct 60138656796..... khas untuk penyanyi local nah inilah kesempatan kamurang mo kasi promote lagu korang, buli antar sama si Othoe ....
revgray
 
Posts: 23
Joined: Thu Jul 24, 2008 7:41 am
Credit in hand: 0.00
Location: Jesselton

Re: SURIA FM-SIARAN PAGI KINABALU

Postby Dig » Fri Aug 08, 2008 7:19 am

Wah best juga tu.. tapi barabis saya pusing2 tu doriu punya tuning nda dapat cari pula gelombang dia [Suria Fm]
Maklum la jarang betul dengar doriu.
User avatar
Dig
Global Mod
Global Mod
 
Posts: 1003
Joined: Thu Jun 28, 2007 3:56 pm
Credit in hand: 9.06
Bank: 104.57
Location: JB

Re: SURIA FM-SIARAN PAGI KINABALU

Postby Allker » Fri Aug 08, 2008 3:10 pm

Dia guna loghat tempatan lah nie? bahasa melayu sabah..bagus nie!!!Hm...lagu2 tempatan tu termasuk semua bahasa d Sabah ka?
tutti fratelli-All man are brothers
User avatar
Allker
Orang Kuat SF
Orang Kuat SF
 
Posts: 5181
Joined: Wed Apr 09, 2008 8:26 pm
Credit in hand: 47.09
Bank: 9,566.01
Location: Kota Marudu-KL

Re: SURIA FM-SIARAN PAGI KINABALU

Postby northborn88 » Fri Aug 08, 2008 3:30 pm

Another avenue for local artists to have their music played to wider audience :thumbup1:
User avatar
northborn88
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 980
Joined: Thu Jun 19, 2008 9:56 am
Credit in hand: 0.00
Location: myself not in Sabah, but my heart is:))

Re: SURIA FM-SIARAN PAGI KINABALU

Postby pinolobu » Fri Aug 08, 2008 8:26 pm

Guntur wrote:Wah biar betul ni slang sabah kah? Ada streaming online kah radio dia?


Saya ada post ini di kadusmusic.com pada 31 Julai apabila saya mendapat "insider information" bahawa dia akan bertugas di SuriaFM bermula pada 4 Ogos:
http://www.kadusmusic.com/portal/module ... 82&forum=1

Lepas tu Othoe join kadusmusic.com forum pada 6 Ogos dan sudah start berinteraksi di situ:
http://www.kadusmusic.com/portal/module ... 5&forum=16

Ada online streaming di http://www.suriafm.com.my/interaktif/klik.asp, tapi mcm tidak boleh jalan di Firefox. Saya test di IE7 boleh.

Saya sudah kenal Othoe selama beberapa tahun. Kalau kau jumpa dia, memang tidak kering gusi punya, talampau banyak dia punya cerita hahahaha
Listen to Papier Mache, a music group from Tamparuli: http://papier-mache.info
Unconventional World Records: http://worldrec.info
A tribute to Classic rock: http://classicradiorock.com
pinolobu
Moderator
Moderator
 
Posts: 642
Joined: Mon Dec 12, 2005 12:35 pm
Credit in hand: 1.06
Location: Sabah

Re: SURIA FM-SIARAN PAGI KINABALU

Postby pinolobu » Fri Aug 08, 2008 8:26 pm

Allker wrote:Dia guna loghat tempatan lah nie? bahasa melayu sabah..bagus nie!!!Hm...lagu2 tempatan tu termasuk semua bahasa d Sabah ka?


Ya, dulu lagu oleh Den Bisa pun saya ada dengar.
Listen to Papier Mache, a music group from Tamparuli: http://papier-mache.info
Unconventional World Records: http://worldrec.info
A tribute to Classic rock: http://classicradiorock.com
pinolobu
Moderator
Moderator
 
Posts: 642
Joined: Mon Dec 12, 2005 12:35 pm
Credit in hand: 1.06
Location: Sabah

Re: SURIA FM-SIARAN PAGI KINABALU

Postby revgray » Fri Aug 08, 2008 11:38 pm

pinolobu wrote:
Guntur wrote:Wah biar betul ni slang sabah kah? Ada streaming online kah radio dia?


Saya ada post ini di kadusmusic.com pada 31 Julai apabila saya mendapat "insider information" bahawa dia akan bertugas di SuriaFM bermula pada 4 Ogos:
http://www.kadusmusic.com/portal/module ... 82&forum=1

Lepas tu Othoe join kadusmusic.com forum pada 6 Ogos dan sudah start berinteraksi di situ:
http://www.kadusmusic.com/portal/module ... 5&forum=16

Ada online streaming di http://www.suriafm.com.my/interaktif/klik.asp, tapi mcm tidak boleh jalan di Firefox. Saya test di IE7 boleh.

Saya sudah kenal Othoe selama beberapa tahun. Kalau kau jumpa dia, memang tidak kering gusi punya, talampau banyak dia punya cerita hahahaha


hahahaha kita memang kanal butul sama si Othoe kan, dari tukang gambar sampai band boys dia... tapi apa-apa pun, sia memang support sama si Othoe...

Odoi odoi odoi, Suria FM olumis kopio !!!!!
revgray
 
Posts: 23
Joined: Thu Jul 24, 2008 7:41 am
Credit in hand: 0.00
Location: Jesselton

Re: SURIA FM-SIARAN PAGI KINABALU

Postby dygbritney » Fri Aug 22, 2008 2:10 pm

SY dh dgr tu siara kinabalu! Astaga, punyalah lawak dia bckp sana! Nasib sy x bgulik2 ms bsulik. Lau inda, hiran juga bos sy tgk gincu sy d dahi. hu3. Bh, sapotlah dj othoe d suria fm kio~ ^_^
dygbritney
 
Posts: 1
Joined: Fri Aug 22, 2008 1:57 pm
Credit in hand: 0.00

Re: SURIA FM-SIARAN PAGI KINABALU

Postby alamyk » Tue Sep 09, 2008 2:39 pm

:lol2:
saya hari2 dengar ni masa driving mau pegi kerja! bagus betul durang kasi air ni siaran... bravo Othoe! teda sudah monday blues dengar dia becakap ahahaha
User avatar
alamyk
 
Posts: 3
Joined: Tue Sep 09, 2008 12:56 pm
Credit in hand: 0.00
Location: Putatan, Kota Kinabalu

Re: SURIA FM-SIARAN PAGI KINABALU

Postby thegalwithnoname_87 » Tue Nov 04, 2008 3:09 pm

:grin:
thegalwithnoname_87
 
Posts: 2
Joined: Tue Nov 04, 2008 2:58 pm
Credit in hand: 0.00

Re: SURIA FM-SIARAN PAGI KINABALU

Postby thegalwithnoname_87 » Tue Nov 04, 2008 3:16 pm

Chayao2 Uncle oTToh :grin:
thegalwithnoname_87
 
Posts: 2
Joined: Tue Nov 04, 2008 2:58 pm
Credit in hand: 0.00

Re: SURIA FM-SIARAN PAGI KINABALU

Postby guntharak » Tue Nov 04, 2008 6:28 pm

buli lah juga dikatakan memenuhi citarasa p'dngar yg m'harapkan slang sabah (lebih tepat - dusun, kadazan, murut). Kalau yg lain tu - najau, irranun,tidung, brunei..barangkali agak kuchiwha :) skit lah.

Ramai yg bagi feedback/sms/call pun yg dusun jak sa dgr. Tpi suka nya dorang la bah kan, sepa rajin dgr & rajin call sana dia la yg kena layan!!
User avatar
guntharak
Moderator
Moderator
 
Posts: 3284
Joined: Fri Sep 12, 2008 12:37 pm
Credit in hand: 0.00
Location: Kota Kinabalu

Next

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Author

Return to Radio, TV & Movies

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


Ads

User Menu

Login Form

Style switcher

Who is online

In total there is 1 user online :: 0 registered, 0 hidden and 1 guest (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 210 on Thu Jul 12, 2012 11:58 pm

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest
Copyright © 2004-2012 SabahForum.com. All Rights Reserved.