RUMAH UTK DIJUAL

Forum jualbeli, sewa dan menyewa rumah dan apartment.

Moderator: Moderators

Forum rules
Iklan affiliate program tidak dibenarkan dan akan dipadam.
READ: SabahForum.com Board-Wide Rules & Regulations

RUMAH UTK DIJUAL

Postby purbaemas » Sun Feb 07, 2010 4:39 pm

Salam sejahtera,

Saya ingin menjual rumah teres yang terletak di Taman Pantai Lok Kawi. Butir-butirnya ialah;

single story terrace house (intermediated)
keluasan 2,202 sqt ft lebih atau kurang
3 bilik tidur
2 bilik air
ruang dapur
ruang tamu + ruang makan
telah diubahsuai (ada lantai mosaic)
pam air

tujuan rumah dijual adalah untuk mengurangkan beban hutang yang banyak :lovely:

harga yang diletak ialah sebanyak RM225,000.000 SAHAJA.

HUBUNGI SAYA DI 019-8819747 ATAU PM
purbaemas
 
Posts: 35
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:58 pm
Credit in hand: 62.99
Location: Kota Kinabalu, Sabah

Advertisement

Re: RUMAH UTK DIJUAL

Postby purbaemas » Sun Feb 07, 2010 4:51 pm

dan, sepa yang view tu khabar2 kan lah kepada keluarga atau rakan2 yang mencari rumah. Sedikit imbuhan akan diberikan.

arios..
purbaemas
 
Posts: 35
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:58 pm
Credit in hand: 62.99
Location: Kota Kinabalu, Sabah

Re: RUMAH UTK DIJUAL

Postby Bosou_Addict » Sun Feb 07, 2010 5:20 pm

Ada gambar tu rumahkah purbaemas?
Wat so ever, I still prefer Sabah's... Sabahan...
User avatar
Bosou_Addict
Teman SF
Teman SF
 
Posts: 1519
Joined: Sun Oct 19, 2008 4:58 pm
Credit in hand: 6.22
Location: KK

Re: RUMAH UTK DIJUAL

Postby tingau » Mon Feb 08, 2010 2:12 am

bagus area ni....klau lokasi nya yg dekat2 padang lagi best..........
Meeeooowww...
User avatar
tingau
Respected SF Veteran
Respected SF Veteran
 
Posts: 27938
Joined: Mon Jun 30, 2008 12:44 am
Credit in hand: 4,578.98
Bank: 174,090.50
Location: Sabah

Re: RUMAH UTK DIJUAL

Postby purbaemas » Wed Feb 10, 2010 4:13 pm

Bosou_Addict wrote:Ada gambar tu rumahkah purbaemas?



tq kerana meng reply....

kalu aku turun ke lok kawi hujung minggu nie, nanti aku ambil gambar dan update... tunggu.. :lol2:
purbaemas
 
Posts: 35
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:58 pm
Credit in hand: 62.99
Location: Kota Kinabalu, Sabah

Re: RUMAH UTK DIJUAL

Postby purbaemas » Wed Feb 10, 2010 4:16 pm

tingau wrote:bagus area ni....klau lokasi nya yg dekat2 padang lagi best..........



tq bro (berminat kah)... kalu bole tolong2 carikan buyer, nanti aku bg komisen sikit ;-)
purbaemas
 
Posts: 35
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:58 pm
Credit in hand: 62.99
Location: Kota Kinabalu, Sabah

Re: RUMAH UTK DIJUAL

Postby purbaemas » Thu Feb 11, 2010 11:40 am

up sekali lagi....ada sesapa yang berminat? :grin:
purbaemas
 
Posts: 35
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:58 pm
Credit in hand: 62.99
Location: Kota Kinabalu, Sabah

Re: RUMAH UTK DIJUAL

Postby purbaemas » Wed Feb 17, 2010 12:37 pm

Salam kawan2,

harap maaf, gambar tidak dapat diambil kerana penyewa aku tiada di rumah.

walau bagaimanapun, usaha akan di buat dalam masa terdekat...

up sekali lagi :grin:
purbaemas
 
Posts: 35
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:58 pm
Credit in hand: 62.99
Location: Kota Kinabalu, Sabah

Re: RUMAH UTK DIJUAL

Postby purbaemas » Sat Jun 19, 2010 12:09 pm

Salam semua,

aku kasi up lagi post aku ni, ada sesapa yang berminat untuk membeli? :grin:




sms aku direct ; 019-8819747
purbaemas
 
Posts: 35
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:58 pm
Credit in hand: 62.99
Location: Kota Kinabalu, Sabah

Re: RUMAH UTK DIJUAL

Postby Shu Khi » Sun Jun 20, 2010 8:03 am

mahal juga tu boss? berapa tahun land lease dia? berapa lgi baki thn tsb?
mana-mana ja...
'The tragedy of life is not much what men suffer, but rather what they miss'
User avatar
Shu Khi
Respected SF Veteran
Respected SF Veteran
 
Posts: 22227
Joined: Sun Nov 02, 2008 10:53 pm
Credit in hand: 138.47
Bank: 53,964.04
Location: Kota Kinabalu

Re: RUMAH UTK DIJUAL

Postby trisya_aleesa » Wed Aug 25, 2010 2:30 pm

Busss Ku... Masih available kah ni??? :grin:
trisya_aleesa
 
Posts: 1
Joined: Wed Aug 25, 2010 2:26 pm
Credit in hand: 0.00

Re: RUMAH UTK DIJUAL

Postby purbaemas » Thu Sep 30, 2010 11:02 pm

trisya_aleesa wrote:Busss Ku... Masih available kah ni??? :grin:


Sori lambat reply, faham2 jak lah time posa dan raya kan... :grin:
purbaemas
 
Posts: 35
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:58 pm
Credit in hand: 62.99
Location: Kota Kinabalu, Sabah

Re: RUMAH UTK DIJUAL

Postby purbaemas » Thu Sep 30, 2010 11:14 pm

Salam semua SF User,

Saya senaraikan butiran mengenai tawaran tersebut.

* Rumah teres yang ingin dijual terletak di Taman Pantai Lok Kawi
* Mempunyai keluasan dalam 2000+ sqft
* Mempunyai 3 bilik tidur
* Mempunyai 2 tandas
* Mempunyai ruang dapur
* Mempunyai ruang tamu bersambung dengan ruang makan
* Berlantaikan 'tile'
* Mempunyai ruang tanah di depan dan belakang rumah untuk bercucuk tanam dan sbgnya.


Saya tawarkan 2 harga baru bermula 01 Oktober 2010 iaitu ;

RM220,900.00 tanpa pengubahsuaian (seperti sediakala) dan

RM245,000.00 (selepas kerja pengubahsuaian).


Untuk makluman semua SF forumer, buat masa ini terdapat penyewa di rumah tersebut namun saya telah memberi notis keluar rumah sehingga akhir bulan November 2010.


Sekiranya ada pihak yang berminat dengan tawaran dan keadaan rumah tersebut, sila berhubung dengan saya segera untuk saya menutup tawaran tersebut kepada orang lain {T&C}. Bagi memudahkan urusan jual beli, saya cadangkan kedua-dua pihak untuk menggunakan satu firma guaman yang sama untuk menjimatkan kos dan melancarkan urusan ini.

Terima kasih.


R. Ahmadi
019-8819747
purbaemas
 
Posts: 35
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:58 pm
Credit in hand: 62.99
Location: Kota Kinabalu, Sabah

Re: RUMAH UTK DIJUAL

Postby Xena » Tue Oct 26, 2010 1:41 pm

purbaemas wrote:Salam kawan2,

harap maaf, gambar tidak dapat diambil kerana penyewa aku tiada di rumah.

walau bagaimanapun, usaha akan di buat dalam masa terdekat...

up sekali lagi :grin:

uikk... sana punya dinding mcm teda kualiti tu..mo renovate pun susah..
Angel cry
User avatar
Xena
Teman Setia SF
Teman Setia SF
 
Posts: 2886
Joined: Tue Jan 12, 2010 9:29 am
Credit in hand: 104.09
Bank: 8,087.73
Location: Kota Kinabalu..kadang2 sanaaa

Re: RUMAH UTK DIJUAL

Postby purbaemas » Thu Nov 18, 2010 10:37 am

Good Morning ppl,

saya up kan lagi tawaran kali nie,

harga terakhir ialah RM198,000.00

Untuk info, penyewa sudah diberi notis pengosongan sehingga bulan Disember 2010.'

sekian, terima kasih.

purbaemas wrote:Salam semua SF User,

Saya senaraikan butiran mengenai tawaran tersebut.

* Rumah teres yang ingin dijual terletak di Taman Pantai Lok Kawi
* Mempunyai keluasan dalam 2000+ sqft
* Mempunyai 3 bilik tidur
* Mempunyai 2 tandas
* Mempunyai ruang dapur
* Mempunyai ruang tamu bersambung dengan ruang makan
* Berlantaikan 'tile'
* Mempunyai ruang tanah di depan dan belakang rumah untuk bercucuk tanam dan sbgnya.


Saya tawarkan 2 harga baru bermula 01 Oktober 2010 iaitu ;

RM220,900.00 tanpa pengubahsuaian (seperti sediakala) dan

RM245,000.00 (selepas kerja pengubahsuaian).


Untuk makluman semua SF forumer, buat masa ini terdapat penyewa di rumah tersebut namun saya telah memberi notis keluar rumah sehingga akhir bulan November 2010.


Sekiranya ada pihak yang berminat dengan tawaran dan keadaan rumah tersebut, sila berhubung dengan saya segera untuk saya menutup tawaran tersebut kepada orang lain {T&C}. Bagi memudahkan urusan jual beli, saya cadangkan kedua-dua pihak untuk menggunakan satu firma guaman yang sama untuk menjimatkan kos dan melancarkan urusan ini.

Terima kasih.


R. Ahmadi
019-8819747
purbaemas
 
Posts: 35
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:58 pm
Credit in hand: 62.99
Location: Kota Kinabalu, Sabah

Next

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Author

Return to Houses & Apartments

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


Ads

User Menu

Login Form

Style switcher

Who is online

In total there is 1 user online :: 0 registered, 0 hidden and 1 guest (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 210 on Thu Jul 12, 2012 11:58 pm

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest
Copyright © 2004-2012 SabahForum.com. All Rights Reserved.