KERJA KOSONG DI KK , KENINGAU , TAWAU DAN SANDAKAN.

Ada jawatan kosong mau diumumkan? Atau dengar ada orang offer jawatan kosong? Sound-soundlah kitaurang disini.

Moderator: Moderators

KERJA KOSONG DI KK , KENINGAU , TAWAU DAN SANDAKAN.

Postby cai » Thu Jan 24, 2008 10:01 am

Ada jawatan kosong di syarikat Servay Sdn Bhd. nak tahu lebih lanjut lawatilah Laman rasmi servay http://www.servay.com.my

:D Good Luck~!
cai
 
Posts: 30
Joined: Wed Jan 23, 2008 3:28 pm
Credit in hand: 2.08
Location: Kota Kinabalu

Advertisement

Re: KERJA KOSONG DI KK , KENINGAU , TAWAU DAN SANDAKAN.

Postby aXXo » Fri Jan 25, 2008 11:12 am

cai wrote:Ada jawatan kosong di syarikat Servay Sdn Bhd. nak tahu lebih lanjut lawatilah Laman rasmi servay http://www.servay.com.my

:D Good Luck~!


Servay Snd. Bhd & Giant Snd. Bhd = To Low Wages
Everything happens suddenly. The reasons only become clear later!
When there is nothing --> Expose the Dark Side
Always keep your words soft and sweet, just in case you have to eat them!

Image
User avatar
aXXo
Teman SF
Teman SF
 
Posts: 1112
Joined: Thu Jan 03, 2008 12:19 pm
Credit in hand: 1.49
Location: Inside my girlfriend pocket

Re: KERJA KOSONG DI KK , KENINGAU , TAWAU DAN SANDAKAN.

Postby William_D'Conqueror » Fri Jan 25, 2008 4:57 pm

aXXo wrote:
cai wrote:Ada jawatan kosong di syarikat Servay Sdn Bhd. nak tahu lebih lanjut lawatilah Laman rasmi servay http://www.servay.com.my

:D Good Luck~!


Servay Snd. Bhd & Giant Snd. Bhd = To Low Wages


Memang pun, kalo kerja sini Labuan macam hypermarket basic minimmun pun RM450.00...

Servay Snd. Bhd = Minimum RM320 for sales assistant (1 month once); minimum RM600 for supervisor

Labuan supermarket = Minimum RM450 for sales assistant (1 month twice salary); minimum RM900 for supervisor

Giant pula sa inda tau... tapi sa dengar sini pun basic minimum RM500 bagi giant...
User avatar
William_D'Conqueror
Teman SF
Teman SF
 
Posts: 1144
Joined: Tue Mar 20, 2007 12:00 pm
Credit in hand: 0.00
Location: Labuan F.T

Postby butod-studio » Fri Jan 25, 2008 5:09 pm

cukup kah tu gaji RM350 masa sekarang ni?

adehhh ndak sanggup sia wor.
www.sabahanblog.com - free blog hosting for Sabahan BAH!
User avatar
butod-studio
 
Posts: 65
Joined: Thu Jun 24, 2004 12:51 pm
Credit in hand: 0.00

Postby Danny » Fri Jan 25, 2008 7:57 pm

Knowing that our money value is very low compared to the purchasing power, the government should imposed a minimum salary of RM1000 to any companies in all big town or cities in malaysia. Tell me can anybody lives with a less than RM1000 in big town or cities?
Trust GOD, Think LOGIC & Work SMARTER
User avatar
Danny
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 802
Joined: Thu Jun 14, 2007 11:15 am
Credit in hand: 91.89
Location: Based in London, Asian station:Kota Kinabalu

Postby takz999 » Sat Jan 26, 2008 11:31 am

Danny wrote:Knowing that our money value is very low compared to the purchasing power, the government should imposed a minimum salary of RM1000 to any companies in all big town or cities in malaysia. Tell me can anybody lives with a less than RM1000 in big town or cities?


ya or, siwa bilik suda rm200, klu budget mkn rm5 sehari, suda rm150 sebulan.... abis suda tu rm350...

teda duit beli baju, topup hp, beli benda2 basic mcm deodorant, shampo... etc pun tia mampu... apalagi mo kirim kampung...
User avatar
takz999
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 806
Joined: Sun Nov 04, 2007 12:23 am
Credit in hand: 0.00

Postby William_D'Conqueror » Mon Jan 28, 2008 9:46 am

takz999 wrote:
Danny wrote:Knowing that our money value is very low compared to the purchasing power, the government should imposed a minimum salary of RM1000 to any companies in all big town or cities in malaysia. Tell me can anybody lives with a less than RM1000 in big town or cities?


ya or, siwa bilik suda rm200, klu budget mkn rm5 sehari, suda rm150 sebulan.... abis suda tu rm350...

teda duit beli baju, topup hp, beli benda2 basic mcm deodorant, shampo... etc pun tia mampu... apalagi mo kirim kampung...


Sebenarnya kalo boss orang foochow memang macam begini, cekik darah pekerja... melainkan kalo ko ialah orang foochow sendiri...mereka akan bagi special...

Servay hypermarket: sales asistance-minimun basic salary =RM320.00; Tapi kalo tambah OT kesemuaannya ialah around RM500-600. Ko rasa, 1 minggu satu hari off; 1 hari kerja 8 jam; Kalo OT mo kerja 2 jam lebih baru bole claim OT; biasanya mo dapat around RM500-600, mesti kerja 12 jam dalam 6 hari.... begitu susah baru dapat gaji macam ni???? (I got experiance in servay dan sa ada buat research ttg company itu jua... :P )

Lagipun, uniform kena bagi mo potong gaji RM50.00; sick leave punya medical tidak boleh claim. Tiada Annual dinner.

Labuan supermarket pula: Sales assistance - Minimum basic salary = RM450.00; Tpi kalo tambah OT ada around RM800-900 (cuma kerja 12jam dalam 5 hari); Kalo ngam-ngam kena cuti umum, kena bayar double pay. kalo offday ko datang kerja dengan rela, pun kena bayar 3 kali ganda. Free uniform. boleh claim sick leave punya medical. Ada annual dinner.
User avatar
William_D'Conqueror
Teman SF
Teman SF
 
Posts: 1144
Joined: Tue Mar 20, 2007 12:00 pm
Credit in hand: 0.00
Location: Labuan F.T

Postby aXXo » Mon Jan 28, 2008 10:00 am

William_D'Conquer wrote:
takz999 wrote:
Danny wrote:Knowing that our money value is very low compared to the purchasing power, the government should imposed a minimum salary of RM1000 to any companies in all big town or cities in malaysia. Tell me can anybody lives with a less than RM1000 in big town or cities?


ya or, siwa bilik suda rm200, klu budget mkn rm5 sehari, suda rm150 sebulan.... abis suda tu rm350...

teda duit beli baju, topup hp, beli benda2 basic mcm deodorant, shampo... etc pun tia mampu... apalagi mo kirim kampung...


Sebenarnya kalo boss orang foochow memang macam begini, cekik darah pekerja... melainkan kalo ko ialah orang foochow sendiri...mereka akan bagi special...

Servay hypermarket: sales asistance-minimun basic salary =RM320.00; Tapi kalo tambah OT kesemuaannya ialah around RM500-600. Ko rasa, 1 minggu satu hari off; 1 hari kerja 8 jam; Kalo OT mo kerja 2 jam lebih baru bole claim OT; biasanya mo dapat around RM500-600, mesti kerja 12 jam dalam 6 hari.... begitu susah baru dapat gaji macam ni???? (I got experiance in servay dan sa ada buat research ttg company itu jua... :P )

Lagipun, uniform kena bagi mo potong gaji RM50.00; sick leave punya medical tidak boleh claim. Tiada Annual dinner.

Labuan supermarket pula: Sales assistance - Minimum basic salary = RM450.00; Tpi kalo tambah OT ada around RM800-900 (cuma kerja 12jam dalam 5 hari); Kalo ngam-ngam kena cuti umum, kena bayar double pay. kalo offday ko datang kerja dengan rela, pun kena bayar 3 kali ganda. Free uniform. boleh claim sick leave punya medical. Ada annual dinner.


yep that right...aku sokong 1000%...bkn apa tapi melalui pengalaman bekerja dengan syarikat itu sebelum dapat kerja yang lebih baik seperti sekarang huhu...memang teruk la!
Everything happens suddenly. The reasons only become clear later!
When there is nothing --> Expose the Dark Side
Always keep your words soft and sweet, just in case you have to eat them!

Image
User avatar
aXXo
Teman SF
Teman SF
 
Posts: 1112
Joined: Thu Jan 03, 2008 12:19 pm
Credit in hand: 1.49
Location: Inside my girlfriend pocket

Postby bushido » Mon Jan 28, 2008 11:18 am

Itulah kasihan kita urang sabah ni... patutlah ramai yg pergi Tanah Melayu. Manakala orang melayu yg pergi sabah gaji puluh ribu di ladang-ladang sawit syarikat orang tanah melayu di sabah. orang kita hanya layak jadi mandur tombak kelapa sawit durang... dgn gaji RM500
User avatar
bushido
Teman Setia SF
Teman Setia SF
 
Posts: 2459
Joined: Thu Nov 02, 2006 3:35 pm
Credit in hand: 0.00
Location: Kudat - KL

Postby William_D'Conqueror » Mon Jan 28, 2008 4:34 pm

bushido wrote:Itulah kasihan kita urang sabah ni... patutlah ramai yg pergi Tanah Melayu. Manakala orang melayu yg pergi sabah gaji puluh ribu di ladang-ladang sawit syarikat orang tanah melayu di sabah. orang kita hanya layak jadi mandur tombak kelapa sawit durang... dgn gaji RM500


You know why it happened in Sabah? Because the anak2 pilak dan bugis spoil the labour/employee market! Why i suppose anger? u can search it! Must kill all the PTI such like DBKK killed the dog....asal nampak, tembak saja! :twisted: :twisted: :twisted:
User avatar
William_D'Conqueror
Teman SF
Teman SF
 
Posts: 1144
Joined: Tue Mar 20, 2007 12:00 pm
Credit in hand: 0.00
Location: Labuan F.T

Postby Bulugu » Sat Feb 02, 2008 12:11 pm

butod-studio wrote:cukup kah tu gaji RM350 masa sekarang ni?

adehhh ndak sanggup sia wor.


hohoho nda sanggup sa, matai la bah kalau gaji camtu ja...baik pi kerja sana singapura :roll:
We can't change the past, BUT We can change the FUTURE.


The real world redefined - http://www.natgeotv.com/hd
Muslim Portal - http://www.ukhwah.com
User avatar
Bulugu
Teman Setia SF
Teman Setia SF
 
Posts: 2014
Joined: Mon Jan 28, 2008 1:12 pm
Credit in hand: 32.47
Location: Pisuk-Pisuk

Postby fazli » Tue Feb 05, 2008 3:53 pm

Welcome to Careerbuilder.com.my, with hundred of new jobs posted every day and thoasands of employers searching for candidates just like you.
• Build resume/ upload resume
• Send resume online, email or sms
• Build resume/ upload resume
• Email and sms alert
Just click here:
Image
fazli
 
Posts: 7
Joined: Tue Jan 15, 2008 1:35 pm
Credit in hand: 0.00

Postby kBiLnUg » Tue Feb 05, 2008 4:02 pm

BuLma wrote:
butod-studio wrote:cukup kah tu gaji RM350 masa sekarang ni?

adehhh ndak sanggup sia wor.


hohoho nda sanggup sa, matai la bah kalau gaji camtu ja...baik pi kerja sana singapura :roll:




sy stuju ooo sma ko.....kwn sy keja singapura pn blh loaded oo.....br keja tukang2, skali tukar duit malaysia ribu2 sda...... :lol:
up up and awayy.....
User avatar
kBiLnUg
 
Posts: 12
Joined: Mon Feb 04, 2008 7:11 pm
Credit in hand: 0.00
Location: SABAH bah

Jgn Ingat Nak Gaji Besar Kalo Tiada Pengalaman. fikir2 kan

Postby cai » Thu Feb 07, 2008 12:26 am

Jgn Mimpila Nak Gaji Besar Kalau Tiada Pengalaman, kerajinan, Usaha dan apatah lagi dari segi Kelulusan...
Kawan2 semua... sapa cakap gaji cuma RM 350? Ukuran gaji mengikut pengalaman bekerja dan kelulusan...kalau anda yang pernah atau sudah bekerja di mana2 syarikat atau kerajaan yang bergaji tinggi itu bermakna anda mempunyai kemahiran, pengalaman atau dari sudut kululusan anda...tp jikalau anda tidak mempunyai pengalaman, kemahiran atau kelulusan...layak kah anda di beri gaji besar??...

Jikalau lah syarikat yang tertentu memberi gaji yang lumayan tanpa ada apa2 sebarang kemahiran dan pengetahuan kepada individu tertentu...ternyatalah syarikat tersebut memang tidak tahu memilih atau menilai individu tersebut. Sedangkan, masa saya mula2 dapat kerja d sebuah syarikat penjualan komputer sy hanya dapat basic RM 400 walaupun sy sudah graduate dip dlm bidang it...
Jadi, jikalau lah sesiapa yang mo gaji besar mestilah dari bawah dahulu...tak kan terus2 mo gaji besar...
THINK FOSITIVE +++.....[/b]
cai
 
Posts: 30
Joined: Wed Jan 23, 2008 3:28 pm
Credit in hand: 2.08
Location: Kota Kinabalu

Postby pohkai » Thu Feb 07, 2008 1:18 am

Mau kerja gaji RM 50-100 satu hari?

senang saja. Pi hospital kerajaan KK.

Ramai orang sakit sana. Dia punya keluarga bayar RM 50 satu malam mau jaga bapa atau mama dia orang yang tua di Hospital.

Apa mau budu kerja 20-30 hari di supermarket kena bayar RM 350.

Kalau kerja di sana, buat saja satu bulan kau kerja 7 hari, nah sudah RM 350

lepas tu tidak payah kerja lah kalau kau mau RM 350 saja gaji. Kalau mau lebih kerja lebih lama lah. Pasti orang Sabah di sana lebih suka kasi gaji orang tempatan.

Bisnes itu sekarang orang filipina yang buat kebanyakan. Mungkin sebab orang Sabah malas atau geli atau tidak tau. Bah apa lagi tunggu pergi lah di hospital, tanya saja sama itu nurse. Cakap mau jaga orang. Kasi dia orang komisen kalau dapat kerja.

Orang budu saja kerja di supermarket kalau ada kerja senang macam di hospital jaga orang tua.
pohkai
Peminat SF
Peminat SF
 
Posts: 437
Joined: Tue Jan 01, 2008 8:06 am
Credit in hand: 0.00

Next

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Author

Return to Job Vacancies

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


Ads

User Menu

Login Form

Style switcher

Who is online

In total there are 2 users online :: 0 registered, 0 hidden and 2 guests (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 210 on Thu Jul 12, 2012 11:58 pm

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests
Copyright © 2004-2012 SabahForum.com. All Rights Reserved.