radio online kadazan/dusun/murut/rungus

Cerita pasal bahasa & kebudayaan kaum KadazanDusun dan Murut, Unduk Ngadau, Kaamatan dan sebagainya.

Moderator: Moderators

radio online kadazan/dusun/murut/rungus

Postby esther » Mon Feb 28, 2005 4:43 pm

ada sepa2 yang tau mana bulih dengar lagu radio kadazan dusun murut rungus kah? rindu mo dingar lagu2 bahasa tempatan sabah ni...hehe...

tengkiu banyak2... :lol:
Senyum selalu!
esther
 
Posts: 35
Joined: Mon Feb 21, 2005 2:20 pm
Credit in hand: 0.00
Location: Keningau

Advertisement

Postby MrBokiu » Mon Feb 28, 2005 6:44 pm

Hi esther...ko tune seja rangkaian biru radio sabah waktu pagi..jam 6-8...

Keset lagu dusun,murut,rungus pun banyak skarang...lagu kadazan susah sikit...inda ada mangkali yang berbakat mencipta lagu.
els1965
MrBokiu
Teman SF
Teman SF
 
Posts: 1906
Joined: Tue Sep 21, 2004 1:42 pm
Credit in hand: 34.58
Location: sabah

Postby esther » Mon Feb 28, 2005 9:00 pm

alahai...itu sia selalu juga dingar...tapi maksud sia di sini...radio online di internet...ada kah? :roll:
Senyum selalu!
esther
 
Posts: 35
Joined: Mon Feb 21, 2005 2:20 pm
Credit in hand: 0.00
Location: Keningau

Postby MrBokiu » Tue Mar 01, 2005 12:20 am

Ooo...itu pla maksud ko..sia pining2 bah ni.Itu sia inda tau lah....bah sapa2 yg tau ,tulung dulu si esther ni.
els1965
MrBokiu
Teman SF
Teman SF
 
Posts: 1906
Joined: Tue Sep 21, 2004 1:42 pm
Credit in hand: 34.58
Location: sabah

Postby esther » Tue Mar 01, 2005 3:02 pm

mrBokiu...ko pening2 kah? macam kogutan kah? hehehehe :lol:

Ya..sepa2 tau sudikanlah bagi link dia tu...tengkiu..tengkiu... :lol:
Senyum selalu!
esther
 
Posts: 35
Joined: Mon Feb 21, 2005 2:20 pm
Credit in hand: 0.00
Location: Keningau

Postby Slipped » Tue Mar 01, 2005 3:09 pm

tidak wujud lah tu web site sia rasa... belum ada yang berani mo buat.... nanti bankrap :lol:
Slipped
Orang Baru
Orang Baru
 
Posts: 127
Joined: Tue Feb 15, 2005 3:51 pm
Credit in hand: 0.00
Location: Kota Kinabalu

Postby sumandakdusun » Tue Mar 01, 2005 3:22 pm

Dulu sana sumandak.com bulih dangar certain lagu2 dusun... tapi skang nie itu website tangah renovation mangkali.
SANAAANG BAH ITUUU....
User avatar
sumandakdusun
Peminat SF
Peminat SF
 
Posts: 447
Joined: Tue Aug 10, 2004 2:58 pm
Credit in hand: 0.00

Postby bakih-langking » Wed Mar 02, 2005 7:19 pm

sia pun ada suba surfing sana sumandak.com tapi inda dapat juga. mungkin masih lagi dalam proses tukul menukul...hehe
User avatar
bakih-langking
Orang Baru
Orang Baru
 
Posts: 118
Joined: Fri Aug 13, 2004 5:39 pm
Credit in hand: 0.00

Postby MrBokiu » Tue Mar 08, 2005 4:12 pm

esther wrote:mrBokiu...ko pening2 kah? macam kogutan kah? hehehehe :lol:

Ya..sepa2 tau sudikanlah bagi link dia tu...tengkiu..tengkiu... :lol:


Kogutan? Sia pun inda tau masamana rasa kogutan itu esther..em masam tiada lah link yang ko sari itu. Ko bili seja lagu2 Dusun,Murut dan yang lain2 bah....bila2 ko bulih dengar lagu..di korita kah..di bilik kah..sambil jalan2 pun bulih kalu ko pakai player kisil2. :D :D :D :D
els1965
MrBokiu
Teman SF
Teman SF
 
Posts: 1906
Joined: Tue Sep 21, 2004 1:42 pm
Credit in hand: 34.58
Location: sabah

kadazandusun information portal radio blog

Postby butod-studio » Tue Apr 05, 2005 6:53 pm

ada satu tempat bah tapi ini bukan radio cuma radio blog sound.
sila lawati portal kadazandusun di http://www.kadazandusun.net
www.sabahanblog.com - free blog hosting for Sabahan BAH!
User avatar
butod-studio
 
Posts: 65
Joined: Thu Jun 24, 2004 12:51 pm
Credit in hand: 0.00

Postby Rick » Sun May 15, 2005 10:32 pm

Ya.. radio online KDM.. hmm.. tida mustahil ni.. perlu teknologi yang ada saja.. kalo ada yg sponsor, sanggup sya ajdi DJ online.. kasi main lagu-lagu KDM.. hehehe..
User avatar
Rick
 
Posts: 6
Joined: Sat Apr 23, 2005 5:51 pm
Credit in hand: 0.00
Location: Tambunan

Re: radio online kadazan/dusun/murut/rungus

Postby AbgLang » Tue Apr 21, 2009 9:03 pm

Sabahan.NET membawakan kepada anda radio Sabahan.FMSabahan.FM: Siuk Bah DI Dangar http://sabahan.fm/listen.pls ( boleh gunakan winamp atau WMP utk open)
Lawatlah web rasmi Sabahan.NET http://www.sabahan.net
Sabahan.FMSabahan.FM: Siuk Bah DI Dangar akan online 24 x 7 dan kebanyakan lagulagu yang diperdengarkan adalah lagu-lagu Sabah.
Marilah kita ramai2 dengar Radio Online Sabahan.FM dan lawatlah sabahan.net untuk memberi ucapan atau membuat permintaan lagu.

Saya juga sedang dalam proses meningkatkan pembinaan laman web Sabahan.NET untuk artis-artis sabah menghebahkan Album Baru secara percuma mereka dan lagu-lagu mereka diperdengarkan di Sabahan.FMSabahan.FM: Siuk Bah DI Dangar .
Saya percaya, dengan keahlian Sabahan.NET yang lebih 3000 orang ini serba sedikit dapat membantu industri Music di Sabah.

Maklumat lanjut bolehlah hubungi Sabah di labglang at sabahan.net

Bah siapa2 yg mencari lagu2 Kadus atau lagu2 Sabahan bule lah dingar di sini.
Sapa2 yg aktif di SDN dan mau menjadi DJ pun dipelawa juga..

Saya juga sedang berusaha untuk membawakan Suria Pagi Kinabalu dibawakan ke Sabahan.FM: Siuk Bah DI Dangar
AbgLang
 
Posts: 41
Joined: Wed Feb 27, 2008 7:17 pm
Credit in hand: 0.00

Re: radio online kadazan/dusun/murut/rungus

Postby Alicius » Tue Apr 21, 2009 9:57 pm

Klu x silap ni link online utk sabah vfm..
http://www.sabahvfm.com/
User avatar
Alicius
Peminat SF
Peminat SF
 
Posts: 365
Joined: Sat Nov 01, 2008 10:07 am
Credit in hand: 42.64
Location: Tongod, Tamparuli, Keningau


Return to KadazanDusun & Murut

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 3 guests


Ads

User Menu

Login Form

Style switcher

Who is online

In total there are 4 users online :: 1 registered, 0 hidden and 3 guests (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 210 on Thu Jul 12, 2012 11:58 pm

Users browsing this forum: Google [Bot] and 3 guests
Copyright © 2004-2012 SabahForum.com. All Rights Reserved.