Apa maksud disebalik username kamu?

Bah ceritalah apa saja di sini yang tidak dapat dikategorikan di mana-mana forum.

Moderator: Moderators

Apa maksud disebalik username kamu?

Postby Guntur » Mon Jul 28, 2008 4:52 pm

kenapa kamu pilih username yang kamu pakai sekarang? Apa sebab-sebab dia dan cerita disebalik pilihan kamu tu?

Masa sia register dulu ngam-ngam itu drama Indon ada satu watak nama dia Guntur dan wajah kami seiras sikit (perasan :slaugh: ). Selain tu.. bunyinya bagus bah Guntur. Kalau siapa tidak tahu dalam BM maksudnya guruh. Macam ngam juga sebagai moderator SF :lol2:

Now your turn.. :thumbup1:
User avatar
Guntur
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 7035
Joined: Sat Aug 14, 2004 1:24 am
Credit in hand: 247.23
Bank: 10,240.52

Advertisement

Re: Apa maksud disebalik username kamu?

Postby sweet^lady88 » Mon Jul 28, 2008 5:11 pm

manis ba org dia ni..... :slaugh: ...perasan skali-skala ok ba kan...teda org marah ba kan :lol2:
Rules are made to be broken!!!
User avatar
sweet^lady88
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 751
Joined: Sun May 25, 2008 6:37 pm
Credit in hand: 0.00

Re: Apa maksud disebalik username kamu?

Postby Tobuakar » Mon Jul 28, 2008 5:14 pm

tobuakar ialah buaya kalau dalam dusun..hehe..tapi bukan bermaksud sia buaya ah... :lol2:
Life is like a roll of toilet paper, the closer it gets to the end, the faster it goes....
User avatar
Tobuakar
Moderator
Moderator
 
Posts: 1525
Joined: Tue Feb 05, 2008 1:34 pm
Credit in hand: 2.63
Location: Penang

Re: Apa maksud disebalik username kamu?

Postby tingau » Mon Jul 28, 2008 5:25 pm

Tobuakar wrote:tobuakar ialah buaya kalau dalam dusun..hehe..tapi bukan bermaksud sia buaya ah... :lol2:


tobuakar tu bukan dinosor kah boss?
Meeeooowww...
User avatar
tingau
Respected SF Veteran
Respected SF Veteran
 
Posts: 27964
Joined: Mon Jun 30, 2008 12:44 am
Credit in hand: 4,559.16
Bank: 174,060.50
Location: Sabah

Re: Apa maksud disebalik username kamu?

Postby queen » Mon Jul 28, 2008 5:34 pm

[b]Sya pilih nama sya ni sbb dalam adik beradik sya 6 orang
sya sorang ja anak perempuan.Semua adik beradik,mama,bapa,
nenek,aki sgt rapat dan prihatin sama sya terutama masa sya
kecik2 dulu.Selalu jga sya demand terutama sama bapa,dan
biasanya kana layan bahh he he he...siok betul,sampai
mama sya ckp...'ko ni mcm anak raja saja....'Tu la
sya guna nama ni...sya inda guna princess atau puteri
sbb biasanya queen lagi powerfull.. hehehe :clap2: :lol2:
collect and collect then....
User avatar
queen
Orang Baru
Orang Baru
 
Posts: 198
Joined: Sat Feb 16, 2008 2:52 am
Credit in hand: 0.00
Location: sini seberang lagii...

Re: Apa maksud disebalik username kamu?

Postby Tobuakar » Mon Jul 28, 2008 5:34 pm

tingau wrote:
Tobuakar wrote:tobuakar ialah buaya kalau dalam dusun..hehe..tapi bukan bermaksud sia buaya ah... :lol2:


tobuakar tu bukan dinosor kah boss?

hehe...begitu la lebih kurang tu...tapi specifically dinosor bukan juga, pun bukan juga buaya tapi makhluk sungai yang ganas bilang urang tua2..mcm lebih kepada buaya la kunun..indatau la kalu ada lagi panggilan lain?
Life is like a roll of toilet paper, the closer it gets to the end, the faster it goes....
User avatar
Tobuakar
Moderator
Moderator
 
Posts: 1525
Joined: Tue Feb 05, 2008 1:34 pm
Credit in hand: 2.63
Location: Penang

Re: Apa maksud disebalik username kamu?

Postby tingau » Mon Jul 28, 2008 5:38 pm

Tobuakar wrote:
tingau wrote:
Tobuakar wrote:tobuakar ialah buaya kalau dalam dusun..hehe..tapi bukan bermaksud sia buaya ah... :lol2:


tobuakar tu bukan dinosor kah boss?

hehe...begitu la lebih kurang tu...tapi specifically dinosor bukan juga, pun bukan juga buaya tapi makhluk sungai yang ganas bilang urang tua2..mcm lebih kepada buaya la kunun..indatau la kalu ada lagi panggilan lain?


:lol2: :lol2: mcam tu loch ness punya kali tu.. :lol2:
Meeeooowww...
User avatar
tingau
Respected SF Veteran
Respected SF Veteran
 
Posts: 27964
Joined: Mon Jun 30, 2008 12:44 am
Credit in hand: 4,559.16
Bank: 174,060.50
Location: Sabah

Re: Apa maksud disebalik username kamu?

Postby Insan Tercicir » Mon Jul 28, 2008 5:59 pm

queen wrote:[b]Sya pilih nama sya ni sbb dalam adik beradik sya 6 orang
sya sorang ja anak perempuan.Semua adik beradik,mama,bapa,
nenek,aki sgt rapat dan prihatin sama sya terutama masa sya
kecik2 dulu.Selalu jga sya demand terutama sama bapa,dan
biasanya kana layan bahh he he he...siok betul,sampai
mama sya ckp...'ko ni mcm anak raja saja....'Tu la
sya guna nama ni...sya inda guna princess atau puteri
sbb biasanya queen lagi powerfull.. hehehe :clap2: :lol2:


misti mam ko yang kasi bawak nasi untuk ko ni kan
aiseyyyy hail my queen~~ :lol2:
let me be your khaddam~ :biggrin:
Image "Fight the Best or Die like the Rest"
I refuse to believe in anything that divides. “An intelligent hell would be better than a stupid paradise”
User avatar
Insan Tercicir
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 862
Joined: Tue Mar 25, 2008 2:53 pm
Credit in hand: 0.00
Location: C:\WINDOWS\kota_kinabalu.sys

Re: Apa maksud disebalik username kamu?

Postby Aardvark » Mon Jul 28, 2008 6:03 pm

Aardvark
Saya ni kaki online game. Jadi slalu mencari2 apaaa nama cantik utk character sa.. tiba2 di satu malam, selepas makan malam, saya pun tingu la TV.. time tu national geographic.. cita pasal ni satu binatang.. nama dia aardvark. trus saya pun ckp sama adik saya "cantik pula tu nama utk pakai nama character game kan?" jadi.. itu la kisah di sebalik username sa :clap2:
User avatar
Aardvark
 
Posts: 87
Joined: Tue Jul 01, 2008 4:11 pm
Credit in hand: 0.00
Location: Kota Kinabalu

Re: Apa maksud disebalik username kamu?

Postby Guntur » Mon Jul 28, 2008 6:07 pm

Oh cam tu.. bagus :thumbup1:

Si Insan Tercicir sia curious.. apa maksud disebalik username kau tu aa
User avatar
Guntur
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 7035
Joined: Sat Aug 14, 2004 1:24 am
Credit in hand: 247.23
Bank: 10,240.52

Re: Apa maksud disebalik username kamu?

Postby tingau » Mon Jul 28, 2008 6:13 pm

asyik bedebat dgn si tobuakar lupa pula sia mo kestau....tingu tu lokasi sia skarng :grin: :grin:
4 thn suda cni,lagi 3 thn abis kontrek pulai lah sia p kk.time tu mo tukar username atau maintain...akan di umumkan...
boss guntur..bole tukar2 kah tu username? :roll:
Meeeooowww...
User avatar
tingau
Respected SF Veteran
Respected SF Veteran
 
Posts: 27964
Joined: Mon Jun 30, 2008 12:44 am
Credit in hand: 4,559.16
Bank: 174,060.50
Location: Sabah

Re: Apa maksud disebalik username kamu?

Postby Guntur » Mon Jul 28, 2008 6:28 pm

Boleh tukar.. dengan syarat kasi tahu sebab dia. Itu cuma precaution saja bah.. selalu kami memang tukar

Tapi mana lokasi kau? Sia ingat kau sayang kucing sebab tu kau pilih username tu
User avatar
Guntur
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 7035
Joined: Sat Aug 14, 2004 1:24 am
Credit in hand: 247.23
Bank: 10,240.52

Re: Apa maksud disebalik username kamu?

Postby Insan Tercicir » Mon Jul 28, 2008 6:29 pm

Guntur wrote:Oh cam tu.. bagus :thumbup1:

Si Insan Tercicir sia curious.. apa maksud disebalik username kau tu aa


bila sa dengar insan tersisir tu macam kasian tapi mau katawa pula
lagipun taim sikul sa ni kesisiran,tampat kerja pun keciciran, di ruma pun keciciran kadang2 itu nasi kena kasi abis lum sampat sa ambil :lol2:
sabab tu la sa pakai, tersisir merata2 ba sa ni hihihi :tounge:
Image "Fight the Best or Die like the Rest"
I refuse to believe in anything that divides. “An intelligent hell would be better than a stupid paradise”
User avatar
Insan Tercicir
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 862
Joined: Tue Mar 25, 2008 2:53 pm
Credit in hand: 0.00
Location: C:\WINDOWS\kota_kinabalu.sys

Re: Apa maksud disebalik username kamu?

Postby northborn88 » Mon Jul 28, 2008 6:35 pm

north borneo for Sabah and my favourite number 8,
put them together and i get northborn88 :clap2:
User avatar
northborn88
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 980
Joined: Thu Jun 19, 2008 9:56 am
Credit in hand: 0.00
Location: myself not in Sabah, but my heart is:))

Re: Apa maksud disebalik username kamu?

Postby tingau » Mon Jul 28, 2008 6:45 pm

Guntur wrote:Boleh tukar.. dengan syarat kasi tahu sebab dia. Itu cuma precaution saja bah.. selalu kami memang tukar

Tapi mana lokasi kau? Sia ingat kau sayang kucing sebab tu kau pilih username tu


oh bole kah..tenkiu boss.sori ada silap ejaan..patut la ko enda buli tangkap...tingau tu lokasi sia skarang..he he... :lol2:
klau si orang sungai dia tau sudah tu..pasal dia minta terjemah dari dusun p bm.. :grin:
Meeeooowww...
User avatar
tingau
Respected SF Veteran
Respected SF Veteran
 
Posts: 27964
Joined: Mon Jun 30, 2008 12:44 am
Credit in hand: 4,559.16
Bank: 174,060.50
Location: Sabah

Next

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Author

Return to Kadai Kupi

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


Ads

User Menu

Login Form

Style switcher

Who is online

In total there is 1 user online :: 0 registered, 0 hidden and 1 guest (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 210 on Thu Jul 12, 2012 11:58 pm

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest
Copyright © 2004-2012 SabahForum.com. All Rights Reserved.