Jeans Ketat Punca Kerosakan Saraf

Kongsi pengalaman dan tips kecantikan dan fesyen.

Moderator: Moderators

Jeans Ketat Punca Kerosakan Saraf

Postby Monggoluton » Sat Nov 17, 2012 4:50 pm

Bab pakai seluar jeans ketat lama dah bertapak, sejak zaman rock kapak lagi tapi telah berkurang . Tapi sejak kebelakangan ini, jeans ketat atau skinny jeans sudah menjadi trend mode semula yang disukai terutama sekali lelaki dan wanita. Terutama yang jeans yang nampak lubang bontot tu. Namun, kajian terkini menunjukkan bahawa pengguna jeans ketat dalam masa yang lama ternyata berisiko mengalami kerosakan saraf.

Seluar jeans yang kete membungkus bahagian kaki, termasuk juga organ vital pada wanita dan lelaki membuat bahagian tersebut tidak mendapat bekalan oksigen dan darah yang cukup.

Akibatnya, bahagian vital manusia yang seharusnya dapat “bernafas” itu, menjadi tidak boleh bernafas dengan lancar. Gejala yang dialami oleh si pemakai jeans ketat kerana kurang oksigen dan darah ini adalah kesemutan di pangkal paha, mati rasa, dan juga sakit atau sengal.

Untuk masa penggunaan yang singkat, mungkin pengguna jeans tidak akan menganggap itu sebagai gangguan serius. Namun dalam jangka panjang, boleh menyebabkan ‘meralgia paresthetica’.

“Ini adalah gangguan yang terjadi ketika salah satu saraf di bahagian luar paha tertekan,” terang Dr. Karen Boyle, seorang doktor di Amerika yang telah menangani pesakit akibat pengambilan skinny jeans, seperti diambil dari Dailymail.

Keadaan akan lebih parah jika ditambah dengan pemakaian high heels dikombinasi dengan skinny jeans. Pinggul pengguna akan menjadi condong saat sedang berjalan, dan itu membuat beban dari paha dan lutut makin berat. Sedangkan bekalan oksigen terhad.

Untuk lelaki, penggunaan jeans ketat akan membuat organ vitalnya panas dan tak boleh bernafas, sehingga sperma yang dihasilkan tak berkualiti.

Jadi, jangan korbankan ‘adik’ anda jika hendak menjadi seorang lelaki kacak…


Read more: http://www.anakulucheka.com/amaran-dokt ... z2CT4Q30zx

nah... jan pkai ketat2 ah... :thumbup1:
be HAPPY in front of people who don't like you,it kills them^^
ImageImage
User avatar
Monggoluton
Orang Kuat SF
Orang Kuat SF
 
Posts: 5843
Joined: Tue Jul 24, 2012 8:09 am
Credit in hand: 218.68
Bank: 9,562.25
Location: Hutan

Advertisement

Re: Jeans Ketat Punca Kerosakan Saraf

Postby zone_unique » Sat Nov 17, 2012 6:04 pm

sy siang malam pakai ni jeans oo.. huhuhak
ImageImage
sampolna wrote:Yes bro u r rght :mrgreen:
User avatar
zone_unique
SF Leaders
SF Leaders
 
Posts: 33548
Joined: Wed Apr 15, 2009 1:43 pm
Credit in hand: 107.92
Bank: 165,416.68

Re: Jeans Ketat Punca Kerosakan Saraf

Postby Potiukan91 » Sat Nov 17, 2012 6:56 pm

ada juga oh sa pakai katat2 ni...tapi bahagian junior lunggar sikit... :slaugh:
bulitimbaksudah!
ImageImage
User avatar
Potiukan91
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 836
Joined: Wed Jul 14, 2010 11:10 am
Credit in hand: 108.28
Bank: 0.26

Re: Jeans Ketat Punca Kerosakan Saraf

Postby zone_unique » Sat Nov 17, 2012 7:04 pm

Potiukan91 wrote:ada juga oh sa pakai katat2 ni...tapi bahagian junior lunggar sikit... :slaugh:

ko takut juga nda sukup oksigen ka?? :slaugh:
ImageImage
sampolna wrote:Yes bro u r rght :mrgreen:
User avatar
zone_unique
SF Leaders
SF Leaders
 
Posts: 33548
Joined: Wed Apr 15, 2009 1:43 pm
Credit in hand: 107.92
Bank: 165,416.68

Re: Jeans Ketat Punca Kerosakan Saraf

Postby Potiukan91 » Sat Nov 17, 2012 7:59 pm

zone_unique wrote:
Potiukan91 wrote:ada juga oh sa pakai katat2 ni...tapi bahagian junior lunggar sikit... :slaugh:

ko takut juga nda sukup oksigen ka?? :slaugh:

kalau si junior tiba2 bangun susah bah mau ejes balik2...bukan senang :shakehead:
bulitimbaksudah!
ImageImage
User avatar
Potiukan91
Peminat Setia SF
Peminat Setia SF
 
Posts: 836
Joined: Wed Jul 14, 2010 11:10 am
Credit in hand: 108.28
Bank: 0.26

Re: Jeans Ketat Punca Kerosakan Saraf

Postby zone_unique » Sun Nov 18, 2012 9:05 am

Potiukan91 wrote:
zone_unique wrote:
Potiukan91 wrote:ada juga oh sa pakai katat2 ni...tapi bahagian junior lunggar sikit... :slaugh:

ko takut juga nda sukup oksigen ka?? :slaugh:

kalau si junior tiba2 bangun susah bah mau ejes balik2...bukan senang :shakehead:

kasi selotep ba supaya nda lari tu alaimen mcm si basung :slaugh:
ImageImage
sampolna wrote:Yes bro u r rght :mrgreen:
User avatar
zone_unique
SF Leaders
SF Leaders
 
Posts: 33548
Joined: Wed Apr 15, 2009 1:43 pm
Credit in hand: 107.92
Bank: 165,416.68

Re: Jeans Ketat Punca Kerosakan Saraf

Postby znuf_B » Sun Nov 18, 2012 1:47 pm

Potiukan91 wrote:ada juga oh sa pakai katat2 ni...tapi bahagian junior lunggar sikit... :slaugh:

zone_unique wrote: ko takut juga nda sukup oksigen ka?? :slaugh:

Potiukan91 wrote: kalau si junior tiba2 bangun susah bah mau ejes balik2...bukan senang :shakehead:

zone_unique wrote: kasi selotep ba supaya nda lari tu alaimen mcm si basung :slaugh:


dui, punya kasian c Jr...mau kena selotep... part mau buka tue Jr, mesti sakit tue kan... :lolrf:
Look but don't touch
User avatar
znuf_B
Orang Kuat SF
Orang Kuat SF
 
Posts: 4307
Joined: Tue Feb 21, 2012 8:20 am
Credit in hand: 36.07
Bank: 49,376.96
Location: P_6_Punk !!!

Re: Jeans Ketat Punca Kerosakan Saraf

Postby zone_unique » Sun Nov 18, 2012 2:39 pm

Potiukan91 wrote:ada juga oh sa pakai katat2 ni...tapi bahagian junior lunggar sikit... :slaugh:

zone_unique wrote: ko takut juga nda sukup oksigen ka?? :slaugh:

Potiukan91 wrote: kalau si junior tiba2 bangun susah bah mau ejes balik2...bukan senang :shakehead:

zone_unique wrote: kasi selotep ba supaya nda lari tu alaimen mcm si basung :slaugh:


znuf_B wrote:dui, punya kasian c Jr...mau kena selotep... part mau buka tue Jr, mesti sakit tue kan... :lolrf:

kompom sakit tu, banyak kan bulu yang malakat :slaugh:
ImageImage
sampolna wrote:Yes bro u r rght :mrgreen:
User avatar
zone_unique
SF Leaders
SF Leaders
 
Posts: 33548
Joined: Wed Apr 15, 2009 1:43 pm
Credit in hand: 107.92
Bank: 165,416.68

Re: Jeans Ketat Punca Kerosakan Saraf

Postby Monggoluton » Tue Nov 20, 2012 9:22 am

Potiukan91 wrote:ada juga oh sa pakai katat2 ni...tapi bahagian junior lunggar sikit... :slaugh:

zone_unique wrote: ko takut juga nda sukup oksigen ka?? :slaugh:

Potiukan91 wrote: kalau si junior tiba2 bangun susah bah mau ejes balik2...bukan senang :shakehead:

zone_unique wrote: kasi selotep ba supaya nda lari tu alaimen mcm si basung :slaugh:


znuf_B wrote:dui, punya kasian c Jr...mau kena selotep... part mau buka tue Jr, mesti sakit tue kan... :lolrf:

zone_unique wrote:kompom sakit tu, banyak kan bulu yang malakat :slaugh:

:shakehead: :shakehead: pengakuan... :thumbup1:
be HAPPY in front of people who don't like you,it kills them^^
ImageImage
User avatar
Monggoluton
Orang Kuat SF
Orang Kuat SF
 
Posts: 5843
Joined: Tue Jul 24, 2012 8:09 am
Credit in hand: 218.68
Bank: 9,562.25
Location: Hutan

Re: Jeans Ketat Punca Kerosakan Saraf

Postby zone_unique » Wed Nov 21, 2012 9:28 pm

Monggoluton wrote:
Potiukan91 wrote:ada juga oh sa pakai katat2 ni...tapi bahagian junior lunggar sikit... :slaugh:

zone_unique wrote: ko takut juga nda sukup oksigen ka?? :slaugh:

Potiukan91 wrote: kalau si junior tiba2 bangun susah bah mau ejes balik2...bukan senang :shakehead:

zone_unique wrote: kasi selotep ba supaya nda lari tu alaimen mcm si basung :slaugh:


znuf_B wrote:dui, punya kasian c Jr...mau kena selotep... part mau buka tue Jr, mesti sakit tue kan... :lolrf:

zone_unique wrote:kompom sakit tu, banyak kan bulu yang malakat :slaugh:

:shakehead: :shakehead: pengakuan... :thumbup1:

peringatan kepada potiukan :thumbup1:
ImageImage
sampolna wrote:Yes bro u r rght :mrgreen:
User avatar
zone_unique
SF Leaders
SF Leaders
 
Posts: 33548
Joined: Wed Apr 15, 2009 1:43 pm
Credit in hand: 107.92
Bank: 165,416.68

Re: Jeans Ketat Punca Kerosakan Saraf

Postby Monggoluton » Thu Nov 22, 2012 9:07 am

Potiukan91 wrote:ada juga oh sa pakai katat2 ni...tapi bahagian junior lunggar sikit... :slaugh:

zone_unique wrote: ko takut juga nda sukup oksigen ka?? :slaugh:

Potiukan91 wrote: kalau si junior tiba2 bangun susah bah mau ejes balik2...bukan senang :shakehead:

zone_unique wrote: kasi selotep ba supaya nda lari tu alaimen mcm si basung :slaugh:


znuf_B wrote:dui, punya kasian c Jr...mau kena selotep... part mau buka tue Jr, mesti sakit tue kan... :lolrf:

zone_unique wrote:kompom sakit tu, banyak kan bulu yang malakat :slaugh:

Monggoluton wrote::shakehead: :shakehead: pengakuan... :thumbup1:

zone_unique wrote:peringatan kepada potiukan :thumbup1:

semua pn harus ambi perhatian jg.. beware...
be HAPPY in front of people who don't like you,it kills them^^
ImageImage
User avatar
Monggoluton
Orang Kuat SF
Orang Kuat SF
 
Posts: 5843
Joined: Tue Jul 24, 2012 8:09 am
Credit in hand: 218.68
Bank: 9,562.25
Location: Hutan

Re: Jeans Ketat Punca Kerosakan Saraf

Postby zone_unique » Thu Nov 22, 2012 9:58 am

Monggoluton wrote:semua pn harus ambi perhatian jg.. beware...

paling mo ambil perhatian tu kalau bujang :slaugh:
ImageImage
sampolna wrote:Yes bro u r rght :mrgreen:
User avatar
zone_unique
SF Leaders
SF Leaders
 
Posts: 33548
Joined: Wed Apr 15, 2009 1:43 pm
Credit in hand: 107.92
Bank: 165,416.68

Re: Jeans Ketat Punca Kerosakan Saraf

Postby Monggoluton » Thu Nov 22, 2012 10:10 am

zone_unique wrote:
Monggoluton wrote:semua pn harus ambi perhatian jg.. beware...

paling mo ambil perhatian tu kalau bujang :slaugh:

:thumbup1: iya... nt x pasal2 sbb fesyen ja trus dpt pnyakit...
Spoiler: show
nt sy x anak... :sad: :slaugh:
be HAPPY in front of people who don't like you,it kills them^^
ImageImage
User avatar
Monggoluton
Orang Kuat SF
Orang Kuat SF
 
Posts: 5843
Joined: Tue Jul 24, 2012 8:09 am
Credit in hand: 218.68
Bank: 9,562.25
Location: Hutan

Re: Jeans Ketat Punca Kerosakan Saraf

Postby zone_unique » Thu Nov 22, 2012 10:16 am

Monggoluton wrote:
zone_unique wrote:
Monggoluton wrote:semua pn harus ambi perhatian jg.. beware...

paling mo ambil perhatian tu kalau bujang :slaugh:

:thumbup1: iya... nt x pasal2 sbb fesyen ja trus dpt pnyakit...
Spoiler: show
nt sy x anak... :sad: :slaugh:

ya hati2 memilih ah, ko suru buat pemeriksaan kesihatan dulu samada dia mandul ka nda :slaugh:
ImageImage
sampolna wrote:Yes bro u r rght :mrgreen:
User avatar
zone_unique
SF Leaders
SF Leaders
 
Posts: 33548
Joined: Wed Apr 15, 2009 1:43 pm
Credit in hand: 107.92
Bank: 165,416.68

Re: Jeans Ketat Punca Kerosakan Saraf

Postby Monggoluton » Thu Nov 22, 2012 10:28 am

zone_unique wrote:
Monggoluton wrote:
zone_unique wrote:paling mo ambil perhatian tu kalau bujang :slaugh:

:thumbup1: iya... nt x pasal2 sbb fesyen ja trus dpt pnyakit...
Spoiler: show
nt sy x anak... :sad: :slaugh:

ya hati2 memilih ah, ko suru buat pemeriksaan kesihatan dulu samada dia mandul ka nda :slaugh:

:thumbup1: iya... periksa dlu sblm sinta brabis.. :thumbup1:
be HAPPY in front of people who don't like you,it kills them^^
ImageImage
User avatar
Monggoluton
Orang Kuat SF
Orang Kuat SF
 
Posts: 5843
Joined: Tue Jul 24, 2012 8:09 am
Credit in hand: 218.68
Bank: 9,562.25
Location: Hutan

Next

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Author

Return to Beauty & Fashion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


Ads

User Menu

Login Form

Style switcher

Who is online

In total there is 1 user online :: 0 registered, 0 hidden and 1 guest (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 210 on Thu Jul 12, 2012 11:58 pm

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest
Copyright © 2004-2012 SabahForum.com. All Rights Reserved.