SEMAK DAFTAR UNDI MELALUI SMS

Bah ceritalah apa saja di sini yang tidak dapat dikategorikan di mana-mana forum.

Moderator: Moderators

SEMAK DAFTAR UNDI MELALUI SMS

Postby excel1404 » Wed Feb 20, 2008 11:53 pm

ANDA BOLEH SEMAK DAFTAR UNDI ANDA MELALUI H/P. CARANYA;

TAIP EXCEL NO.IC (CONTOH: EXCEL 650112015342) HANTAR KE 338866.

MAKLUMAT DAFTAR UNDI AKAN DI SMS KE H/P ANDA.

SETIAP SMS DIKENAKAN CAJ 50 SEN.

SELAMAT MENCUBA.
excel1404
 
Posts: 3
Joined: Wed Feb 20, 2008 11:49 pm
Credit in hand: 0.00

Advertisement

Re: SEMAK DAFTAR UNDI MELALUI SMS

Postby Bayau » Thu Feb 21, 2008 12:10 am

excel1404 wrote:ANDA BOLEH SEMAK DAFTAR UNDI ANDA MELALUI H/P. CARANYA;

TAIP EXCEL NO.IC (CONTOH: EXCEL 650112015342) HANTAR KE 338866.

MAKLUMAT DAFTAR UNDI AKAN DI SMS KE H/P ANDA.

SETIAP SMS DIKENAKAN CAJ 50 SEN.

SELAMAT MENCUBA.


mungkin satu cara semak status undi melalui sms..tapi rasanya buang duit saja..cuba try test semak di link ini..

http://daftarj.spr.gov.my/
Bulih bah kalau kau

www.e-mindakita.com
"Minda Terasah, Insan Berkualiti"
User avatar
Bayau
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 514
Joined: Thu Sep 13, 2007 9:12 pm
Credit in hand: -228.75
Bank: 2,270.49

Postby Faith » Thu Feb 21, 2008 11:03 am

Thanks Bayau.

Baru check maklumat tadi, all in order.
"The good life is one inspired by love and guided by knowledge"
User avatar
Faith
Global Mod
Global Mod
 
Posts: 2522
Joined: Tue Aug 17, 2004 5:41 pm
Credit in hand: 13.84
Bank: 0.00
Location: KL

Postby bushido » Thu Feb 21, 2008 11:31 am

rugi saja sms itu.. kasih habis wang rakyat saja.. bukan juga masuk di sabah.. semua itu di pakai utk buat bangunan di semenanjung wa ka ka ka
User avatar
bushido
Teman Setia SF
Teman Setia SF
 
Posts: 2459
Joined: Thu Nov 02, 2006 3:35 pm
Credit in hand: 0.00
Location: Kudat - KL

Postby excel1404 » Thu Feb 21, 2008 12:59 pm

patut ler sabah tak maju2, sebab tak berfikiran terbuka.....tak semua orang ada internet semak daftar undi, guna sms ni salah satu option, lagi pun ia mudah, tak perlu ler nak gi siber cafe setakat nak semak daftar undi, miskin sangat ker orang kat sana sampai nak keluar 50 sen pun susah.......
excel1404
 
Posts: 3
Joined: Wed Feb 20, 2008 11:49 pm
Credit in hand: 0.00

Postby KiCkOutPTI » Thu Feb 21, 2008 1:11 pm

excel1404 wrote:patut ler sabah tak maju2, sebab tak berfikiran terbuka.....tak semua orang ada internet semak daftar undi, guna sms ni salah satu option, lagi pun ia mudah, tak perlu ler nak gi siber cafe setakat nak semak daftar undi, miskin sangat ker orang kat sana sampai nak keluar 50 sen pun susah.......


Bukan miskin tapi benda dah bole check free kat internet, kat Sabah ni orang kampung bukan suma ada hp pun. Ntah benda sms ko ni betul ker tak cos maklumlah kan banyak kat semenanjung buat benda scam SMS.
KiCkOutPTI
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 653
Joined: Thu Sep 14, 2006 2:55 am
Credit in hand: 0.00
Location: Detroit

Postby excel1404 » Thu Feb 21, 2008 1:15 pm

betul jugak tu, tak kan orang kampung ada h/p....tapi internet depa ada ker kat kampung....he..he..
excel1404
 
Posts: 3
Joined: Wed Feb 20, 2008 11:49 pm
Credit in hand: 0.00

Postby KiCkOutPTI » Thu Feb 21, 2008 1:24 pm

Memang access to internet kat kampung agak rendah tapi mereka kan boleh check kat pejabat pos, percuma lagi. Ni benda excel SMS ko ni kena approve government ker tak sebab satu info pun ko tak bagitau tentang diri ko. Susah nak dipercayai kalau ko tak bagi info.
KiCkOutPTI
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 653
Joined: Thu Sep 14, 2006 2:55 am
Credit in hand: 0.00
Location: Detroit


  • Similar topics
    Replies
    Views
    Author

Return to Kadai Kupi

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 4 guests


Ads

User Menu

Login Form

Style switcher

Who is online

In total there are 5 users online :: 1 registered, 0 hidden and 4 guests (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 210 on Thu Jul 12, 2012 11:58 pm

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 4 guests
Copyright © 2004-2012 SabahForum.com. All Rights Reserved.