Berapa tambang bawa kereta dari SM ke Sabah?

Bah ceritalah apa saja di sini yang tidak dapat dikategorikan di mana-mana forum.

Moderator: Moderators

Re: Berapa tambang bawa kereta dari SM ke Sabah?

Postby aXXo » Thu Feb 14, 2008 3:39 pm

puntih wrote:
aXXo wrote:
puntih wrote:Ada siapa2 yang pernah bawa balik kereta dari SM ke Sabah naik kapal laut di sini:?: :) berapa tambang dia :?: :) naik kapal terbang ada ka :?: :) berapa tambangnya :?: :)


klu ko ada sedara keja tentera laut konfom ko dpt free of charge/nil/zero transportation fee...tu ckp pakcik aku yg keja TLDM


:) TQ....Kalau kawan2 boleh ka? :)


ok...nanti aku tanya pakcik aku tu..! :D
Everything happens suddenly. The reasons only become clear later!
When there is nothing --> Expose the Dark Side
Always keep your words soft and sweet, just in case you have to eat them!

Image
User avatar
aXXo
Teman SF
Teman SF
 
Posts: 1112
Joined: Thu Jan 03, 2008 12:19 pm
Credit in hand: 1.49
Location: Inside my girlfriend pocket

Advertisement

Postby kOROBUNTUNG » Thu Feb 14, 2008 9:19 pm

hai puntih...

Saya ni keja ngan agen penghantaran kat KK..besa juga ngan hantar2 keta ni..setahu saya kos hantar keta dari PKL lebih mahal berbanding dengan kos hantar dari kk ke PKL.. kalau tak silap kalau proton dalam 1700-2000 Rm (PKL-KK) dan 1300 Rm (KK-PKL) ini suma termasuk kos agen kat PKL/KK, Tapi ini suma guna RORO bukan kontena . kalau kontena mahal lah..dalam 2500-3000 begitu. Tapi make sure tidak ada barang barang berharga di dalam kereta disertakan. bahaya juga.

bah..ko carilah agen yang betul2 boleh dipercayai. banyak tu agen di PKL.
Korobuntung_lapai...Sabah selalu di hatiku....
User avatar
kOROBUNTUNG
 
Posts: 34
Joined: Thu Feb 14, 2008 8:44 pm
Credit in hand: 0.00
Location: Kota Kinabalu

Postby puntih » Thu Feb 14, 2008 9:37 pm

kOROBUNTUNG wrote:hai puntih...

Saya ni keja ngan agen penghantaran kat KK..besa juga ngan hantar2 keta ni..setahu saya kos hantar keta dari PKL lebih mahal berbanding dengan kos hantar dari kk ke PKL.. kalau tak silap kalau proton dalam 1700-2000 Rm (PKL-KK) dan 1300 Rm (KK-PKL) ini suma termasuk kos agen kat PKL/KK, Tapi ini suma guna RORO bukan kontena . kalau kontena mahal lah..dalam 2500-3000 begitu. Tapi make sure tidak ada barang barang berharga di dalam kereta disertakan. bahaya juga.

bah..ko carilah agen yang betul2 boleh dipercayai. banyak tu agen di PKL.


TQqqq :D tu lah saya pun tengah cari agen yang betul2 boleh tolong ni :D setahu sia kadang2 ini agen juga yang caj mahal2 ba :D memang betul benda2 macam ni inda sama harganya :D harap2 jumpa agen yang ok2 lah ni :D
User avatar
puntih
Teman SF
Teman SF
 
Posts: 1435
Joined: Thu Oct 04, 2007 10:34 pm
Credit in hand: 2.17

Re:

Postby sofyan » Sat Jan 03, 2009 5:29 pm

kOROBUNTUNG wrote:hai puntih...

Saya ni keja ngan agen penghantaran kat KK..besa juga ngan hantar2 keta ni..setahu saya kos hantar keta dari PKL lebih mahal berbanding dengan kos hantar dari kk ke PKL.. kalau tak silap kalau proton dalam 1700-2000 Rm (PKL-KK) dan 1300 Rm (KK-PKL) ini suma termasuk kos agen kat PKL/KK, Tapi ini suma guna RORO bukan kontena . kalau kontena mahal lah..dalam 2500-3000 begitu. Tapi make sure tidak ada barang barang berharga di dalam kereta disertakan. bahaya juga.

bah..ko carilah agen yang betul2 boleh dipercayai. banyak tu agen di PKL.



selamat...

idup lg ka thread ni,

kOROBUNTUNG: kalau proton satria NEO 1.6M kena caj brp tau?
sofyan
 
Posts: 3
Joined: Sat Jan 03, 2009 5:22 pm
Credit in hand: 0.00

Re:

Postby sofyan » Sat Jan 03, 2009 5:31 pm

puntih wrote:
kOROBUNTUNG wrote:hai puntih...

Saya ni keja ngan agen penghantaran kat KK..besa juga ngan hantar2 keta ni..setahu saya kos hantar keta dari PKL lebih mahal berbanding dengan kos hantar dari kk ke PKL.. kalau tak silap kalau proton dalam 1700-2000 Rm (PKL-KK) dan 1300 Rm (KK-PKL) ini suma termasuk kos agen kat PKL/KK, Tapi ini suma guna RORO bukan kontena . kalau kontena mahal lah..dalam 2500-3000 begitu. Tapi make sure tidak ada barang barang berharga di dalam kereta disertakan. bahaya juga.

bah..ko carilah agen yang betul2 boleh dipercayai. banyak tu agen di PKL.


TQqqq :D tu lah saya pun tengah cari agen yang betul2 boleh tolong ni :D setahu sia kadang2 ini agen juga yang caj mahal2 ba :D memang betul benda2 macam ni inda sama harganya :D harap2 jumpa agen yang ok2 lah ni :D


sudah selamat kali si puntih bawak kereta nya ke sabah ni...update la sikit puntih, pengalaman bawak kereta gi sabah. aku pon dalam proses nih....
sofyan
 
Posts: 3
Joined: Sat Jan 03, 2009 5:22 pm
Credit in hand: 0.00

Re: Berapa tambang bawa kereta dari SM ke Sabah?

Postby bedukang » Thu Jan 08, 2009 2:47 am

ya bah.. apa mcm puntih? kereta ko slamat sampai sdh ka? share² la info.. sy br fkr² mo bawa balik kereta sorong ni p sabah..ekekeke..
.: Amore E Morte :.
User avatar
bedukang
Teman Setia SF
Teman Setia SF
 
Posts: 2062
Joined: Sun Nov 30, 2008 9:54 pm
Credit in hand: 0.00
Location: where all the handsome tanakwagu grew up..

Re: Berapa tambang bawa kereta dari SM ke Sabah?

Postby igot » Thu Jan 08, 2009 5:42 am

bedukang wrote:ya bah.. apa mcm puntih? kereta ko slamat sampai sdh ka? share² la info.. sy br fkr² mo bawa balik kereta sorong ni p sabah..ekekeke..

dari negara mana kaka tu... :slaugh:
User avatar
igot
Orang Kuat SF
Orang Kuat SF
 
Posts: 5624
Joined: Tue Aug 19, 2008 5:24 pm
Credit in hand: 0.00
Location: KL-KK-SINGAPORE

Re: Berapa tambang bawa kereta dari SM ke Sabah?

Postby ajd » Thu Jan 08, 2009 5:13 pm

baru2 ni adik sia bawa balik keta dia dari johor RM2700 (MYVI),guna kapal laut.. mungkin lagi besar kerita lagi mahal la..

bedukang wrote:ya bah.. apa mcm puntih? kereta ko slamat sampai sdh ka? share² la info.. sy br fkr² mo bawa balik kereta sorong ni p sabah..ekekeke..


kalu kerita surung jak, ko kasi urias saja, masuk dlm kotak, kirim guna pos laju :lol2: :lol2:
User avatar
ajd
Orang Kuat SF
Orang Kuat SF
 
Posts: 6760
Joined: Sat Dec 08, 2007 12:53 pm
Credit in hand: 38.03
Bank: 10,583.03
Location: Telipok-Sepanggar

Re: Berapa tambang bawa kereta dari SM ke Sabah?

Postby zorro hugo » Thu Jan 08, 2009 5:55 pm

Puntih...

cuba try tny subalipack punya agen di KL...contact no: 0129053465..syami....dia ni orang Menggatal bei and kerja dgn agen penghantaran di KL......try lah...
Tú más que nadie merecer ser feliz

Sabah bah ni....
You, more than anyone, deserve to be happy
User avatar
zorro hugo
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 978
Joined: Mon Nov 17, 2008 10:16 am
Credit in hand: 0.00
Location: Org Ranau

Re: Berapa tambang bawa kereta dari SM ke Sabah?

Postby bedukang » Thu Jan 08, 2009 10:01 pm

igot wrote:
bedukang wrote:ya bah.. apa mcm puntih? kereta ko slamat sampai sdh ka? share² la info.. sy br fkr² mo bawa balik kereta sorong ni p sabah..ekekeke..

dari negara mana kaka tu... :slaugh:


dari alaska p sabah bah igot..ko jan la kasi pecah rahsia lokasi sy..ekekeke..
.: Amore E Morte :.
User avatar
bedukang
Teman Setia SF
Teman Setia SF
 
Posts: 2062
Joined: Sun Nov 30, 2008 9:54 pm
Credit in hand: 0.00
Location: where all the handsome tanakwagu grew up..

Re: Berapa tambang bawa kereta dari SM ke Sabah?

Postby bedukang » Thu Jan 08, 2009 11:10 pm

ajd wrote:baru2 ni adik sia bawa balik keta dia dari johor RM2700 (MYVI),guna kapal laut.. mungkin lagi besar kerita lagi mahal la..

bedukang wrote:ya bah.. apa mcm puntih? kereta ko slamat sampai sdh ka? share² la info.. sy br fkr² mo bawa balik kereta sorong ni p sabah..ekekeke..


kalu kerita surung jak, ko kasi urias saja, masuk dlm kotak, kirim guna pos laju :lol2: :lol2:


mmg kena timbang bah tu.. lagi berat, lagi mahal la..ekekeke..

jan ko ajd, kerita surung sy jenama ashton martin oo.. :slaugh:
.: Amore E Morte :.
User avatar
bedukang
Teman Setia SF
Teman Setia SF
 
Posts: 2062
Joined: Sun Nov 30, 2008 9:54 pm
Credit in hand: 0.00
Location: where all the handsome tanakwagu grew up..

Re: Berapa tambang bawa kereta dari SM ke Sabah?

Postby ajd » Fri Jan 09, 2009 2:12 pm

bedukang wrote:
ajd wrote:baru2 ni adik sia bawa balik keta dia dari johor RM2700 (MYVI),guna kapal laut.. mungkin lagi besar kerita lagi mahal la..

bedukang wrote:ya bah.. apa mcm puntih? kereta ko slamat sampai sdh ka? share² la info.. sy br fkr² mo bawa balik kereta sorong ni p sabah..ekekeke..


kalu kerita surung jak, ko kasi urias saja, masuk dlm kotak, kirim guna pos laju :lol2: :lol2:


mmg kena timbang bah tu.. lagi berat, lagi mahal la..ekekeke..

jan ko ajd, kerita surung sy jenama ashton martin oo.. :slaugh:


puyoh....

007 punya ka????
:clap2:
User avatar
ajd
Orang Kuat SF
Orang Kuat SF
 
Posts: 6760
Joined: Sat Dec 08, 2007 12:53 pm
Credit in hand: 38.03
Bank: 10,583.03
Location: Telipok-Sepanggar

Re: Berapa tambang bawa kereta dari SM ke Sabah?

Postby nancy » Tue Feb 17, 2009 9:29 pm

Kawan2 semua,

Kamurang ada contact no. utk ejen di JB kah???
Sia plan mau bawa balik kereta kenari sia hujung bulan 3 bah....
nancy
 
Posts: 18
Joined: Tue Feb 17, 2009 9:08 pm
Credit in hand: 9.09

Re: Berapa tambang bawa kereta dari SM ke Sabah?

Postby sofyan » Mon Feb 23, 2009 1:49 pm

nancy wrote:Kawan2 semua,

Kamurang ada contact no. utk ejen di JB kah???
Sia plan mau bawa balik kereta kenari sia hujung bulan 3 bah....


sia ada kontek di port klang jak. kalau di jb lg mahal bilang, sbbnya tidak sure, samada kapal dia naik port klang balik atau singgah mana2 tah. sia macam ada call 1 agen di jb hrtu, mmg mahal. sia dulu dr jb gak, tp kebetulan outstation di KL, trus mengirim la.

kalau di port klang tu "Besdaya" nama agen dia. Tel: 03-31684107 (Ms Ira). Ni yg paling murah lm byk2 aku call agen. paling mahal rm4k (kontena), paling murah rm1.8k (RORO), cam aku la.
sofyan
 
Posts: 3
Joined: Sat Jan 03, 2009 5:22 pm
Credit in hand: 0.00

Re: Berapa tambang bawa kereta dari SM ke Sabah?

Postby nana_yoong » Mon Feb 23, 2009 2:11 pm

ajd wrote:baru2 ni adik sia bawa balik keta dia dari johor RM2700 (MYVI),guna kapal laut.. mungkin lagi besar kerita lagi mahal la..

bedukang wrote:ya bah.. apa mcm puntih? kereta ko slamat sampai sdh ka? share² la info.. sy br fkr² mo bawa balik kereta sorong ni p sabah..ekekeke..


kalu kerita surung jak, ko kasi urias saja, masuk dlm kotak, kirim guna pos laju :lol2: :lol2:

mahal jg, sa pun tenga servey2 juga ni taw, takut bisuk2 sa blk kmpg maw bw juga ni karita, aritu sa ada dengar kalau KL-KK Rm1000 ja, tapi kalau KL-Tawau RM1500 tapi kenapa info d cni masam mahal pulak :mad2:
Juz want to be the REAL me
User avatar
nana_yoong
Veteran SF
Veteran SF
 
Posts: 12830
Joined: Mon Jan 12, 2009 9:44 am
Credit in hand: 131.76
Bank: 22,481.78
Location: bumi tuhan

PreviousNext

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Author

Return to Kadai Kupi

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 2 guests


Ads

User Menu

Login Form

Style switcher

Who is online

In total there are 3 users online :: 1 registered, 0 hidden and 2 guests (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 210 on Thu Jul 12, 2012 11:58 pm

Users browsing this forum: Google [Bot] and 2 guests
Copyright © 2004-2012 SabahForum.com. All Rights Reserved.