BERCAKAP DENGAN JIN?

Cerita hantu, misteri, paranormal, UFO, alam ghaib dan perkara yang tidak boleh dijelaskan oleh sains

Moderator: Moderators

BERCAKAP DENGAN JIN?

Postby prasekolah » Sat Dec 31, 2011 5:02 am

Percayakah kita sedang diperhatikan setiap masa oleh makhluk yg kita x nampak?


Percayakah manusia boleh berkomunikasi dengan jin?

Jin lebih maju teknologi dari manusia?
prasekolah
Orang Baru
Orang Baru
 
Posts: 104
Joined: Mon Jan 03, 2011 2:15 am
Credit in hand: -573.60
Bank: 11,068.34
Location: 152

Advertisement

Re: BERCAKAP DENGAN JIN?

Postby Bukit_Padang_Roller » Sat Dec 31, 2011 7:48 am

natalai jin kaini? :slaugh:
ImageImageImageImage
User avatar
Bukit_Padang_Roller
Respected SF Veteran
Respected SF Veteran
 
Posts: 31119
Joined: Sat Dec 20, 2008 8:35 pm
Credit in hand: 117.08
Bank: 35,987.31
Location: Dalam santut Mongolutan banyak hutan.

Re: BERCAKAP DENGAN JIN?

Postby Ragnaros » Sat Dec 31, 2011 1:45 pm

prasekolah wrote:Percayakah kita sedang diperhatikan setiap masa oleh makhluk yg kita x nampak?

sooo..jin nampak la saya fap fap fap bila girl-F saya jauh?

prasekolah wrote:Percayakah manusia boleh berkomunikasi dengan jin?

Jin lebih maju teknologi dari manusia?


ohhh dulu nenek saya selalu berkomunikasi dengan jin...
dan jin itu inda tau apa itu "Internet"
###############################################################################################
Ragnaros
Orang Baru
Orang Baru
 
Posts: 184
Joined: Tue Jul 12, 2011 7:57 pm
Credit in hand: 106.45
Bank: 0.00

Re: BERCAKAP DENGAN JIN?

Postby basung_gureng » Sat Dec 31, 2011 10:16 pm

prasekolah wrote:Percayakah kita sedang diperhatikan setiap masa oleh makhluk yg kita x nampak?


Percayakah manusia boleh berkomunikasi dengan jin?

Jin lebih maju teknologi dari manusia?



Ya bole kta berkomunikasi..tapi ditegah dlm Islam..nanti jd syirik bila ko suda jd ging dia nanti...Islam melarang manusia bersahabat dengan Jin...terutama jenis kafir..kalo bersahabat dgn jenis yg Islam aku x brapa pasti sal byk ulama berlainan pendapat mengenai hal ni...so..tepuk dada tanyalah perutmu... :shakehead:
basung_gureng
Teman Setia SF
Teman Setia SF
 
Posts: 3771
Joined: Sat Feb 12, 2011 12:36 pm
Credit in hand: -99,754.62
Bank: 0.00

Re: BERCAKAP DENGAN JIN?

Postby Bukit_Padang_Roller » Sat Dec 31, 2011 10:22 pm

basung_gureng wrote:

Ya bole kta berkomunikasi..tapi ditegah dlm Islam..nanti jd syirik bila ko suda jd ging dia nanti...Islam melarang manusia bersahabat dengan Jin...terutama jenis kafir..kalo bersahabat dgn jenis yg Islam aku x brapa pasti sal byk ulama berlainan pendapat mengenai hal ni...so..tepuk dada tanyalah perutmu... :shakehead:


ko ni jin ka urg? :hmmm:
ImageImageImageImage
User avatar
Bukit_Padang_Roller
Respected SF Veteran
Respected SF Veteran
 
Posts: 31119
Joined: Sat Dec 20, 2008 8:35 pm
Credit in hand: 117.08
Bank: 35,987.31
Location: Dalam santut Mongolutan banyak hutan.

Re: BERCAKAP DENGAN JIN?

Postby basung_gureng » Sat Dec 31, 2011 10:30 pm

Bukit_Padang_Roller wrote:
basung_gureng wrote:

Ya bole kta berkomunikasi..tapi ditegah dlm Islam..nanti jd syirik bila ko suda jd ging dia nanti...Islam melarang manusia bersahabat dengan Jin...terutama jenis kafir..kalo bersahabat dgn jenis yg Islam aku x brapa pasti sal byk ulama berlainan pendapat mengenai hal ni...so..tepuk dada tanyalah perutmu... :shakehead:


ko ni jin ka urg? :hmmm:



ko teka? :hmmm:
basung_gureng
Teman Setia SF
Teman Setia SF
 
Posts: 3771
Joined: Sat Feb 12, 2011 12:36 pm
Credit in hand: -99,754.62
Bank: 0.00

Re: BERCAKAP DENGAN JIN?

Postby encik kacang » Mon Jan 16, 2012 2:51 pm

:lol2:

bercakap dengan jin... ada berani kah? :mrgreen:



bercakap tentang jin....



1 manusia lahir, 9 jin lahir kedunia... :hmmm:

hantu? jin? syaitan? ketiga2nya berbeza :lol2:



semuanya perlukan ilmu.. dan untuk mendapatkan ilmu perlu berguru.. belajar kena ada sebab... kalau tak ada sebab takkan nak berguru?

kalau musykil kena tanya yang ahli dengannya? dukun? bomoh? etc.. bukan yang itu... tanya yang pakar dalam bidang agama.. dan setiap agama ada ketuanya? :mrgreen:
User avatar
encik kacang
Respected SF Veteran
Respected SF Veteran
 
Posts: 25708
Joined: Sun Sep 06, 2009 5:47 am
Credit in hand: 308.79
Bank: 10,248.04
Location: jalan kebun dalam kebun sebelah kilang

Re: BERCAKAP DENGAN JIN?

Postby Bukit_Padang_Roller » Mon Jan 16, 2012 2:54 pm

si ragnaros jin kuat fap laitu kn :hmmm:
ImageImageImageImage
User avatar
Bukit_Padang_Roller
Respected SF Veteran
Respected SF Veteran
 
Posts: 31119
Joined: Sat Dec 20, 2008 8:35 pm
Credit in hand: 117.08
Bank: 35,987.31
Location: Dalam santut Mongolutan banyak hutan.

Re: BERCAKAP DENGAN JIN?

Postby basung_gureng » Mon Jan 16, 2012 3:10 pm

encik kacang wrote::lol2:

bercakap dengan jin... ada berani kah? :mrgreen:



bercakap tentang jin....



1 manusia lahir, 9 jin lahir kedunia... :hmmm:

hantu? jin? syaitan? ketiga2nya berbeza :lol2:



semuanya perlukan ilmu.. dan untuk mendapatkan ilmu perlu berguru.. belajar kena ada sebab... kalau tak ada sebab takkan nak berguru?

kalau musykil kena tanya yang ahli dengannya? dukun? bomoh? etc.. bukan yang itu... tanya yang pakar dalam bidang agama.. dan setiap agama ada ketuanya? :mrgreen:


ya dari luarannya memang berbeza...tapi dorg ada sikit persamaan..iaitu campin Image
basung_gureng
Teman Setia SF
Teman Setia SF
 
Posts: 3771
Joined: Sat Feb 12, 2011 12:36 pm
Credit in hand: -99,754.62
Bank: 0.00

Re: BERCAKAP DENGAN JIN?

Postby encik kacang » Mon Jan 16, 2012 3:13 pm

Bukit_Padang_Roller wrote:si ragnaros jin kuat fap laitu kn :hmmm:

:lol2: barang kali lah..
User avatar
encik kacang
Respected SF Veteran
Respected SF Veteran
 
Posts: 25708
Joined: Sun Sep 06, 2009 5:47 am
Credit in hand: 308.79
Bank: 10,248.04
Location: jalan kebun dalam kebun sebelah kilang

Re: BERCAKAP DENGAN JIN?

Postby tonyakerman » Mon Jan 30, 2012 8:21 am

i bersetuju dengan anda ...


__________________
http://termlifeinsurancemales.com/life- ... s-81-to-85
tonyakerman
 
Posts: 3
Joined: Mon Jan 30, 2012 8:15 am
Credit in hand: 1.12

Re: BERCAKAP DENGAN JIN?

Postby Hunt2_Pangaits » Mon Jan 28, 2013 11:13 pm

salam ging2 ku sekalian...
sa ada e-book karya Muhamad Isa Dawud : Dialog Dgn Jin Muslim.kisah yg sgt menarik, dan berada diluar kotak pemikiran biasa.klu ada yg berminat dgn kisah2 bgni nti sa bg link..orait nopo :thumbup1: :welcome:
Hunt2_Pangaits
 
Posts: 4
Joined: Mon Jan 28, 2013 10:11 pm
Credit in hand: 25.14
Location: Sabah


  • Similar topics
    Replies
    Views
    Author

Return to Mystery, Paranormal & Supernatural

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


Ads

User Menu

Login Form

Style switcher

Who is online

In total there is 1 user online :: 0 registered, 0 hidden and 1 guest (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 210 on Thu Jul 12, 2012 11:58 pm

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest
Copyright © 2004-2012 SabahForum.com. All Rights Reserved.