Hari Kemusnahan Bumi - Tahun 2012

Bincang isu semasa, berita terkini, sama ada tempatan, kebangsaan, antarabangsa atau universal.

Moderator: Moderators

Re: Hari Kemusnahan Bumi - Tahun 2012

Postby Bukit_Padang_Roller » Mon Sep 14, 2009 8:19 am

ajd wrote:kemusnahan bumi akan berlaku pada pertarungan terakhir ultraman vs raksasa nanti...tp di jipun la..
sana ja yg musnah kunun...
:lol2:


jgn ko lupa yg ni,keci2 pun kuat ba...
Image
ImageImageImageImage
User avatar
Bukit_Padang_Roller
Respected SF Veteran
Respected SF Veteran
 
Posts: 31119
Joined: Sat Dec 20, 2008 8:35 pm
Credit in hand: 117.08
Bank: 36,027.31
Location: Dalam santut Mongolutan banyak hutan.

Advertisement

Re: Hari Kemusnahan Bumi - Tahun 2012

Postby zero_X » Mon Sep 14, 2009 8:38 am

tiada siapa tahu sebenar bila berlakunya saat ini...yg ada hanyalah ramalan2.... :blabla:
zero_X
 
Posts: 47
Joined: Sat Aug 15, 2009 4:22 pm
Credit in hand: 0.00

Re: Hari Kemusnahan Bumi - Tahun 2012

Postby ajd » Mon Sep 14, 2009 9:27 am

Bukit_Padang_Roller wrote:
ajd wrote:kemusnahan bumi akan berlaku pada pertarungan terakhir ultraman vs raksasa nanti...tp di jipun la..
sana ja yg musnah kunun...
:lol2:


jgn ko lupa yg ni,keci2 pun kuat ba...
Image


yg ni si ultraman punya side-kicks.. durang lawan tu raksasa yg same size sama durang...
kalu tu raksasa jadi basar, baru durang begabung jadi robot..
:lol2:
User avatar
ajd
Orang Kuat SF
Orang Kuat SF
 
Posts: 6760
Joined: Sat Dec 08, 2007 12:53 pm
Credit in hand: 38.03
Bank: 10,613.03
Location: Telipok-Sepanggar

Re: Hari Kemusnahan Bumi - Tahun 2012

Postby bahu » Mon Sep 14, 2009 10:03 am

pengetahuan saya baca dari kesaksian peribadi sesudah melawat neraka:
1. semua kartun adalah karya iblis dan muka pelakon dalam kartun adalah rupa iblis dan amat serupa.
2. ultraman pun adalah iblis. Di neraka memang wujud.
3. rancangan seram/hantu dalam tv asalkan watak hantu memang iblis dan ada di neraka.
4. game internet berwatak hantu gambar hantu memang iblis dan memang ada.

bagaimana mereka mempengaruhi fikiran? salah satu petikan saya ambil:
Kim, Joo-Eun:
While I was fervently praying, a vision appeared before me. It was a man watching TV in his home. As he was watching TV, a grotesque looking evil spirit came forth from the TV and entered his body. The man never realized the realized the spiritual effects of watching TV. Then my vision switched over to an Internet cafe. Filled with people surfing the internet or playing games 24 hours a day. The place was packed with many gamers. One man was giving all his attention to his game. He must have been playing for hours, his were red and bloodshot. Suddenly, an evil spirit in the form of a skeleton came forth from the computer screen and entered the man's body. With the evil spirit in him, he became more addicted and played feverously. After observing this, I decided to be more cautious with what I watch and do on the Internet.
Then I noticed an evil spirit in the shape of a half-moon. With an agitated voice, it said, "Let me go to the Internet cafe." And in a vision, I saw this evil spirit heading toward the Internet cafe. The evil spirit came to a man addicted to a game, it said, "Since you are so consumed with the games, I will enter your body." It then entered the man's body. Many evil spirits of addiction harassed the people in the Internet cafe. Even some saints fell into this trap. They spent less time in prayer and more time with computers. They were dedicated church folks who had fallen into the addiction of the internet and TV. As a result, their church attendance and spiritual life were compromised. The evil spirits were responsible for enticing the people. These people became blind and did not realize that evil spirits were responsible for their addictions and actions. I also saw a vision of evil spirits coming out of TVs into victims' bodies.
bahu
Teman Setia SF
Teman Setia SF
 
Posts: 2153
Joined: Fri May 09, 2008 3:19 pm
Credit in hand: 11.94
Location: America U.S

Re: Hari Kemusnahan Bumi - Tahun 2012

Postby LaVenDer41 » Wed Sep 16, 2009 8:49 am

bahu wrote:pengetahuan saya baca dari kesaksian peribadi sesudah melawat neraka:
1. semua kartun adalah karya iblis dan muka pelakon dalam kartun adalah rupa iblis dan amat serupa.
2. ultraman pun adalah iblis. Di neraka memang wujud.
3. rancangan seram/hantu dalam tv asalkan watak hantu memang iblis dan ada di neraka.
4. game internet berwatak hantu gambar hantu memang iblis dan memang ada.

bagaimana mereka mempengaruhi fikiran? salah satu petikan saya ambil:
Kim, Joo-Eun:
While I was fervently praying, a vision appeared before me. It was a man watching TV in his home. As he was watching TV, a grotesque looking evil spirit came forth from the TV and entered his body. The man never realized the realized the spiritual effects of watching TV. Then my vision switched over to an Internet cafe. Filled with people surfing the internet or playing games 24 hours a day. The place was packed with many gamers. One man was giving all his attention to his game. He must have been playing for hours, his were red and bloodshot. Suddenly, an evil spirit in the form of a skeleton came forth from the computer screen and entered the man's body. With the evil spirit in him, he became more addicted and played feverously. After observing this, I decided to be more cautious with what I watch and do on the Internet.
Then I noticed an evil spirit in the shape of a half-moon. With an agitated voice, it said, "Let me go to the Internet cafe." And in a vision, I saw this evil spirit heading toward the Internet cafe. The evil spirit came to a man addicted to a game, it said, "Since you are so consumed with the games, I will enter your body." It then entered the man's body. Many evil spirits of addiction harassed the people in the Internet cafe. Even some saints fell into this trap. They spent less time in prayer and more time with computers. They were dedicated church folks who had fallen into the addiction of the internet and TV. As a result, their church attendance and spiritual life were compromised. The evil spirits were responsible for enticing the people. These people became blind and did not realize that evil spirits were responsible for their addictions and actions. I also saw a vision of evil spirits coming out of TVs into victims' bodies.

janla bah ko emosi tompinai bahu..ndak jua begitu bah,kartun hasil kreativi org bah.....
User avatar
LaVenDer41
Orang Baru
Orang Baru
 
Posts: 125
Joined: Wed Sep 09, 2009 9:52 pm
Credit in hand: 1.62
Location: atas tanah

Re: Hari Kemusnahan Bumi - Tahun 2012

Postby Danny » Wed Sep 16, 2009 10:03 am

Kenapa pula ngam2 time mau election...bolehkah selepas election...sms itu TUHAN punya secretari awal2 supaya DIA tau mau kasi postpond itu kemusnahan.... :lol2: :slaugh: :surrender:
Trust GOD, Think LOGIC & Work SMARTER
User avatar
Danny
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 802
Joined: Thu Jun 14, 2007 11:15 am
Credit in hand: 91.89
Location: Based in London, Asian station:Kota Kinabalu

Re: Hari Kemusnahan Bumi - Tahun 2012

Postby gsiba » Wed Sep 23, 2009 12:48 pm

mau ada filem nie nanti kalau indak silap ini hujan tahun ...
gsiba
 
Posts: 40
Joined: Mon Oct 20, 2008 10:54 am
Credit in hand: 1.29

Re: Hari Kemusnahan Bumi - Tahun 2012

Postby encik kacang » Wed Sep 23, 2009 7:14 pm

ndak ku percaya ni barang... :thumbdown:
User avatar
encik kacang
Respected SF Veteran
Respected SF Veteran
 
Posts: 25689
Joined: Sun Sep 06, 2009 5:47 am
Credit in hand: 305.14
Bank: 10,288.04
Location: jalan kebun dalam kebun sebelah kilang

Re: Hari Kemusnahan Bumi - Tahun 2012

Postby encik kacang » Wed Sep 23, 2009 7:15 pm

ini carita lama bai ni

tahun lalu ada saya tinguk history channel

barang ni cuma ramalan orang asli amerika

ndak ku percaya ni barang.... :puke:

hakikatnya ramalan manusia tidak berasas....

tiada siapa yang boleh meramalkan masa depan..kecuali TUHAN :shakehead:
User avatar
encik kacang
Respected SF Veteran
Respected SF Veteran
 
Posts: 25689
Joined: Sun Sep 06, 2009 5:47 am
Credit in hand: 305.14
Bank: 10,288.04
Location: jalan kebun dalam kebun sebelah kilang

Re: Hari Kemusnahan Bumi - Tahun 2012

Postby encik kacang » Fri Sep 25, 2009 4:33 am

cerita indun..

Suatu cerita bohong, bila ada diantara satu atau sekelompok orang di dunia ini yang menyatakan bahwa tahun 2012 akan kiamat. Kiamat tak bakal terjadi pada tahun tersebut. Banyak diantara orang (mungkin) telah tertipu oleh salah satu konspirasi besar yang menciptakan rasa takut kepada semua orang di tiap pelosok jagat ini.

Ada beberapa bukti yang salah di buktikan oleh para penggagas kiamat 2012. Contohnya seperti Zecharia Sitchin, seorang peneliti arkeolog yang menulis buku "The 12th Planet" yang merujuk pada planet-X (bangsa Sumeria menamakannya Nibiru). Pada tahun 1976 Sitchin mengklaim bahwa ia telah menemukan dan menerjemahkan tulisan artefak bangsa Sumeria kuno bahwa ada planet ke-12 yang mengorbit di dalam tata surya ini. Selain itu dalam penemuannya ia beranggapan bahwa manusia adalah mahluk rekayasa genetika keturunan "super human" Annunaki. Melalui tulisannya Sitchin mempercayai bahwa Extraterestrial (ET) pernah mengunjungi bumi ribuan tahun yang lalu. Hal inilah yang menjadi alasan bagaimana dan mengapa monumen-monumen, piramida, susunan batu berukuran super besar yang terdapat di hampir semua peradaban dunia dibuat seperti tak mungkin buatan tangan manusia.

Sitchin berpendapat bahwa bukti-bukti arkeologis yang ditemukan mendukung teorinya. Dalam bukunya yang berjudul "Stairway to Heaven" terdapat mural & hieroglyph pada tablet peninggalan bangsa Sumeria yang menampilkan wujud astronot kuno, serta gambaran peluncuran perjalanan leluhur sumeria ke "surga" dimana terdapat kapal roket dan hiasan kulit leopard. Namun hal ini terbantahkan, Sitchin ternyata melakukan "copy-paste" gambar foto pada dinding hieroglyph mesir kuno di Museum of Metropolitan Art yang bertanggal 1479-1425 B.C.E dan menambahkan serta memodifikasi gambar itu ke dalam bukunya.

Apakah benar terdapat astronot kuno lengkap dengan kapal roket telah mengangkasa sejak ribuan tahun lalu sebelum Yuri Gagarin dan Neil Armstrong? Menurut Dr. Michael Heiser Ph.D ternyata setelah diteliti artefak astronot kuno itu palsu, artefak itu buatan manusia yang diciptakan oleh kurator museum di Archaeology Museum of Istanbul yang terdiri dari susunan bubuk tepung dan terdapat kandungan lem plester. Sampai di sini hipotesa Zeccharia Sitchin terpatahkan.

Pada tahun 1859 seorang arkeolog asal Inggris menemukan tablet yang menceritakan kejadian banjir besar yang pernah melanda Mesopotamia (sekarang wilayah Irak). Dalam teks tablet itu disebut Noah Arc atau perahu nabi Nuh yang dibuat untuk menyelamatkan keluarganya serta beberapa spesies hewan yang diangkut ke kapal bahtera Nuh. Cerita nabi Nuh terdapat di semua kitab suci agama-agama semitik. Masuk akal jika kira-kira 3600 tahun yang lalu terjadi banjir besar akibat kedatangan Planet-X, yaitu planet yang ditinggali oleh Annunaki. Selain menyebabkan Tsunami, efek Planet-X juga mengakibatkan gempa bumi hebat, pertukaran posisi kutub utara-selatan, dan badai atmosfer yang bergelora.

Annunaki, Nephilim juga disebut dalam cerita bible "The Book of Enoch" yang mengisahkan turunnya malaikat "the fallen angels" ke dunia ini. Yang seharusnya mejadi bagian dari kitab kejadian atau Genesis namun ditolak oleh para pemuka agama waktu itu. Keturunan Nephilim juga dipercaya terdapat pada cerita mitos peradaban Atlantis (Lemuria, Mu) atau benua yang hilang.

Menurut para ahli mitologi, pada seluruh budaya-budaya kuno di dunia ini merujuk pada satu kesamaan mitos. Mitos yang beranggapan bahwa mereka diciptakan oleh dewa-dewa dan mengasumsikan punya hubungan khusus dengan mahluk luar angkasa.

Prediksi kiamat 2012 tak hanya berasal dari temuan tablet bangsa Sumeria namun juga terdapat pada referensi prediksi I-Ching (ramalan cina kuno berusia 5000 tahun yang lalu) yang ditemukan oleh Emperor Fu kira-kira 2800 SM yakni satu abad lebih awal sebelum Piramida Mesir dibangun. Sebagian besar ramalan I-Ching berisi tentang akhir dunia. selain itu kiamat 2012 terdapat pada prediksi hitungan kalender bangsa Maya.

Peradaban Maya berkembang di amerika tengah sejak abad ke-1 SM sampai abad ke-9 M. Menurut peneliti arkeologi, Bangsa Maya mempunyai perhatian khusus terkait urusan tentang waktu. Kalender Maya dipercaya lebih akurat ketimbang kalender Masehi. Pemahaman dan prediksi siklus-siklus waktu dapat memberi mereka kemampuan beradaptasi dalam kehidupannya. Para ahli perbintangan bangsa Maya mengetahui orbit bulan sampai pada empat desimal dan mereka juga dapat menghitung tahun presisi planet Mars, Venus sampai pada tiga desimal. Inilah yang menjadi kegunaan kalender Maya untuk menghitung musim kapan waktunya bercocok tanam, dan kapan waktunya acara persembahan diselenggarakan.

Bangsa Maya juga memiliki peninggalan observatorium kuno. Sebuah bangunan bundar di atas dua teras raksasa yang menjulang tinggi di tengah-tengah hutan belukar, terletak di Chichen Itza.

Menurut kosmologi bangsa Maya, bumi ini diciptakan 5 kali dan dihancurkan 4 kali. Nah, menurut kepercayaan mereka, sesuatu yang buruk bakal terjadi jika kalender hitungan panjang berakhir. Kalender Maya akan berakhir 5126 tahun kemudian, jika dikonversi pada hitungan kalender masehi tepatnya adalah 21 Desember 2012. Saat itu planet bumi, mars, venus, dan matahari akan sejajar dan segaris dengan Milky Way yang dapat menyebabkan banyak bencana. Padahal ada beberapa peneliti arkeolog yang berbeda pandangan, asumsi 2012 adalah akhir dunia hanya sebuah hipotesis dan bukan suatu kebenaran tunggal. Lebih lanjut, keturunan bangsa Maya tidak menanggapi bahwa hitungan kalender warisan nenek moyang mereka akan merujuk pada kiamat, melainkan itu hanya fase waktu saja yang berulang kembali lagi ke awal hitungan. Lagipula prediksi kiamat merupakan penilaian dari para peneliti luar, bukan dari dalam bangsa Maya sendiri.

Namun begitu, isu yang timbul menjadi berlebihan. Masyarakat kini memiliki kesimpulan-kesimpulan tersendiri tentang akhir zaman pada tahun 2012. Peradaban manusia akan musnah dan bumi akan ditabrak oleh planet, asteroid, atau turunnya "Annunaki", yang tanda-tandanya sudah jelas dirasakan seperti kerusakan alam & lingkungan, berbagai bencana mega tsunami, banjir besar akibat global warming, dan matahari terasa lebih panas dibanding satu abad yang lalu.

Tetapi, bila kita teliti dengan membaca jiwa zaman sekarang ini. Banyak bermunculan film-film bioskop bertema tentang kiamat. Seperti film "Indiana Jones and the Kingdom of Crystal Skull", yang dibuat berdasarkan pada cerita Bangsa Maya. Inti ceritanya ialah ada 13 tengkorak kristal yang dapat menyelamatkan peradaban dari akhir zaman. Lalu ada film "Knowing" yang diperankan Nicholas Cage yang menuai banyak protes oleh penikmat film di AS. Jangan lupa juga film Keanu Reeves yang berjudul "The Day The Earth Stood Still" mengisahkan turunnya alien ke bumi dan seabrek film bertema kiamat lainnya. Isu ini pun tak luput dimanfaatkan para mafia Hollywood dan menjadi tambang emas para pemodal di barat.

Selain itu, penjualan buku-buku tentang kiamat menjadi laku keras bak kacang goreng di AS dan Eropa. Seperti bukunya Lawrence E. Joseph: Kiamat 2012. Juga pada berbagai video klip bertema Planet-X 2012 sangat marak beredar di situs YouTube.com. Sehingga ada semacam penciptaan hegemoni rasa takut bahwa kiamat akan benar-benar terjadi.

2012, Planet-X, Nibiru, badai matahari, dan Annunaki hanya sebatas khayalan, hoax atau analisis palsu. Unsur logiknya adalah bila tahun 2012 Planet Nibiru datang menghampiri bumi, namun hingga kini tanda-tandanya belum kelihatan dan dapatkah metode sains membuktikan ancaman itu? Ada semacam adagium New World Order yang berlaku "Jika kita tak bisa mengontrol peradaban, kendalikan mereka dengan rasa takut". Sekian.

Referens:
- http://www.sitchiniswrong.com/
- http://www.michaelsheiser.com/
- http://www.universetoday.com/2008/05/19 ... y-in-2012/
User avatar
encik kacang
Respected SF Veteran
Respected SF Veteran
 
Posts: 25689
Joined: Sun Sep 06, 2009 5:47 am
Credit in hand: 305.14
Bank: 10,288.04
Location: jalan kebun dalam kebun sebelah kilang

Re: Hari Kemusnahan Bumi - Tahun 2012

Postby encik kacang » Fri Sep 25, 2009 4:52 am

yang ni saya baca la tadi... cam butul plak dah..tapulang la pada kamurang.. tapi pada pemikiran sa ada jugak butulnya dia orang ni cakap.. :hmmm:
tapi saya ada mau bukti duluan butulkah kesahihan ni bukti... aku sendiri jugak ndak pasti la.. tapi saya hantam copy paste kerana menarik ni carita durang.
:slaugh:

http://www.bicarajutawan.com/forum/show ... 832&page=7
http://www.sepaku.net/sepaku-nur-addin/ ... fah-2.html

tahukah anda bahawa di sebalik pembangunan dan kemodenan di seluruh pelusuk dunia pada hari ini, masih terdapat satu kawasan rahsia di muka bumi ini yang menyimpan ribuan makhluk misteri. Sehingga kini, penerokaan demi penerokaan di seluruh kawasan bumi masih belum menemui wilayah asing itu sekali gus menyebabkan kewujudan makhluk terbabit tidak akan dikenal pasti pengkaji atau manusia umumnya. Bagaimanapun, kewujudan itu adalah sahih dan suatu hari nanti, mereka akan muncul juga di hadapan manusia. Akan tetapi, ketika makhluk itu muncul, sudah terlambat untuk manusia berbuat apa - apa lagi.
Makhluk itu dikenali sebagai Yakjuj dan Makjuj.

Kewujudan dua makhluk itu adalah benar dan sahih kerana ianya dinyatakan dalam al-Quran serta tergolong dalam perkara ghaib yang wajib diimani manusia menerusi tanda besar berlakunya kiamat.
Yakjuj dan Makjuj bukanlaj berupa haiwan atau spesies lain sebaliknya ia adalah manusia yang berasal daripada keturunan Nabi Adam AS. Mengikut hadis, bangsa Yakjuj dan Makjuj berasal daripada keturunan anak lelaki Nabi Nuh AS iaitu Yafis yang berkembang melewati masa sehinggalah Zulkarnain membina tembok bagi menghalang mereka keluar dari lokasi mereka.

Cerita mengenai sejarah Yakjuj dan Makjuj tertera dalam al-Quran menerusi surah al-Kahfi, ayat ke-92 hingga 98 manakala kebangkitan mereka dinyatakan dalam surah an-Anbiyaa', ayat ke 96 dan 97. Allah berfiman menerusi ayat surah al-Kahfi itu:"Kemudian dia (Zulkarnain) menempuh suatu jalan (yang lain lagi). Hingga apabila dia sampai antara dua gunung, dia mendapati di hadapan kedua bukit itu suatu kaum yang hampir tidak mengerti perbicaraan."Mereka berkata: ' Hai Zulkarnain, sesungguhnya Yakjuj dan Makjuj itu orang yang membuat kerosakan di muka bumi, maka dapatkah kami memberikan sesuatu pembayaran kepadamu, supaya kamu membuat dinding antara mereka?'
"Zulkarnain berkata: 'Apa yang dikuasakan Tuhanku kepadaku terhadapnya adalah lebih baik, maka tolonglah aku dengan kekuatan (manusia dan peralatan), agar aku membuatkan dinding antara kamu dan mereka. Berilah aku potongan potongan besi.'
"Hingga apbila bvesi itu sudah sama rata dengan kedua dua (puncak) gunung itu, berkataklah Zulkarnain: 'Tiuplah (api itu)'. Hingga apabila besi itu sudah mendjadi (merah seperti) api, dia pun berkata: ' Berilah aku tembaga (yang mendidih) agar aku tuangkan ke atas besi panas itu.

"Maka mereka tidak dapat mendakinya dan mereka tidak dapat melubanginya. Zulkarnain berkata: ' Ini (dinding) adalah rahmat daripada Tuhanku, maka apabila sudah datang janji Tuhanku (kiamat), Dia akan menjadikannya hancur luluh dan janji Tuhanku itu adalah benar'.

Dalam ayat surah an-Anbiyaa' pula, Allah berfirman: " Hingga apabila dibukakan (tembok) Yakjuj dan Makjuj dan mereka turu8n dengancepat dari seluruh tempat yang tinggi. Dan sudah dekatlah kedatangan janji yang benar (kiamat) maka tiba - tiba terbelahaklah mata orang kafir. (Mereka berkata):'Aduhai, celakalah kami, sesungguhnya kami adalah dalam kelalaian mengenai ini, bahkan kami adalah orang yang zalim.'

Selain dua surah al-Quran itu, terdapat banyak hadis kuat yang membicarakan mengenai Yakjuj dan Makjuj tetapi terdapat juga perbezaan pendapat di kalangan ulama mengenai ciri-ciri bangsa itu yang tidak diterangkan nas. Hadis riwayat Imam Ahmad pula menerangkan ciri fizikal Yakjuj dan Makjuj yang antara lain bermuka bulat dan kulit kekuningan seperti wajah Kebanyakan penduduk Asia Tengah. Ulama juga cenderung mengatakan Yakjuj dan Makjuj berasal dan dikurung di benua Asia Tengah berdasarkan tafsiran ayat ke-90 dari surah al-Khafi yang menyebut Zulkarnain sampai 'di tempat terbit matahari iaitu timur dunia,* katanya. Pendapat lain menambah yang Yakjuj dan Makjuj berkemungkinan berasal daripada bangsa Tartar dab Mongul manakala lokasi tahanan mereka adalah kawasan pergunungan luas Caucasus.

Kebanyakan ulama menyatakan yang bangsa itu terus wujud sehingga kini tetapi dipisahkan daripada dunia manusia oleh Allah SWT menerusi tembok dibina Zulkarnain itu. Tugas bangsa itu setiuap hari sejak ribuan tahun lalu adalah mengorek tembok. Allah akan mengizinkan tembok itu runtuh dan Yakjuj dan Makjuj bebas ke dunia manusia apabila hampirnya kiamat dan peristiwa itu menjadi satu daripada 10 tanda besar kiamat.

Yakjuj dan Makjuj juga muncul selepas kematian Dajal yang dibunuh Nabi Isa AS dan bangsa itu akan mendatangkan kerosakan besar di muka bumi. Kekuatan mereka dikatakan luar biasa dan terlalu hebat sehingga tiada sesiapa yang mampu menewaskan kumpulan itu. Nabi Isa AS memerintahkan manusia yang masih beriman berlindung di pergunungan bagi mengelak menjadi mangsa Yakjuj dan Makjuj; baginda kemudia berdoa kepada Allah SWT dan Allah membinasakan mereka dengan mengutuskan ulat yang menyerang belakang badan gologongan itu sehingga mati. Selepas bangsa Yakjuj dan Makjuj serta menjadi busuk, Allah mengutuskan seekor burung besar untuk mengangkut dan membersihkan mayat itu dari bumi

Dalam sebuah hadis, Rasulullah menyatakan kebimbangannya apabila zaman baginda, Yakjuj dan Makjujdikatakann sudah berjaya menebuk benteng Zulkarnain sebesar bulatan ibu jari dan jari telunjuk.

Ok, aku nak bagi peringatan sikit. Sekarang ni ramai orang yang mengaku Imam Mahdi. Kalu ada yang mengaku dirinya Imam Mahdi, dia adalah Pembohong Besar!. Imam Mahdi hanya akan dibaiah oleh 313 orang ulama di Mekah. dia sendiri tidak tahu dirinya itu Imam Mahdi sebelum dibaiah. Kemungkinan besar Imam Mahdi sudahpun lahir, dan akan muncul tidak lama lagi. Mungkin ramai antara korang sedikit terkejut dengan apa yang aku post ini. Sebab aku trus share tentang perkara ini. Kalu kat forum lain aku dah dedahkan slow-slow tentang semua ini. Jadi xde la terkejut sangat.
ok, video tu berkisarkan tentang kaitan planet nibiru dengan kemunculan Imam Mahdi. korang kena tgk dulu video tu baru faham. Aku ambil hadis Nabi dari video ini.




A ten minute message on the facts about the coming of the Mahdi(Guided One), Dajjal(Anti-Christ) and PlanetX.

A message to compare the Hadith(Sayings of The Prophet) and Planet X whether they are the same events that will take place on Earth.

Planet X was predicted to occur around 2012. The question is, Will it occur? And will the events foretold in the Hadith be the same as planet X?
Let's find out.

Calculation of the coming of Dajjal:
GOD said in the Qur'an,"One day on the sight of your Lord is as a thousand years of your reckoning."

1day=1000/1=1000yrs
1day=1000/12mon=83.33yrs
1day=1000/52wk=19.23yrs

Dajjal will deceive on Earth for 40days a day like a year, a day like a month and a day like a week.
A day like a year was a period of 1000yrs, a day like a month was a period of 83.33yrs and a day like a week will be a period of 19.23yrs according to the above calculation.

Dajjal has already completed his 2nd day of 40days and is currently on his 3day like a week mission systematically for 19.23yrs. His 3rd day started on 9/11/01
So 2001+19.23=2020 if the calculation is right then 2020 will be the appearance of Dajjal.

Sabda Rasullulah:
The world will not come to end until a man from my family will appear among the people and rule with justice.(Imam Mahdi)...

Antara tanda-tanda kedatangan Imam Mahdi adalah mengikut hadis Rasullulah ialah..
Coming of a star (comet) with a luminous tail near earth lighting up the sky and causing sinking of coastal areas.

Planet Nibiru...

Image

Gambar Planet Nibiru yang diambil oleh NASA.

ImageImage

ImageImage

Ok, aku ringkaskan kt sini. Dajal dijangka akan muncul secara fizikal pada tahun 2020. Yang tu korang boleh tgk sendiri video untuk mendapatkan penerangannya. Imam Mahdi akan muncul 7-9 tahun sebelum munculnya dajal. Ini bermakna 2020-7=2013.. Imam Mahdi akan muncul pada 2013. Ini hanyalah berdasarkan kajian-kajian yang dibuat oleh orang yang lebih berpengetahuan. Sesungguhnya kita tidak mengetahui dengan tepat bilakah kiamat. hanya Allah yang mengetahuinya. Tetapi kita dapat mengetahui tanda-tanda kiamat melalui petunjuk-petunjuk yang ditinggalkan oleh Rasullulah. Ini adalah bukti kasihnya Allah terhadap umatnya. Allah mahu kita semua sedar sebelum tibanya kiamat. Sebab itulah ditunjukkan tanda-tanda kiamat. Dan semuanya atas kesedaran korang la nak sedar atau masih nak truskan dengan cara hidup lama. Aku dulu pon jahat. Selalu buat dosa.Tapi alhamdulillah diberikan hidayah oleh Allah untuk sedar dan diberi kekuatan untuk menyedarkan saudara-saudaraku yang lain. Aku hanya tunjuk jalan, dan selebihnya terpulang kat korang untuk menentukan jalan korang.. Au nak bagi peringatan kat semua saudara-saudara Islamku, jika ada sesiapa yang mengaku dirinya Imam Mahadi itu adalah penipu besar dan sesat! Imam Mahadi hanya akan dibaiah oleh 313 orang ulama yang diberi petunjuk dari Allah untuk mengenali Imam Mahdi, di Mekah. Sebelum dibaiah beliau tidak mengetahui beliau adalah Imam mahdi. Sekarang ramai orang yang mengaku dirinya Imam Mahdi! Terang-terangan mereka Sesat!!

Image

Secara
sedar atau tidak, banyak lambang2 yang kita tidak sedari dalam
kehidupan kita mempunyai kaitan dengan semua ini... Berikut adalah
antara gambar2 yang mengandungi secret sign...

The one eyes...
Image
Simbol disebalik One Dollar..
Image
Image

Society of Jesus ataupun lebih dikenali sebagai Jesuit adalah
satu aliran keagamaan di dalam Gereja Roman Katolik ataupun disebut
Gereja Rom... Aliran ni pada zahirnya menjalankan misi keagamaan atas
nama Jesus dan Kristian tapi sebenarnya mempunyai agenda tertentu yang
amat jahat lagi licik lbih lagi Jesuit adalah antara pembantu yang
paling penting dan besar peranannya kepada Iblis Laknatullah dan rakan
kongsinya Dajjal Laknatullah...Ini kerana Jesuit adalah antara elemen
penting dalam membangunkan plan besar New World Order yang termasuk di dalamnya Freemasonry dan Zionis Antarabangsa....

Pada awalnya mereka berselindung di celah-celah jubah Pope Vatican dengan mengadakan misi dakwah di negara-negara jauh (lebih mendekati peranan organisasi Tabligh dalam dunia Islam) khasnya berkhidmat di Jerusalem (Baitul Maqdis) tapi lama kelamaan mereka mula menguasai gereja dan sampai ke tahap membunuh kepada sesiapa yg cuba menghalang rancangan mereka termasuklah para paderi, bishop dan Pope sendiri!

Jesuitlah yang merancang konsep 'White Pope' dan 'Black Pope' di mana Pope yang memegang kuasa Vatican sekarang adalah boneka kepada 'Black Pope' iaitu Jeneral Agung Jesuit di mana kini dipegang oleh Peter Hans Kolvenbach.... Apabila orang Islam dapat ditundukkan dengan kejayaan membina Kuil Sulaiman/ Temple of solomon/ Temple Millennia di tapak Masjid Al-Aqsa, maka 'Black Pope' tadi akan ditabal menjadi Raja Kristian Kerajaan Satu Dunia yang bekerjasama dengan Raja Yahudi yg Ditunggu-tunggu, Al-Masih Ad-Dajal.....
[center]White Pope dan Black Pope...

ImageImage

ni picture kasi link sabab talampau basar..
http://i346.photobucket.com/albums/p419 ... Temple.gif

This post is about rancangan jahat yahudi untuk membina Millennial Temple di tapak masjid Al-Aqsa..
Ini adalah Milennial Temple (atau Temple Mount) yang telah dirancang pembinaannya di atas tapak Masjid Al-Aqsa. Rekabentuk dan senibina Millennial Temple ini telah dirancang bertahun-tahun dan ada jurupelan yang mengkaji senibina kuil-kuil Yahudi terdahulu seperti Ezekiel Temple dan Solomon Temple untuk menghasilkan senibina Milennial Temple ini selama 30 tahun..

Temple Of Solomon.
Image
Ezekiel Temple

Image

Untk merealisasikan Milennial Temple ni, pihak Jesuit dgn kerjasama 'The Masonic's Papacy' di bawah kawalan Freemasonry dan pemerhatian Zionis Antarabangsa menjalankan plan yang digelar 'Roadmap War' di mana mereka ingin membersihkan tapak itu dari kewujudan Masjid Al-Aqsa dan di antara perancangannya yg telah atau akn dilaksanakan ialah:

1. Menjauhkan orang Islam dari Masjid Al-Aqsa supaya melupakan masjid itu atau berasa tidak ada kena mengena dgn masjid itu dengan menyebarkan di media-media atau gambar-gambar Masjid Al-Sakhrah (Dome of The Rock-berkubah emas) sebagai Masjid Al-Aqsa yang sebenar sedangkan Masjid Al-Aqsa berkubah hijau dan terletak lebih krang 91.44 meter dari Dome of The Rock....

Dome Of Rock
Image

Al-Aqsa
Image
2. Menjalankan propaganda Islam sebagai punca keganasan dunia dan melancarkan perang salib ke atas keganasan (sebenarnya ke atas Islam). Jadi Islam dikambinghitamkan-rujuk 911!

3. Merekrutkan sebahagian orang Islam sebagai Masonik (selalunya orang-orang yang berpengaruh, para pemimpin dan ahli perniagaan)

Kemudian apabila Milennial Temple siap, mereka akan menabalkan 'The Black Pope' untuk menjadi Raja Satu Kerajaan Dunia (One World Government) yang menjalankan Order Baru Dunia (New World Order) selain menjaga keturunan Yahudi sbagai bangsa pilihan Tuhan....
Ini adalah perancangan Jesuit,Nasrani dan Freemasonry/Zionis Yahudi untk menghancurkan musuh mereka sepanjang zaman,Islam..

Antara binaan-binaan yang mengambil The Millennial Temple sebagai rujukan:


KLCC!- The Gate!
Image

aku sebelum ni pun pernah dengar dan berbual dengan orang2 tua tempat aku.

di percayai sekarang ni pun orang2 yahudi telah membuat 70,000 bilah pedang stainless steel untuk digunakan di akhir zaman nanti. pada zaman tersebut, tiada senjata seperti pistol, senapang, even roket sekali pun boleh digunakan. kaum islam dan kaum yahudi akan berperang seperti zaman jahiliah dahulu.

ikut logik akal aku: pada zaman tersebut, akan berlaku kejadian alam yang maha dasyat. bongkah-bongkah ais di kedua-dua kutub akan cair dan akan menenggelamkan banyak daratan. segala bahan api tidak boleh lagi digunakan. maka, kita semua akan kembali kepada zaman dahulu kala. :mad2:
User avatar
encik kacang
Respected SF Veteran
Respected SF Veteran
 
Posts: 25689
Joined: Sun Sep 06, 2009 5:47 am
Credit in hand: 305.14
Bank: 10,288.04
Location: jalan kebun dalam kebun sebelah kilang

Re: Hari Kemusnahan Bumi - Tahun 2012

Postby Allker » Fri Sep 25, 2009 7:12 am

apple pie wrote:alamak...harap2 sia sempat kawin :lol2:

ni talampau banyak tengok cerita fantasi ba ni kan :slaugh:


sempat bah tu ling..kalau kita kawin ni hujung tahun..hehehe.. :slaugh:
tutti fratelli-All man are brothers
User avatar
Allker
Orang Kuat SF
Orang Kuat SF
 
Posts: 5181
Joined: Wed Apr 09, 2008 8:26 pm
Credit in hand: 47.09
Bank: 9,566.01
Location: Kota Marudu-KL

Re: Hari Kemusnahan Bumi - Tahun 2012

Postby bahu » Fri Sep 25, 2009 9:42 am

wow!, pandai sudah c satsuma. :slaugh:
bahu
Teman Setia SF
Teman Setia SF
 
Posts: 2153
Joined: Fri May 09, 2008 3:19 pm
Credit in hand: 11.94
Location: America U.S

Re: Hari Kemusnahan Bumi - Tahun 2012

Postby LaVenDer41 » Fri Sep 25, 2009 9:56 am

jan kuat menduga...taun 2012 kereta sya blum abis bayar ni..
User avatar
LaVenDer41
Orang Baru
Orang Baru
 
Posts: 125
Joined: Wed Sep 09, 2009 9:52 pm
Credit in hand: 1.62
Location: atas tanah

Re: Hari Kemusnahan Bumi - Tahun 2012

Postby encik kacang » Fri Sep 25, 2009 10:42 am

bahu wrote:wow!, pandai sudah c satsuma. :slaugh:


apa yg sa pandai :hmmm:
User avatar
encik kacang
Respected SF Veteran
Respected SF Veteran
 
Posts: 25689
Joined: Sun Sep 06, 2009 5:47 am
Credit in hand: 305.14
Bank: 10,288.04
Location: jalan kebun dalam kebun sebelah kilang

PreviousNext

Return to Current Issues

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


Ads

User Menu

Login Form

Style switcher

Who is online

In total there are 4 users online :: 0 registered, 0 hidden and 4 guests (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 210 on Thu Jul 12, 2012 11:58 pm

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests
Copyright © 2004-2012 SabahForum.com. All Rights Reserved.