ROSE GARDEN, KINARUT.

Project & construction news and updates, architecture, urban development, skyscrapers & cityscrapes, apartments, transportation and so on.

Moderator: Moderators

ROSE GARDEN, KINARUT.

Postby halmey » Sat Apr 02, 2011 6:14 pm

Saya dalam proses mencari rumah siap atau dalam pembinaan yang sederhana harganya untuk dibeli. Apa pendapat anda tentang Rose Garden, Kinarut sebelah Taman Sungai Wang tu... Ada apa2 informasi tentang prospek plelaburan di kawasan ini kah..???
A man's true wealth is the good he does in this world.
User avatar
halmey
Moderator
Moderator
 
Posts: 1963
Joined: Wed Nov 26, 2008 3:43 pm
Credit in hand: 65.25
Bank: 10,016.14
Location: Di mana bumi dipijak, d situ lah sia...hehe

Advertisement

Re: ROSE GARDEN, KINARUT.

Postby yyookkuu » Sun Apr 03, 2011 10:54 am

..kurang pasti pula itu uncle, tapi kalo PR yg memerintah nanti mungkin saya buli bagi informasinya...tunggulah dulu. :hmmm:
User avatar
yyookkuu
Veteran SF
Veteran SF
 
Posts: 11451
Joined: Sat Dec 20, 2008 4:15 pm
Credit in hand: 40.56
Bank: 20,054.43

Re: ROSE GARDEN, KINARUT.

Postby halmey » Sun Apr 03, 2011 7:03 pm

yyookkuu wrote:..kurang pasti pula itu uncle, tapi kalo PR yg memerintah nanti mungkin saya buli bagi informasinya...tunggulah dulu. :hmmm:


Boleh kita lupakan hal politik seketika dan alihkan perhatian ke aspek pelaburan dan ekonomi supaya kita menjadi lebih objektif yyookkuu.. :shakehead:
A man's true wealth is the good he does in this world.
User avatar
halmey
Moderator
Moderator
 
Posts: 1963
Joined: Wed Nov 26, 2008 3:43 pm
Credit in hand: 65.25
Bank: 10,016.14
Location: Di mana bumi dipijak, d situ lah sia...hehe

Re: ROSE GARDEN, KINARUT.

Postby Bukit_Padang_Roller » Mon Apr 04, 2011 5:40 pm

bahaya tu sna..bnyk pilak..hehehuhhak :lol2:
ImageImageImageImage
User avatar
Bukit_Padang_Roller
Respected SF Veteran
Respected SF Veteran
 
Posts: 31119
Joined: Sat Dec 20, 2008 8:35 pm
Credit in hand: 117.08
Bank: 35,987.31
Location: Dalam santut Mongolutan banyak hutan.

Re: ROSE GARDEN, KINARUT.

Postby yyookkuu » Mon Apr 04, 2011 5:45 pm

halmey wrote:
yyookkuu wrote:..kurang pasti pula itu uncle, tapi kalo PR yg memerintah nanti mungkin saya buli bagi informasinya...tunggulah dulu. :hmmm:


Boleh kita lupakan hal politik seketika dan alihkan perhatian ke aspek pelaburan dan ekonomi supaya kita menjadi lebih objektif yyookkuu.. :shakehead:

..memang di sana banyak pilak bah bro. apakah pelaburan dan ekonomi boleh maju kalau kawasan yg didiami itu menjadi ketakutan kepada si pelabur untuk melabur? Si pelabur pun mau tingu juga apa masalah yg akan dihadapi jika keselamatan tidak terjamin... :hmmm:
User avatar
yyookkuu
Veteran SF
Veteran SF
 
Posts: 11451
Joined: Sat Dec 20, 2008 4:15 pm
Credit in hand: 40.56
Bank: 20,054.43

Re: ROSE GARDEN, KINARUT.

Postby yyookkuu » Mon Apr 04, 2011 5:48 pm

Bukit_Padang_Roller wrote:bahaya tu sna..bnyk pilak..hehehuhhak :lol2:

...memang bahaya dan tidak ada potensi untuk dibangunkan... :grin:
User avatar
yyookkuu
Veteran SF
Veteran SF
 
Posts: 11451
Joined: Sat Dec 20, 2008 4:15 pm
Credit in hand: 40.56
Bank: 20,054.43

Re: ROSE GARDEN, KINARUT.

Postby Bukit_Padang_Roller » Mon Apr 04, 2011 5:51 pm

yyookkuu wrote:
Bukit_Padang_Roller wrote:bahaya tu sna..bnyk pilak..hehehuhhak :lol2:

...memang bahaya dan tidak ada potensi untuk dibangunkan... :grin:

patut la bnyk homestay sma ada resort d sna kna buat..hehehuhuak :slaugh:
ImageImageImageImage
User avatar
Bukit_Padang_Roller
Respected SF Veteran
Respected SF Veteran
 
Posts: 31119
Joined: Sat Dec 20, 2008 8:35 pm
Credit in hand: 117.08
Bank: 35,987.31
Location: Dalam santut Mongolutan banyak hutan.

Re: ROSE GARDEN, KINARUT.

Postby orangaslisabah » Mon Apr 04, 2011 6:11 pm

halmey wrote:Saya dalam proses mencari rumah siap atau dalam pembinaan yang sederhana harganya untuk dibeli. Apa pendapat anda tentang Rose Garden, Kinarut sebelah Taman Sungai Wang tu... Ada apa2 informasi tentang prospek plelaburan di kawasan ini kah..???

ok bah ni...mcm sia punya kazen sana tu beli rumah :hmmm:
Semenjak bn-amino cerita pasal seks;liwat,video seks,terkini suara seks(matSabu)smpi negara luar gelar Msia Negara Seks;otak sia kotor oleh ketahian bn-aminoImage
http://ranau.big-forum.net/
User avatar
orangaslisabah
SF Leaders
SF Leaders
 
Posts: 35199
Joined: Sat Apr 05, 2008 2:30 am
Credit in hand: 263.31
Bank: 135,412.86
Location: KOTA KINABALU-RANAU

Re: ROSE GARDEN, KINARUT.

Postby Salou » Fri May 13, 2011 8:34 am

yyookkuu wrote:
halmey wrote:
yyookkuu wrote:..kurang pasti pula itu uncle, tapi kalo PR yg memerintah nanti mungkin saya buli bagi informasinya...tunggulah dulu. :hmmm:


Boleh kita lupakan hal politik seketika dan alihkan perhatian ke aspek pelaburan dan ekonomi supaya kita menjadi lebih objektif yyookkuu.. :shakehead:

..memang di sana banyak pilak bah bro. apakah pelaburan dan ekonomi boleh maju kalau kawasan yg didiami itu menjadi ketakutan kepada si pelabur untuk melabur? Si pelabur pun mau tingu juga apa masalah yg akan dihadapi jika keselamatan tidak terjamin... :hmmm:

Soal keselamatan sana tidaklah seteruk mana, terkawal. Dekat sini ada resort, rumah2 sepanjang jalan, sekolah, stesen minyak, balai polis dkat Sabindo, stesen keretapi di Kinarut, jeti ke pulau Dinawan dan sebagainya. Tempat ini aman sebenarnya. Kawasan Kinarut ini juga dekat dengan estet perindustrian. Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, pembangunan perumahan giat di laksanakan di kawasan ini. Di Kinarut hari Sabtu ada tamu, mcm barang keperluan ada. Kedai hardware ada dua di Kinarut..kalau nak sambung rumah tdk perlu pergi jauh beli barang. Klinik kerajaan pun ada dekat Kinarut siap dgn wad kecemasan lagi. Surau dkat Sabindo pun ada. Duduk sini sya rasa ok..semua ada :)
User avatar
Salou
Global Mod
Global Mod
 
Posts: 11986
Joined: Sat Sep 13, 2008 9:18 am
Credit in hand: 53.99
Bank: 10,289.76
Location: Kota Kinabalu & Penampang, Sabah

Re: ROSE GARDEN, KINARUT.

Postby Joshua » Sat May 28, 2011 11:59 pm

beli saja kalau harga patut kerana harga rumah seluruahanya akan naik tinggi..dalam masa yang sengkat
User avatar
Joshua
Veteran SF
Veteran SF
 
Posts: 11724
Joined: Tue Apr 01, 2008 10:27 pm
Credit in hand: 247.12
Bank: 39,638.79


  • Similar topics
    Replies
    Views
    Author

Return to Infrastructure & Development

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


Ads

User Menu

Login Form

Style switcher

Who is online

In total there is 1 user online :: 0 registered, 0 hidden and 1 guest (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 210 on Thu Jul 12, 2012 11:58 pm

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest
Copyright © 2004-2012 SabahForum.com. All Rights Reserved.