sekolah-sekolah berhantu

Cerita hantu, misteri, paranormal, UFO, alam ghaib dan perkara yang tidak boleh dijelaskan oleh sains

Moderator: Moderators

sekolah-sekolah berhantu

Postby luna » Fri Nov 11, 2011 9:21 am

http://thestar.com.my/news/story.asp?se ... %2F9878731
School ‘sends away’ 52 residents of the spooky kind

SCHOOL in Kuantan performed a ritual to “send away” 52 ghost residents in the school, reported China Press.

The spirits included a female ghost which had been “living” in a mango tree for 200 years, it reported.

The two-hour ceremony was conduct- ed by seven people at about 11pm on Sept 7.

The school headmaster confirmed the ritual was held after some students encountered mysterious occurrences, including fans being switched on and off automatically.

“Some students spotted the spirits at certain corners and the school's park.

“CCTV recordings also showed the spirits wandering at staircases,” he said.

The school decided to conduct the ritual to calm the students and teachers, the headmaster said.

However, the headmaster said some spirits refused to leave.

“The female ghost which hid in the tree wanted to continue staying there as she did not harm or disturb the students.

“However, all the spirits were told to leave,” he said.

He said the teachers and students had peace of mind now.


Bah ada sudah thread Hotel berhantu, tapi sia tia nampak sekolah berhantu (kalau ada yang sia terlepas pandang :tounge: , sorry lah....mari kita share hantu-hantu sekolah :tounge:
People who want to share their religious views with you
almost never want you to share yours
with them.
User avatar
luna
Teman Setia SF
Teman Setia SF
 
Posts: 2037
Joined: Tue May 12, 2009 7:19 pm
Credit in hand: 124.96
Bank: 10,472.01
Location: Pindah-Pindah

Advertisement

Re: sekolah-sekolah berhantu

Postby mamadam_63 » Fri Nov 11, 2011 3:37 pm

itu hantu 200 tahun x mo lari tu..dia mo belajar baitu..
In every problem, there is an opportunity.
User avatar
mamadam_63
Teman Setia SF
Teman Setia SF
 
Posts: 2267
Joined: Tue Mar 29, 2011 8:32 pm
Credit in hand: 86.41
Bank: 10,850.41
Location: Malaysia

Re: sekolah-sekolah berhantu

Postby orangaslisabah » Fri Nov 25, 2011 8:19 am

mamadam_63 wrote:itu hantu 200 tahun x mo lari tu..dia mo belajar baitu..

ya bah...dorg mau ambil phd tu kemudian hari. :slaugh:
Semenjak bn-amino cerita pasal seks;liwat,video seks,terkini suara seks(matSabu)smpi negara luar gelar Msia Negara Seks;otak sia kotor oleh ketahian bn-aminoImage
http://ranau.big-forum.net/
User avatar
orangaslisabah
SF Leaders
SF Leaders
 
Posts: 35060
Joined: Sat Apr 05, 2008 2:30 am
Credit in hand: 310.93
Bank: 132,853.65
Location: KOTA KINABALU-RANAU

Re: sekolah-sekolah berhantu

Postby v madone » Fri Nov 25, 2011 9:03 am

:hmmm: Teda tempat ditujui suda.
R seguirá siendo una ..
User avatar
v madone
Respected SF Veteran
Respected SF Veteran
 
Posts: 19098
Joined: Mon May 11, 2009 3:45 pm
Credit in hand: 208.06
Bank: 11,065.58
Location: Amster-Dam

Re: sekolah-sekolah berhantu

Postby simpod » Fri Nov 25, 2011 9:05 am

hantu mo blajar ba juga..mo ambil peperiksaan ni.. :slaugh:
u like ka, u dont like ka, im not bothered

"Thank you for your comments, which we shall give due consideration"

tingau wrote:ingat : jangan kasi makan tu karabau
User avatar
simpod
Veteran SF
Veteran SF
 
Posts: 11404
Joined: Fri Aug 15, 2008 3:44 pm
Credit in hand: 15.58
Bank: 70,453.24
Location: KOTA KINABALU-TAMPARULI-RANAU-LIVERPOOL, MERSEYSIDE UK.

Re: sekolah-sekolah berhantu

Postby yomogbaini » Fri Nov 25, 2011 4:52 pm

selalu tumpuan tu hantu2 ialah tempat2 yg ramai org bah sebab banyak org dia boleh kacauu...mcm sekolah...asrama...shopping complex...jalan raya yg selalu org limpas2... :slaugh:
Tulun tokou nopo tulun do tosuau, sid sombo nopo nga bulih bah kalau kau!
User avatar
yomogbaini
Teman SF
Teman SF
 
Posts: 1653
Joined: Tue Jul 07, 2009 2:15 pm
Credit in hand: 145.41
Bank: 8,846.58
Location: Pitas --> Kota Kinabalu -->Pitas

Re: sekolah-sekolah berhantu

Postby bonjilut » Tue Dec 13, 2011 8:33 am

Sa dengar cerita ja ba ni. Ntah betul ke tidak sebab org yg kc cerita sama sia ni kadang-kadang nda buli pakai juga la.

Ada sekolah atas bukit di area Bukit Padang, KK. Salah seorang drp staff di sana pernah dibonceng oleh lembaga putih waktu dia meronda-ronda guna motosikal di perkarangan sekolah tu. Masa tu mau masuk jam 5 pagi sudah. Guard sekolah tu nampak satu lembaga putih sedang duduk di belakang dia di atas motosikal yang dia bawa. Mulanya diaorg ingat kawan guard diaorg yg satu lagi, tapi tengok2 kawan tu ada di dapur dengan tukang masak sekolah. Si staff ni pula nda perasan apa2 waktu tu. Tabal mungkin kulit dia tu.
:lol2:

Lokasi yang sama. Dua2 guard ke tandas. Salah seorang drp mereka ternampak kelibat lembaga putih....

Lokasi yang sama. Ada satu wiring man datang buat kerja wiring baru2 ni di skolah tu. Pertama kali datang ke sekolah tu. Skali dia keteguran nda mau datang lagi kali dia tu.

Lokasi yang sama...juga.. Guard2 skolah tu pernah nampak seorang budak dalam umur 3 tahun berjalan-jalan di perkarangan sekolah tu. Di perkarangan skolah tu ada kolam ikan dan mereka pernah nampak budak tu duduk2 di jambatan buatan kolam tu. Rambutnya warna kuning konon... anak orang putih? Dengar-dengar cerita, tempat tu di zaman jepun dulu merupakan tempat persembunyian. Budak tu mungkin dibawa ke sana untuk disembunyikan. Askar jepun mungkin jmpa tempat tu dan bunuh semua orang kecuali budak tu. Budak tu sempat sembunyi mungkin tapi disebabkan dia masih kecil lagi dia tak dpt cari makanan sendiri lalu mati kelaparan.

Sekian, terima kasih. Lain kali kalau ada saya cerita lagi.. :biggrin:
bonjilut
 
Posts: 93
Joined: Mon Feb 02, 2009 2:09 pm
Credit in hand: 1.15
Bank: 9,139.67
Location: siiiniii Penampang ba..

Re: sekolah-sekolah berhantu

Postby Bukit_Padang_Roller » Tue Dec 13, 2011 8:39 am

bonjilut wrote:Sa dengar cerita ja ba ni. Ntah betul ke tidak sebab org yg kc cerita sama sia ni kadang-kadang nda buli pakai juga la.

Ada sekolah atas bukit di area Bukit Padang, KK. Salah seorang drp staff di sana pernah dibonceng oleh lembaga putih waktu dia meronda-ronda guna motosikal di perkarangan sekolah tu. Masa tu mau masuk jam 5 pagi sudah. Guard sekolah tu nampak satu lembaga putih sedang duduk di belakang dia di atas motosikal yang dia bawa. Mulanya diaorg ingat kawan guard diaorg yg satu lagi, tapi tengok2 kawan tu ada di dapur dengan tukang masak sekolah. Si staff ni pula nda perasan apa2 waktu tu. Tabal mungkin kulit dia tu.
:lol2:

Lokasi yang sama. Dua2 guard ke tandas. Salah seorang drp mereka ternampak kelibat lembaga putih....

Lokasi yang sama. Ada satu wiring man datang buat kerja wiring baru2 ni di skolah tu. Pertama kali datang ke sekolah tu. Skali dia keteguran nda mau datang lagi kali dia tu.

Lokasi yang sama...juga.. Guard2 skolah tu pernah nampak seorang budak dalam umur 3 tahun berjalan-jalan di perkarangan sekolah tu. Di perkarangan skolah tu ada kolam ikan dan mereka pernah nampak budak tu duduk2 di jambatan buatan kolam tu. Rambutnya warna kuning konon... anak orang putih? Dengar-dengar cerita, tempat tu di zaman jepun dulu merupakan tempat persembunyian. Budak tu mungkin dibawa ke sana untuk disembunyikan. Askar jepun mungkin jmpa tempat tu dan bunuh semua orang kecuali budak tu. Budak tu sempat sembunyi mungkin tapi disebabkan dia masih kecil lagi dia tak dpt cari makanan sendiri lalu mati kelaparan.

Sekian, terima kasih. Lain kali kalau ada saya cerita lagi.. :biggrin:


tu sekolah menegah agama kk sma tu sm sains sabah mmg bnyk antu :mrgreen:
ImageImageImageImage
User avatar
Bukit_Padang_Roller
Respected SF Veteran
Respected SF Veteran
 
Posts: 31119
Joined: Sat Dec 20, 2008 8:35 pm
Credit in hand: 117.08
Bank: 36,047.31
Location: Dalam santut Mongolutan banyak hutan.

Re: sekolah-sekolah berhantu

Postby bonjilut » Tue Dec 13, 2011 9:11 am

Bukit_Padang_Roller wrote:
bonjilut wrote: -snip-


tu sekolah menegah agama kk sma tu sm sains sabah mmg bnyk antu :mrgreen:


Bukan skolah2 tu. Ada lagi skolah baru aja dibuka awal tahun ini.
bonjilut
 
Posts: 93
Joined: Mon Feb 02, 2009 2:09 pm
Credit in hand: 1.15
Bank: 9,139.67
Location: siiiniii Penampang ba..

Re: sekolah-sekolah berhantu

Postby luna » Tue Dec 13, 2011 9:23 am

SMK Agama Ranau pun banyak hantu dorang bilang :hmmm:
People who want to share their religious views with you
almost never want you to share yours
with them.
User avatar
luna
Teman Setia SF
Teman Setia SF
 
Posts: 2037
Joined: Tue May 12, 2009 7:19 pm
Credit in hand: 124.96
Bank: 10,472.01
Location: Pindah-Pindah

Re: sekolah-sekolah berhantu

Postby Bukit_Padang_Roller » Tue Dec 13, 2011 9:29 am

bonjilut wrote:
Bukit_Padang_Roller wrote:
bonjilut wrote: -snip-


tu sekolah menegah agama kk sma tu sm sains sabah mmg bnyk antu :mrgreen:


Bukan skolah2 tu. Ada lagi skolah baru aja dibuka awal tahun ini.


apa la nama sekolah tu kunun :hmmm:
ImageImageImageImage
User avatar
Bukit_Padang_Roller
Respected SF Veteran
Respected SF Veteran
 
Posts: 31119
Joined: Sat Dec 20, 2008 8:35 pm
Credit in hand: 117.08
Bank: 36,047.31
Location: Dalam santut Mongolutan banyak hutan.

Re: sekolah-sekolah berhantu

Postby bonjilut » Tue Dec 13, 2011 10:25 am

Bukit_Padang_Roller wrote:-snip-
apa la nama sekolah tu kunun :hmmm:


Yg itu sa kurang jelas pula... *pssttt*Sayfol Int. School*psssttt* :slaugh:
Apatidaknya, hutan ba keliling sekolah tu. Bambu dan pokok ara pun ada di kwsn skolah tu.
bonjilut
 
Posts: 93
Joined: Mon Feb 02, 2009 2:09 pm
Credit in hand: 1.15
Bank: 9,139.67
Location: siiiniii Penampang ba..

Re: sekolah-sekolah berhantu

Postby abui » Tue Dec 13, 2011 11:38 am

bonjilut wrote:Yg itu sa kurang jelas pula... *pssttt*Sayfol Int. School*psssttt* :slaugh:
Apatidaknya, hutan ba keliling sekolah tu. Bambu dan pokok ara pun ada di kwsn skolah tu.


sya dangar2 bakas rumah c jeffri kitingan tu kan....
Image
Image
User avatar
abui
Peminat SF
Peminat SF
 
Posts: 438
Joined: Thu May 12, 2011 2:54 pm
Credit in hand: 302.06
Bank: 10,354.31
Location: sia bilang macam di kk~~~

Re: sekolah-sekolah berhantu

Postby gampalid » Thu Dec 15, 2011 10:34 am

Bukit_Padang_Roller wrote:
bonjilut wrote:Sa dengar cerita ja ba ni. Ntah betul ke tidak sebab org yg kc cerita sama sia ni kadang-kadang nda buli pakai juga la.

Ada sekolah atas bukit di area Bukit Padang, KK. Salah seorang drp staff di sana pernah dibonceng oleh lembaga putih waktu dia meronda-ronda guna motosikal di perkarangan sekolah tu. Masa tu mau masuk jam 5 pagi sudah. Guard sekolah tu nampak satu lembaga putih sedang duduk di belakang dia di atas motosikal yang dia bawa. Mulanya diaorg ingat kawan guard diaorg yg satu lagi, tapi tengok2 kawan tu ada di dapur dengan tukang masak sekolah. Si staff ni pula nda perasan apa2 waktu tu. Tabal mungkin kulit dia tu.
:lol2:

Lokasi yang sama. Dua2 guard ke tandas. Salah seorang drp mereka ternampak kelibat lembaga putih....

Lokasi yang sama. Ada satu wiring man datang buat kerja wiring baru2 ni di skolah tu. Pertama kali datang ke sekolah tu. Skali dia keteguran nda mau datang lagi kali dia tu.

Lokasi yang sama...juga.. Guard2 skolah tu pernah nampak seorang budak dalam umur 3 tahun berjalan-jalan di perkarangan sekolah tu. Di perkarangan skolah tu ada kolam ikan dan mereka pernah nampak budak tu duduk2 di jambatan buatan kolam tu. Rambutnya warna kuning konon... anak orang putih? Dengar-dengar cerita, tempat tu di zaman jepun dulu merupakan tempat persembunyian. Budak tu mungkin dibawa ke sana untuk disembunyikan. Askar jepun mungkin jmpa tempat tu dan bunuh semua orang kecuali budak tu. Budak tu sempat sembunyi mungkin tapi disebabkan dia masih kecil lagi dia tak dpt cari makanan sendiri lalu mati kelaparan.

Sekian, terima kasih. Lain kali kalau ada saya cerita lagi.. :biggrin:


tu sekolah menegah agama kk sma tu sm sains sabah mmg bnyk antu :mrgreen:

tampat buangan jin time dulu2 baitu sana tu...itu pokok ara tampat urang pg minta numbul..klu x percaya tanya si landoi..dia selalu pg minta numbul tu sana :slaugh:
هذه الساعة
User avatar
gampalid
Teman Setia SF
Teman Setia SF
 
Posts: 2898
Joined: Tue Mar 30, 2010 4:26 pm
Credit in hand: 8.18
Bank: 10,452.65
Location: KG.N34 LIAWAN

Re: sekolah-sekolah berhantu

Postby tingau » Thu Dec 15, 2011 10:44 am

abui wrote:
bonjilut wrote:Yg itu sa kurang jelas pula... *pssttt*Sayfol Int. School*psssttt* :slaugh:
Apatidaknya, hutan ba keliling sekolah tu. Bambu dan pokok ara pun ada di kwsn skolah tu.


sya dangar2 bakas rumah c jeffri kitingan tu kan....

dekat ruma si bpr tu.... :slaugh:
Meeeooowww...
User avatar
tingau
Respected SF Veteran
Respected SF Veteran
 
Posts: 27916
Joined: Mon Jun 30, 2008 12:44 am
Credit in hand: 4,773.83
Bank: 174,120.50
Location: Sabah

Next

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Author

Return to Mystery, Paranormal & Supernatural

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


Ads

User Menu

Login Form

Style switcher

Who is online

In total there is 1 user online :: 0 registered, 0 hidden and 1 guest (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 210 on Thu Jul 12, 2012 11:58 pm

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest
Copyright © 2004-2012 SabahForum.com. All Rights Reserved.