PETRONAS Carigali (Sabah Operation)

Bincang pasal karier yang anda telah/ingin ceburi, kelayakan atau cabaran yang wujud dari prespektif calon atau syarikat.

Moderator: Moderators

Forum rules
Forum ini BUKAN tempat untuk mengiklan jawatan kosong. Anda boleh menghantar iklan-iklan sedemikian di forum Job Vacancies
READ: SabahForum.com Board-Wide Rules & Regulations

PETRONAS Carigali (Sabah Operation)

Postby Eiji » Wed Nov 04, 2009 10:30 pm

ada forumer cni yg kerja sana ka?
how's the working environment there?
sa stat intern sana hujung bulan ni nanti
User avatar
Eiji
 
Posts: 15
Joined: Wed Nov 04, 2009 12:42 am
Credit in hand: 0.00

Advertisement

Re: PETRONAS Carigali (Sabah Operation)

Postby yuscafe07 » Wed Nov 11, 2009 2:05 pm

Bro .... aku ada Chargeman BO open dan becoming B4 Chargeman, bulan mac 2010 ini aku exam tiori B4 di kk saja dan prakitikal di KL ... Skg aku keja dengan Petronas Methanol Labuan SB ... ada vacancy ke Carigali Sabah Operation... bantu2 la bro
yuscafe07
 
Posts: 45
Joined: Mon Nov 09, 2009 1:02 pm
Credit in hand: 0.00

Re: PETRONAS Carigali (Sabah Operation)

Postby kayzix » Fri Nov 13, 2009 10:04 pm

haha.. baik kau stay OJT/kerja/whtever kat PMLSB tu, ko buat baik2 :grin: .. jgn mudah mengharap nak dapat OPU lain :biggrin: .. PETRONAS bukan semudah yg ko sangka.. PMLSB tu pon ko xtahu ko confirm atau tak kan(if OJT)? SBO nie dah temuduga dalm 60-70 orang para student* bulan july 2009 baru ni kat PMLSB, xseorang pun yang kena panggil buat masa nie.. susah beb..

*INSTEP STUDENT INTERVIEW
kayzix
 
Posts: 1
Joined: Fri Nov 13, 2009 9:34 pm
Credit in hand: 0.00

Re: PETRONAS Carigali (Sabah Operation)

Postby yuscafe07 » Sat Nov 21, 2009 10:05 pm

hahaha ... plan aku skg kalau ada offer cantik mmg cau punya la bro ... aku diam2 saja dulu la, aku dah OPEN bukan retricted Petronas .... dapat B4 esok aku tatap cau punya ... malas sudah keja mcm oil and gas industri nie, nak cari keja tak banyak bahaya letupan2 mcm PML ni...hahahaha
yuscafe07
 
Posts: 45
Joined: Mon Nov 09, 2009 1:02 pm
Credit in hand: 0.00

Re: PETRONAS Carigali (Sabah Operation)

Postby cy yeoh » Wed Nov 25, 2009 2:40 pm

Eiji wrote:ada forumer cni yg kerja sana ka?
how's the working environment there?
sa stat intern sana hujung bulan ni nanti


kraja sana ok geng. siok jugalah. tapi tgk ko dibahagian mana. dulu ku jaga server sana. org2 ict nya ada yg ok ada juga yang cerewet. pandai2lah bawa diri. ko report pegi siapa? kalau ko tahu bolehlah ku comment sikit2. almost 2 years sana sebelum jump p govt
cy yeoh
 
Posts: 91
Joined: Thu Aug 27, 2009 1:38 pm
Credit in hand: 29.73

Re: PETRONAS Carigali (Sabah Operation)

Postby yuscafe07 » Sat Dec 26, 2009 7:06 am

Aku bahagian ESD la bro .... Chargeman tatap jaga Electrical Power, mana mau pi lagi .... boring la budaya Petronas Methanol Labuan, aku tatap chau bro kalau ada peluang cantik .... aku just buat log book saja di PML nie .... Pengurusan PML pun bukan kisah sangat pasal competency nie ... HOD Electrical pun dah boleh authorised pekerja sebagai competent person ..hahahahha :lolrf: Kalau ada yg accident dan kena quiry barulah padan muka all engineer tu .. :blabla:
yuscafe07
 
Posts: 45
Joined: Mon Nov 09, 2009 1:02 pm
Credit in hand: 0.00

Re: PETRONAS Carigali (Sabah Operation)

Postby porter » Mon Jan 18, 2010 2:48 pm

alloowww.... saya ni mau cari tempat praktikal bah ni.... minat oil & gas.... ada siapa2 boleh bagi info ka?
porter
 
Posts: 1
Joined: Mon Jan 18, 2010 2:44 pm
Credit in hand: 0.00

Re: PETRONAS Carigali (Sabah Operation)

Postby yuscafe07 » Fri Jan 29, 2010 12:16 pm

Hahahahaha :lolrf: Petronas bukan mucu dulu Geng ...... budak2 INSTEP pun x ada harapan skg nak keja Petronas, Jgn mengharap la nak masuk Petronas kalau buat praktikal ....... Lain dulu lain sekarang , Kalau CEO lama dah cau masuk yg baru, tgk apa akan jadi .... :grin:
yuscafe07
 
Posts: 45
Joined: Mon Nov 09, 2009 1:02 pm
Credit in hand: 0.00

Re: PETRONAS Carigali (Sabah Operation)

Postby aryani » Fri Jan 29, 2010 12:35 pm

Carigali di mana? Labuan ka?...saya oil & gas juga tapi jual minyak arah Petronas...hahahhaha
aryani
 
Posts: 29
Joined: Sat Jan 09, 2010 10:38 pm
Credit in hand: 0.00
Location: WP Labuan

Re: PETRONAS Carigali (Sabah Operation)

Postby cy yeoh » Wed Feb 10, 2010 11:24 am

yuscafe07 wrote:Hahahahaha :lolrf: Petronas bukan mucu dulu Geng ...... budak2 INSTEP pun x ada harapan skg nak keja Petronas, Jgn mengharap la nak masuk Petronas kalau buat praktikal ....... Lain dulu lain sekarang , Kalau CEO lama dah cau masuk yg baru, tgk apa akan jadi .... :grin:


bro, instep bukan kalau lepas siap trus masuk Petro ka mcm dulu? kalau ndak, susah juga tu cari mkn. apa kata try Murphy? (kalo yg experience tinggi lah rasanya). deep sea drilling di SOGT diaorg yg dapat kan? member ku di Murphy bgtau.... kencang juga gaji dia tu...
cy yeoh
 
Posts: 91
Joined: Thu Aug 27, 2009 1:38 pm
Credit in hand: 29.73

Re: PETRONAS Carigali (Sabah Operation)

Postby gelud » Thu Mar 11, 2010 10:49 pm

hi ging2x, ada sesiapa dr instep kh ne,, suba tampil kta bknlan2x dlu kiki..
sa pn d instep ne sikarang bru sem 2.. sia ambi diploma in exploration&production...
bh, mai tokou no.....
User avatar
gelud
Orang Baru
Orang Baru
 
Posts: 237
Joined: Mon Feb 15, 2010 11:25 am
Credit in hand: 0.00
Location: entire sabah........

Re: PETRONAS Carigali (Sabah Operation)

Postby sandaki » Tue Mar 30, 2010 3:31 pm

SALAM DAN SEJAHTERA,
kawan2 boleh ka link kan compny2 yng mencari QC-inspector
sy ada PCN level 2 dan Icorr level 2
baru jak abis praktikal di KL..skng tanam anggur.. :grin:
~perantau sabahan~
sandaki
 
Posts: 1
Joined: Tue Mar 30, 2010 3:15 pm
Credit in hand: 0.00

Re: PETRONAS Carigali (Sabah Operation)

Postby mfrahim » Tue Mar 30, 2010 4:30 pm

Sia pun kirja Petronas tapi sana petrol station.
mfrahim
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 606
Joined: Mon Mar 19, 2007 9:34 pm
Credit in hand: 8.03
Bank: 2.70

Re: PETRONAS Carigali (Sabah Operation)

Postby Edwino » Sat Sep 25, 2010 4:05 pm

mfrahim wrote:Sia pun kirja Petronas tapi sana petrol station.

:lolrf: :lolrf:
ImageImageImage
User avatar
Edwino
SF Leaders
SF Leaders
 
Posts: 41001
Joined: Sun Mar 15, 2009 8:24 pm
Credit in hand: 45.39
Bank: 522,112.04
Location: ที่ไหนสักแห่งที่ออกมี.... どこかにそこに...........

Re: PETRONAS Carigali (Sabah Operation)

Postby Vun » Thu Sep 30, 2010 11:30 am

mfrahim wrote:Sia pun kirja Petronas tapi sana petrol station.

pandai tau ko bt lawak,tehibur sya hahahahha :lolrf:
ApA kO PaDuLi....BuKaN SaUdArA
User avatar
Vun
Teman SF
Teman SF
 
Posts: 1828
Joined: Wed Jun 03, 2009 1:03 pm
Credit in hand: 25.54
Bank: 2,229.05
Location: dalam perut ibu..

Next

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Author

Return to Jobs & Careers

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


Ads

User Menu

Login Form

Style switcher

Who is online

In total there are 2 users online :: 0 registered, 0 hidden and 2 guests (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 210 on Thu Jul 12, 2012 11:58 pm

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests
Copyright © 2004-2012 SabahForum.com. All Rights Reserved.