Geng2 Mitsubishi Triton Jom Kongsi2 Gambar Disini

Kereta/motosikal impian, kenderaan sekarang. Kongsikan tips, masalah and pengalaman anda disini.

Moderator: Moderators

Forum rules
PENTING: Untuk iklan tentang jual/beli/sewa kenderaan, motosikal dan aksesori sila rujuk sub forum Cars & Motocycles di forum Pasar Kita
READ: SabahForum.com Board-Wide Rules & Regulations

Re: Geng2 Mitsubishi Triton Jom Kongsi2 Gambar Disini

Postby asrul79 » Fri Apr 30, 2010 10:07 pm

Aiseyman...Jangan2 si guntap ni yang tokei itu Borneo 4WD :slaugh: ...tenkiu la sama kau punya info guntap...bole suda saya kira bajet2 utk ganti sya punya absorber Triton...Tinggal pilih jenama sj ni...Tenkiu juga sama si gonsurai...bnyk best la kamurang ni...tambah2 suda pngatahuan sya pasal 4WD :clap2: ....Sya tanya lagi satu soalan ya...pasal mau kasi tinggi ini Triton...katakan la sya mau kasi tinggi Triton sya kira2 3 inci pkai itu 'choke'...tidak ada negatip side efek kaitu (uiseh...ckap org putih ba ni aku) dr segi stabiliti itu Triton...sya mau kasi tinggi sbb mana la tau ada rejeki bole tukar tayar besar skit mcm Triton modified yg dr Thailand itu...
asrul79
 
Posts: 54
Joined: Wed Mar 17, 2010 8:45 pm
Credit in hand: 28.85

Advertisement

Re: Geng2 Mitsubishi Triton Jom Kongsi2 Gambar Disini

Postby asrul79 » Tue May 11, 2010 9:20 am

Kesian Triton sya..Kena langgar oleh Gen-2.... :cry:

Image

Image

Image
asrul79
 
Posts: 54
Joined: Wed Mar 17, 2010 8:45 pm
Credit in hand: 28.85

Re: Geng2 Mitsubishi Triton Jom Kongsi2 Gambar Disini

Postby gonsurai » Tue May 11, 2010 5:28 pm

asrul79 wrote:Kesian Triton sya..Kena langgar oleh Gen-2.... :cry:

Image

Image

Image

alamak..kesian ko geng..mcmana bah ni driver gen 2 tu? mngkin enda pndai drive ba tu...kasih selasai di balai ja la..tatap salah pnya tu..nasib la tu triton ko d blakang ja..tiada apa2 jga tu..biar dia ganti ja... :shakehead:

sy pn prnah kena jga mnggu lalu..lbih kurang mcm ko pnay ni..ngam2 depan htel juta, kngau..panangkusan lgi tu..skali sy p tngok, teguris sikit ja..c kawan pnya crown hancur signal sma lampu..pstu, dia merayu mnta maaf..ampun spy jngn bwa p balai..lama jga la sy timbang2..sy cl jga tu ktua trafik kningau tpi dia blang kalu tiada apa2 ko pnya kreta, kasih lepas ja tpi ambl gmbr kreta dia sma dia sndiri..syukur lah jga...

tpi ko pnya ni, sedih jga sy tngok..sabar ja lah..rull.. :alright:
gonsurai
Orang Baru
Orang Baru
 
Posts: 157
Joined: Fri Jan 29, 2010 10:20 am
Credit in hand: 321.76

Re: Geng2 Mitsubishi Triton Jom Kongsi2 Gambar Disini

Postby guntap » Tue May 11, 2010 8:16 pm

asrul79 wrote:Kesian Triton sya..Kena langgar oleh Gen-2.... :cry:

Image

Image

Image


adidih...teruk jg kereta ko kana langgar ni geng...apa2 pun yg penting selamat...
Image
User avatar
guntap
Respected SF Veteran
Respected SF Veteran
 
Posts: 16879
Joined: Wed Nov 19, 2008 6:03 pm
Credit in hand: 1,614.15
Bank: 240,620.20
Location: bujang senang

Re: Geng2 Mitsubishi Triton Jom Kongsi2 Gambar Disini

Postby asrul79 » Wed May 12, 2010 3:49 pm

Time hujan baitu kena langgar...sya suda hati2 tpi tiba2 pulak Gen-2 dtg dr blkng hantam Triton sya punya bumper blkng...nasib baik itu sport lid tidak kana (sport lid insurans tidak cover)...Skrg masuk workshop suda tdi saya pgi tinguk kpayahn jg diorg mau kasi lurus balik itu spare tyre punya mounting...karas diorg bilang...bumper blkng suda tukar...tinggal cat sama pasang balik itu reverse sensor sj lagi...
asrul79
 
Posts: 54
Joined: Wed Mar 17, 2010 8:45 pm
Credit in hand: 28.85

Re: Geng2 Mitsubishi Triton Jom Kongsi2 Gambar Disini

Postby guntap » Wed May 12, 2010 3:59 pm

asrul79 wrote:Time hujan baitu kena langgar...sya suda hati2 tpi tiba2 pulak Gen-2 dtg dr blkng hantam Triton sya punya bumper blkng...nasib baik itu sport lid tidak kana (sport lid insurans tidak cover)...Skrg masuk workshop suda tdi saya pgi tinguk kpayahn jg diorg mau kasi lurus balik itu spare tyre punya mounting...karas diorg bilang...bumper blkng suda tukar...tinggal cat sama pasang balik itu reverse sensor sj lagi...

accessories kereta insurance tia cover tu....nasebek sport lid ko tia kana....berasap jg mo ganti balik tu mahal or...
Image
User avatar
guntap
Respected SF Veteran
Respected SF Veteran
 
Posts: 16879
Joined: Wed Nov 19, 2008 6:03 pm
Credit in hand: 1,614.15
Bank: 240,620.20
Location: bujang senang

Re: Geng2 Mitsubishi Triton Jom Kongsi2 Gambar Disini

Postby asrul79 » Wed May 12, 2010 8:39 pm

Mcm org bilang...stiap yg brlaku ada jg dia punya hikmah...Kira ini eksiden bole bikin pgajaran pd kwn2 lain dlm ini forum...Itu slogan "Berhati-hati di jalan raya...ingat orang yg trsayang" kadang2 indak jgk bole pkai mcm sya punya kes ini la...kita suda brabis punya hati2 tpi org lain tidak brhati2 sama jgk halnya..."Ingat org yg trsayang" pun indak jgk bole diamal trutama time driving...nanti kita punya fokus pmanduan melilau suda ke mana-mana...indak pasal2 nanti mlanggar karita org...hehehehe.... :slaugh:
asrul79
 
Posts: 54
Joined: Wed Mar 17, 2010 8:45 pm
Credit in hand: 28.85

Re: Geng2 Mitsubishi Triton Jom Kongsi2 Gambar Disini

Postby gonsurai » Thu May 13, 2010 9:09 am

asrul79 wrote:Mcm org bilang...stiap yg brlaku ada jg dia punya hikmah...Kira ini eksiden bole bikin pgajaran pd kwn2 lain dlm ini forum...Itu slogan "Berhati-hati di jalan raya...ingat orang yg trsayang" kadang2 indak jgk bole pkai mcm sya punya kes ini la...kita suda brabis punya hati2 tpi org lain tidak brhati2 sama jgk halnya..."Ingat org yg trsayang" pun indak jgk bole diamal trutama time driving...nanti kita punya fokus pmanduan melilau suda ke mana-mana...indak pasal2 nanti mlanggar karita org...hehehehe.... :slaugh:

he..he..aku lma sdah enda stuju tu slogan tu..tpi ole krna endada slogan ln yg sesuai..ikut ja la... :lol2:
gonsurai
Orang Baru
Orang Baru
 
Posts: 157
Joined: Fri Jan 29, 2010 10:20 am
Credit in hand: 321.76

Re: Geng2 Mitsubishi Triton Jom Kongsi2 Gambar Disini

Postby joez » Fri May 14, 2010 6:53 pm

alala geng2 triton,blhka sy join thread ni biarpn triton sy mggu dpn bru dpt,hehe..1st tme bli 4x4 ni mcm2 sdh d kpala mo tmbh..sbr2..ba,x mo buat club triton sbh ka ni.sy mo jd ahli biasa jak :lol2:
joez
 
Posts: 30
Joined: Tue Apr 20, 2010 5:06 pm
Credit in hand: 33.17

Re: Geng2 Mitsubishi Triton Jom Kongsi2 Gambar Disini

Postby asrul79 » Fri May 14, 2010 9:26 pm

joez wrote:alala geng2 triton,blhka sy join thread ni biarpn triton sy mggu dpn bru dpt,hehe..1st tme bli 4x4 ni mcm2 sdh d kpala mo tmbh..sbr2..ba,x mo buat club triton sbh ka ni.sy mo jd ahli biasa jak :lol2:


Join sj ba...lg ramai lg bagus...Mcm ok jgk idea mu tu joez...Bah, apalagi? Jgn kasi lama...ngam2 Triton kau kaluar nanti ngam2 jgk itu Sabah Triton Club kita buat...Sabah Triton Club (STC) -->mcm indak best plak ini nama... :slaugh: ada apa2 cadanganka?
asrul79
 
Posts: 54
Joined: Wed Mar 17, 2010 8:45 pm
Credit in hand: 28.85

Re: Geng2 Mitsubishi Triton Jom Kongsi2 Gambar Disini

Postby gonsurai » Mon May 17, 2010 10:55 pm

welcome joey.. :clap2: sy stuju cadangn mu mo tubuh kelab triton sabah...bagus kta mula brhubung dn jumpa di keningau ka atau di mana2 ja tmpat dlm musim cuti sekolah ni...mna tau ada geng2 triton yg jadi cigu kn... :lol2:

utk sdra Asrul, mcm sudah triton mu? ;-) sudah siap ka?
gonsurai
Orang Baru
Orang Baru
 
Posts: 157
Joined: Fri Jan 29, 2010 10:20 am
Credit in hand: 321.76

Re: Geng2 Mitsubishi Triton Jom Kongsi2 Gambar Disini

Postby asrul79 » Tue May 18, 2010 5:12 pm

gonsurai wrote:welcome joey.. :clap2: sy stuju cadangn mu mo tubuh kelab triton sabah...bagus kta mula brhubung dn jumpa di keningau ka atau di mana2 ja tmpat dlm musim cuti sekolah ni...mna tau ada geng2 triton yg jadi cigu kn... :lol2:

utk sdra Asrul, mcm sudah triton mu? ;-) sudah siap ka?


Aku indak dpt la join kamu...aku cuti skola mau balik tawau...klau jln kalabakan yg tumbus smpai kk itu siap beraspal mgkin bole la... :tounge: Triton ku suda siap ari minggu lalu...sangsara aku pigi skola jln grabel pkai myvi 1 minggu...bru time2 hujan bgini lg tu...nanti la aku upload lg gmbar rear bumper triton ku yg suda kena repair tu...sakarang ni tgh kotor balumpur...nmpk tanah sj skrg tu....hehehe...
asrul79
 
Posts: 54
Joined: Wed Mar 17, 2010 8:45 pm
Credit in hand: 28.85

Re: Geng2 Mitsubishi Triton Jom Kongsi2 Gambar Disini

Postby joez » Fri May 21, 2010 7:10 pm

alala bos2ku smua,hepi aku dgn rply2 kmu.asrul,aku pn sigu jga ba d kk.atukkoi,arini (21/5) baru 3 ari umur triton sia ,hehe.pny hepi ging.kemarin p tinted,arini tukr frame plat no & tmbh floor mat d fuji.1x sia tingu katalog2 4x4 dorg juling biji mata,bos.duit jak mo tau.sia ari2 ulang alik likas-beaufot ba,dats y kna jga tukr p 4x4 (mmg impian pun,hehe).byk lg ba mo d bljr psl 4x4 ni.adidi,psl sabah triton club ni mo urg2 kuat 4x4 jga yg bersuara tau :thumbup1: :grin:
joez
 
Posts: 30
Joined: Tue Apr 20, 2010 5:06 pm
Credit in hand: 33.17

Re: Geng2 Mitsubishi Triton Jom Kongsi2 Gambar Disini

Postby joez » Fri May 21, 2010 7:48 pm

gonsurai wrote:welcome joey.. :clap2: sy stuju cadangn mu mo tubuh kelab triton sabah...bagus kta mula brhubung dn jumpa di keningau ka atau di mana2 ja tmpat dlm musim cuti sekolah ni...mna tau ada geng2 triton yg jadi cigu kn... :lol2:

utk sdra Asrul, mcm sudah triton mu? ;-) sudah siap ka?




c gonsurai pny ayat ni ah butul2 mcm klasmate sia d maktab,jgn2 ko kli ni tau...nabawan ka?hehe..ba,cuti sek ba ngam btl jmp 2 tau.srita2 psl 4x4 @ sbh triton club.phm2la klu sigu ni.sya ni kaki jln ba trutamanya yg ada view.nsb baik psl anak2 msh kicik klu x maliau basin impian sya,hehe.oh ya,lupa pla tuan,ni la pic triton sya yg msh 'un'makeup lg,hihi.bru jak sya amik ni.sori bckgrnd gelap,mlm ba ni skg.
Attachments
21052010069.jpg
21052010069.jpg (36.79 KiB) Viewed 2774 times
joez
 
Posts: 30
Joined: Tue Apr 20, 2010 5:06 pm
Credit in hand: 33.17

Re: Geng2 Mitsubishi Triton Jom Kongsi2 Gambar Disini

Postby gonsurai » Fri May 21, 2010 11:15 pm

wow..wonderfull cigu..masih 'virgin' lgi triton mu ni..ba..pandai2 lah ko mekup dia..sy pny mcm sukup sdah la..lbih 10k sdah mekunya tpi dlm msa 2 thun lebih la..bkan stu kali mekup..kalu stu kali, alamat enda beasap lah dapur ku.. :lovely: :lovely:

oh ya..sory joey, sy bkan sigu..sy orng ppar tpi sdah mnetap di kngu sb sdah dapat orng kngau ba..tpi tiap mnggu turun ppar jga...p mmancing di andus@bt.30...mngkn klu ko limpas, ada jga ko nmpak triton ku paking sana tu...oh ya, sy pn krja makan gji sma krajaan jga..sama2 ja kta..he..he.. :lol2:
gonsurai
Orang Baru
Orang Baru
 
Posts: 157
Joined: Fri Jan 29, 2010 10:20 am
Credit in hand: 321.76

PreviousNext

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Author

Return to Cars & Motorcycles

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


Ads

User Menu

Login Form

Style switcher

Who is online

In total there is 1 user online :: 0 registered, 0 hidden and 1 guest (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 210 on Thu Jul 12, 2012 11:58 pm

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest
Copyright © 2004-2012 SabahForum.com. All Rights Reserved.