Peluang Perniagaan Francais Tanpa Modal Dengan eCosway

Mencari rakan kongsi? Ada idea perniagaan? Kongsi pengalaman, inspirasi dan kepakaran anda untuk menjadi usahawan berjaya.

Moderator: Moderators

Forum rules
This forum is strictly for discussing issues related to entrepreneurship only. You may post ads here but only genuine ones related to entrepreneurship are allowed. Ads containing affiliate links WILL BE REMOVED. READ: SabahForum.com Board-Wide Rules & Regulations. FORUM INI BUKAN TEMPAT UNTUK MENCARI DOWNLINE ATAU MENGIKLAN PELUANG PERNIAGAAN TANPA BERKONGSI MAKLUMAT SECARA TERBUKA.

Peluang Perniagaan Francais Tanpa Modal Dengan eCosway

Postby secret2desire » Mon Jun 22, 2009 11:07 pm

:welcome:
Perniagaan Francais di kategorikan sebagai perniagaan sendiri ,iaitu kita sebagai Francaisi dan penberi hak francais itu pula ialah Francaisor.Perniagaan Francais adalah perniagaan yang memerlukan modal yang besar lebih kurang RM200 ribu ke RM2.5 juta sebagai permulaan.Biarpun Perniagaan francais sememangnya memerlukan modal yang banyak, namun keuntungan yang akan diperolehi juga adalah berganda walaupun pulangan modal mengambil masa yang lama sehingga menjangkau bertahun-tahun. Namun begitu tidak semua orang mampu untuk memiliki peluang berniaga dengan modal yang agak besar tersebut memandangkan status kewangan serta syarat-syarat bank yang agak ketat dalam memberikan pinjaman untuk memulakan perniagaan tersebut.


Perniagaan francais sememangnya mendatangkan keuntungan dari segi kewangan. Diantara perniagaan francais yang kita tahu adalah KFC, McDonalds, Stesen Minyak Shell, Petronas,7Eleven dan sebagainya.Walaupun kekurangan ketiadaan modal yang mencukupi namun masih ada juga prospek yang ingin melakukan perniagaan francais kerana mereka yakin kepada diri mereka dan latar belakang perniagaan yang akan mereka ceburi.Oleh kerana itu,Kami telah menjalinkan kerjasama dengan Cosway untuk memberikan peluang kepada mereka yang berminat untuk menceburkan diri didalam projek ini.Kami merupakan syarikat yang dilantik dan mendapat pengiktirafan dari ecosway untuk mencari bakal-bakal stokist baru yang berkelayakan terutamanya Bumiputra.Jika anda memohon untuk membuka Stokist melalui kami, kami akan sedaya upaya menolong anda dengan menyediakan contoh proposal yang terbaik dan bantuan-bantuan lain demi memastikan anda berjaya membuka stokist impian anda.Kerjasama dua hala ini memastikan keuntungan sama rata antara kedua-dua belah pihak (anda dan Kami)


eCosway telah membuka peluang Projek Francais Tanpa Modal Dan Risiko kepada semua rakyat Malaysia untuk memulakan perniagaan bersama mereka dan berganding bahu bersama-sama demi mencapai kesejahteraan hidup dan matlamat menguasai dunia francais MLM dengan penubuhan stokist-stokist baru di seluruh Malaysia dan serata kawasan.Cosway adalah syarikat under Berjaya Berhad dan Berjaya menyuntik modal sebanyak 500 juta kepada cosway untuk menjalankan projek ini.Peluang keemasan oleh eCosway ini perlulah direbut segera kerana eCosway sedang mengejar target mereka untuk memenuhi kuota Bumiputra yang diarahkan kerana jika tak cukup target lesen mereka akan ditarik balik.Pelancaran projek Fasa 1 ini telah bermula semenjak tahun lepas iaitu pada Mac 2008 dan Fasa 2 pula bermula April 2009.1000 buah Sales Centre khas untuk Bumiputra akan di buka di seluruh Malaysia. Apa yang menariknya projek ini, peniaga tidak perlu mengeluarkan modal sama sekali dan semua kelengkapan kedai serta stok adalah tanggungan pihak eCosway. Setiap stokist yang boleh dibuka pula mestilah dalam jarak lingkungan 1 km dengan stokis yang lain.Projek francais eCosway menyediakan semua kemudahan tersebut termasuklah :

1. Sewa secara PERCUMA.
2. Renovasi secara PERCUMA.
3. Infrastruktur PERCUMA. ( TV Plasma, DVD Player, Aircondition, pemasangan CCTV dan semua kelengkapan kedai ).
4. Stok bernilai RM300,000-RM500,000 PERCUMA.
5. Bil Elektrik PERCUMA.
6. Promosi syarikat PERCUMA.

Ciri-ciri stokis eCosway


1.Produk melebihi 5000 jenis.

2.Cosway akan memperkenalkan produk baru setiap bulan.

3.Katalog promosi bulanan akan dihantar ke setiap ahli.

4.Perniagaan barangan harian rumah yang mengundang ulang belian tinggi.


Barangan jualan di Sale Centre Cosway.


1.Barangan rumahtangga-pencuci lantai,sabun,pencuci pinggan mangkuk, pembersih sayur, ikan dan lain-lain lagi

2.Perkakasan dapur-peralatan memotong makanan,pencincang,pengupas bawang dan lain-lain.

3.Produk kosmetik dan jagaan kulit/rambut :- bedak,krim,losyen,pencuci muka,dye rambut dan lain-lain.

4.Produk kenderaan :- cecair penjimatan minyak dsb.

5.Barangan makanan harian :-biskut,roti,kek dsb.

6.Barangan elektik :- mesin kacang soya,sandwich maker,blender dsb.

7.Keperluan peribadi :- tuala wanita,pencukur,bra dsb.

8.Supplemen kesihatan :- jamu,pil-pil vitamin,energy pendant dsb.

9.Dan banyak lagi.


Pendapatan stokist:

Pendapatan 1
Pendapatan dari Plan eCosway ini adalah komisyen 10% (5% jika kedai dalam hypermarket-sebab sewa bulanan tinggi dan keuntungan besar) dari keseluruhan jualan bulanan produk di kedai tersebut..jadi sesiapa yang membuka sales centre mereka sendiri maka automatik 10% daripada sales produk dia akan dapat..contoh sebulan kedai dia dapat RM100,000 x 10% maka total bersih dia dapat RM10,000.Tak perlu bayar sewa, bil elektrik,air serta renovation lagi..sebab tu semua cosway yang tanggung.

Pendapatan 2
Dari network Income contohnya ahli yang mendaftar di bawah kita..kalau mereka nak beli barang secara diskaun dan mendapat kupon redemption(penebusan) mesti menjadi supaya mendapat semua kelebihan tersebut..jadinya bila kedai kita sendiri dah buka nanti,setiap keahlian dan pembelian melalui orang bawah pun kita masih menikmati komisyen tersebut..Begitu juga dengan mereka yang memohon untuk membuka stokis melalui anda.jika permohonan mereka berjaya,anda yang akan mendapat komisyen.(Branch Override)

Pendapatan 3
Melalui pendaftaran Umobile. Sekarang ni Umobile merupakan salah satu anak syarikat di bawah Berjaya Berhad..so sesiapa yang ahli ecosway automatik akan menggunakan talian Umobile 018 secara percuma ke no 018 yg lain..setakat ini mereka akan melebarkan rangkaian mereka di seluruh Malaysia dan masih lagi dalam proses untuk sampai ke Sabah dan Sarawak...setiap kali kita bawa masuk ahli daftar untuk ecosway Umobile dan stokis pun proses..so setiap kali proses pendaftaran akan dapat komisyen RM 60/100..jika di stokis KL...pendapatan dari pendaftaran Umobile sahaja hampir RM18,000 setiap bulan untuk stokis.

Pendapatan 4
Sales Target Achievement.. ni kalau kita capai sasaran sales untuk bulanan tersebut maka akan dapat la bonus ni...jika tak dapat sasaran pun tak ada apa-apa masalah..cuma tak dapat la bonus bagi bulan tersebut.

Pendapatan 5
Melalui pemprosesan keahlian eCosway, setiap stokis layak untuk mendapat 4% dari nilai pendaftaran tersebut jika ahli tersebut menggunakan cash...2% jika ahli menggunakan kad kredit.

Pendapatan 6
Pendaftaran eCosway Ambank Kredit kad serta Debit kad..setiap pendaftaran akan diberikan RM50 untuk proses..jika layak atau tidak itu adalah kuasa bank yang terlibat..jadi..jika kita usul sahaja permohonan tersebut automatik kita akan dapat komisyen dari proses borang tersebut.Bukannya dah approve baru kita dapat komisyen.Setiap ahli yang gunakan kad tesebut..setiap kali swap...kita akan dapat eV iaitu dalam bentuk bonus dan duit...so jika ramai downline kita yang guna kad kredit lagi banyak la eV yang kita kumpulkan..antara lain kegunaan untuk shopping serta beli tiket kapal terbang.


Pendapatan 7

Cabutan wang tunai untuk kedai bertuah yang terpilih-hadiahnya RM 10k


Pendapatan 8
Melalui jualan secara manual melalui katalog kepada jiran-jiran atau kawan.

Jika berminat sila telepon saya : Emy - 0123988763
http://francaisecosway.blogspot.com/
secret2desire
 
Posts: 10
Joined: Thu May 14, 2009 11:36 am
Credit in hand: 0.00

Advertisement

Re: Peluang Perniagaan Francais Tanpa Modal Dengan eCosway

Postby rayk » Tue Jun 23, 2009 8:46 am

nampaknya ini utk wanita saja....
rayk
 
Posts: 46
Joined: Wed May 20, 2009 5:10 pm
Credit in hand: 0.00

Re: Peluang Perniagaan Francais Tanpa Modal Dengan eCosway

Postby secret2desire » Wed Jun 24, 2009 4:00 am

peluang buka kedai mmg untuk wanita, tp u still boleh jd ahli dgn memperkenalkan kpd mereka perniagaan ini. Bukan itu sahaja, jika u di beri peluang, adakah anda ingin memiliki satu kedai atau berpuluh kedai di rangkaian anda? Jawapan anda sudah tentu memiliki byk kedai betul kan? So, peluang ini amat cerah untuk membina rangkaian kerana rangkaian kedai tersebut akan memberikan pulangan komisyen yg bukan sedikit tetapi lbh dr ribuan ringgit. Jd lah yang terawal, kerana kami akan membantu menyediakan kertas kerja serta panduan yang lengkap bg mendapatkan sales centre sendiri nnt.
secret2desire
 
Posts: 10
Joined: Thu May 14, 2009 11:36 am
Credit in hand: 0.00

Re: Peluang Perniagaan Francais Tanpa Modal Dengan eCosway

Postby yelleh » Sun Jun 28, 2009 1:09 am

Bukan tanpa modal ...la...memerlukan modal kan... mcm ddeposit...gini... atau cagaran RM.....

modal jg bah tu...so..kurang tepat kalau tanpa modal.... ( semua ...ni tetaklhkuk kpd terma dan syarat jg bah....kan... )

kalau kita di tawaarkan sesuatu yg free...atau tiada bayaran...atau tiada bayar apa2... fikir2 dulu.... mungkin ada:
kos-kos tersembunyi...... ada terma dan syarat..... mungkin ada pengurusan ada $$$$.... atau sebagainya yg melibat kan cagaran dari segi wang...dari segi...harta ka...tanah ka... atau slip gaji ka...atau penjamin ka....(terma dan syarat bah)....

sekadar...memberi renungan pada sudut lain.... pandangan lain ..ok sj...
yelleh
 
Posts: 33
Joined: Sun Jun 14, 2009 5:03 pm
Credit in hand: 0.00


  • Similar topics
    Replies
    Views
    Author

Return to Entrepreneurship

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


Ads

User Menu

Login Form

Style switcher

Who is online

In total there are 3 users online :: 0 registered, 0 hidden and 3 guests (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 210 on Thu Jul 12, 2012 11:58 pm

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests
Copyright © 2004-2012 SabahForum.com. All Rights Reserved.