Apa lagu kamu suka nanyi masa karaoke?

Apa hobi anda? Suka buat apa kalau ada masa lapang? Karaoke? Jalan-jalan? Diving? Atau lawat Sabah Forum...

Moderator: Moderators

Re: Apa lagu kamu suka nanyi masa karaoke?

Postby Allker » Tue Nov 04, 2008 1:46 pm

Lama dah enda p karaoke nie...rindu tul..mgkn mggu dpn mo plan kali p redbox disini sogo..hehe

so lagu wajib:

1. Belaian jiwa(carefree)
2. Jika Kau Bercinta Lagi (alleycats)
3. Iris (awie)
4. lagu yg si mawi sama m.nasir duet..
5. Bila April(fazley)
6. Livin la vida loca(Ricky MArtin)

lagu Pilihan

1. benci tapi rindu
2. kaulah segalanya
3.Jikalau aku(ezlynn).
4.suratan atau kebetulan
5.lagu si ebiet g. ade

lagu2 yg kana paksa nyanyi
1. Air supply(here I am)
2. Lagu budak2(kehabisan lagu sudah).
3. lagu2 dangdut..
tutti fratelli-All man are brothers
User avatar
Allker
Orang Kuat SF
Orang Kuat SF
 
Posts: 5181
Joined: Wed Apr 09, 2008 8:26 pm
Credit in hand: 47.09
Bank: 7,923.01
Location: Kota Marudu-KL

Advertisement

Re: Apa lagu kamu suka nanyi masa karaoke?

Postby orangaslisabah » Tue Nov 04, 2008 11:30 pm

Saya pula buka cerita. Sya imbas kembali 10 tahun lalu semasa saya gila dgn karaoke di Tuaran. Kamu tau mula2 saya nyanyi dusun lagu Francis Landong, lepas tu itu kolompok Cina di sebelah meja saya p nyanyi lagu Cinalah. Kononnya kami belawanlah tu. Pas tu saya p nyanyi lagu orang putih seperti kumpulan AirSupply & The Beatles. Wah..itu group Cina pun tidak ketinggalan juga p nyanyi lagu orng putih. Wah sikalang sdh draw sudah. Pas tu saya kasi keluar taring saya p nyanyi lagu Cina yang dipopularkn oleh Andy lau & Aron Kwok. Trus tu gang cina tadi terpegun dan terbelalak mata diorang tengok saya. Apa lagi sikawan...besar kepalalah ego & bangga.
Lupa sudah bah lagu2 tu. Sudah bertaubat bah saya sikarang p masuk d Karaoke.
Semenjak bn-amino cerita pasal seks;liwat,video seks,terkini suara seks(matSabu)smpi negara luar gelar Msia Negara Seks;otak sia kotor oleh ketahian bn-aminoImage
http://ranau.big-forum.net/
User avatar
orangaslisabah
SF Leaders
SF Leaders
 
Posts: 35060
Joined: Sat Apr 05, 2008 2:30 am
Credit in hand: 310.93
Bank: 132,853.65
Location: KOTA KINABALU-RANAU

Re: Apa lagu kamu suka nanyi masa karaoke?

Postby Allker » Thu Nov 06, 2008 12:13 am

orangaslisabah wrote:Saya pula buka cerita. Sya imbas kembali 10 tahun lalu semasa saya gila dgn karaoke di Tuaran. Kamu tau mula2 saya nyanyi dusun lagu Francis Landong, lepas tu itu kolompok Cina di sebelah meja saya p nyanyi lagu Cinalah. Kononnya kami belawanlah tu. Pas tu saya p nyanyi lagu orang putih seperti kumpulan AirSupply & The Beatles. Wah..itu group Cina pun tidak ketinggalan juga p nyanyi lagu orng putih. Wah sikalang sdh draw sudah. Pas tu saya kasi keluar taring saya p nyanyi lagu Cina yang dipopularkn oleh Andy lau & Aron Kwok. Trus tu gang cina tadi terpegun dan terbelalak mata diorang tengok saya. Apa lagi sikawan...besar kepalalah ego & bangga.
Lupa sudah bah lagu2 tu. Sudah bertaubat bah saya sikarang p masuk d Karaoke.


Wuinah..buleh tahan ko nie geng.. :thumbup1: :thumbup1: napa plak ko bertaubat?..enda apa p karaoke asalkan tidak melanggar batas2 susila kunun...hehe
tutti fratelli-All man are brothers
User avatar
Allker
Orang Kuat SF
Orang Kuat SF
 
Posts: 5181
Joined: Wed Apr 09, 2008 8:26 pm
Credit in hand: 47.09
Bank: 7,923.01
Location: Kota Marudu-KL

Re: Apa lagu kamu suka nanyi masa karaoke?

Postby northborn88 » Thu Nov 06, 2008 7:10 am

orangaslisabah wrote:Saya pula buka cerita. Sya imbas kembali 10 tahun lalu semasa saya gila dgn karaoke di Tuaran. Kamu tau mula2 saya nyanyi dusun lagu Francis Landong, lepas tu itu kolompok Cina di sebelah meja saya p nyanyi lagu Cinalah. Kononnya kami belawanlah tu. Pas tu saya p nyanyi lagu orang putih seperti kumpulan AirSupply & The Beatles. Wah..itu group Cina pun tidak ketinggalan juga p nyanyi lagu orng putih. Wah sikalang sdh draw sudah. Pas tu saya kasi keluar taring saya p nyanyi lagu Cina yang dipopularkn oleh Andy lau & Aron Kwok. Trus tu gang cina tadi terpegun dan terbelalak mata diorang tengok saya. Apa lagi sikawan...besar kepalalah ego & bangga.
Lupa sudah bah lagu2 tu. Sudah bertaubat bah saya sikarang p masuk d Karaoke.



uiss..apa jua ko buat di karaoke tu sampai ko betaubat sudah? :lol2:
User avatar
northborn88
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 980
Joined: Thu Jun 19, 2008 9:56 am
Credit in hand: 0.00
Location: myself not in Sabah, but my heart is:))

Re: Apa lagu kamu suka nanyi masa karaoke?

Postby Peluru_Sasat » Thu Nov 06, 2008 6:14 pm

kalu sia paning2 suda, adalah wajib untuk sia nyanyi itu lagu 'Rest Your Love On Me'...feeling abis tu nyanyi..haha
The difference between genius and stupidity is that genius has its limits
-- Albert Einstein
User avatar
Peluru_Sasat
Teman SF
Teman SF
 
Posts: 1664
Joined: Wed Dec 05, 2007 10:37 am
Credit in hand: 0.00

Re: Apa lagu kamu suka nanyi masa karaoke?

Postby Guntur » Thu Nov 06, 2008 7:28 pm

Peluru_Sasat wrote:kalu sia paning2 suda, adalah wajib untuk sia nyanyi itu lagu 'Rest Your Love On Me'...feeling abis tu nyanyi..haha

Hahaha.. kita tingu feeling tu penyanyi di depan nanti macam mana
User avatar
Guntur
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 7035
Joined: Sat Aug 14, 2004 1:24 am
Credit in hand: 247.23
Bank: 10,300.52

Re: Apa lagu kamu suka nanyi masa karaoke?

Postby nichavez » Thu Nov 06, 2008 9:01 pm

karaoke?? sa plg suka ni tau kalo nyanyi2..sa suka nyanyi lagu agnes monica...nguahaha..krisdayanti pun siok jg..slalu nyanyi sna kbox..tp kalo balik kampung, buli la kasi gagar dgn suara sa yg buli kasi kalah siti nurhalija...tp tiapa la..sa takut dia tgugat ba..jd biar la sa tiamau kasi tonjol2 diri sia..nguahaha.. :slaugh: lagi satu kalo sa nyanyi tia buli duduk la..misti mau bdiri..mau ambil feel ba..mana siok nyanyi duduk2..tia kuar tu suara..nnt tcekik..nguahaha
Sa suka mkn bisikut!!
User avatar
nichavez
Peminat SF
Peminat SF
 
Posts: 307
Joined: Wed Nov 05, 2008 4:58 pm
Credit in hand: 0.00
Location: KK

Re: Apa lagu kamu suka nanyi masa karaoke?

Postby sherone » Thu Nov 06, 2008 9:30 pm

milo_ping wrote:sy pun ssssuuuuukkaaa butul nyanyi ne yoo..
sy kasi list antara senarai lgu yg sy slalu nyanyi time karaoke aa :tounge:

1. jangan ada dusta antara kita
2. hati yang luka
3. benci tapi rindu
4. demi cinta
5. wanita yang sempurna
6. atas nama cinta
7. ku tak sanggup
8. sampai menutup mata
7. sha na na
8. teman tp mesra
9. tak ada logika
10. leaving on a jet plan
11. best i ever had
12. emotion
13. without you
14. my all
15. i dont want to miss a thing
16. i love the way you love me
17. it must have been love
18. my endless love
19. kau ilhamku
20.someones watching over you.
21.aku,dia dan kamu
22. viva forever
23. when 2 become 1

hehe nanti sy update lg kio.. :slaugh: :slaugh:


Sama pilihan lagu kt ni. Tm sia kawin, me & my hubby nyanyi tu lagu Jangan Ada Dusta Di Antara Kita.. :slaugh: . Ada lg lagu sia suka.. When Love & Hate Collide--> Def Lepard
User avatar
sherone
Orang Baru
Orang Baru
 
Posts: 235
Joined: Sat Jul 19, 2008 1:14 am
Credit in hand: 0.00

Re: Apa lagu kamu suka nanyi masa karaoke?

Postby Peluru_Sasat » Fri Nov 07, 2008 1:41 pm

nichavez wrote:karaoke?? sa plg suka ni tau kalo nyanyi2..sa suka nyanyi lagu agnes monica...nguahaha..krisdayanti pun siok jg..slalu nyanyi sna kbox..tp kalo balik kampung, buli la kasi gagar dgn suara sa yg buli kasi kalah siti nurhalija...tp tiapa la..sa takut dia tgugat ba..jd biar la sa tiamau kasi tonjol2 diri sia..nguahaha.. :slaugh: lagi satu kalo sa nyanyi tia buli duduk la..misti mau bdiri..mau ambil feel ba..mana siok nyanyi duduk2..tia kuar tu suara..nnt tcekik..nguahaha


itu gagaran suara yang di ujung2 lirik lagu ka...lol..
sia pun mesti mo bediri baru sinang sikit mo tarik itu suara sebab buli kasi bingkuk2 ba tu badan..hehe
The difference between genius and stupidity is that genius has its limits
-- Albert Einstein
User avatar
Peluru_Sasat
Teman SF
Teman SF
 
Posts: 1664
Joined: Wed Dec 05, 2007 10:37 am
Credit in hand: 0.00

Re: Apa lagu kamu suka nanyi masa karaoke?

Postby milo_ping » Sat Nov 08, 2008 3:18 pm

northborn88 wrote:
milo_ping wrote:sy lupa suda apa tajuk lagu yg lain tu...abis lama suda inda karaoke :slaugh:
rinduuu nya mo kraoke ba..walaupun sora mcm katak tp inda ku peduli yg penting sinang ati :lol2:



:clap2:
...Viva forever, I'll be waiting
Everlasting, like the sun
Live forever,
For the moment
Ever searching for the one ...

uisss...memori tul ni lagu tau :lovely:

banar tu ping..inda ku peduli...sora katak pun nanyi ja, yang penting happy :biggrin:


hehe ne lagu mimang ada kenangan ne moi..
ne lagu pemes time sy d sekolah menengah..sampai my geng n i kana gelar spice girl kaka :slaugh: :slaugh:
abis time majlis perpisahan kamiurang nyanyi ne lagu d atas pentas :slaugh: :slaugh:
CorRecT mE If im wRonG..aFteR aLL im JuZ a huMan BeiNG
User avatar
milo_ping
Teman SF
Teman SF
 
Posts: 1893
Joined: Sun Oct 12, 2008 12:01 am
Credit in hand: 0.00
Location: KK

Re: Apa lagu kamu suka nanyi masa karaoke?

Postby Sarah Jasmina » Mon Nov 17, 2008 9:14 am

kalau nyanyi sana karaoke saya ndak pernah..berkaraoke di rumah sendiri saja :slaugh:
tapi kalau bab-bab nyanyi ni memang sia suka,cuma yang spoilnya tu kalau karaoke sia ndak berapa pandai..kalau live band :thumbup1: ..tapi sia nyanyi juga karaoke walau ndak berapa pandai.
sia suka nyanyi lagu evergreen..lagu2 bahasa english laa terutamanya..kalau lagu favourite pulak..itu lagu si kris dayanti,ruth sahanaya sama rossa..memang selalu sia nyanyi itu.. :slaugh:
User avatar
Sarah Jasmina
 
Posts: 50
Joined: Sat Nov 15, 2008 8:40 pm
Credit in hand: 0.00

Re: Apa lagu kamu suka nanyi masa karaoke?

Postby lopungtindal » Mon Nov 17, 2008 9:28 am

wahhh...my pebret topic :clap2: rindu da mau karaoke oo..walaupun bru kemarin dlu..hehehe
lagu sy suka nyanyi?? ini dia list..hehehe
1. Mahakarya Cinta=Faizal Tahir.....uinaaa..siuk bah tarik ni lagu..walaupun nda smpai sngt..hehehe
2. Westlife=Flayin Without wings....haa, i wanna flayin witout wing la..
3.O-tOWN= all or nothin....fuhhh...perlu stamina nie...pun syok mau tarik sora
4.P ramlee=bunyi gitar.....sy suka kasi ubah cara dia nyanyi..mean dia punya lenggok nyanyian..sound great.. :thumbup1:
5. aikkkk..banyak pla nie..heheheh skali nyanyi 5 lagu ja bleh tahan...
User avatar
lopungtindal
 
Posts: 43
Joined: Sat Nov 15, 2008 1:24 am
Credit in hand: 0.00
Location: Tamparuli sabah

Re: Apa lagu kamu suka nanyi masa karaoke?

Postby Sarah Jasmina » Mon Nov 17, 2008 9:34 am

lopungtindal wrote:wahhh...my pebret topic :clap2: rindu da mau karaoke oo..walaupun bru kemarin dlu..hehehe
lagu sy suka nyanyi?? ini dia list..hehehe
1. Mahakarya Cinta=Faizal Tahir.....uinaaa..siuk bah tarik ni lagu..walaupun nda smpai sngt..hehehe
2. Westlife=Flayin Without wings....haa, i wanna flayin witout wing la..
3.O-tOWN= all or nothin....fuhhh...perlu stamina nie...pun syok mau tarik sora
4.P ramlee=bunyi gitar.....sy suka kasi ubah cara dia nyanyi..mean dia punya lenggok nyanyian..sound great.. :thumbup1:
5. aikkkk..banyak pla nie..heheheh skali nyanyi 5 lagu ja bleh tahan...


kau ndak mau nyanyi lagu krismas kah?ndak lama lagi krismas..bah buli laa praktis2 mana tau ada pertandingan kan? :slaugh:
User avatar
Sarah Jasmina
 
Posts: 50
Joined: Sat Nov 15, 2008 8:40 pm
Credit in hand: 0.00

Re: Apa lagu kamu suka nanyi masa karaoke?

Postby lopungtindal » Mon Nov 17, 2008 12:44 pm

Sarah Jasmina wrote:
lopungtindal wrote:wahhh...my pebret topic :clap2: rindu da mau karaoke oo..walaupun bru kemarin dlu..hehehe
lagu sy suka nyanyi?? ini dia list..hehehe
1. Mahakarya Cinta=Faizal Tahir.....uinaaa..siuk bah tarik ni lagu..walaupun nda smpai sngt..hehehe
2. Westlife=Flayin Without wings....haa, i wanna flayin witout wing la..
3.O-tOWN= all or nothin....fuhhh...perlu stamina nie...pun syok mau tarik sora
4.P ramlee=bunyi gitar.....sy suka kasi ubah cara dia nyanyi..mean dia punya lenggok nyanyian..sound great.. :thumbup1:
5. aikkkk..banyak pla nie..heheheh skali nyanyi 5 lagu ja bleh tahan...


kau ndak mau nyanyi lagu krismas kah?ndak lama lagi krismas..bah buli laa praktis2 mana tau ada pertandingan kan? :slaugh:

ya tak ya jg kan...heheheh...x inda bisa la ikut pertandingn...nda brp pandai nyanyi.. :lol2: tp kalah jg la si Mawi :biggrin:
User avatar
lopungtindal
 
Posts: 43
Joined: Sat Nov 15, 2008 1:24 am
Credit in hand: 0.00
Location: Tamparuli sabah

Re: Apa lagu kamu suka nanyi masa karaoke?

Postby payau » Mon Nov 17, 2008 1:23 pm

sia suka lagu oldies...tp lau mabuk da suka lagu yg terika2 :lol2:
Dog Barks At Nothing...
Keep Telling Yourself That
User avatar
payau
Veteran SF
Veteran SF
 
Posts: 8869
Joined: Fri Nov 14, 2008 8:14 am
Credit in hand: Locked
Bank: Locked
Location: land of kenyalang

PreviousNext

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Author

Return to Hobbies & Living

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


Ads

User Menu

Login Form

Style switcher

Who is online

In total there is 1 user online :: 0 registered, 0 hidden and 1 guest (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 210 on Thu Jul 12, 2012 11:58 pm

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest
Copyright © 2004-2012 SabahForum.com. All Rights Reserved.