Betulkah perniagaan internet boleh buat duit?

Mencari rakan kongsi? Ada idea perniagaan? Kongsi pengalaman, inspirasi dan kepakaran anda untuk menjadi usahawan berjaya.

Moderator: Moderators

Forum rules
This forum is strictly for discussing issues related to entrepreneurship only. You may post ads here but only genuine ones related to entrepreneurship are allowed. Ads containing affiliate links WILL BE REMOVED. READ: SabahForum.com Board-Wide Rules & Regulations. FORUM INI BUKAN TEMPAT UNTUK MENCARI DOWNLINE ATAU MENGIKLAN PELUANG PERNIAGAAN TANPA BERKONGSI MAKLUMAT SECARA TERBUKA.

Betulkah perniagaan internet boleh buat duit?

Postby nurulfazrul » Sat Jan 24, 2009 7:29 pm

Sejauh mana keberkesanan kalau bisnes dalam internet ni?banyak betul iklan dorang buat...tak tahu betulkah tidak...modal RM50..setiap hari buli dapat ribu2....cuba sapa2 buli kasi tau dulu...kalau ada yang betul2 sudah berjaya mau juga aku join... :roll:
nurulfazrul
 
Posts: 7
Joined: Sat Jan 24, 2009 7:17 pm
Credit in hand: 0.00
Location: putatan,kota kinabalu

Advertisement

Re: Betulkah perniagaan internet boleh buat duit?

Postby g0ngg0k » Sun Jan 25, 2009 2:58 am

Ko men Forex La ging..
ko sign up,downlod sftware da,free2 dpt 5 usd dlm 2 accnt ko..
yng len begantung cara ko urus la..
ko cek sini..http://no ad allowed
Last edited by Guntur on Sun Jan 25, 2009 10:36 am, edited 2 times in total.
Reason: gonggok.. tolong berhenti spam forum ni orait.
User avatar
g0ngg0k
 
Posts: 69
Joined: Sat Jan 24, 2009 12:11 pm
Credit in hand: 0.00

Re: Betulkah perniagaan internet boleh buat duit?

Postby Guntur » Sun Jan 25, 2009 10:44 am

nurulfazrul wrote:Sejauh mana keberkesanan kalau bisnes dalam internet ni?banyak betul iklan dorang buat...tak tahu betulkah tidak...modal RM50..setiap hari buli dapat ribu2....cuba sapa2 buli kasi tau dulu...kalau ada yang betul2 sudah berjaya mau juga aku join... :roll:


Bisnes melalui Internet memang berkesan. Cuma jenis bisnes itu sendiri yang menentukan keberkesanannya. Seperti bisnes offline lain, tidak ada yang mudah untuk mencapai kejayaan. Tapi malangnya ramai orang nak cepat kaya bila menceburi Internet bisnes ni.. jadi dari sana lah mereka berpusu-pusu join skim cepat kaya, pelaburan piramid dan sebagainya.

Kalau nak belajar buat duit on the Internet... jangan belajar dari iklan... belajar dari sumber-sumber percuma dahulu. Kerana niat penulis lebih iklas dan bukan tertumpu untuk meraih keuntungan kewangan dengan menjanjikan pulangan lumayan yang umpama indah khabar dari rupa semata-mata untuk menarik perhatian kamu.

Cuba kau kasi tahu apa iklan yang kamu tertarik itu saya akan komen.
User avatar
Guntur
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 7035
Joined: Sat Aug 14, 2004 1:24 am
Credit in hand: 247.23
Bank: 10,240.52

Re: Betulkah perniagaan internet boleh buat duit?

Postby kk81 » Sun Jan 25, 2009 9:50 pm

memang bulih...aku dah dapt 20 usd :grin:
http://live-trade.blogspot.com
kk81
 
Posts: 54
Joined: Tue Jul 24, 2007 10:51 am
Credit in hand: 0.00
Location: Kota Kinabalu

Re: Betulkah perniagaan internet boleh buat duit?

Postby duitohduit » Mon Jan 26, 2009 2:15 am

g0ngg0k wrote:Ko men Forex La ging..
ko sign up,downlod sftware da,free2 dpt 5 usd dlm 2 accnt ko..
yng len begantung cara ko urus la..
ko cek sini..http://no ad allowed


Aku pernah try forex, tapi risk terlalu tinggi la. Hubby pernah untung USD200 dalam tak sampai 1 minit, tapi dia tamak tanak jual... usd/jpy ... last2 tinggal USD60 je. Skrg tak main dah, addicted la, macam judi. Lagipun aku rasa macam tamak la, so bila tamak mula nak hilang duit ...
User avatar
duitohduit
 
Posts: 1
Joined: Mon Jan 26, 2009 1:54 am
Credit in hand: 0.00

Re: Betulkah perniagaan internet boleh buat duit?

Postby SG-1 » Wed Mar 11, 2009 2:46 pm

Bagi aku..apa bizniz pun bleh buat duit..
internet ka..traditional ka..tetap buli buat duit..
bisnis maksudnya niaga..niaga maknanya untung..
yang rugi tu biasanya..tamak..
so nak bizniz..jangan tamak..
dalam ISLAM udah dijamin 9/10 punca pendapatan daripada perniagaan..
SG-1
 
Posts: 39
Joined: Wed Mar 11, 2009 12:13 pm
Credit in hand: 0.00

Re: Betulkah perniagaan internet boleh buat duit?

Postby pelangi-bah » Tue Mar 17, 2009 12:12 am

dapat atau tdk terpulang pada produk yg kita jual d internet. Ada mcm2 jenis bisnes d internet tp pandai2 lah pilih,byk sgt scam mcm skim cepat kaya,iklan dia melampau2 mcm konfom jadi jutawan kalau join tp bila join habuk tara..! Sya rasa lebih baik kalau kita ada produk utk dijual..terutama produk keluaran sendiri. Apa2 pun kaji lah dlu pasaran,kaji permintaan pengguna,usaha..usaha..usaha. Berniaga di internet bunyi mcm senang tp sebenarnya menuntut k0mitmen kita juga., kalau kena caranya..tidak mustahil pendapatan pun lumayan. Gud luck. Only an opinion
pelangi-bah
 
Posts: 13
Joined: Mon Feb 23, 2009 8:00 pm
Credit in hand: 0.00

Re: Betulkah perniagaan internet boleh buat duit?

Postby Guest8716 » Sun Apr 12, 2009 2:19 am

mimang buleh.....bnyk sumber dia...tapi kerja susah la....mo ada traffic tinggi la...ada barang bagus la...pastu bnyk pesaing la...
internet ni mcm kehidupan bandar ja bah ni kalau ko pandai...

mcm kalau dalam kehidupan tanpa internet...kita nmpk satu benda contohnya peti ais la...sana kadai...
kita balik kampung, dingar urg mo beli peti ais...so ko pigi beli tu peti ais 1000, pastu ko bagi tu urg kampung...tu urg kampung pun bagi ko 1200, jadi ko untung la 200....ilepas tu ko terfikir mo bikin bnyk duit...jadi ko rekrut 3 urg pusing satu kampung kasi promosi tu peti ais...ada lah 10 urg kunun mo beli.... jadi ko pigi beli tu peti ais 10000, ko bagi dgn urg kampung dapat 12000, pastu ko bagi sikit dgn tu urg yg ko rekrut...katakan 10% dapat la diurang 200/3

kalau mcm si guntur ni kali...misti dia dapat income dari affiliate link atau iklan berbayar dia ni....ada sa tgk sana atas...-advertise here discount 50%

berapa tu a guntur? sa mo kasi masuk affiliate link untuk forex sa...
I Walk Alone...No Need To Accompany me
User avatar
Guest8716
Teman Setia SF
Teman Setia SF
 
Posts: 3228
Joined: Mon Mar 23, 2009 5:17 pm
Credit in hand: 0.00

Re: Betulkah perniagaan internet boleh buat duit?

Postby mamza » Thu May 07, 2009 12:15 am

bisnes internet sebenarnya boleh biay duit. Aku telah hampir setahun bergiat dlm internet bisnes dan hasilnya dikira Ok.
Dalam clickbank, aku baru saja bermula bulan lepas dan kini telah memperoleh dlm 150USD. so kira ok jugaklah.

Jadikan online bisnes adalah kerja rutin anda. Maksud aku cuba spend 1 jam sehari konsisten utk dptkan customer. Sebaiknya cr yg e-commerce product, 100% online dan market all over the world.
User avatar
mamza
 
Posts: 59
Joined: Sun May 04, 2008 1:33 am
Credit in hand: 0.00
Location: Labuan

Re: Betulkah perniagaan internet boleh buat duit?

Postby rockmaa » Thu May 07, 2009 12:46 am

Bisnes online melalui internet sma offline teda bnyk beza. Mmg buli buat duit, kehilangan duit, untung dan rugi. Cuma mcm2 knowledge mo kna tau. Mcm mn transaction, convert matawang, etc. Kalu offline kita ada kedai utk business tp klu online kita perlu website jg. Jd kna tau camana mo buat web. Persaingan pun terlalu hebat sbb online business ni terus menghubungkan dunia secara global. Sna la kita kna tau mcm mn kasi naik rank website lg. Kesimpulannya, mmg boleh tp bukan senang.
Rock maa..
User avatar
rockmaa
Orang Baru
Orang Baru
 
Posts: 173
Joined: Tue Apr 28, 2009 1:18 am
Credit in hand: 0.00
Location: Dimana ada oksigen..

Re: Betulkah perniagaan internet boleh buat duit?

Postby mamza » Fri May 08, 2009 5:59 pm

Persaingan memang tinggi, tetapi prospek juga tinggi. Tp international punya level
sebenarnya lagi senang. Berdasarkan pengalaman saya, bisnes online kat malaysia
agak susah sebb ramai yg masih takut2 untuk buat transaction.

Berdasarkan pengalaman saya, bila sy buat clickbank, sy rasa susah. Tp bila da buat, n konsisten
promosi utk tempoh 3 hari, sy dah dpt 1 sale dlm 30USD. Terbaru sy sedang membuat persedian
untuk MLM international, prosuk dr Malasysia, sebab pelkancarannya Julai ni. Sy rasa ini akan memberikan income
yg lg lumayan.

Apa yg penting adalah teknik dan cara. Memang online bisnes memerlukan anda tahu serba sedikit
tentang dunia internet..
User avatar
mamza
 
Posts: 59
Joined: Sun May 04, 2008 1:33 am
Credit in hand: 0.00
Location: Labuan

Re: Betulkah perniagaan internet boleh buat duit?

Postby mamza » Thu Jun 04, 2009 5:42 pm

Yang berusaha dan terus berusaha akan berjaya..
User avatar
mamza
 
Posts: 59
Joined: Sun May 04, 2008 1:33 am
Credit in hand: 0.00
Location: Labuan

Re: Betulkah perniagaan internet boleh buat duit?

Postby freddy82 » Tue Jun 16, 2009 12:11 am

nurulfazrul wrote:Sejauh mana keberkesanan kalau bisnes dalam internet ni?banyak betul iklan dorang buat...tak tahu betulkah tidak...modal RM50..setiap hari buli dapat ribu2....cuba sapa2 buli kasi tau dulu...kalau ada yang betul2 sudah berjaya mau juga aku join... :roll:


buli ba ging yg penting ada usaha... ba mau test klik link ni : http://www.srimerang.net/EDO5349
User avatar
freddy82
Orang Baru
Orang Baru
 
Posts: 112
Joined: Mon Jan 26, 2009 11:17 pm
Credit in hand: -298.17
Location: HULU LANGAT >>>> TAMBUNAN SABAH

Re: Betulkah perniagaan internet boleh buat duit?

Postby strange » Thu Jul 02, 2009 2:10 pm

mamza wrote:Yang berusaha dan terus berusaha akan berjaya..

ya btul tue.. :grin: dr dlu lagi ni aku pcy bisnes internet buli bikin duit start mjd buyer online,
yang penting buat apa yg kita suka tuk di jadikan side income supaya tdk pandai buring o putus asa
dgn apa yg kita buat :thumbup1: wlupun aku xda jua kejayaan membanggakan atleast buli dpt sdkt profit dr hasil side income yg org lain xdpt :slaugh: asal cuti sem baru la ku aktip sdkt, income mcm urg yg keja d market dr jam9-5 pm jua sbulan, tp beza nya xda jd kuli,xda tetapan masa,buli chatting dpn pc, p tgk tv pastu ttdr,surfing2 cuci mata, n mcm2 lagi dgn kata lain ENJOY ja la :lol2:
strange
 
Posts: 95
Joined: Mon Oct 13, 2008 4:50 pm
Credit in hand: 0.59
Location: sandakan<=>Labuan

Re: Betulkah perniagaan internet boleh buat duit?

Postby webbanner » Mon Aug 03, 2009 2:27 am

strange wrote:
mamza wrote:Yang berusaha dan terus berusaha akan berjaya..

ya btul tue.. :grin: dr dlu lagi ni aku pcy bisnes internet buli bikin duit start mjd buyer online,
yang penting buat apa yg kita suka tuk di jadikan side income supaya tdk pandai buring o putus asa
dgn apa yg kita buat :thumbup1: wlupun aku xda jua kejayaan membanggakan atleast buli dpt sdkt profit dr hasil side income yg org lain xdpt :slaugh: asal cuti sem baru la ku aktip sdkt, income mcm urg yg keja d market dr jam9-5 pm jua sbulan, tp beza nya xda jd kuli,xda tetapan masa,buli chatting dpn pc, p tgk tv pastu ttdr,surfing2 cuci mata, n mcm2 lagi dgn kata lain ENJOY ja la :lol2:

sebenarnya memang bisnes internet boleh buat duit. kalau tak takkanlah ada jutawan-jutawan internet. semua bergantung
pada kuatnya kemahuan, keinginan belajar dan sumber yang boleh dipercayai.

Disiplin kena kuat wooo... :)
User avatar
webbanner
 
Posts: 43
Joined: Tue Jun 23, 2009 3:21 am
Credit in hand: 0.00

Next

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Author

Return to Entrepreneurship

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


Ads

User Menu

Login Form

Style switcher

Who is online

In total there is 1 user online :: 0 registered, 0 hidden and 1 guest (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 210 on Thu Jul 12, 2012 11:58 pm

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest
Copyright © 2004-2012 SabahForum.com. All Rights Reserved.