Macam2 Aksesori Kereta

Kereta/motosikal impian, kenderaan sekarang. Kongsikan tips, masalah and pengalaman anda disini.

Moderator: Moderators

Forum rules
PENTING: Untuk iklan tentang jual/beli/sewa kenderaan, motosikal dan aksesori sila rujuk sub forum Cars & Motocycles di forum Pasar Kita
READ: SabahForum.com Board-Wide Rules & Regulations

Re: Macam2 Aksesori Kereta

Postby MARCY » Fri Mar 19, 2010 11:55 pm

tdi bru mta tint kereta sia (RONDO) d Yu classic putatan...semua RM 400 (semua jindila)....extreme cool punya...next...kra2 mo psg spoiler di belakang lgi bru nmpk sporty skit la...emmm spa tau kedai accesorries untuk KIA yang banyak di KK??....
User avatar
MARCY
 
Posts: 25
Joined: Mon Feb 08, 2010 4:45 pm
Credit in hand: 0.00
Location: Kuala Penyu, SABAH

Advertisement

Re: Macam2 Aksesori Kereta

Postby cy yeoh » Tue Aug 10, 2010 9:35 am

salam kawan2. saya mau tanya yg expert2 ni, mana saya boleh dapat langsir kereta yang kaler beige? byk yang dijual semua hitam. ada saya nampak org pakai yg kaler beige tu. mana mau dapat tu aaa?
cy yeoh
 
Posts: 91
Joined: Thu Aug 27, 2009 1:38 pm
Credit in hand: 29.73

Re: Macam2 Aksesori Kereta

Postby secondstage » Tue Aug 10, 2010 12:18 pm

cy yeoh wrote:salam kawan2. saya mau tanya yg expert2 ni, mana saya boleh dapat langsir kereta yang kaler beige? byk yang dijual semua hitam. ada saya nampak org pakai yg kaler beige tu. mana mau dapat tu aaa?


cuba test cari di mudah.com. sa rasa ada tu orang kasi iklan disana mgkn. mgkn la. test sija dulu..
User avatar
secondstage
Teman Setia SF
Teman Setia SF
 
Posts: 2004
Joined: Thu Oct 15, 2009 10:22 pm
Credit in hand: 84.21
Bank: 0.00
Location: Rothera, ANTARCTICA

Re: Macam2 Aksesori Kereta

Postby orangaslisabah » Sun Oct 17, 2010 11:42 am

secondstage wrote:
cy yeoh wrote:salam kawan2. saya mau tanya yg expert2 ni, mana saya boleh dapat langsir kereta yang kaler beige? byk yang dijual semua hitam. ada saya nampak org pakai yg kaler beige tu. mana mau dapat tu aaa?


cuba test cari di mudah.com. sa rasa ada tu orang kasi iklan disana mgkn. mgkn la. test sija dulu..

suruh dia minta jahit sana kadai bah :slaugh:
Semenjak bn-amino cerita pasal seks;liwat,video seks,terkini suara seks(matSabu)smpi negara luar gelar Msia Negara Seks;otak sia kotor oleh ketahian bn-aminoImage
http://ranau.big-forum.net/
User avatar
orangaslisabah
SF Leaders
SF Leaders
 
Posts: 35060
Joined: Sat Apr 05, 2008 2:30 am
Credit in hand: 310.93
Bank: 132,853.65
Location: KOTA KINABALU-RANAU

Re: Macam2 Aksesori Kereta

Postby tingau » Sun Oct 17, 2010 11:58 am

orangaslisabah wrote:
secondstage wrote:
cy yeoh wrote:salam kawan2. saya mau tanya yg expert2 ni, mana saya boleh dapat langsir kereta yang kaler beige? byk yang dijual semua hitam. ada saya nampak org pakai yg kaler beige tu. mana mau dapat tu aaa?


cuba test cari di mudah.com. sa rasa ada tu orang kasi iklan disana mgkn. mgkn la. test sija dulu..

suruh dia minta jahit sana kadai bah :slaugh:

iya bah......kadai upholstery boleh jait tu.....tapi napa juga dia mo langsir tu kereta.....mcam ada lain lain suda pikiran dia ni.... :slaugh:
Meeeooowww...
User avatar
tingau
Respected SF Veteran
Respected SF Veteran
 
Posts: 27916
Joined: Mon Jun 30, 2008 12:44 am
Credit in hand: 4,773.83
Bank: 174,120.50
Location: Sabah

Re: Macam2 Aksesori Kereta

Postby orangaslisabah » Sun Oct 17, 2010 12:04 pm

tingau wrote:
orangaslisabah wrote:
secondstage wrote:
cuba test cari di mudah.com. sa rasa ada tu orang kasi iklan disana mgkn. mgkn la. test sija dulu..

suruh dia minta jahit sana kadai bah :slaugh:

iya bah......kadai upholstery boleh jait tu.....tapi napa juga dia mo langsir tu kereta.....mcam ada lain lain suda pikiran dia ni.... :slaugh:

Yabah kan ingau. Ada bah kunun bisne baru. Klu ko nampak kereta mewah Toyota yg mcm mpv dan belakang dipasang dgn langsir dan kelihatan berlegar2 di kws pusat bandar kk malam-malam, tempat permainan sementara tu. Just ko minta sama tu driver dia dan masuk di belakang mainlah. sementara itu kereta parking ja mana2. Klu ada pihak berkuasa dtg, pura2lah jalan.Jadi tak perasan bah dlm dia ada org bikin prujik. Biasanya itu perempuan sewa kunun tu katil di belakang kereta :lol2:
Semenjak bn-amino cerita pasal seks;liwat,video seks,terkini suara seks(matSabu)smpi negara luar gelar Msia Negara Seks;otak sia kotor oleh ketahian bn-aminoImage
http://ranau.big-forum.net/
User avatar
orangaslisabah
SF Leaders
SF Leaders
 
Posts: 35060
Joined: Sat Apr 05, 2008 2:30 am
Credit in hand: 310.93
Bank: 132,853.65
Location: KOTA KINABALU-RANAU

Re: Macam2 Aksesori Kereta

Postby tingau » Sun Oct 17, 2010 12:08 pm

fuuuuuuyohhhh......bukan saja ada jual ikan bergerak ah.....jual manuk pun bergerak suda kah.....jgan jangan kereta alphard sia nampak d kg air yg berlangsir dan tinted lagi tu penjaja ayam bergerak oh.... :hmmm: :slaugh:
Meeeooowww...
User avatar
tingau
Respected SF Veteran
Respected SF Veteran
 
Posts: 27916
Joined: Mon Jun 30, 2008 12:44 am
Credit in hand: 4,773.83
Bank: 174,120.50
Location: Sabah

Re: Macam2 Aksesori Kereta

Postby kepalakelapa » Sun Oct 17, 2010 12:48 pm

tingau wrote:fuuuuuuyohhhh......bukan saja ada jual ikan bergerak ah.....jual manuk pun bergerak suda kah.....jgan jangan kereta alphard sia nampak d kg air yg berlangsir dan tinted lagi tu penjaja ayam bergerak oh.... :hmmm: :slaugh:


dorang kali tidak bayar cukai pintu baini sama DBKK... :slaugh:
now i got my thunder,where's my lighting?

Perhatian kepada perompak : tunggu dulu kredit sia dalam 100 baru ko rumpak... :p
User avatar
kepalakelapa
Orang Kuat SF
Orang Kuat SF
 
Posts: 5931
Joined: Sun Mar 09, 2008 1:08 pm
Credit in hand: 179.69
Bank: 10,514.42

Re: Macam2 Aksesori Kereta

Postby guntap » Sun Oct 17, 2010 3:56 pm

sia mo pasang laini langsir sama tu nissan vannet...yg bikin pirate buli bikin projek sampingan... :slaugh:
Image
User avatar
guntap
Respected SF Veteran
Respected SF Veteran
 
Posts: 16879
Joined: Wed Nov 19, 2008 6:03 pm
Credit in hand: 1,614.15
Bank: 240,640.20
Location: bujang senang

Re: Macam2 Aksesori Kereta

Postby tingau » Mon Oct 18, 2010 3:25 am

sungguh bernas idea mu ni.....itu lah org bilang mesti pandai cari makan....jgn arap gaji saja.... :tounge: :slaugh:
...pssssttt....bila ko mo start ni....kungsi kungsi kita...si broker tu sampingan.... :lol2:
Meeeooowww...
User avatar
tingau
Respected SF Veteran
Respected SF Veteran
 
Posts: 27916
Joined: Mon Jun 30, 2008 12:44 am
Credit in hand: 4,773.83
Bank: 174,120.50
Location: Sabah

Re: Macam2 Aksesori Kereta

Postby somboi » Mon Oct 18, 2010 11:10 am

tingau wrote:iya bah......kadai upholstery boleh jait tu.....tapi napa juga dia mo langsir tu kereta.....mcam ada lain lain suda pikiran dia ni.... :slaugh:

sya pun mo pasang langsir hitam ni nti....beparking di kk tem tengari pun org tia prasan.... :lol2: :lol2:
take wat u want n give nothing back~~
User avatar
somboi
Veteran SF
Veteran SF
 
Posts: 11722
Joined: Sun Feb 08, 2009 6:31 pm
Credit in hand: 38.38
Bank: 10,652.60
Location: Table 12

Re: Macam2 Aksesori Kereta

Postby guntap » Mon Oct 18, 2010 6:36 pm

tingau wrote:sungguh bernas idea mu ni.....itu lah org bilang mesti pandai cari makan....jgn arap gaji saja.... :tounge: :slaugh:
...pssssttt....bila ko mo start ni....kungsi kungsi kita...si broker tu sampingan.... :lol2:


:handrub: ...ngam ni ingau kungsi2...yg jadi bapa manuk kita lantik tu kawanlah... :slaugh:
Image
User avatar
guntap
Respected SF Veteran
Respected SF Veteran
 
Posts: 16879
Joined: Wed Nov 19, 2008 6:03 pm
Credit in hand: 1,614.15
Bank: 240,640.20
Location: bujang senang

Re: Macam2 Aksesori Kereta

Postby bodybuddyz » Wed Oct 27, 2010 10:00 pm

mo tnya..
pasang langsir kereta kena saman ka aa? :hmmm:
User avatar
bodybuddyz
Peminat SF
Peminat SF
 
Posts: 479
Joined: Tue Dec 23, 2008 9:38 pm
Credit in hand: 28.96
Location: RANAU

Re: Macam2 Aksesori Kereta

Postby somboi » Thu Oct 28, 2010 3:12 pm

bodybuddyz wrote:mo tnya..
pasang langsir kereta kena saman ka aa? :hmmm:

sya rasa tidak. tapi kalau ada roadblock ko kasi siring laitu langsir ko...takut nda approve :lol2:
take wat u want n give nothing back~~
User avatar
somboi
Veteran SF
Veteran SF
 
Posts: 11722
Joined: Sun Feb 08, 2009 6:31 pm
Credit in hand: 38.38
Bank: 10,652.60
Location: Table 12

Re: Macam2 Aksesori Kereta

Postby kepalakelapa » Thu Oct 28, 2010 4:19 pm

somboi wrote:
bodybuddyz wrote:mo tnya..
pasang langsir kereta kena saman ka aa? :hmmm:

sya rasa tidak. tapi kalau ada roadblock ko kasi siring laitu langsir ko...takut nda approve :lol2:


yang p pasang lampu di bawah kereta pun tidak boleh kan...santik baitu kalau kerajaan kasi benar.. :thumbup1:
now i got my thunder,where's my lighting?

Perhatian kepada perompak : tunggu dulu kredit sia dalam 100 baru ko rumpak... :p
User avatar
kepalakelapa
Orang Kuat SF
Orang Kuat SF
 
Posts: 5931
Joined: Sun Mar 09, 2008 1:08 pm
Credit in hand: 179.69
Bank: 10,514.42

PreviousNext

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Author

Return to Cars & Motorcycles

Who is online

Users browsing this forum: MSNbot Media and 5 guests


Ads

User Menu

Login Form

Style switcher

Who is online

In total there are 6 users online :: 1 registered, 0 hidden and 5 guests (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 210 on Thu Jul 12, 2012 11:58 pm

Users browsing this forum: MSNbot Media and 5 guests
Copyright © 2004-2012 SabahForum.com. All Rights Reserved.