SABAH HARI INI - Berita Terkini, Hiburan Sensasi.

Bincang isu semasa, berita terkini, sama ada tempatan, kebangsaan, antarabangsa atau universal.

Moderator: Moderators

SABAH HARI INI - Berita Terkini, Hiburan Sensasi.

Postby SiA » Thu Jul 03, 2008 8:03 am

40 kawasan pendatang haram dikenal pasti

KOTA KINABALU: Polis Kontinjen Sabah mengenal pasti sekurang-kurangnya
40 kawasan penempatan pendatang tanpa izin di seluruh Sabah yang bakal
digempur dalam operasi besar-besaran tidak lama lagi....

40 JA KAH? BANYAK LAGI TEMPAT TU SEBENARNYA...BILALAH SABAH INI BEBAS DARI "PATI"
DAHLAH 'PARTI' LUAR MASUK SABAH, NI 'PATI' LUAR PUN SUSAH MAU DIHALAU
User avatar
SiA
 
Posts: 1
Joined: Thu Jul 03, 2008 4:05 am
Credit in hand: 0.00
Location: Kota Kinabalu, Sabah, MALAYSIA

Advertisement

Re: SABAH HARI INI - Berita Terkini, Hiburan Sensasi.

Postby tycoob » Thu Jul 03, 2008 10:16 am

why..why..why...?

kenapa perlu bagitau.. kasi keluar news sebelum buat serbuan..??

stupid butul ooo..
Image
Image
User avatar
tycoob
Teman SF
Teman SF
 
Posts: 1990
Joined: Tue Mar 06, 2007 3:52 am
Credit in hand: 0.00

Re: SABAH HARI INI - Berita Terkini, Hiburan Sensasi.

Postby puntih » Thu Jul 03, 2008 10:23 am

tycoob wrote:why..why..why...?

kenapa perlu bagitau.. kasi keluar news sebelum buat serbuan..??

stupid butul ooo..


Yalah, bodoh betul diurang ni. Kalau mo tangkak tu janganlah kasi tau, nanti itu pilaks tau di mana mo lari :mad2:
Bah...maai tokow noh.......
User avatar
puntih
Teman SF
Teman SF
 
Posts: 1435
Joined: Thu Oct 04, 2007 10:34 pm
Credit in hand: 2.17

Re: SABAH HARI INI - Berita Terkini, Hiburan Sensasi.

Postby Insan Tercicir » Thu Jul 03, 2008 12:31 pm

maybe dats what they want us to think... :hmmm:
Image "Fight the Best or Die like the Rest"
I refuse to believe in anything that divides. “An intelligent hell would be better than a stupid paradise”
User avatar
Insan Tercicir
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 862
Joined: Tue Mar 25, 2008 2:53 pm
Credit in hand: 0.00
Location: C:\WINDOWS\kota_kinabalu.sys

Re: SABAH HARI INI - Berita Terkini, Hiburan Sensasi.

Postby tycoob » Thu Jul 03, 2008 12:52 pm

alam daily express.. itu kerajaan PILAK... suruh kita bagi tu pilak-pilak PR yg suda lama..

budu punya kerajaan PILAK.... durang yg tdk mau terima org-org durang... di suruh pula jadi warganegara kita...... hell no... :thumbdown:

kerajaan PILAK ambik jalan mudah untuk kasih selesai isu PTI... :hammer2:

dlm kenyataan di Daily Express kerajaan PILAK seolah-olah menyuruh kerajaan malaysia terima pilak-pilak di sabah./.. dgn memberi staus PR...

kalo lah kerajana kita tunduk dengan desakan kerajaan PILAK ini... bagus buat demo lah...
Image
Image
User avatar
tycoob
Teman SF
Teman SF
 
Posts: 1990
Joined: Tue Mar 06, 2007 3:52 am
Credit in hand: 0.00

Re: SABAH HARI INI - Berita Terkini, Hiburan Sensasi.

Postby northborn88 » Thu Jul 03, 2008 4:52 pm

Baaaaru sekarang ni durang kanalpasti???....Yaiii....dari kici sampai
sia besar, kerja, kawin, tu kampung pilak pun ikut mengembang dari tahun ke tahun AND sekarang baru mo
kasi tau durang sudah kanal pasti??? Ni baru la tahap buduh politician sijil ciplak! :thumbdown:


Anouns pula tu dari ujung ka ujung mo tangkap bila dan di mana...bladi ful punya komunis! DUNGU! :thumbdown:
User avatar
northborn88
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 980
Joined: Thu Jun 19, 2008 9:56 am
Credit in hand: 0.00
Location: myself not in Sabah, but my heart is:))

Re: SABAH HARI INI - Berita Terkini, Hiburan Sensasi.

Postby dgaban » Wed Jul 23, 2008 1:42 pm

ada tu om bah d kampung, dia syiok2 konon jln sana tuaran town, skali kena tangkap oleh polis, dia punya paspot pun suda expire tahun 2006 lg, dia minta jamin abg ipar sy, hahah, abg ipar sy pg imigresen ckp dia ndak mo jamin tu om, dia ckp kasi antar balik saja tu om sm dia suruh tu imgresen pg kampung tangkap tu bini sm anak...
GABAN
dgaban
 
Posts: 12
Joined: Wed Jun 25, 2008 10:29 am
Credit in hand: 0.00

Re: SABAH HARI INI - Berita Terkini, Hiburan Sensasi.

Postby Dig » Wed Jul 23, 2008 2:10 pm

Apa yg mereka fikir sampai boleh buat pengumuman mengenai gerak gempur mereka membasmi PATI? Supaya para pati boleh rancang mana mahu lari atau mana mahu bersembunyi mangkali.

Kawan saya cakap, saya pun hairanlah kenapa buat lapuran dulu sebelum bertidak.
Tidak masuk akal langsung. Kamu fikir fikir apa alasan mereka buat pengumuman macam tu? :???:
User avatar
Dig
Global Mod
Global Mod
 
Posts: 1003
Joined: Thu Jun 28, 2007 3:56 pm
Credit in hand: 9.06
Bank: 104.57
Location: JB

Re: SABAH HARI INI - Berita Terkini, Hiburan Sensasi.

Postby tycoob » Wed Jul 23, 2008 2:51 pm

ini pagi kena rubuh.. karang petang ada suda penempatan baru... disediakan oleh kerajaan lagi tu...

kesian bah urg kita yg bayar cukai tiap-tiap tahun,,, itu duit kana guna utk buat rumah khas utk PTI..
Image
Image
User avatar
tycoob
Teman SF
Teman SF
 
Posts: 1990
Joined: Tue Mar 06, 2007 3:52 am
Credit in hand: 0.00

Re: SABAH HARI INI - Berita Terkini, Hiburan Sensasi.

Postby dieselmy » Thu Jul 24, 2008 1:38 pm

buduh butul ni urang kasih umum di news pula....
dieselmy
Orang Baru
Orang Baru
 
Posts: 107
Joined: Sun Jul 13, 2008 5:12 pm
Credit in hand: 0.00

Re: SABAH HARI INI - Berita Terkini, Hiburan Sensasi.

Postby Red wine » Mon Aug 11, 2008 5:54 pm

dieselmy wrote:buduh butul ni urang kasih umum di news pula....

Yalah kalau dia orang bijak serbu dulu baru announce ni belum serbu dah announce apa hal,, bagus tak payah, kalau nak bermegah pun biarlah pakai otak,, :wall: :wall: :wall:
I like to play up my own talents
User avatar
Red wine
Orang Kuat SF
Orang Kuat SF
 
Posts: 5641
Joined: Tue May 20, 2008 5:59 pm
Credit in hand: 91.45
Bank: 8,220.28

Re: SABAH HARI INI - Berita Terkini, Hiburan Sensasi.

Postby orangaslisabah » Sat Sep 03, 2011 8:18 pm

RCI siasat PATI di Sabah tak mungkin, kata Wikileaks

Menurut kabel sulit Amerika Syarikat, harapan adalah tipis bagi menyaksikan penubuhan Suruhanjaya Siasatan Diraja (RCI) berhubung masalah pendatang haram di Sabah dan meletakkan tanggungjawab itu di bahu "ahli-ahli politik era Mahathir" di negeri itu.

Kabel, yang dimuat-naikan dalam portal pembocor maklumat Wikileaks mendakwa kerajaan persekutuan dan Umno secara aktif telah memberi kerakyatan negara ini kepada pendatang asing tanpa izin sebagai pertukaran untuk sokongan politik.

Menurut kabel itu, seorang pegawai kanan perisikan yang telah bersara "terus-terang mengakui” bahawa pentadbiran bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamed (kiri) telah "menerima pendatang tanpa izin "dari negara jiran, Indonesia dan Filipina untuk "mengimbangi penduduk perbezaan bangsa dan agama di negeri ini."

Menurut pegawai berkenaan tindakan tersebut sebagai langkah pencegahan untuk "menghindari apa-apa sentimen pemisah di Sabah pada masa depan, dan di samping memperkukuhkan undi Umno yang diperlukan bagi menguasai negeri itu.”

"Suruhanjaya Siasatan Diraja yang dikendalikan dengan betul, mungkin akan mendedahkan tembelang dan rasuah politik Umno serta cara mereka memanipulasi undi dan akan mengapi-apikan rakyat Sabah," kata kabel, bertarikh 5 September, 2008 itu.

Ahli-ahli politik dan aktivis Sabah telah lama menuntut agar kerajaan persekutuan memenuhi tanggungjawabnya membantu menyelesaikan isu kerakyatan pendatang asing itu. Ramai yang mengakui perkara itu cukup berleluasa semasa pilihan raya negeri 1994 apabila PBS yang menjadi pembangkang ketika itu ditumbangkan oleh BN selepas memerintah selama sembilan tahun.

Antara tuntutan yang dikemukakan bagi penubuhan Suruhanjaya Siasatan Diraja itu adalah untuk mengenalpasti pada peringkat akar umbi masalah pendatang haram yang terus meningkat setiap hari.

Desakan terbaru dibuat oleh Presiden Upko yang juga adalah Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi, Tan Sri Bernard Dompok, berikutan dakwaan pertabalan seorang ahli perniagaan Sabah sebagai Sultan Sulu.

http://www.malaysiakini.com/news/174728
Semenjak bn-amino cerita pasal seks;liwat,video seks,terkini suara seks(matSabu)smpi negara luar gelar Msia Negara Seks;otak sia kotor oleh ketahian bn-aminoImage
http://ranau.big-forum.net/
User avatar
orangaslisabah
SF Leaders
SF Leaders
 
Posts: 35060
Joined: Sat Apr 05, 2008 2:30 am
Credit in hand: 310.93
Bank: 132,853.65
Location: KOTA KINABALU-RANAU

Re: SABAH HARI INI - Berita Terkini, Hiburan Sensasi.

Postby simpod » Sun Sep 04, 2011 1:08 am

kalau sy perdana menteri malaysia, 1st buat kasi hapus pilak d sabah... :thumbup1:
u like ka, u dont like ka, im not bothered

"Thank you for your comments, which we shall give due consideration"

tingau wrote:ingat : jangan kasi makan tu karabau
User avatar
simpod
Veteran SF
Veteran SF
 
Posts: 11404
Joined: Fri Aug 15, 2008 3:44 pm
Credit in hand: 15.58
Bank: 70,453.24
Location: KOTA KINABALU-TAMPARULI-RANAU-LIVERPOOL, MERSEYSIDE UK.

Re: SABAH HARI INI - Berita Terkini, Hiburan Sensasi.

Postby mamadam_63 » Sun Sep 04, 2011 11:52 am

simpod wrote:kalau sy perdana menteri malaysia, 1st buat kasi hapus pilak d sabah... :thumbup1:

alalaa... punya ramai suda itu yg kawin doctor, lawyer, cikgu, polis....anak2 diurang pun ada sudah jadi doctor ,lawyer, cikgu , polis...dan menteri...

orang kita sendiri suka pi kawin durang, lawa durang bilang....apa macam dii..? :hmmm:
In every problem, there is an opportunity.
User avatar
mamadam_63
Teman Setia SF
Teman Setia SF
 
Posts: 2267
Joined: Tue Mar 29, 2011 8:32 pm
Credit in hand: 86.41
Bank: 10,850.41
Location: Malaysia

Re: SABAH HARI INI - Berita Terkini, Hiburan Sensasi.

Postby simpod » Sun Sep 04, 2011 12:02 pm

mamadam_63 wrote:
simpod wrote:kalau sy perdana menteri malaysia, 1st buat kasi hapus pilak d sabah... :thumbup1:

alalaa... punya ramai suda itu yg kawin doctor, lawyer, cikgu, polis....anak2 diurang pun ada sudah jadi doctor ,lawyer, cikgu , polis...dan menteri...

orang kita sendiri suka pi kawin durang, lawa durang bilang....apa macam dii..? :hmmm:

tu gara2 projek ic c mahathir zaman 90an..
klu drang xkena bagi ic projek jangan harap la drang merasa balabark sama terntern urang sabah...sampai drang dapat bibit...
u like ka, u dont like ka, im not bothered

"Thank you for your comments, which we shall give due consideration"

tingau wrote:ingat : jangan kasi makan tu karabau
User avatar
simpod
Veteran SF
Veteran SF
 
Posts: 11404
Joined: Fri Aug 15, 2008 3:44 pm
Credit in hand: 15.58
Bank: 70,453.24
Location: KOTA KINABALU-TAMPARULI-RANAU-LIVERPOOL, MERSEYSIDE UK.

Next

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Author

Return to Current Issues

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


Ads

User Menu

Login Form

Style switcher

Who is online

In total there are 3 users online :: 0 registered, 0 hidden and 3 guests (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 210 on Thu Jul 12, 2012 11:58 pm

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests
Copyright © 2004-2012 SabahForum.com. All Rights Reserved.