kelab Gen2 power...

Kereta/motosikal impian, kenderaan sekarang. Kongsikan tips, masalah and pengalaman anda disini.

Moderator: Moderators

Forum rules
PENTING: Untuk iklan tentang jual/beli/sewa kenderaan, motosikal dan aksesori sila rujuk sub forum Cars & Motocycles di forum Pasar Kita
READ: SabahForum.com Board-Wide Rules & Regulations

kelab Gen2 power...

Postby fatin_bunga » Sat May 17, 2008 8:06 pm

my first car,kancil..
atter 2 years tuka,beli gen2..
power siot,dpt modified jd sport car..
sapa ada gen2,syer sini bah..
My website : http://prepaid4u.net/index.php?id=FATINFLORA
CARA MUDAH MENJANA WANG SAMPINGAN
fatin_bunga
 
Posts: 6
Joined: Thu May 15, 2008 10:00 pm
Credit in hand: 0.00
Location: sarawak

Advertisement

Postby suri_cruise987 » Sat May 17, 2008 10:34 pm

i pernah drive gen2 1.3 kawan punya......for me it's a very lousy car.....steering keras...clutch keras.....minyak keras....noisy engine......driving x smooth.......interior nampak x da class.....macam guna material yg murah.......skali hentak dashboard bley hancur.....mebbe sbb dia 1.3....i think the 1.6 might be better........tp body quite nice....sporty....

but after my experienced with malaysian car.....a wira to be exact......i dun trust msian car anymore......now i'm driving honda......journeys are like heaven......... :wink:
Often imitated....never duplicated....
User avatar
suri_cruise987
Peminat SF
Peminat SF
 
Posts: 262
Joined: Wed Apr 30, 2008 9:43 am
Credit in hand: 0.00

Postby fatin_bunga » Sun May 18, 2008 11:49 am

yeap..now mostly suka keta import...
gen2 d pasar di China,material tuka,nama pun tuka..
unfair for malaysian..
nasib i drive gen2 1.6,ada ok ckit..
in future i nk beli keta import..likes mithubishi lancer
My website : http://prepaid4u.net/index.php?id=FATINFLORA
CARA MUDAH MENJANA WANG SAMPINGAN
fatin_bunga
 
Posts: 6
Joined: Thu May 15, 2008 10:00 pm
Credit in hand: 0.00
Location: sarawak

Re: kelab Gen2 power...

Postby gedeng » Mon Jul 28, 2008 12:20 pm

jangan kamu begitu ba, teruk betul juga proton Gen2 tu ulie kamu komen, aku pakai gen2 juga nda juga teruk macam kamu cakap mimang la ada sedikit kekurangan apa juga kurang nya dgn honda yang kawan aku pakai 2-3 bulan ja sekarang ni tersadai di rumah sebab part mahal n lebih kurang ja mcm pakai proton. :biggrin:
gedeng
 
Posts: 7
Joined: Mon Jul 28, 2008 10:37 am
Credit in hand: 0.00

Re: kelab Gen2 power...

Postby tenz » Tue Jul 29, 2008 10:38 am

kawan aku pakai honda sikit jadi reban ayam kereta dia..
tunggu sparepart mau oder... pastu harga... nyam..nyam...
We were all born intelligent, until education ruins its...
http://larry-kopitenom.blogspot.com/
User avatar
tenz
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 738
Joined: Wed Jun 25, 2008 11:53 am
Credit in hand: 10.75
Location: labuan->tambunan->tenom..

Re: kelab Gen2 power...

Postby gedeng » Wed Aug 06, 2008 10:59 am

na kan tu la aku ckp. mau ckp kereta proton teruk sangat nda juga buktinya masih antara kereta yang paling banyak d jalan raya. na bangga kan kerta jenama luar negara apa la sangat kita akui mimang dorg lebih berpengelaman tapi apa kurang nya proton. Hidup Gen2! :lol2:
gedeng
 
Posts: 7
Joined: Mon Jul 28, 2008 10:37 am
Credit in hand: 0.00

Re: kelab Gen2 power...

Postby sweet^lady88 » Wed Aug 06, 2008 11:14 am

tenz wrote:kawan aku pakai honda sikit jadi reban ayam kereta dia..
tunggu sparepart mau oder... pastu harga... nyam..nyam...


moral of the story....klu nda mampu jgn la bergaya pakai honda..... :lol2:

byk ba spare part sana boon siew....klu beli honda beli dr boon siew better....klu beli dr dealer2 lain takut dpt kereta potong plak....boon siew don't sale parts to other dealer
Rules are made to be broken!!!
User avatar
sweet^lady88
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 751
Joined: Sun May 25, 2008 6:37 pm
Credit in hand: 0.00

Re: kelab Gen2 power...

Postby tenz » Thu Aug 07, 2008 3:44 pm

ada juga org yg mampu dan kaya mengeluh bila kereta rosak ba.
macam toyota vigo. beli harga 80k, bila komputer box hangkang
kos ganti dari umw toyota kk rm15k! haha.. mcm down payment pula

moral of the story.

beli kereta mahal buli, tp pastikan spare part pun senang n murah.
klu bole pakai la kereta yg not 100% manage by computer.
takut kana virus ba..
We were all born intelligent, until education ruins its...
http://larry-kopitenom.blogspot.com/
User avatar
tenz
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 738
Joined: Wed Jun 25, 2008 11:53 am
Credit in hand: 10.75
Location: labuan->tambunan->tenom..

Re: kelab Gen2 power...

Postby bantai » Mon Sep 15, 2008 10:38 am

gedeng wrote:na kan tu la aku ckp. mau ckp kereta proton teruk sangat nda juga buktinya masih antara kereta yang paling banyak d jalan raya. na bangga kan kerta jenama luar negara apa la sangat kita akui mimang dorg lebih berpengelaman tapi apa kurang nya proton. Hidup Gen2! :lol2:



ging,cuba pakai gen-2 cps...mantap siott...mmg jauh beza dgn kreta gen-2 yg ko pakai skrg...hehe
-suatu misteri yang sukar difahami-
User avatar
bantai
Orang Baru
Orang Baru
 
Posts: 138
Joined: Wed Dec 12, 2007 12:22 pm
Credit in hand: 12.17

Re: kelab Gen2 power...

Postby samflutch » Thu Sep 25, 2008 7:23 pm

Marks the first production Proton with the long awaited Campro CPS engine installed in the engine bay. In the Thailand market, this is for the High Line model only and as far as I can find out, it produces 125 horsepower at 6,500rpm and 150Nm of torque at 4,500rpm as compared to the normal Campro’s 110 horsepower at 6,000rpm and 148Nm of torque at 4,000rpm. It’s not known at the moment what the new engine’s torque curve looks like, or whether this new Campro CPS in the facelifted GEN2 has the Variable Intake Module or not, since it was previously mentioned by the VIM manufacturer EPMB just two weeks ago that the VIM module would most likely only go into production early next year.
------------------------------------
Samflutch
promote your sites
samflutch
 
Posts: 1
Joined: Thu Sep 25, 2008 7:20 pm
Credit in hand: 0.00

Re: kelab Gen2 power...

Postby bantai » Wed Nov 12, 2008 12:46 pm

ada2 siapa2 tau ka mana mau cari zero-kit utk gen2 di sekitar kk..?
cantik plak kit ni tau...sia mau pakai...
Attachments
zerokit3.JPG
zerokit3.JPG (53.62 KiB) Viewed 1557 times
zerokit2.JPG
zerokit2.JPG (54.61 KiB) Viewed 1559 times
zerokit1.JPG
zerokit1.JPG (50.32 KiB) Viewed 1549 times
-suatu misteri yang sukar difahami-
User avatar
bantai
Orang Baru
Orang Baru
 
Posts: 138
Joined: Wed Dec 12, 2007 12:22 pm
Credit in hand: 12.17

Re: kelab Gen2 power...

Postby Peluru_Sasat » Wed Nov 12, 2008 12:48 pm

wah cantik oh tu bodykit :thumbup1:
The difference between genius and stupidity is that genius has its limits
-- Albert Einstein
User avatar
Peluru_Sasat
Teman SF
Teman SF
 
Posts: 1664
Joined: Wed Dec 05, 2007 10:37 am
Credit in hand: 0.00

Re: kelab Gen2 power...

Postby sgc666 » Fri Nov 14, 2008 12:02 am

Gen2 CPS 1.6 memang mantap :thumbup1:
User avatar
sgc666
 
Posts: 7
Joined: Mon Nov 10, 2008 1:52 pm
Credit in hand: 0.00

Re: kelab Gen2 power...

Postby Romeo » Fri Nov 14, 2008 5:34 am

suri_cruise987 wrote:i pernah drive gen2 1.3 kawan punya......for me it's a very lousy car.....steering keras...clutch keras.....minyak keras....noisy engine......driving x smooth.......interior nampak x da class.....macam guna material yg murah.......skali hentak dashboard bley hancur.....mebbe sbb dia 1.3....i think the 1.6 might be better........tp body quite nice....sporty....



but after my experienced with malaysian car.....a wira to be exact......i dun trust msian car anymore......now i'm driving honda......journeys are like heaven......... :wink:


Aisey mann.. ko ni suri, macam kana bayar2 saja hantam proton. Macamlah tu kereta proton dibuat oleh orang2 yg teda pengetahuan engineering langsung.

Yg sebenarnya, bagi sia ni kereta proton lebih kurang ja dgn kereta import. Sebab sia pakai dua2 kereta ni. Cuma, kalau ni proton buat hal sia boleh terima lagi, harga pun murah. Kalau kereta import yg harganya dua kali ganda lebih mahal dgn spec yg sama buat hal, memang ko betul2 terasa kena tipu. Dari segi after sales service, proton/eon jauh lebih baik drp kereta import la, sia ingat.

Satu lagi bukti, proton ni bukanlah teruk sangat ialah kereta proton saga yang terawal masih unggul jalan raya, walaupun umur sudah mencecah 30-an. Orang kampung pakai kereta ni di jalan2 gravel pun ok. Mimang betul, ni proton tiada masalah dari segi part, sinang mo cari/murah. Kereta ni pun simple. Mekanik kampung2 pun boleh bikin. Sia masih ingat, masa model kereta proton saga terawal keluar dahulu (1986 - akhir 1990an), banyak orang panggil ni kereta, kereta dimperut/tin ikan sadin/dsb..mungkin pasal material yang digunakan lebih murah...badan nipis dan ringan...berbanding kereta keluaran import pada masa itu.Tapi selepas 30 tahun, sia dapati kebanyakan kereta import sekarang pun guna material yang sama...

Berbalik kpd topik ni, sia tidak taulah kalau Gen2 tapi kalau Persona (1.6), dengan spec yang tidak kurang canggih berbanding kereta import tapi pada harga lebih rendah, kereta ni mimang serba menepati cita rasa sia..terutama..handling, suspension, space etc.
...jahat sekali orang itu...
User avatar
Romeo
Orang Baru
Orang Baru
 
Posts: 135
Joined: Mon Jun 09, 2008 3:14 pm
Credit in hand: 0.00


  • Similar topics
    Replies
    Views
    Author

Return to Cars & Motorcycles

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


Ads

User Menu

Login Form

Style switcher

Who is online

In total there are 3 users online :: 0 registered, 0 hidden and 3 guests (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 210 on Thu Jul 12, 2012 11:58 pm

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests
Copyright © 2004-2012 SabahForum.com. All Rights Reserved.