KERJA KOSONG DI KK , KENINGAU , TAWAU DAN SANDAKAN.

Ada jawatan kosong mau diumumkan? Atau dengar ada orang offer jawatan kosong? Sound-soundlah kitaurang disini.

Moderator: Moderators

Postby awesome2_8 » Tue Jun 10, 2008 10:38 pm

wah..siok ni ada keja kusung..sia skg ni pn mau cari keja baini..
sia tetarik sama offer si mcfex la..

weh mcfex..sia keja bank skg, tp rasa2 mcm mau cari pangalaman baru lagi..layak ka sia join company ko? lama suda sia keja d bank..kalau buli, mau kasari sia terai terai keja lain..hehe.. :P

ko ambi la sia keja..sia butul butul mau terai keja lain ni.. :D
awesome2_8
 
Posts: 1
Joined: Mon Jun 09, 2008 9:52 pm
Credit in hand: 0.00
Location: Kota Kinabalu, Sabah

Advertisement

Postby William_D'Conqueror » Wed Jun 11, 2008 1:16 am

alah..Nasihat sa jgan pilih keraja bah... keraja la apa jua asal halal dan dengan tekun dan usaha la... lepas tu bulih pikirkan kasi buat lubang lain tu buat kantau mah.. (yang halal la)

sini sa mo share sama korang, ada satu kawan lama sa, dia masih kerja sebagai cleaner tapi siapa yang tahu dia ada share di sebuah company yang supplies cleaning Chamical dan fully own sebuah kedai runcit...

Yang buat hairan kan, dia sapu2...kekadang account clerk company tu p cari dia sruh sign cheque dan kasi view dia payment voucher.... lagi heran, tinguk dia cleaner tapi kereta wira...

zaman sekarang, kerja kuat, jgn asyik2 tukar kerja, jimat skit jgan beli branded la walau ada duit... sekadar bulih diguna bah... jgan pula skit2 ada duit mo tukar kereta mewah... buang duit saja..bagus ko invest tu cash pada sesuatu yang bulih beranak duit... :lol: :lol:
The three main factors to be the richest: Wisdom & effort, PR & networking, and Luck.
User avatar
William_D'Conqueror
Teman SF
Teman SF
 
Posts: 1144
Joined: Tue Mar 20, 2007 12:00 pm
Credit in hand: 0.00
Location: Labuan F.T

Postby wang » Thu Jun 12, 2008 12:58 am

bagus sia tengok kamurang cerita di sini ba, semua positif... jadi kalau ada yang mau rebut peluang tu, mmg banyak bah... ni lagi satu peluang untuk semua...

kalau ada sesiapa yang kenal dengan pembeli emas, berlian dan platinum tu, bulih la hubungi saya... boleh dapatkan bekalan pada harga 60% saja daripada harga pasaran dunia... contohnya harga emas semasa adalah USD28346.03 / kg (11 JUN 2008), bermakna untung bersih adalah 40% (dalam nilai USD tu)

peluang terbuka untuk semua.
wang
 
Posts: 3
Joined: Tue May 08, 2007 3:26 am
Credit in hand: 0.00

Postby saya bah » Sat Jun 14, 2008 2:03 pm

saja mo lalu...

jadi, pengertian & kesimpulan disini ialah :

tanpa pengalaman, susah mo cari kerja..

tanpa usaha & motivasi diri, tanggapan kerja merosot..

tanpa daya kepimpinan, senang utk org lain naik pangkat..

semuanya bergantung pada yang pertama bukan? pengalaman penting,
jadi, nda payah la mo kisah gaji sikit, ambil pengalaman kja dulu, bila
suda rasa mo tukar kja, usah & motivasi diri mesti ada sebab suda ada
pengalaman, bila suda dapat kja baru, daya kepimpinan misti ada, sebab
sudah pernah ada pengalaman kja dulu, so senang naik pangkat..

sekadar renungan bersama:
jgn pandang gaji tinggi rendah, pandanglah pada pengalaman krna
sesungguhnya pengalaman itulah yang mengajar dan mendidik kita untuk
lebih berwawasan dan berdaya saing..

cth paling dekat:
graduan berpendidikan diploma/ijazah sukar mendapat tempat/kerja
kerna tidak ada pengalaman..

pekerja lama n berpengalaman senang naik pangkat & gaji berbanding
dgn fresh graduet dip/degree..

ikhlas dari:
saya bah..kita kungsi2 saja..askum..
saya bah
 
Posts: 4
Joined: Sat Jun 14, 2008 1:04 pm
Credit in hand: 0.00
Location: atas tanah kk

MENCARI KERJA KOSONG

Postby Bebee » Tue Aug 12, 2008 9:19 pm

HELLO..
SAYA PUN SEKARANG NI SEDANG MENCARI KERJA KOSONG.. TETAPI TIDAK ADA SAHAJA KEKOSONGAN YANG TERDAPAT D SABAH.. EMANG SUKAR UNTUK MENDAPAT KERJA.. AT LAST, KALAU ADA APA2 JAWATAN KOSONG KAH.. TOLONG POST DENGAN SYA BOLEH?
Bebee
Orang Baru
Orang Baru
 
Posts: 167
Joined: Wed Aug 18, 2004 2:51 pm
Credit in hand: 0.00
Location: SABAH BAA

Re: MENCARI KERJA KOSONG

Postby jaecob » Wed Aug 13, 2008 10:36 am

Bebee wrote:HELLO..
SAYA PUN SEKARANG NI SEDANG MENCARI KERJA KOSONG.. TETAPI TIDAK ADA SAHAJA KEKOSONGAN YANG TERDAPAT D SABAH.. EMANG SUKAR UNTUK MENDAPAT KERJA.. AT LAST, KALAU ADA APA2 JAWATAN KOSONG KAH.. TOLONG POST DENGAN SYA BOLEH?


ba Bebee..font tu jan ko guna huruf besar ba semua nanti kena marah bos Guntur.. :slaugh:
ko d mana jg ni..kalau area kk ko rajin2 la beli newspaper daily express..selalu byk iklan tu.
kalau cr keja d website pun ada ko p sabahjobcentre,bursuh buruh elektronik..
ok..gud luck..
idup ni singkat_hepi2 selalu geng
User avatar
jaecob
 
Posts: 52
Joined: Fri Feb 22, 2008 5:22 pm
Credit in hand: 0.00
Location: sini2 jg...

Re: KERJA KOSONG DI KK , KENINGAU , TAWAU DAN SANDAKAN.

Postby darwizz » Thu Aug 14, 2008 9:33 pm

Kepada rakan-rakan dan saudara saya di kawasan Keningau dan seluruh Sabah secara amnya, jika ada yang ingin membuat kerja sampingan secara part time, silalah berhubung dengan saya di talian 018-3834207 (Sam) atau email darwizz.shoppe@yahoo.com. Saya sedang mencari sesiapa yang ingin membuat kerja part time disamping mencari pasaran baru di Sabah. Kepada mereka yang berpengalaman luas dalam bidang insurans, unit trust, MLM dan marketing serta jualan adalah digalakkan.......

Sekian, Terima kasih

- sam
darwizz
 
Posts: 1
Joined: Wed Aug 13, 2008 9:34 pm
Credit in hand: 0.00

Re: KERJA KOSONG DI KK , KENINGAU , TAWAU DAN SANDAKAN.

Postby oliviaharis » Wed Sep 24, 2008 4:24 pm

I took a look at your site and recommend it to my visitors. I agree with you on the importance of becoming valuable in many different areas. I believe that it sustains any entrepreneur during challenges that inevitably occur.
---------------------------
oliviaharis
social signatures
oliviaharis
 
Posts: 1
Joined: Wed Sep 24, 2008 3:44 pm
Credit in hand: 0.00

Re: KERJA KOSONG DI KK , KENINGAU , TAWAU DAN SANDAKAN.

Postby rmand23 » Fri Jan 09, 2009 11:55 am

hehe Rm350.00 memang ndak cukup.buat tambang 1 bln saja tu
mkn pun mkn bekal saja bawa dari rumah.
___________________________________
tokey kiosk prepaid
www.wang2you.blogspot.com
http://www.wang2you.blogspot.com
User avatar
rmand23
 
Posts: 68
Joined: Tue Dec 30, 2008 4:39 pm
Credit in hand: 0.00
Location: Sandakan

Re: KERJA KOSONG DI KK , KENINGAU , TAWAU DAN SANDAKAN.

Postby reenk » Tue Jan 20, 2009 4:16 pm

rm350.00...pigi kraja jalan kaki...makan bawa bekal...baju baru 2tahun sekali baru dapat beli...kasian...terlampau sakit bah kraja begitu....carilah alternatif len...cari 2 kraja kah...itupun klu bdn kuat... :hmmm:
...mau order CUPCAKE,KEK,MUFFIN,TART,COOKIES...klik link tu...jangan kamu malu-malu ya...
http://www.sabahforum.com/forum/viewtopic.php?f=29&t=8910

cupcake dan kelas
http://www.dsaljurindubutiq.blogspot.com/
User avatar
reenk
 
Posts: 38
Joined: Sat Jan 17, 2009 6:21 pm
Credit in hand: 0.00
Location: kk & kl bah...

Re: KERJA KOSONG DI KK , KENINGAU , TAWAU DAN SANDAKAN.

Postby cokelat_mini » Mon Mar 02, 2009 3:33 pm

sy juga pernah kerja di servay di kaunter customer srvis.. basic salary cuma RM400..
tp sy x kisah pun gaji sikit sebab sy tgl di umah mak bapa sy jugak huhu :mrgreen: x byk perbelanjaan mo tanggung :tounge:
pada sy pengalaman kerja la yg plg penting.. bila dah rasa punya pengalaman kerja yg cukup
bru bleh cari kerja yg bergaji tggi plak. pd saya mereka2 yg msih lg kerja di servay 2 bukan sebab dorg bodoh tp kerana terdesak tiada byk peluang pekerjaan lain yg jauh lbh baik yg ada di sabah ni.
cokelat_mini
 
Posts: 3
Joined: Mon Mar 02, 2009 2:55 pm
Credit in hand: 0.00

Re: KERJA KOSONG DI KK , KENINGAU , TAWAU DAN SANDAKAN.

Postby sabahbah777 » Sun Mar 15, 2009 10:07 pm

Kalau mau cari kerja carilah 7 eleven,orange atau 777.Gaji starting RM 500.Kira oklah lah tu.kerja sementara saja sebagai batu lonjatan.daripada kamu buang masa.bukan duit masuk pun.dapat kerja lain yang offer lebih besar cabutlah.
User avatar
sabahbah777
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 629
Joined: Sun Mar 15, 2009 7:30 pm
Credit in hand: 0.00
Bank: 0.05
Location: planet marikh

Re: KERJA KOSONG DI KK , KENINGAU , TAWAU DAN SANDAKAN.

Postby ziq » Fri May 08, 2009 11:22 am

sa pun pernah kerja supermakit.. time tu saya memohon dangan kelayakan pengalamaman berkerja 8 tahun. tapi gaji cuma rm 300. campu ot dapat la. rm450. dan tambang bulanan dari kampung rm 70.00 . makan toksah kita la bawa sendiri rumah.. dan tanggung anak bini 3 orang.. memang tia cukupla untuk makan .. tapi apa nak buat.. daripada tiada langsung yang mo di makan. tepksalah juga.. bila da ada peluang meniaga di tamu baru berentilah kerja yang tidak berbaloi itu. :sad: :sad:
ziq
 
Posts: 19
Joined: Tue Apr 14, 2009 12:04 pm
Credit in hand: 0.00

Previous

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Author

Return to Job Vacancies

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests


Ads

User Menu

Login Form

Style switcher

Who is online

In total there are 3 users online :: 1 registered, 0 hidden and 2 guests (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 210 on Thu Jul 12, 2012 11:58 pm

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests
Copyright © 2004-2012 SabahForum.com. All Rights Reserved.