Percintaan dijarakkan usia....

Mau cari penpal, kawan baru? Pengalaman bercinta? Ada kawan karib yang bagus? Menjejak kasih? Bah kalau sudi ceritalah disini.

Moderator: Moderators

Percintaan dijarakkan usia....

Postby Leo » Sun Sep 06, 2009 12:53 pm

Apa pendapat kawan-kawan tentang hubungan cinta antara dua orang yang mempunyai jarak usia 15 tahun? Kedua-duanya never married before. Perlu diteruskan atau cari yang sepadan...? Haha...
User avatar
Leo
 
Posts: 94
Joined: Thu May 07, 2009 5:36 pm
Credit in hand: 0.00

Advertisement

Re: Percintaan dijarakkan usia....

Postby Bukit_Padang_Roller » Sun Sep 06, 2009 12:56 pm

Leo wrote:Apa pendapat kawan-kawan tentang hubungan cinta antara dua orang yang mempunyai jarak usia 15 tahun? Kedua-duanya never married before. Perlu diteruskan atau cari yang sepadan...? Haha...


klau suda jodoh pa ble bt...
tp sy prefer yg umur xjauh btl ba...
takut nti pencen awl,sakit dan mcm2 lg...xdpt tanggung family
ImageImageImageImage
User avatar
Bukit_Padang_Roller
Respected SF Veteran
Respected SF Veteran
 
Posts: 31119
Joined: Sat Dec 20, 2008 8:35 pm
Credit in hand: 117.08
Bank: 35,997.31
Location: Dalam santut Mongolutan banyak hutan.

Re: Percintaan dijarakkan usia....

Postby zero_X » Sun Sep 06, 2009 12:59 pm

Leo wrote:Apa pendapat kawan-kawan tentang hubungan cinta antara dua orang yang mempunyai jarak usia 15 tahun? Kedua-duanya never married before. Perlu diteruskan atau cari yang sepadan...? Haha...


paling sesuai nda lebih 10 tahun lah.
kalu dari 10 tahun keatas mcm bapa dan anak.. :slaugh:
zero_X
 
Posts: 47
Joined: Sat Aug 15, 2009 4:22 pm
Credit in hand: 0.00

Re: Percintaan dijarakkan usia....

Postby kusha87 » Sun Sep 06, 2009 1:06 pm

sia ndak caya la yang 15 tahun tua tu lum kawen lagi...
pengalamn sia...cukupla jarak umur 5 tahun...kalau tua tul...
dia mau kita jak dengar cakap n hormat dia...dia mau dia jak menang....
mula2 ingat yang tua ni ok gak...penyayang...lama2 jadi pemukul pulak kalau ndak ikut kemahuan dia...
ikut jenis pasangan gak la...kalau dapat yang bagus okla...klau dapat spesis silau2...merana la badan....
..aLL or NoTHiN aT aLL..
User avatar
kusha87
Teman SF
Teman SF
 
Posts: 1647
Joined: Thu Jun 04, 2009 8:55 am
Credit in hand: 0.00

Re: Percintaan dijarakkan usia....

Postby Leo » Sun Sep 06, 2009 1:21 pm

kusha87 wrote:sia ndak caya la yang 15 tahun tua tu lum kawen lagi...
pengalamn sia...cukupla jarak umur 5 tahun...kalau tua tul...
dia mau kita jak dengar cakap n hormat dia...dia mau dia jak menang....
mula2 ingat yang tua ni ok gak...penyayang...lama2 jadi pemukul pulak kalau ndak ikut kemahuan dia...
ikut jenis pasangan gak la...kalau dapat yang bagus okla...klau dapat spesis silau2...merana la badan....

Ada Kusha. Kisah benar ni..Let's say the guy is 40 and the lady is 25. Dunno how they met, but love come to their way..
User avatar
Leo
 
Posts: 94
Joined: Thu May 07, 2009 5:36 pm
Credit in hand: 0.00

Re: Percintaan dijarakkan usia....

Postby kusha87 » Sun Sep 06, 2009 1:28 pm

Leo wrote:
kusha87 wrote:sia ndak caya la yang 15 tahun tua tu lum kawen lagi...
pengalamn sia...cukupla jarak umur 5 tahun...kalau tua tul...
dia mau kita jak dengar cakap n hormat dia...dia mau dia jak menang....
mula2 ingat yang tua ni ok gak...penyayang...lama2 jadi pemukul pulak kalau ndak ikut kemahuan dia...
ikut jenis pasangan gak la...kalau dapat yang bagus okla...klau dapat spesis silau2...merana la badan....

Ada Kusha. Kisah benar ni..Let's say the guy is 40 and the lady is 25. Dunno how they met, but love come to their way..


ntahla...cuba check betul2 ni guy la....macam sia cakap..pengalaman....sia pena kena, umur tu lelaki 41 masa sia kanal dia...
ngaku bujang...memang tguk pun cara macam urang bujang...last2 dapat tau dia duda kali ke 4 da....na...pa macam tu sia mau caya....?
mula2 penyayang...pijak semut pun tia mati...sekali terbungkar perangai...lagi teruk dari tuyul...
..aLL or NoTHiN aT aLL..
User avatar
kusha87
Teman SF
Teman SF
 
Posts: 1647
Joined: Thu Jun 04, 2009 8:55 am
Credit in hand: 0.00

Re: Percintaan dijarakkan usia....

Postby MINGKUNTAU » Sun Sep 06, 2009 1:35 pm

Love is blind baitu.... :lovely:
Koilo noh gia di tanak nu mimboros do malayu baino kio. Mongolohou podi tasu nga "Mari-Mari uku" kah .
"It's nice to be important, however it's more important to be nice"
User avatar
MINGKUNTAU
Orang Kuat SF
Orang Kuat SF
 
Posts: 4475
Joined: Sat May 16, 2009 7:52 pm
Credit in hand: 0.42
Location: Sabah East Coast

Re: Percintaan dijarakkan usia....

Postby kusha87 » Sun Sep 06, 2009 1:38 pm

MINGKUNTAU wrote:Love is blind baitu.... :lovely:


mungkin....tapi sudah terlanjur kawen baru dapat lihat pakai mata hati....
..aLL or NoTHiN aT aLL..
User avatar
kusha87
Teman SF
Teman SF
 
Posts: 1647
Joined: Thu Jun 04, 2009 8:55 am
Credit in hand: 0.00

Re: Percintaan dijarakkan usia....

Postby Bukit_Padang_Roller » Sun Sep 06, 2009 1:41 pm

kusha87 wrote:
Leo wrote:
kusha87 wrote:sia ndak caya la yang 15 tahun tua tu lum kawen lagi...
pengalamn sia...cukupla jarak umur 5 tahun...kalau tua tul...
dia mau kita jak dengar cakap n hormat dia...dia mau dia jak menang....
mula2 ingat yang tua ni ok gak...penyayang...lama2 jadi pemukul pulak kalau ndak ikut kemahuan dia...
ikut jenis pasangan gak la...kalau dapat yang bagus okla...klau dapat spesis silau2...merana la badan....

Ada Kusha. Kisah benar ni..Let's say the guy is 40 and the lady is 25. Dunno how they met, but love come to their way..


ntahla...cuba check betul2 ni guy la....macam sia cakap..pengalaman....sia pena kena, umur tu lelaki 41 masa sia kanal dia...
ngaku bujang...memang tguk pun cara macam urang bujang...last2 dapat tau dia duda kali ke 4 da....na...pa macam tu sia mau caya....?
mula2 penyayang...pijak semut pun tia mati...sekali terbungkar perangai...lagi teruk dari tuyul...


adei 41 lg tu...klau sa tu,xmau la yg suda lanjut mcm tu :mad2:
ImageImageImageImage
User avatar
Bukit_Padang_Roller
Respected SF Veteran
Respected SF Veteran
 
Posts: 31119
Joined: Sat Dec 20, 2008 8:35 pm
Credit in hand: 117.08
Bank: 35,997.31
Location: Dalam santut Mongolutan banyak hutan.

Re: Percintaan dijarakkan usia....

Postby kusha87 » Sun Sep 06, 2009 1:50 pm

Bukit_Padang_Roller wrote:
adei 41 lg tu...klau sa tu,xmau la yg suda lanjut mcm tu :mad2:


sia kana tipu la....dia ngaku umur dia baru 30++....susa gak kalau dapat lelaki berpengalaman tipu pompuan....
..aLL or NoTHiN aT aLL..
User avatar
kusha87
Teman SF
Teman SF
 
Posts: 1647
Joined: Thu Jun 04, 2009 8:55 am
Credit in hand: 0.00

Re: Percintaan dijarakkan usia....

Postby Leo » Sun Sep 06, 2009 2:17 pm

kusha87 wrote:
Bukit_Padang_Roller wrote:
adei 41 lg tu...klau sa tu,xmau la yg suda lanjut mcm tu :mad2:


sia kana tipu la....dia ngaku umur dia baru 30++....susa gak kalau dapat lelaki berpengalaman tipu pompuan....

Oh begini bah, itu lelaki sudah kasi tau umur dia, status dia yang sebenar (memang mungkin masih bujang) tapi the lady still want to be with him. I said 40, maybe younger, tapi jurang usia memang 15+ bah..Macamana itu ya...
User avatar
Leo
 
Posts: 94
Joined: Thu May 07, 2009 5:36 pm
Credit in hand: 0.00

Re: Percintaan dijarakkan usia....

Postby kusha87 » Sun Sep 06, 2009 2:25 pm

Leo wrote:
kusha87 wrote:
Bukit_Padang_Roller wrote:
adei 41 lg tu...klau sa tu,xmau la yg suda lanjut mcm tu :mad2:


sia kana tipu la....dia ngaku umur dia baru 30++....susa gak kalau dapat lelaki berpengalaman tipu pompuan....

Oh begini bah, itu lelaki sudah kasi tau umur dia, status dia yang sebenar (memang mungkin masih bujang) tapi the lady still want to be with him. I said 40, maybe younger, tapi jurang usia memang 15+ bah..Macamana itu ya...


kalau dia rasa dia boleh bahagia dgn that guy....ok la...manatau memang da jodoh dorang....
kalau tu lelaki baik n tujukkan keikhlasan dia....pompuan mana tia terpikat dengan kebaikan n keikhlasan sorang lelaki yang btul2 syg ma dia...
kalau sia pun, sia tia kisah umur tu kalau dia btul2 boleh lindungi n sygi sia sepanjang hayat...
jarang boleh jumpa lelaki berumur yang tia penyayang...besa memang dorang baik.....
maybe nasib sia malang dapat lelaki tua yang tia penyayang n jahat....
semua pompuan mau d manja2 kan....maybe, that lady percaya dengan naluri hati dia...tia pa la....jodoh suda tu....
kita cuma perlu berdoa supaya dorang hepi 4ever..... :lovely:
Off topic:
sia memang berpengalaman dis topik..... :slaugh:
..aLL or NoTHiN aT aLL..
User avatar
kusha87
Teman SF
Teman SF
 
Posts: 1647
Joined: Thu Jun 04, 2009 8:55 am
Credit in hand: 0.00

Re: Percintaan dijarakkan usia....

Postby Leo » Sun Sep 06, 2009 2:34 pm

Bukit_Padang_Roller wrote:klau suda jodoh pa ble bt...
tp sy prefer yg umur xjauh btl ba...
takut nti pencen awl,sakit dan mcm2 lg...xdpt tanggung family

Roller, bukan semua orang harapkan pencen saja. Banyak sumber pendapatan lain juga...Kenalah jaga kesihatan, jangan minum singgarung melampau2, rokok buang tepi, kasih pada yang satu. :lol2:
User avatar
Leo
 
Posts: 94
Joined: Thu May 07, 2009 5:36 pm
Credit in hand: 0.00

Re: Percintaan dijarakkan usia....

Postby Puntingabai » Sun Sep 06, 2009 4:06 pm

Ada jodoh begini di kg kami...sia nampak ta da masalah jg .Pasangan tu bahagia n setiap tahun pula dpt cahaya mata.jarak usia nda lah ketara sangat... penting komitmen n tanggungjawab ..Sia pun stuju dgn pdpt c Leo...perlu jaga kesihatan supaya yg lelaki tatap machoo n yg sumandak nda laju ikut umur pasangannya.
Puntingabai
 
Posts: 27
Joined: Sat Aug 01, 2009 5:48 pm
Credit in hand: 0.00

Re: Percintaan dijarakkan usia....

Postby Walu8 » Sun Sep 06, 2009 4:18 pm

Leo wrote:Apa pendapat kawan-kawan tentang hubungan cinta antara dua orang yang mempunyai jarak usia 15 tahun? Kedua-duanya never married before. Perlu diteruskan atau cari yang sepadan...? Haha...


kalo yg lelaki tua, sia rsa ok ja...masi ada 2 power.... :thumbup1: kalo pmpuan yg tua, mslh ckit..satu power, satu mo hbs power sdh... :lol2:
User avatar
Walu8
Teman SF
Teman SF
 
Posts: 1097
Joined: Tue Aug 11, 2009 9:37 pm
Credit in hand: 50.58
Location: Anfield

Next

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Author

Return to Love, Friendships & Relationships

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests


Ads

User Menu

Login Form

Style switcher

Who is online

In total there are 3 users online :: 1 registered, 0 hidden and 2 guests (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 210 on Thu Jul 12, 2012 11:58 pm

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests
Copyright © 2004-2012 SabahForum.com. All Rights Reserved.