Cara mudah Melihat hantu

Cerita hantu, misteri, paranormal, UFO, alam ghaib dan perkara yang tidak boleh dijelaskan oleh sains

Moderator: Moderators

Re: Cara mudah Melihat hantu

Postby 6sense_VampireGurl » Mon Feb 02, 2009 9:50 am

ajd wrote:sanang jak tuh..

ko pi sana sinsuron ja, ramai tuh hantu jalan2... siang2 lagi tuh!!!
pastu ko pi kadai telipok lagi, sana pun ramai hantu jalan..

:lol2: :lol2:



Kalo hantu yg tu, pulis pun nampak...
Huahahahaha......
:lol2:
LET ME IN....
User avatar
6sense_VampireGurl
Veteran SF
Veteran SF
 
Posts: 13424
Joined: Tue Jan 20, 2009 7:18 am
Credit in hand: 198.97
Bank: 10,959.61
Location: -Coffin-

Advertisement

Re: Cara mudah Melihat hantu

Postby JaguanKing2 » Mon Feb 02, 2009 10:36 am

6sense_VampireGurl wrote:
ajd wrote:sanang jak tuh..

ko pi sana sinsuron ja, ramai tuh hantu jalan2... siang2 lagi tuh!!!
pastu ko pi kadai telipok lagi, sana pun ramai hantu jalan..

:lol2: :lol2:



Kalo hantu yg tu, pulis pun nampak...
Huahahahaha......
:lol2:

itu antu kan pantang berundur kecuali checking...huahuahua...
tapi klu btl2 mau tingok antu ada caranya tapi mesti bpantang lu kmurang 2 ari makan garam.. :hmmm:
Image
User avatar
JaguanKing2
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 948
Joined: Tue Jan 27, 2009 1:59 pm
Credit in hand: 1.87
Location: Tambunan~keningau~Papar~kk~ranau

Re: Cara mudah Melihat hantu

Postby Shu Khi » Mon Feb 02, 2009 10:42 am

Kalau berani ikut Jalan Tawau-Sepulut waktu malam,seorang-seorang.kawasan yg masih grable tu..Last week abang sia kena kejar kelambu putih sejauh 40km..Abang sia ni jenis yg berani jg..balik dr Tawau sendiri..tapi yg dia nda tahan bila gear 3 macam mau mati enjin,tpaksa guna gear 1 dan 2 ja..Nda sempat ambil video cam sebab video cam di seat belakang.Dia lepas bila sampai jln yg bertar..pecut gear 5.. :slaugh:
mana-mana ja...
'The tragedy of life is not much what men suffer, but rather what they miss'
User avatar
Shu Khi
Respected SF Veteran
Respected SF Veteran
 
Posts: 22227
Joined: Sun Nov 02, 2008 10:53 pm
Credit in hand: 138.47
Bank: 53,934.04
Location: Kota Kinabalu

Re: Cara mudah Melihat hantu

Postby JaguanKing2 » Mon Feb 02, 2009 10:47 am

sabahkini wrote:Kalau berani ikut Jalan Tawau-Sepulut waktu malam,seorang-seorang.kawasan yg masih grable tu..Last week abang sia kena kejar kelambu putih sejauh 40km..Abang sia ni jenis yg berani jg..balik dr Tawau sendiri..tapi yg dia nda tahan bila gear 3 macam mau mati enjin,tpaksa guna gear 1 dan 2 ja..Nda sempat ambil video cam sebab video cam di seat belakang.Dia lepas bila sampai jln yg bertar..pecut gear 5.. :slaugh:

psst..psstt... bro ko nmpak antu ka kalambu? bro ko rasa yang kalambu berubat ka? hehehe :slaugh: jan mara ar
Image
User avatar
JaguanKing2
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 948
Joined: Tue Jan 27, 2009 1:59 pm
Credit in hand: 1.87
Location: Tambunan~keningau~Papar~kk~ranau

Re: Cara mudah Melihat hantu

Postby ajd » Mon Feb 02, 2009 4:46 pm

nampak hantu inda parnah la, tapi kana kejar parna..

ada satu kali buat grup memburu pi hutan..
teruk kana kajar/ikut2 duarong (dia bilang tuh kawan tu bunyi duarong kunun)..
paling tensen, dia bawa sinapang, sia bawa parang ja sama dalam barait ada bulukun..mcm2 tepikir.. :slaugh:
mo dekat camp site baru tuh bunyi2 hilang...
User avatar
ajd
Orang Kuat SF
Orang Kuat SF
 
Posts: 6760
Joined: Sat Dec 08, 2007 12:53 pm
Credit in hand: 38.03
Bank: 10,573.03
Location: Telipok-Sepanggar

Re: Cara mudah Melihat hantu

Postby 6sense_VampireGurl » Mon Feb 02, 2009 4:57 pm

JaguanKing2 wrote:
6sense_VampireGurl wrote:
ajd wrote:sanang jak tuh..

ko pi sana sinsuron ja, ramai tuh hantu jalan2... siang2 lagi tuh!!!
pastu ko pi kadai telipok lagi, sana pun ramai hantu jalan..

:lol2: :lol2:



Kalo hantu yg tu, pulis pun nampak...
Huahahahaha......
:lol2:

itu antu kan pantang berundur kecuali checking...huahuahua...
tapi klu btl2 mau tingok antu ada caranya tapi mesti bpantang lu kmurang 2 ari makan garam.. :hmmm:



Tia pyah la... skrg ni pun sa boleh 'nampak' sudah. Takut nanti lepas sa 'bepantang' tu, sa tia boleh nampak sudah 'diurang' semua...
:tounge:
LET ME IN....
User avatar
6sense_VampireGurl
Veteran SF
Veteran SF
 
Posts: 13424
Joined: Tue Jan 20, 2009 7:18 am
Credit in hand: 198.97
Bank: 10,959.61
Location: -Coffin-

Re: Cara mudah Melihat hantu

Postby Spartan-214 » Mon Feb 02, 2009 5:06 pm

6sense_VampireGurl wrote:
Spartan-214 wrote:Sangerib, sangerib... Kalo mimpi hantu memang perkara biasa utk org yg tdk kuat sembahyang. :grin: Mcm saya juga dulu, 1 hari tdk sembahyang, bukan lagi hantu saya termimpi, setan ba yg saya termimpi. :sad: Kalah2 hantu o tu setan. :lol2: Kalo pasal tengok hantu ni, saya kira bertuah suda sebab tdk pernah nampak hantu tapi saya bole rasa kehadiran diorg la. :roll:



Biasakn dri dgn khadiran "diurang"...
Lama2 ko bkan hanya dpt boleh rasa, tetapi boleh lihat...
Sungguh indah 'pmandangan' tu....
Rugi if tia tngok....
:lovely:


Ko ni VampireGurl, ko ingat saya suka ka tengok hantu. :shakehead: Bukan juga siok kalo nampak diorg. Kalo saya nampak pun, saya halau mungkin diorg. Bikin kasi samak pandangan ja. Bagus lagi tengok malaikat, lagi indah dan damai tu pemandangan drpd hantu. :grin: Kalo malaikat pompuan, Hui!!! :clap2: Lagi la untung ! :lol2: Bole minta no telefon. :lol2:
User avatar
Spartan-214
Orang Baru
Orang Baru
 
Posts: 151
Joined: Wed Jan 21, 2009 1:11 pm
Credit in hand: 0.00
Location: Tuaran

Re: Cara mudah Melihat hantu

Postby marnia » Mon Feb 02, 2009 6:54 pm

Hi, everyone. First time sa nampak hantu di umah sa sendiri. Pukul 3 pagi sa turun p bawah mo p tandas. Baru ja pijak anak tangga yg paling bawah, sa nampak dr korner mata sa, satu lembaga putih (atas mcm rambut dia panjang hitam), bergerak dari kiri p kanan mcm melayang. Nda sempat sa terkejut. Sa buka light dapur, baru perasan ada lagi sisa ikan bakar atas meja dapur yang adik sa lupa buang. Hantu tu p "makan" ikan bakar pla. Patutlah mama sia slalu nasihat jangan bakar makanan malam2. Tu pula sebabnya. Bah, apalagi, sapa2 yg berani dan teringin mo tinguk, mengkali inilah cara mudah melihat hantu hehe :lol2:
Image
http://www.jodoh4u.com
User avatar
marnia
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 517
Joined: Thu Dec 11, 2008 12:57 pm
Credit in hand: 0.00

Re: Cara mudah Melihat hantu

Postby 6sense_VampireGurl » Tue Feb 03, 2009 7:46 am

Spartan-214 wrote:
6sense_VampireGurl wrote:
Spartan-214 wrote:Sangerib, sangerib... Kalo mimpi hantu memang perkara biasa utk org yg tdk kuat sembahyang. :grin: Mcm saya juga dulu, 1 hari tdk sembahyang, bukan lagi hantu saya termimpi, setan ba yg saya termimpi. :sad: Kalah2 hantu o tu setan. :lol2: Kalo pasal tengok hantu ni, saya kira bertuah suda sebab tdk pernah nampak hantu tapi saya bole rasa kehadiran diorg la. :roll:



Biasakn dri dgn khadiran "diurang"...
Lama2 ko bkan hanya dpt boleh rasa, tetapi boleh lihat...
Sungguh indah 'pmandangan' tu....
Rugi if tia tngok....
:lovely:


Ko ni VampireGurl, ko ingat saya suka ka tengok hantu. :shakehead: Bukan juga siok kalo nampak diorg. Kalo saya nampak pun, saya halau mungkin diorg. Bikin kasi samak pandangan ja. Bagus lagi tengok malaikat, lagi indah dan damai tu pemandangan drpd hantu. :grin: Kalo malaikat pompuan, Hui!!! :clap2: Lagi la untung ! Bole minta no telefon. :lol2:


Sundal bolong pun cantik juga, spartan....
3 lg handphone dia pkai... Line maxis, digi n celcom...
:slaugh:
LET ME IN....
User avatar
6sense_VampireGurl
Veteran SF
Veteran SF
 
Posts: 13424
Joined: Tue Jan 20, 2009 7:18 am
Credit in hand: 198.97
Bank: 10,959.61
Location: -Coffin-

Re: Cara mudah Melihat hantu

Postby 6sense_VampireGurl » Tue Feb 03, 2009 7:59 am

Sa tia tau apa cara yg paling mudah skali utk melihat hantu. Tp apa prasaan kamurang bila kamurang trjaga tngah mlm mo p toilet n tngok d toilet tu ada 1 'object' yg mncangkung d mangkuk tandas? Bulih minta byar 20sen kah tu coz 'dia' sudah 'pnjam' toilet kta?
:tounge: :lol2:
LET ME IN....
User avatar
6sense_VampireGurl
Veteran SF
Veteran SF
 
Posts: 13424
Joined: Tue Jan 20, 2009 7:18 am
Credit in hand: 198.97
Bank: 10,959.61
Location: -Coffin-

Re: Cara mudah Melihat hantu

Postby sengerib » Tue Feb 03, 2009 8:53 am

6sense_VampireGurl wrote:Sa tia tau apa cara yg paling mudah skali utk melihat hantu. Tp apa prasaan kamurang bila kamurang trjaga tngah mlm mo p toilet n tngok d toilet tu ada 1 'object' yg mncangkung d mangkuk tandas? Bulih minta byar 20sen kah tu coz 'dia' sudah 'pnjam' toilet kta?
:tounge: :lol2:

adedehhh..kalo sia teriak kuat2 suda tu vempire..1 rumah panik ..kalo sia :lol2:
sengerib
Peminat SF
Peminat SF
 
Posts: 401
Joined: Sun Jan 18, 2009 8:38 pm
Credit in hand: 0.00

Re: Cara mudah Melihat hantu

Postby sengerib » Tue Feb 03, 2009 8:54 am

marnia wrote:Hi, everyone. First time sa nampak hantu di umah sa sendiri. Pukul 3 pagi sa turun p bawah mo p tandas. Baru ja pijak anak tangga yg paling bawah, sa nampak dr korner mata sa, satu lembaga putih (atas mcm rambut dia panjang hitam), bergerak dari kiri p kanan mcm melayang. Nda sempat sa terkejut. Sa buka light dapur, baru perasan ada lagi sisa ikan bakar atas meja dapur yang adik sa lupa buang. Hantu tu p "makan" ikan bakar pla. Patutlah mama sia slalu nasihat jangan bakar makanan malam2. Tu pula sebabnya. Bah, apalagi, sapa2 yg berani dan teringin mo tinguk, mengkali inilah cara mudah melihat hantu hehe :lol2:

ish ish..ko tia takut ka marnia :slaugh:
sengerib
Peminat SF
Peminat SF
 
Posts: 401
Joined: Sun Jan 18, 2009 8:38 pm
Credit in hand: 0.00

Re: Cara mudah Melihat hantu

Postby 6sense_VampireGurl » Tue Feb 03, 2009 8:59 am

sengerib wrote:
6sense_VampireGurl wrote:Sa tia tau apa cara yg paling mudah skali utk melihat hantu. Tp apa prasaan kamurang bila kamurang trjaga tngah mlm mo p toilet n tngok d toilet tu ada 1 'object' yg mncangkung d mangkuk tandas? Bulih minta byar 20sen kah tu coz 'dia' sudah 'pnjam' toilet kta?
:tounge: :lol2:

adedehhh..kalo sia teriak kuat2 suda tu vempire..1 rumah panik ..kalo sia :lol2:



Mo takut pa kalo mcm bayang2 saja...
:lol2:
LET ME IN....
User avatar
6sense_VampireGurl
Veteran SF
Veteran SF
 
Posts: 13424
Joined: Tue Jan 20, 2009 7:18 am
Credit in hand: 198.97
Bank: 10,959.61
Location: -Coffin-

Re: Cara mudah Melihat hantu

Postby bulan » Tue Feb 03, 2009 9:15 am

ajd wrote:nampak hantu inda parnah la, tapi kana kejar parna..

ada satu kali buat grup memburu pi hutan..
teruk kana kajar/ikut2 duarong (dia bilang tuh kawan tu bunyi duarong kunun)..
paling tensen, dia bawa sinapang, sia bawa parang ja sama dalam barait ada bulukun..mcm2 tepikir.. :slaugh:
mo dekat camp site baru tuh bunyi2 hilang...



huh klu pegi memburu mlm2 mmg mcm2 ko nampak tu.. hari tu uncle sy p memburu d hutan dia nampak tambang.. dia tembak la.. satu kali dia p tingu lain tu tambang dia warna putih.. merah mata.. pa lagi dorang lari la hahahhaha..

moral in this story is...
klu mo tingu hantu p la hutan tebal malam2.. mcm2 ko nampak tue hehehehe
"LOVE PEOPLE AND USE THINGS - NOT LOVE THINGS AND USE PEOPLE."
User avatar
bulan
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 704
Joined: Fri Jan 16, 2009 10:31 am
Credit in hand: 2.05
Location: baru ja kita berlimpas td

Re: Cara mudah Melihat hantu

Postby bulan » Tue Feb 03, 2009 9:18 am

6sense_VampireGurl wrote:
sengerib wrote:
6sense_VampireGurl wrote:Sa tia tau apa cara yg paling mudah skali utk melihat hantu. Tp apa prasaan kamurang bila kamurang trjaga tngah mlm mo p toilet n tngok d toilet tu ada 1 'object' yg mncangkung d mangkuk tandas? Bulih minta byar 20sen kah tu coz 'dia' sudah 'pnjam' toilet kta?
:tounge: :lol2:

adedehhh..kalo sia teriak kuat2 suda tu vempire..1 rumah panik ..kalo sia :lol2:



Mo takut pa kalo mcm bayang2 saja...
:lol2:



klu kita x kacau dorang.. dorg pun x kacau kita ba tu kan..
mcm juga c VG.. klu kita x kacau c VG dia pun x mo juga gigit leher kita kan heehehehe

the moral in this story is...
jangan kc manas c VG nanti dia hisap darah kita then kita pun jd vampire mcm dia hehehehehe
"LOVE PEOPLE AND USE THINGS - NOT LOVE THINGS AND USE PEOPLE."
User avatar
bulan
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 704
Joined: Fri Jan 16, 2009 10:31 am
Credit in hand: 2.05
Location: baru ja kita berlimpas td

PreviousNext

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Author

Return to Mystery, Paranormal & Supernatural

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


Ads

User Menu

Login Form

Style switcher

Who is online

In total there are 4 users online :: 0 registered, 0 hidden and 4 guests (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 210 on Thu Jul 12, 2012 11:58 pm

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests
Copyright © 2004-2012 SabahForum.com. All Rights Reserved.