WONG KWOK PROJEK

Bincang isu kepenggunaan, perkhidmatan awam & swasta, barangan & kemudahan tidak berkualiti dan tidak memuaskan. Isu peribadi yang melibatkan orang-perseorangan tidak digalakkan dipos di sini.

Moderator: Moderators

Re: WONG KWOK PROJEK

Postby Joshua » Mon Mar 09, 2009 10:44 am

What is the Court case at the KK brought by the orang puteh in MM2H programme in Kinarut?

any latest new after last week hearing?
User avatar
Joshua
Veteran SF
Veteran SF
 
Posts: 11724
Joined: Tue Apr 01, 2008 10:27 pm
Credit in hand: 247.12
Bank: 39,658.79

Advertisement

Re: WONG KWOK PROJEK

Postby balabark » Mon Mar 09, 2009 11:07 am

2 years ago sia ada pigi tiinguk show room wong kwok untuk country heights & cyber city di jalan lintas ni. pas tu sia pigi tinguk lagi sendiri country

heights di bukit padang ni sama ejen dia.

ejen ni bagi tau saya yg dia mau quit suda kerja d show room tu sebab pengurusan di wong kwok ni teruk betul dia bilang. n dia bagitau sia supaya jangan

beli rumah yg dibuat oleh wong kwok group. menurut dia, wong kwok rugi beratus juta utk perumahan d melinsung tu. nda laku. so untuk cover kerugian di

melinsung, wong kwok group buka kawasan perumahan baru di country heights sama cyber city di mana berlaku penjualan awal untuk rumah yg

baru dalam proses pembikinan. modal dari customer untuk pembelian awal di country heights dan cyber city digunakan untuk menutup kerugian besar di

melinsung. so oleh kerana sebahagian besar kewangan itu digunakan untuk menutup kerugian di melinsung, ruma yg dibuat di country heights dan cyber

city dibuat ala kadar, dengan kos yg serendah mungkin. i noticed dinding rumah n dinding antara bilik tersangatlah nipis sampai orang bcakap dalam

bilik pun buli dengar dari luar rumah. buruk.
Last edited by balabark on Wed Mar 11, 2009 3:47 pm, edited 1 time in total.
balabark
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 605
Joined: Thu Feb 12, 2009 4:11 pm
Credit in hand: 15.88

Re: WONG KWOK PROJEK

Postby Mum2009 » Wed Mar 11, 2009 9:52 am

puguts_kadurau wrote:University appartment kualiti teruk betul..aku ada beli disana menyesal aku...belum tinggal dinding retak sana sini.Buruk punya kualiti kerja

Ya, betul tu...sudahla kualiti teruk. lambat lagi bikin pembaikan. Bukan itu saja, cara dorang promote tu apartment pun kurang beretika la sia rasa. I feel cheated with the way the promise you things and don't fulfil the promise. Sedihla...yang kaya makin kaya, yang kurang kaya makin tertindas di negara kita ni...
Mum2009
 
Posts: 10
Joined: Wed Mar 11, 2009 9:35 am
Credit in hand: 0.00

Re: WONG KWOK PROJEK

Postby KinabaluGuy » Wed Mar 11, 2009 12:02 pm

yes agree with all..This Wong Kwok is nothing but a crap!

i dont know how they still have the urged to go on with another housing project when the housing projects that they aready have are such a disaster!..look at wong kwok preject in kinarut...what a shameful ! sudah dapat ngap duit..terus lepas tangan!

tiada quaility sama sekali..cakap tak serupa bikin ada hati mau jadi president of housing development in Sabah..aparah!
KinabaluGuy
 
Posts: 2
Joined: Wed Mar 11, 2009 11:34 am
Credit in hand: 0.00

Re: WONG KWOK PROJEK

Postby Einjahr » Wed Mar 11, 2009 12:33 pm

yea Wong Kwok patut di BAN sja diorg punya lesen ....no sense of townsmanship main cincai sja bikin bangunan... betul2 diantara developer yg kasi rusak KK kerana teda perancangan baik...

Sy tengok pun bikin sakit mata diorg punya keraja
National Socialist Democratic Movement of North Borneo
User avatar
Einjahr
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 989
Joined: Wed Jun 25, 2008 4:10 pm
Credit in hand: 42.54

Re: WONG KWOK PROJEK

Postby Guntur » Wed Mar 11, 2009 12:40 pm

Satu lagi yg sia perasan Cyber City 2. Iklan dia macam misleading lah.... dia bilang spacious room.. tapi CC2 sebenarnya lebih kecil dari CC1.. bukan kah ini misleading? Kenapa mau tekan kan element yang tidak betul...?

Sia ni tunggu UCA sama CC1.. habis lah kalau below standard dia punya kualiti... rugi ja
User avatar
Guntur
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 7035
Joined: Sat Aug 14, 2004 1:24 am
Credit in hand: 247.23
Bank: 10,260.52

Re: WONG KWOK PROJEK

Postby Einjahr » Wed Mar 11, 2009 2:00 pm

KinabaluGuy wrote:yes agree with all..This Wong Kwok is nothing but a crap!

i dont know how they still have the urged to go on with another housing project when the housing projects that they aready have are such a disaster!..look at wong kwok preject in kinarut...what a shameful ! sudah dapat ngap duit..terus lepas tangan!

tiada quaility sama sekali..cakap tak serupa bikin ada hati mau jadi president of housing development in Sabah..aparah!



only way to kick them out is to encourage quality town developers to Sabah.. too comfy sudah tempat duduk diorg tu...
National Socialist Democratic Movement of North Borneo
User avatar
Einjahr
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 989
Joined: Wed Jun 25, 2008 4:10 pm
Credit in hand: 42.54

Re: WONG KWOK PROJEK

Postby guntharak » Wed Mar 11, 2009 3:43 pm

what's RW's take on this? since she's in this line..
User avatar
guntharak
Moderator
Moderator
 
Posts: 3284
Joined: Fri Sep 12, 2008 12:37 pm
Credit in hand: 0.00
Location: Kota Kinabalu

Re: WONG KWOK PROJEK

Postby LilJo81 » Tue Apr 07, 2009 4:03 pm

RW? fyi, some of those sweet promises is like that la,wat to do. project belum siap, salesman can say everything which "memukau" buyer. but for me, to get a genuine sales, we have to tell the truth every inch about the project and how's the procedure regarding the refunded money (federal staff) and everything which they need to know. this will minimize missleading. I'm in property line as well, correct me if im wrong
Pain is only temporary but victory is forever !!!
LilJo81
 
Posts: 15
Joined: Tue Mar 10, 2009 5:55 pm
Credit in hand: 0.00
Location: Kota Kinabalu

Re: WONG KWOK PROJEK

Postby LilJo81 » Tue Apr 07, 2009 4:08 pm

Joshua wrote:What is the Court case at the KK brought by the orang puteh in MM2H programme in Kinarut?

any latest new after last week hearing?


The W group did not send any representative to the high court, so the result is, they lost the prosiding di mahkamah.... :mrgreen:
Pain is only temporary but victory is forever !!!
LilJo81
 
Posts: 15
Joined: Tue Mar 10, 2009 5:55 pm
Credit in hand: 0.00
Location: Kota Kinabalu

Re: WONG KWOK PROJEK

Postby LilJo81 » Tue Apr 07, 2009 4:09 pm

balabark wrote:2 years ago sia ada pigi tiinguk show room wong kwok untuk country heights & cyber city di jalan lintas ni. pas tu sia pigi tinguk lagi sendiri country

heights di bukit padang ni sama ejen dia.

ejen ni bagi tau saya yg dia mau quit suda kerja d show room tu sebab pengurusan di wong kwok ni teruk betul dia bilang. n dia bagitau sia supaya jangan

beli rumah yg dibuat oleh wong kwok group. menurut dia, wong kwok rugi beratus juta utk perumahan d melinsung tu. nda laku. so untuk cover kerugian di

melinsung, wong kwok group buka kawasan perumahan baru di country heights sama cyber city di mana berlaku penjualan awal untuk rumah yg

baru dalam proses pembikinan. modal dari customer untuk pembelian awal di country heights dan cyber city digunakan untuk menutup kerugian besar di

melinsung. so oleh kerana sebahagian besar kewangan itu digunakan untuk menutup kerugian di melinsung, ruma yg dibuat di country heights dan cyber

city dibuat ala kadar, dengan kos yg serendah mungkin. i noticed dinding rumah n dinding antara bilik tersangatlah nipis sampai orang bcakap dalam

bilik pun buli dengar dari luar rumah. buruk.


haha!!! siapa tu sales staff? sia salute sama dia cos dia terus terang
Pain is only temporary but victory is forever !!!
LilJo81
 
Posts: 15
Joined: Tue Mar 10, 2009 5:55 pm
Credit in hand: 0.00
Location: Kota Kinabalu

Re: WONG KWOK PROJEK

Postby Suffian » Tue Apr 07, 2009 4:10 pm

Ada sini ka urg Wong Kwok? Klo ada ba kamu ambil sa jd engineer kamu...kompem marvelous product kamu oleh sa... :slaugh:
Easy, miss. I've got you.

Image
User avatar
Suffian
Veteran SF
Veteran SF
 
Posts: 9931
Joined: Sun Mar 15, 2009 5:34 pm
Credit in hand: 642.17
Bank: 10,083.37
Location: Krypton

Re: WONG KWOK PROJEK

Postby LilJo81 » Tue Apr 07, 2009 4:16 pm

Suffian wrote:Ada sini ka urg Wong Kwok? Klo ada ba kamu ambil sa jd engineer kamu...kompem marvelous product kamu oleh sa... :slaugh:



haha!! cuba ko tengok newspaper kelmarin lo, ada tu W Group advertisement. tapi setahu saya, staff turnover sana tinggi, keluar masuk sana. but u can try, no harm. manatau gaji tinggi? hehe! :slaugh:
Pain is only temporary but victory is forever !!!
LilJo81
 
Posts: 15
Joined: Tue Mar 10, 2009 5:55 pm
Credit in hand: 0.00
Location: Kota Kinabalu

Re: WONG KWOK PROJEK

Postby Suffian » Tue Apr 07, 2009 4:23 pm

LilJo81 wrote:
Suffian wrote:Ada sini ka urg Wong Kwok? Klo ada ba kamu ambil sa jd engineer kamu...kompem marvelous product kamu oleh sa... :slaugh:



haha!! cuba ko tengok newspaper kelmarin lo, ada tu W Group advertisement. tapi setahu saya, staff turnover sana tinggi, keluar masuk sana. but u can try, no harm. manatau gaji tinggi? hehe! :slaugh:

Paper apa?civil engineer ada ka?klo sa jd staff sana, kompem rumah2 under project company ni tip-top. itu engineer kana pandai main ba dgn pihak management. pihak management mau jimat sama untung jak tu. patut itu engineer tolong itu pengguna bukan itu company as long gajinya kana bayar. lgpun itu company sudah establish mmg nda rugi la...dunia2.. :lol2:
Easy, miss. I've got you.

Image
User avatar
Suffian
Veteran SF
Veteran SF
 
Posts: 9931
Joined: Sun Mar 15, 2009 5:34 pm
Credit in hand: 642.17
Bank: 10,083.37
Location: Krypton

Re: WONG KWOK PROJEK

Postby LilJo81 » Tue Apr 07, 2009 4:26 pm

Suffian wrote:
LilJo81 wrote:
Suffian wrote:Ada sini ka urg Wong Kwok? Klo ada ba kamu ambil sa jd engineer kamu...kompem marvelous product kamu oleh sa... :slaugh:



haha!! cuba ko tengok newspaper kelmarin lo, ada tu W Group advertisement. tapi setahu saya, staff turnover sana tinggi, keluar masuk sana. but u can try, no harm. manatau gaji tinggi? hehe! :slaugh:

Paper apa?civil engineer ada ka?klo sa jd staff sana, kompem rumah2 under project company ni tip-top. itu engineer kana pandai main ba dgn pihak management. pihak management mau jimat sama untung jak tu. patut itu engineer tolong itu pengguna bukan itu company as long gajinya kana bayar. lgpun itu company sudah establish mmg nda rugi la...dunia2.. :lol2:


daily express. haha! how sure u can make the project in tip top condition? everything u have to follow the company's budget, kalau durang mo cut cost, takkan ko suruh pakai high-end material kan? LOL :hmmm:
Pain is only temporary but victory is forever !!!
LilJo81
 
Posts: 15
Joined: Tue Mar 10, 2009 5:55 pm
Credit in hand: 0.00
Location: Kota Kinabalu

PreviousNext

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Author

Return to Kaunter Aduan & Isu Pengguna

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


Ads

User Menu

Login Form

Style switcher

Who is online

In total there are 2 users online :: 0 registered, 0 hidden and 2 guests (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 210 on Thu Jul 12, 2012 11:58 pm

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests
Copyright © 2004-2012 SabahForum.com. All Rights Reserved.