SAMBUNG BULU MATA

Kongsi pengalaman dan tips kecantikan dan fesyen.

Moderator: Moderators

Re: SAMBUNG BULU MATA

Postby evanshill » Mon Mar 02, 2009 10:53 am

sesenduk wrote:sambung bulu mata..aku sudah 3 kali buat sejak aku knl benda ni..
mula2 time baru jek pemes benda ni sekali pasang rm200 aku sanggup..lepas tu sebulan baru gugur..
second aku buat rm100..mungkin sbb bnyk suda yg buka bisness tu... 2minggu setengah jak gugur..
ke3 kali aku buat murah sgt.. rm70 jak... skali 1minggu jak gugur.... sayangnya duitku... keh keh keh keh..
lepas ni aku da bosan da buat...


adeh smpai 3 kali ko buat...adeh sa x sanggup oh..coz first time sa buat tu mata sa punya la sakit..adaka patut drg cabut bulu mata sa yg kici2...trus drg kasi psg guna tu bulu mata palsu...punya sakit sa rasa..mcm kana patri jak sa punya mata sa rasa...berair2 mata sa time buat..sdh la lama...klu nda silap mo dkt 2jam ouh...lpas siap tu..susah btul mata sa mo buka...sebab sa rasa sakit...time sa buat ni...time yg masi baru lg ni produk kuar...drg ckp la konon...guna teknologi dr korea....pastu ada mcm2 bulu mata...ada kaler hijau,purple,red pun ada...pastu ko buli pilih brapa pjg ni bulu mata yg ko mau...

sa punya sa byr arnd myr180++...tahan lebih kurang 6bulan.....actually dia suruh sa dtg lg..konon2..after a month buat buli dtg tambah lg..supaya tebal konon tu bulu mata...

tp susah la sa rasa ada bulu mata palsu ni..coz sa rasa susah mo cuci bersi2 tu mekap bahagian mata....

tp tu jst my own opinion only...
It's like a Dynamite
User avatar
evanshill
Teman SF
Teman SF
 
Posts: 1712
Joined: Mon Feb 23, 2009 12:58 pm
Credit in hand: 14.21
Bank: 1.09
Location: KK/Korea/KL/Melb/NL/KL

Advertisement

Re: SAMBUNG BULU MATA

Postby melati malam » Thu Mar 12, 2009 10:32 pm

melati masa muda tak lah hingga nak sambung bulu mata...pakai mascara jadilah
tapi sejak melati amalkan teh roselle ni or lebeh tepat minuman roselle ni ..rasa2 macam bulu mataku panjang..tapi tak la lebat tak kisah
so melati mula pakai mascara kembali...dan melentikkan nya...
tapi pasal mata..tak lah mau buat apa2 yang bolih dekat dengan biji mata ini..takut tersalah laku adeh buta mataku....sakit tak nak.
tapi sakit melahirkan anak itu lain ...happy saja lepas tu sebab bolih dukung baby...hehehe<sikit :offtopic:

salam mesra
melati malam
Image

ku kan bercinta dengan puisi
User avatar
melati malam
Orang Kuat SF
Orang Kuat SF
 
Posts: 5917
Joined: Fri Jan 09, 2009 3:31 pm
Credit in hand: 45.71
Bank: 10,969.13
Location: di bumi Allah..Papar/KK/Sandakan/SM/Melbourne

Re: SAMBUNG BULU MATA

Postby BeautyEyeKK » Wed Apr 01, 2009 1:29 pm

Hi, nak tanya mana boleh dapat glue untuk bulu mata palsu yang bagus kat kk? saya nampak kat one borneo mac ada jual...berapa harganya ya?
BeautyEyeKK
 
Posts: 12
Joined: Tue Mar 31, 2009 10:12 pm
Credit in hand: 0.00
Location: Penampang, Kota Kinabalu

Re: SAMBUNG BULU MATA

Postby syncmaster753 » Sat May 09, 2009 12:09 am

cuba gia sana newshape putatan, ada kawan sa pg buat sana. tap utk tahan lama, u kena rajin pg touch-up2 ba....kalau tdk, nta apa rupa da tu....
User avatar
syncmaster753
 
Posts: 7
Joined: Fri Mar 13, 2009 5:42 pm
Credit in hand: 0.00

Re: SAMBUNG BULU MATA

Postby EyCaBaBe » Sun Aug 02, 2009 10:41 pm

:hmmm: penah jg maw smbg blu mta ne...
tp after dgr pglmn kwn yg len trus xmaw pla...
ada yg ckp xbgs n ada jg yg xthn...hmm...so skg gna mascara bodyshop lg bez...
tp smpai skg masi xpndai pkai blu mta palsu :wall:
User avatar
EyCaBaBe
 
Posts: 14
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:24 pm
Credit in hand: 0.00
Location: LD

Re: SAMBUNG BULU KAKI OR KETIAK.

Postby mangonrnu80 » Sun Nov 22, 2009 11:50 pm

HA...JANGAN TERLALU MAU CANTIK...NANTI RUGI..MALAHAN ADA JUGA BEBERAPA BARANGAN YANG KADANG2 TU BUAT KITA ALAH..DAHLA DAPAT KEBURUKAN DUIT YANG DI CARI SELAMA SEBULAN PUN ABIS... :lol2:
KALAU SEDERHANA TU BULILAH KLU KO...
OOPSSS SAMBUNG BULU KAKI ADAKA OR REBONDING BULU KETIAKKA....HAAA JANGAN MARAH NANTI KANA JUAL.. :lolrf:
CUMA HATI2 BILA GUNA PERKHIDMATAN BERKAITAN KECANTIKAN..SEGALANYA MAU SEDERHANA... :clap2:
User avatar
mangonrnu80
 
Posts: 8
Joined: Fri Nov 13, 2009 11:26 pm
Credit in hand: 0.00

Re: SAMBUNG BULU MATA

Postby Bukit_Padang_Roller » Mon Nov 23, 2009 12:05 am

mcm2 la urg menyambung skrg ni... :slaugh:
ImageImageImageImage
User avatar
Bukit_Padang_Roller
Respected SF Veteran
Respected SF Veteran
 
Posts: 31119
Joined: Sat Dec 20, 2008 8:35 pm
Credit in hand: 117.08
Bank: 35,987.31
Location: Dalam santut Mongolutan banyak hutan.

Re: SAMBUNG BULU MATA

Postby neyta » Mon Nov 23, 2009 6:11 am

eye lash extension..sa pernah buat baitu..punya la lama mo tanam tu bulu mata..sa punya bulu mata pindik ba..terpaksa tanam..tapi inda tahan juga tu..paling2pun 3-4 bulan jak. malas mo pakai mascara punya pasal..sekarang sa pakai mascara jak.. :lovely:
A charming woman doesn't follow the crowd. She is herself. And I am my own woman.
User avatar
neyta
Orang Kuat SF
Orang Kuat SF
 
Posts: 7474
Joined: Mon Apr 27, 2009 10:35 am
Credit in hand: 107.58
Bank: 10,799.17
Location: Kota Kinabalu

Re: SAMBUNG BULU MATA

Postby puppy09 » Mon Nov 23, 2009 6:57 am

Sia belum lg pernah buat sambung bulu mata ni...nasib bulu mata sia inda jg pendek & inda jg panjang..yg tahap sederhana ja ni :tounge: ..tapi bolehlah..kalo mo nampak ni bulu mata lebih tabal..sia pakai maskara jg..tapi jarang2 lah..hehehehe :slaugh:
Steady & relax ko..
User avatar
puppy09
Orang Kuat SF
Orang Kuat SF
 
Posts: 6424
Joined: Tue Nov 10, 2009 7:34 am
Credit in hand: 22.11
Bank: 291.76
Location: P'pang-KB-KM-KK

Re: SAMBUNG BULU MATA

Postby tumSaRD » Tue Nov 24, 2009 8:18 pm

bnyak kali sa p pasang bulu mata palsu nie... x jua sakit la....cuma ubat dia tu ja yg bikin sakit mata klau sdh kena tanam . pergi ja d city mall sana murah lg RM38 ja...d luar city mall ada tu kedai makan d bawa tp kedai dia d atas ko nampak la tu kedai facial.. :biggrin:
skrg x sdh sa pakai bulu mata palsu sa pakai maskara RELIAN....lg bgs :thumbup1:
tumSaRD
 
Posts: 2
Joined: Tue Nov 24, 2009 6:05 pm
Credit in hand: 0.00

Re: SAMBUNG BULU MATA

Postby neyta » Wed Nov 25, 2009 6:53 am

tumSaRD wrote:bnyak kali sa p pasang bulu mata palsu nie... x jua sakit la....cuma ubat dia tu ja yg bikin sakit mata klau sdh kena tanam . pergi ja d city mall sana murah lg RM38 ja...d luar city mall ada tu kedai makan d bawa tp kedai dia d atas ko nampak la tu kedai facial.. :biggrin:
skrg x sdh sa pakai bulu mata palsu sa pakai maskara RELIAN....lg bgs :thumbup1:

hi tumSARD
:welcome: to SF..selamat berforum ceria2 selalu :smooch:
A charming woman doesn't follow the crowd. She is herself. And I am my own woman.
User avatar
neyta
Orang Kuat SF
Orang Kuat SF
 
Posts: 7474
Joined: Mon Apr 27, 2009 10:35 am
Credit in hand: 107.58
Bank: 10,799.17
Location: Kota Kinabalu

Re: SAMBUNG BULU MATA

Postby sheila85 » Wed Dec 29, 2010 1:07 pm

nda perlu mangkali sia ka c ni extension bulu mata.. :slaugh:
sbb sia punya bulu sukup panjang suda..
tmbah lg extension jelek mangkali ni.. :mad2:
"Kekuatan tidak datang dari kemampuan fizikal,tetapi ianya datang dari semangat yang tidak pernah mengalah."
User avatar
sheila85
Veteran SF
Veteran SF
 
Posts: 8937
Joined: Thu Dec 16, 2010 1:06 pm
Credit in hand: 223.91
Bank: 61,692.50
Location: Kauter pendaftaran

Re: SAMBUNG BULU MATA

Postby elle » Wed Dec 29, 2010 1:18 pm

sheila85 wrote:nda perlu mangkali sia ka c ni extension bulu mata.. :slaugh:
sbb sia punya bulu sukup panjang suda..
tmbah lg extension jelek mangkali ni.. :mad2:

wah punya lama sudah ni topic ko buli kurik :slaugh:
sy pun bersyukur sudah dengan bulu mata sy..cukuplah..urang nampak juga, lagipun kalau tambah lagi..nah tebal laini, sudahlah kening sy tebal sikit besambung lagi..nasib tidak terlalu tebal ni sambungan..selalu cabut ja kening .. tidak jugalah mengganggu..ok ja sy rasa :slaugh:
~~You can complain because roses have thorns, or you can rejoice because thorns have roses~~
User avatar
elle
Veteran SF
Veteran SF
 
Posts: 15299
Joined: Sat Oct 30, 2010 2:15 pm
Credit in hand: -131.41
Bank: 31,101.54
Location: Di sana sini

Re: SAMBUNG BULU MATA

Postby sheila85 » Wed Dec 29, 2010 1:23 pm

elle wrote:
sheila85 wrote:nda perlu mangkali sia ka c ni extension bulu mata.. :slaugh:
sbb sia punya bulu sukup panjang suda..

tmbah lg extension jelek mangkali ni.. :mad2:

wah punya lama sudah ni topic ko buli kurik :slaugh:
sy pun bersyukur sudah dengan bulu mata sy..cukuplah..urang nampak juga, lagipun kalau tambah lagi..nah tebal laini, sudahlah kening sy tebal sikit besambung lagi..nasib tidak terlalu tebal ni sambungan..selalu cabut ja kening .. tidak jugalah mengganggu..ok ja sy rasa :slaugh:


na abis sia subuk2 semua topik... :slaugh:
ya ba sia pun bersyukur sudaini apa yg sia ada di beri tuhan.. :thumbup1:
kening sia pun tabal oo tp lurus jak teda bentuk.. ngeh3x.. kacian tu make up artis sakali kepenatan dia mau kasi bentuk sia punya kening... :slaugh:
"Kekuatan tidak datang dari kemampuan fizikal,tetapi ianya datang dari semangat yang tidak pernah mengalah."
User avatar
sheila85
Veteran SF
Veteran SF
 
Posts: 8937
Joined: Thu Dec 16, 2010 1:06 pm
Credit in hand: 223.91
Bank: 61,692.50
Location: Kauter pendaftaran

Re: SAMBUNG BULU MATA

Postby elle » Wed Dec 29, 2010 1:39 pm

sheila85 wrote:na abis sia subuk2 semua topik... :slaugh:
ya ba sia pun bersyukur sudaini apa yg sia ada di beri tuhan.. :thumbup1:
kening sia pun tabal oo tp lurus jak teda bentuk.. ngeh3x.. kacian tu make up artis sakali kepenatan dia mau kasi bentuk sia punya kening... :slaugh:

bagus juga bah tebal..buli kasi bentuk sesuka hati..bentuk macam S pun buli :slaugh:
ada lagi kawan sy masa di SM dulu... dia orang sabah juga lah..punya tebal dan panjang bulu mata dia...dari jauh pun sy nampak.. tapi cantik lah
~~You can complain because roses have thorns, or you can rejoice because thorns have roses~~
User avatar
elle
Veteran SF
Veteran SF
 
Posts: 15299
Joined: Sat Oct 30, 2010 2:15 pm
Credit in hand: -131.41
Bank: 31,101.54
Location: Di sana sini

PreviousNext

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Author

Return to Beauty & Fashion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


cron

Ads

User Menu

Login Form

Style switcher

Who is online

In total there is 1 user online :: 0 registered, 0 hidden and 1 guest (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 210 on Thu Jul 12, 2012 11:58 pm

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest
Copyright © 2004-2012 SabahForum.com. All Rights Reserved.