Culik dan Rogol di Tawau-gadis pergi ke Gereja Jadi Sasaran

Bincang isu semasa, berita terkini, sama ada tempatan, kebangsaan, antarabangsa atau universal.

Moderator: Moderators

Culik dan Rogol di Tawau-gadis pergi ke Gereja Jadi Sasaran

Postby bushido » Fri May 02, 2008 10:18 pm

Seorang gadis Indonesia yang pergi ke gereja di jalan apas telah di culik dan di rogol oleh dua orang lelaki. kedua lelaki tersebut membawa perempuan tersebut ke ladang koko dan merogol bergilir2 gadis tersebut.

kedua perogol itu di tangkap selepas 72 jam selepas kejadian.
Last edited by bushido on Sat May 03, 2008 10:32 am, edited 1 time in total.
User avatar
bushido
Teman Setia SF
Teman Setia SF
 
Posts: 2459
Joined: Thu Nov 02, 2006 3:35 pm
Credit in hand: 0.00
Location: Kudat - KL

Advertisement

Postby kubiz » Fri May 02, 2008 10:48 pm

DAILY EXPRESS NEWS Indonesian woman gang-raped in van

Tawau: An Indonesian woman claimed she was raped several times by two men in van last Saturday. However, police managed to arrest the suspects within 72 hours with public help.

The woman, who had wanted to go to church, waved down the van near her home about 7.30pm at Mile 2, Jalan Apas, to go to the church at Mile 2Ã.

"She stopped the van, which she thought was a private bus and found the two men inside, including the driver. She told them she wanted to go the church," said Acting District Police Chief, Supt Haji Ramli Ali Mat.

While on the way, one of the men took out a knife and pointed it at her neck, demanding she surrender her belongings, adding she gave her two gold rings to the man.

After that, the suspect pointed the knife at her waist, telling her to take off her pants, before pushing her back and molested her.

He said the woman told the driver to stop the van after realising they were heading to Jalan Sin Onn instead of Mile 2Ã, but the driver refused and threatened the woman, saying kalau mau selamat, ikut saja (if you want to be safe just do as we tell).

Ramli said the suspects brought the woman to a cocoa plantation, where they molested and took turns raping her, each suspect twice.

"After that the suspects took her mobile phone and dropped her near the Rastamas building, before fleeing.

"The victim returned home and told her family about the incident," he said, adding the family took her to the police station to lodge a report, and later to the hospital for a check-up.

Initial medical reports showed there was a tear in the woman's private part, he added. Ramli said following the report police conducted an immediate operation, under orders of Sabah Commissioner of Police, Datuk Noor Rashid Ibrahim, and located the suspects, both locals in their 30s, at Kampung Kurnia Jaya, Mile 4 on Tuesday.

In praising his men for solving the case within 72 hours, he said police managed to trace the van, which the suspects had rented, thanks to a public tip-off at about 8pm, adding one of the men was a former convict.

He said investigations have been framed under Section 376 of the Penal Code, which carries a maximum 20 years imprisonment plus whipping, upon conviction.

In another development, he urged residents at housing parks here to clean their surroundings as police have found the thick bushes and trees in the areas could become a hiding place for criminals.

http://www.dailyexpress.com.my/news.cfm?NewsID=57282

Adeh..kes logor2 ni makin berleluasa pulak heran sa, geram + hot da ni sa ngan pelogor2 dan bakal2 pelogor zaman sekarang ni.. tia serik2. :evil: ...baru ja lepas kes logor budak d ums tu ada lagi yg terbaru n yg sodihnya. Maybe hukuman yg sedia ada tia cukup untuk pelogor2 zaman kini mo yg lebih xtreme mangkali...deh or maybe perlu diterapkan lagi nilai2 murni di dlm diri mereka mcm yg sia belajar time sikul dulu bkesan smpi skg.
User avatar
kubiz
 
Posts: 59
Joined: Mon Mar 31, 2008 5:49 pm
Credit in hand: 37.08
Bank: 0.00
Location: Tambunan

Postby bushido » Fri May 02, 2008 10:51 pm

kenapa rogol ini mereka sasarkan kepada gadis-gadis kristian?
User avatar
bushido
Teman Setia SF
Teman Setia SF
 
Posts: 2459
Joined: Thu Nov 02, 2006 3:35 pm
Credit in hand: 0.00
Location: Kudat - KL

Postby kubiz » Fri May 02, 2008 10:58 pm

bushido wrote:kenapa rogol ini mereka sasarkan kepada gadis-gadis kristian?


Iyaaa... bagus persoalan tu klu tia silap sa yg bdak ums tu baru balik dr church kan n yg skg ni baru mo p church... adehhh.. tambah lah lagi sa hot nieeee .... :evil: :evil: .
User avatar
kubiz
 
Posts: 59
Joined: Mon Mar 31, 2008 5:49 pm
Credit in hand: 37.08
Bank: 0.00
Location: Tambunan

Postby bushido » Fri May 02, 2008 11:04 pm

Apakah ini adalah satu lagi cara penjahat utk mensasarkan mangsa utk orang-orang yang pergi ke gereja?
User avatar
bushido
Teman Setia SF
Teman Setia SF
 
Posts: 2459
Joined: Thu Nov 02, 2006 3:35 pm
Credit in hand: 0.00
Location: Kudat - KL

Postby kubiz » Fri May 02, 2008 11:14 pm

Amm... tia tau plak mungkin jugak tp yg pasti sia tau siapa ketua ni penjahat2....... bah siapa lagi klu bukan tu yg ada tanduk tu...itu setan :twisted: har3x.
User avatar
kubiz
 
Posts: 59
Joined: Mon Mar 31, 2008 5:49 pm
Credit in hand: 37.08
Bank: 0.00
Location: Tambunan

Postby Tingau_Gansau » Sat May 03, 2008 12:37 am

sialan! lagi2 mologor punya hal..suda tu, pmpuan yang mo pigi church lagi tu. masam jadi topik ikutan pula ni pologor2 ni suma. kalau masam ni la punya masalah..bagus karajaan tukar tu hukuman sabat pantat pigi kasi hukuman karon tontolou tu pologor..barula tida ada lagi pologor.. :evil:

sepa lagi tu pologor tu bushido? pilak ka tu? atau masam tu dua urang pologor sialan@kana rasuk saitan tu?

bagus lagi dorang yang kana patir tu..drpd takana tu urang tua disana jalan maktab..tasalah urang pla tu patir timbak..kasian..:(
"..dibawah panas diatas sujuk. Sabah ba ni.."
Hrp2 kamurang paham kio..bah, jgn kuning kama..
User avatar
Tingau_Gansau
Orang Baru
Orang Baru
 
Posts: 204
Joined: Sun Mar 23, 2008 3:52 pm
Credit in hand: 14.45
Location: Negeri yg ada gunung kinabalu saja bah..

Re: Lagi Kes Rogol Culik dan Rogol di Tawau

Postby pohkai » Sat May 03, 2008 3:17 am

bushido wrote:Seorang gadis Indonesia yang pergi ke gereja di jalan apas telah di culik dan di rogol oleh dua orang lelaki. kedua lelaki tersebut membawa perempuan tersebut ke ladang koko dan merogol bergilir2 gadis tersebut.

kedua perogol itu di tangkap selepas 72 jam selepas kejadian.


pti kah tu? kalau pti bagus lah tu.. jangan saja local kena rogol.. :wink:

kalo dia urang tidak suka keluar dari Sabah lah
pohkai
Peminat SF
Peminat SF
 
Posts: 437
Joined: Tue Jan 01, 2008 8:06 am
Credit in hand: 0.00

Re: Lagi Kes Rogol Culik dan Rogol di Tawau

Postby SioKSondri » Sat May 03, 2008 9:25 am

pohkai wrote:
bushido wrote:Seorang gadis Indonesia yang pergi ke gereja di jalan apas telah di culik dan di rogol oleh dua orang lelaki. kedua lelaki tersebut membawa perempuan tersebut ke ladang koko dan merogol bergilir2 gadis tersebut.

kedua perogol itu di tangkap selepas 72 jam selepas kejadian.


pti kah tu? kalau pti bagus lah tu.. jangan saja local kena rogol.. :wink:

kalo dia urang tidak suka keluar dari Sabah lah


jan ko gitu ba pohkai... dorang tu manusia juga, rogol merogol ni kelakuan terkutuk dan berdosa... takkan kerana sentimen ko mo kasi halal yg inda bagus....
lebih baik sa siok sendiri ja...
User avatar
SioKSondri
Peminat SF
Peminat SF
 
Posts: 404
Joined: Mon Feb 25, 2008 7:42 am
Credit in hand: 0.00

Re: Lagi Kes Rogol Culik dan Rogol di Tawau

Postby bushido » Sat May 03, 2008 10:35 am

pohkai wrote:
bushido wrote:Seorang gadis Indonesia yang pergi ke gereja di jalan apas telah di culik dan di rogol oleh dua orang lelaki. kedua lelaki tersebut membawa perempuan tersebut ke ladang koko dan merogol bergilir2 gadis tersebut.

kedua perogol itu di tangkap selepas 72 jam selepas kejadian.


pti kah tu? kalau pti bagus lah tu.. jangan saja local kena rogol.. :wink:

kalo dia urang tidak suka keluar dari Sabah lah


dah lah tu orang yang rogol itu orang tempatan yg ada IC punya... sini bukan soal PTi atau Warga..

kedua kes rogol terbaru ini adalah bukan penduduk sabah.. dulu UMS dari sarawak..

kali ni warga Indonesia... bukan bikin malu kah ni?
User avatar
bushido
Teman Setia SF
Teman Setia SF
 
Posts: 2459
Joined: Thu Nov 02, 2006 3:35 pm
Credit in hand: 0.00
Location: Kudat - KL

Re: Lagi Kes Rogol Culik dan Rogol di Tawau

Postby Ginuring » Sat May 03, 2008 10:40 am

bushido wrote:
pohkai wrote:
bushido wrote:Seorang gadis Indonesia yang pergi ke gereja di jalan apas telah di culik dan di rogol oleh dua orang lelaki. kedua lelaki tersebut membawa perempuan tersebut ke ladang koko dan merogol bergilir2 gadis tersebut.

kedua perogol itu di tangkap selepas 72 jam selepas kejadian.


pti kah tu? kalau pti bagus lah tu.. jangan saja local kena rogol.. :wink:

kalo dia urang tidak suka keluar dari Sabah lah


dah lah tu orang yang rogol itu orang tempatan yg ada IC punya... sini bukan soal PTi atau Warga..

kedua kes rogol terbaru ini adalah bukan penduduk sabah.. dulu UMS dari sarawak..

kali ni warga Indonesia... bukan bikin malu kah ni?


dan adalah kristian...
Ginuring
Orang Baru
Orang Baru
 
Posts: 122
Joined: Tue Apr 29, 2008 5:41 pm
Credit in hand: 0.00
Location: Sabah Forever

Postby Mat Salleh » Sat May 03, 2008 11:16 am

Yang kedapatan merogol kita kasih Tatoo PEROGOL di dahi dia..
Klau ada suda kena buat mcm tu, saya confident kes rogol berkurangan..

Kalau kerajaan tida mau kuatkuasakan ini. kamu buat pasukan vigilante yg kasi enforce ini. Mcm dark justice..
Mat Salleh
 
Posts: 99
Joined: Sat Feb 23, 2008 5:42 pm
Credit in hand: 0.00

Postby bushido » Sat May 03, 2008 12:53 pm

Mat Salleh wrote:Yang kedapatan merogol kita kasih Tatoo PEROGOL di dahi dia..
Klau ada suda kena buat mcm tu, saya confident kes rogol berkurangan..

Kalau kerajaan tida mau kuatkuasakan ini. kamu buat pasukan vigilante yg kasi enforce ini. Mcm dark justice..


Sokong... macam ni lagi bagus... semua yg terlibat dalam kes rogol kena buat TATOO yang kekal di DAHI tulis terang2 PEROGOL no fail kes rogol sekali di sertakan dalam dahi./.
User avatar
bushido
Teman Setia SF
Teman Setia SF
 
Posts: 2459
Joined: Thu Nov 02, 2006 3:35 pm
Credit in hand: 0.00
Location: Kudat - KL

Postby aXXo » Sat May 03, 2008 5:01 pm

bushido wrote:kenapa rogol ini mereka sasarkan kepada gadis-gadis kristian?


aku pernah kena kasi cerita oleh polis penjara! bilang derang klu org islam rogol smpi beranak non muslim maka itu adalah suatu penyelamatan! ohooo :lol: :lol:
Everything happens suddenly. The reasons only become clear later!
When there is nothing --> Expose the Dark Side
Always keep your words soft and sweet, just in case you have to eat them!

Image
User avatar
aXXo
Teman SF
Teman SF
 
Posts: 1112
Joined: Thu Jan 03, 2008 12:19 pm
Credit in hand: 1.49
Location: Inside my girlfriend pocket

Postby meck_talika » Sat May 03, 2008 6:11 pm

kenapa mereka memilih untuk menculik dan merogol gadis Kristian?

perogol ini sebenarnya adalah spy,mereka telah lama meneliti aktiviti harian gadis-gadis yang akan menjadi sasaran mereka,terutamanya kepada gadis-gadis yang mempunyai aktiviti di gereja....PRIME TARGET!

di semenanjung,lelaki-lelaki melayu telah berjaya mengislamkan beribu-ribu gadis-gadis dari Sabah yang pada asalnya bukan beragama Islam.dengan pujuk-rayu,wang serta perangkap dengan kerjasama Jabatan Agama Islam,kawin percumalah si lelaki itu.

kepada perogol-perogol ini,ada baiknya juga hukum hudud dikenakan kepada mereka,potong saja itu 'kebanggaan' perogol itu,biar dia hidup pun segan.
the object in the real view mirror may appear..closer than they are
User avatar
meck_talika
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 696
Joined: Tue Jan 03, 2006 1:43 am
Credit in hand: 0.00
Location: kuta bulud,sabah.

Next

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Author

Return to Current Issues

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


Ads

User Menu

Login Form

Style switcher

Who is online

In total there are 2 users online :: 0 registered, 0 hidden and 2 guests (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 210 on Thu Jul 12, 2012 11:58 pm

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests
Copyright © 2004-2012 SabahForum.com. All Rights Reserved.